agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Feriha / Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/10217.htm)

cemo 12-11-2011 20:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 878367)
Balonlar için üzgünüm cemo

Üzülecek ne var altı üstü balon:D Ben, seneye sana köküyle yollarım canım.

O güzel terasına bayılıyorum, yok yok yanii;)

Satı Uğurtan 12-11-2011 23:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 878260)
Sevgili Satı nın anne çiçeği sedum sieboldi tek dal gözüne baktıkça gelişmeyince dayanamayıp karşıyaka seralarında karşılaşıp hemen aldığım yeni çeliklendirilmiş minik saksı yaz sonunda çiçeklendi.
Eklenti 255302

Bu günlerde soğuktan kızardı. :)

Eklenti 255303

Sevgili feriha, istesen tekrar gönderirdim çok güzel olmuş, o kızaran yapraklar kuruyup dökülecek seneye daha güzel ve gür bir şekilde çıkacaklar, sağlıkla büyüt sevgiler.

feriha 13-11-2011 00:05

Sevgili Satı çok teşekkür ederim. Bu saksı gelişir artık.. Kızaran yaprakların ne olacağını merak ediyordum demek kuruyacak.. Çiçekler sanki tohum tutuyor gibi.. Senin çiçeğinde de aynısı oluyordur. Bu çiçekli kısımları kuruyunca nasıl değerlendirdin acaba?

alcen 21-11-2011 16:46

Ferihacığım terasınızı gezdim hepsi cok güzeller ,bu kadar çiçeği nereye sığdırdınız. teras bizim bahçelerden büyük herhalde ben bahçeye bukadar bitkiyi sığdıramam. harikasınız öpüyorum hoca kal canım.

feriha 26-11-2011 19:25

1 Eklenti(ler)
Sevgili Alcen teşekkür ederim, bahçeni görmek için sabırsızlanıyoruz.

Birkaç gün önce suda bekleterek diotomitte çimlendirmeye çalıştığım adenumlar kendilerini göstermeye başladılar.:)

Eklenti 257112

gülenmelek 27-11-2011 00:23

Sevgili feriha, ters çıkıyor galiba ;) Kök olacak kısmı dışarıda zannedersem.

feriha 27-11-2011 12:54

1 Eklenti(ler)
Ne yapsam diye düşünüp üstünü biraz kapattım. Nasıl çıkması doğruysa bilemedim henüz kök oluşmamış.. Teşekkürler sevgili gülenmelek..

Eklenti 257190

gülenmelek 27-11-2011 22:53

Minicik tohumlarda bile öyle büyük bir güç var ki, o yolunu bulacaktır diye düşünüyorum ;) Tohumu çimlendirebilmek de ayrı bir zevk, ben çok seviyorum. Azıcık da sabırsız olmayıp, onlar küçücükken şaşırtmaya kalkmasam :( Bu arada yakın çekiminiz de çok güzel olmuş, çok net. Ben çimlenen tohumlarımı bile bu kadar yakından görememiştim ;)

alcen 27-11-2011 23:12

Ferihacığım o kadar güzel bahçeler varki ben bahçemi açmaya cesaret edemiyorum.Cemoda kızıyor bana ama yakında açacağım herhalde.Sen nasılsın canım iyisindir inşallah, çok öpüyorum nevsuneye selamlar.

aburcuburs 01-12-2011 09:21

Merhaba Feriha hanım terasınızla yeni tanıştım Maşallah çok güzel. Bir sorum olacak geçmiş yazılarınızda 82 nolu mesajda 3 tene çiçek resmi alt alta konulmuş. Üstte ki resim japon gülü fakat diğer ikisi nedir acaba?

uzman16 04-12-2011 19:49

Bu terası uzun zamandır gezmemiştim. Sevgili Feriha harikasınız, ellerinize sağlık.

feriha 05-12-2011 12:19

Sevgili aburcuburs 82. mesajdaki ilk çiçek kohleria (japon küpesi), ikincisini soğanlı bir bitki ama adını bulamadım üçüncüsü Yüksük Otu (Digitalis purpurea) diye biliyorum.

Resimleri arkadaşımız gurbik67 eklemişti araştırdım onun sayfasında da ortadaki bitkinin ismine rastlayamadım. Bu sebeple cevap biraz gecikti.. Sevgiler..

feriha 05-12-2011 12:35

1 Eklenti(ler)
Sevgili uzman16 hoşgeldiniz.. Bir süredir size rastlayamıyordum umarım herşey yolundadır.
Size çok yıllık hazeran tohumu gönderecektim diye hatırlıyorum ama bitki kendiliğinden yok oldu ve tohumlarından da tekrar üremedi.

