agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Feriha / Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/10217.htm)

jineop 13-07-2009 14:38

Sevgili Feriha Hanım,
Sizi ayakta alkışlıyorum.Buranın bir teras olduğuna inanmak çok zor.Kudret Narını ilk defa görüyorum,merak ettim şimdi.Sevgiyle bol çiçekle kalın.

Ülker 13-07-2009 15:41

Feriha Hanım,
Zevkle düzenlediğiniz terasınızı gördükçe kendime kızıyorum.
Sağlıklı bitkilerle dolu ve estetik görünüyor, ben birşeyleri eksik yapıyorum ama neyi?
Terasınızdaki yaşanmışlık çok hoşuma gidiyor, belkide bende eksik olan budur.

Kiraz 13-07-2009 15:43

Feriha Hn, terasınıza sık sık geliyorum, tekrar elinize sağlık. Artık bahçemde yer yok dememeliyim. Terasta ne çok tür yetiştiriyorsunuz üstelik saksıda yetiştirmek topraktakinden daha zordur.

m.a 13-07-2009 17:11

çok süper Feriha hanım dilerim terası balkonu olmayanlara da allah nasip eder birgün;)

feriha 13-07-2009 20:14

Sevgili Jinekop, kudret narına geçen yıl arkadaşlardan okuyarak takmış bulunmaktayım..
Şifalı bir bitki olduğunu, minik sarı çiçekler açtığını öğrenince büyükçe bir saksıda denemeye karar verdim. Arkadaşlardan tohumlar geldi, nemli bezde kısa sürede çimlendirildi ama fideler hava muhalefeletinden dolayı uygun zamanda güneşe çıkamayıp boyunlarını büktüler.. Acil yardım Sn. Romantikten geldi. Uygun zamanda gelen fideler sağlıklı olarak umarım şifalı meyvelerini verecekler..;)

Sevgili Ülker, hepimize hep bir şeyler eksik gibi gelir. Bana da geliyor merak etmeyin.. Ayrıca siz bana bakmayın benim acelem var. Son beş yılda bu sevdaya tutuldum. O kadar çok yapmak isteğim, görmek isteğim var ki sanki vakit yetmeyecek:( Bu telaşla her çeşit bitkiye sarılıp nasıl yetişir, çiçeği nasıldır, nasıl kokar derken dolup taşıyor saksılar.. Siz çok gençsiniz. İnşallah zamanla istediğiniz gibi şekillendirirsiniz.

Sevgili Kiraz, bahçenizde istediğiniz bitkilere mutlaka yer var biliyorum. Ben de bitkiler konusunda ilgi dağınıklığı hastalığı var. :D Mesela palamuttan çimlendirilmiş minik bir meşe ağacı, tatilde çok beğenip dönünce hemen edindiğim minik gülibrişim, yaprağı pek güzel diye minik lale ağacı, yakınımda çiçek açsın diye bademler, soğanlılar, sukulentler, sebzeler, baharatlar, süs bitkileri, güller, çalılar ben bunları aniden durdurulmaz bir şekilde isteyiveriyorum:D Dağınık, karışık bir durumdayız anlayacağınız.

Sevgili m.a yürekten diliyorum. Hayat süprizlerle dolu. Kısa zamanda hayalinizdekinden bile güzel bir mekana kavuşun güzel bitkiler yetiştirin inşallah.;)

bennur 13-07-2009 21:44

Kudret narı, rahmetli anneannemin olmazsa olmaz bitkisiydi, meyvesinin olgunlaştığındaki görüntüsü muhteşemdir. Bir şişe zeytinyağının içine meyve konur, gölgede bekletilir, konu komşuya verilirdi. Yara bere, çıban gibi sorunlarda çok iyi bir netice verdiğini biliyorum. Sizin kudret narı da olgunlaşma yolunda ilerliyor. Ellerinize sağlık. Bahçeleri aratmayacak bir mekan yaratmışsınız, emeğinize sağlık. Sevgiyle kalın. Bu arada frenk üzümüm öylece duruyor, henüz hiç bir değişiklik yok, ama çok şeker:)Adını "mayhoş hatun" koydum:)

çelebi 20-07-2009 10:35

Feriha Hanım;
Elmalarınızın son durumu nedir? Yine meyve verdi mi? Fotoğraf varsa gösterebilir misiniz?

Koyu yeşil 20-07-2009 12:09

Yaban mersininin yeni bir resmini ekler misiniz Feriha Hanım? Çiçeği çok güzelmiş gerçekten de.

rapido34 20-07-2009 15:13

valla süper bir teras ne yazık ki benim terasımda bu kadar verim alamadım bnasıl alayım bitlerden başımı kurtaramadım ki:)

feriha 20-07-2009 17:29

Sayın çelebi, bu sene elmalardan biri çiçek açtı ama meyve tutmadı. Seneye bakalım ne olacak. Saksılarımı kışa girerken elden geçirip toprağını gübresini kontrol edeceğim. Başarabilirsem kökler yoğunlaştıysa bonsai gibi hafif bir budama yapmayı düşünüyorum.

Kirazım gelin oldu, harika çiçekler açtı, meyvelerini de gördük ama döküldüler. Arkadaşların dediklerine göre döllenmedikleri için meyveleri olgunlaşamamış. Mümkün olursa aynı mevsimde çiçek açan bir kiraz