Nasıl sevindirmiştiniz oralardan maviş satın alıp gönderek hiç unutmuyorum.;)

Sıcaklarda koruyamayı akıl edemediğimden çoğu tomurcuk açmadan kurudu.

Sizin beyaz mavişiniz harika olmuş ellerinize sağlık. Bana gönderdiğiniz beyazı yaşatmayı başaramadım.

Tekrar teşekkürlerimle sevgiler yolluyorum..

Eklenti 258303

Orhan Özbilgiç 07-12-2011 12:53

Sayın feriha;
''Pieris Japonica'' aramak için ''Arama'' butonunu tıklayınca, yanıtın bulunabileceği yerler arasında sizin terasınızda karşıma çıktı.

Son sayfadan başlayarak, fotoğraflara bakmaya başladım. Taaa..5. sayfaya kadar, şaşkınlıktan ağzım açık bakakaldım.:eek:

Değil Ankara'da, Antalya' da bile bu kadar çeşit bitkinin bir arada bulunabileceği bir teras, hatta bahçe olabileceğini sanmıyorum.

Dedim ya! Bahçelere bile bakmaya zaman bulamayan ben, Pieris için girdiğim terasınızdan çıkamadım. 5. sayfaya kadar aradığımı bulamadım. Belki ön sayfalarda vardır. Bitkilerinizin büyüsüne kapılıp farkedememiş olabilirim.

Sayın feriha;
Sizi yürekten kutluyorum. Yok böyle bir başarı... Saygılarımla.

feriha 07-12-2011 14:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 820342)
Eklenti 222653

satıcı çiçek açan türü diye verdi ama bakalım doğru mu?

Sayın Orhan Özbilgiç,

Terasımda bahar aylarından beri Pieris Carnaval mevcut.. Satıcı çiçek açan budur diye verdi ama henüz göremedim. Pireis Japonica yı bir başlıkta arkadaşlara sormuşumdur, konuşulmuştur diye düşünüyorum.

Pieris vesile olmuş da ziyaretiniz gerçekleşmiş.. Çok teşekkür ederim.

Saygılar..

Orhan Özbilgiç 07-12-2011 14:52

Pieris te 10 farklı tür olduğunu okumuştum. Ama çiçeklenme konusunda bende henüz yeterli bilgiye ulaşamadım. Sanki hepsi çiçekleniyor diye aklımda kalmış.:confused:
Fakat çiçeklenmesede, o yapraklarının kızıldan yeşile döndüğü dönemdeki bitkinin güzelliği yeter. Üstelik sizinki alacalı yapraklı.
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Sağlıkıla büyütün.

Selehattin 67 07-12-2011 15:20

Su sümbülleri harika gözüküyor suyun yanında ek besin veriyormusunuz selamlar

feriha 07-12-2011 18:52

Su sümbüllerine yazın su ilave ederken diğer çiçekli bitkilere hazırladığım sıvı besin eklenmiş sudan veriyorum.

Açmayı geç de olsa başardılar ama asla güneydeki, egedeki kardeşleri gibi olamadılar..

Şu andan bir iki kök camla kapatılmış balkonda ancak varlıklarını sürdürmeye çalışıyorlar.

Bakalım kışı atlatabilecekler mi?

Teşekkürler Selehattin Bey..

Orhan Özbilgiç 07-12-2011 19:17

Feriha Hanım;
Demin internetten baktım. Sizinkide çiçek açıyor. Sanırım siz çiçeklenme döneminden sonra satın almışsınız.:confused:

Çiçeklendiğine ilişkin satırları kopyaladım. Saygılarımla.
--------------------------------------------------------------------------
Cins: Pieris

Variety veya çeşidinde: Carnival Serisi _ 'Karnaval' beyaz kenarlı, ve kış aylarında pembe küçük yeşil yaprakları ile kompakt bir çalı. İlkbaharda fildişi beyaz çiçekler parlak kırmızı renkte yeni bir büyüme vardır

Kiraz 07-12-2011 19:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 885884)

Şu andan bir iki kök camla kapatılmış balkonda ancak varlıklarını sürdürmeye çalışıyorlar.

Bakalım kışı atlatabilecekler mi?

Feriha Hanım, su sümbülleri soğuğa karşı tahminimden hassaslar öyleyse. Bana gönderdiklerinizi çok aydınlık bir yere, ev içine koydum, ortalama 20 derece sıcaklıkta ve saksının altında çok hafif de olsa ısıtma var. Oldukça canlı gözüküyorlar, kışın çoğalacaklar gibi. Sizinkiler kışı atlatamazsalar, kardeşlerinden gönderirim :)

selenn 10-01-2012 09:59

Feriha Hanım, hakikaten ellerinize sağlık. Verdiğiniz emekle ortaya cıvıl cıvıl, muhteşem bir teras çıkartmışsınız. İlk sayfanızdan itibaren keyifle bir solukta dolaştım bu sabah terasınızı. Güller, ortanca, Clematis derken o muhteşem Sempervivum kulelerini gördüm ve bayıldım. Su sümbülleri de pek hoşmuş gerçekten.

Ellerinize sağlık, baharı yaşattı bana terasınız. Sevgilerimle.

hanndan 10-01-2012 10:47

Feriha Hanım, su sümbülleri kışı nasıl bi mekanda geçiriyorlar.Benim su sümbüllerim mutfakta yaprakları sarardı gibi :(
Sevgiler.

Manolya_ 10-01-2012 11:58

Merhaba Feriha Hanım,

Bu sabah PC mi açtım ve ilk işim sizin terasınızı ilk sayfadan itibaren sindirerek gezmek oldu.
Hep bakıyordum gerçi ama böylesine her bir mesajı okuyarak ve her bir çiçeği dakikalarca izleyerek gezmemiştim terasınızı ( ben bahçe diyeceğim izninizle)
Zevkiniz ve emekleriniz terasınıza yansımış. Ellerinize sağlık.
Bitkiler sevildiğini anladıkça coşmuşlar maşallah.
Kışı hasarsız atlatıp baharda bol çiçekli günler diliyorum.
Selam ve sevgilerimle
Asu

feriha 10-01-2012 14:52

1 Eklenti(ler)
Sevgili Selen teşekkürler.. Sayende artık kaktüs-sukulent sayfalarından ayrılamayıp sık sık yeni ufuklara yelken açıyorum ve sonucu aşağıda..:p

Eklenti 263419

feriha 10-01-2012 15:00

Sevgili hanndan benim su sümbüllerinin de keyfi yok ..

Camla kapatılmış balkonda duruyor, ısıtmasız..

Şu anda sıcaklık 9 derece civarı ama eksilere düşünce 4-5 derece gibi oluyor..

Küçük bir seramik saksıya koyup içeri de aldım gene sarardı.

Kışımızı sevmezse yapacak birşeyimiz yok..

Umarım minik süs kabağımı kurutmayı unutmamışsındır.:))

feriha 10-01-2012 15:04

Sevgili Manolya, ziyaretinize ve güzel dileklerinize teşekkür ederim..

Hep beraber zararsız ziyansiz bahara çıkalım inşallah..

Benden de selamlar, sevgiler..;)

hanndan 11-01-2012 22:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 897810)

Umarım minik süs kabağımı kurutmayı unutmamışsındır.:))

Unutmadım tabi, sizin gibi değerli dosta söz verilir de unutulur mu,,,,
Sevgili Sabah ile yine bir buluşma planı yaparız inşallah,o zaman da veririm.

ayhat 12-01-2012 08:26

Sevgili Feriha terasınızda gezdik sabah sabah içim ısındı bu soğuklarda :) Size bir sorum olacak bende Sakaryadayım Ankara kadar karlı olmasada soğuğu yerinde, çiçeklerinizi nasıl koruyorsunuz, hangilerini içeri aldınız, hangileri kışa dayanıyor, teşekkürler.

selenn 12-01-2012 09:46

Sevgili Feriha Hanım yaşasın yeni kaktüsler almışsınız. Bu güzel terasın yanısıra ufukta "Feriha'nın kaktüs ve sukulentleri" başlığını görüyorum, ne dersiniz:))

feriha 12-01-2012 16:18

Sevgili hanndan çok teşekkür ederim. Baharda görüşmek üzere.;)

Sevgili ayhat soğuktan korumaya çalıştığım bitkiler melisa, mavi yasemin, sardunyalar, diğer yasemin türleri, kaktüs-sukulent türleri, arap yasemini, su sümbülü gibi bitkiler ısının geceleri 4-5 dereceye kadar düştüğünü tesbit ettiğim cam balkondalar.. Açıkta hava bu güne kadar -9 u gördü..

Dışarıda kalanlar güller, kış ortancası bergenya, meyve ağaçları, clematisler, hanımeli türleri, sedumlar-sempervivumlar, soğanlılar (ters lale, nergis, sümbül gibi), kekik, biberiye, lavanta gibi baharatlar, çilek türleri, süs ağaçları..

Sevgili Selen kaktüs-sukulent başlığı inşallah tecrübe kazandıktan sonra.. Şimdilik öğrenmeye çalışıyorum, arkadaşların tecrübelerini takip edip öldürmeden önümüzdeki yıllara çıkarabilirsem neden olmasın:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025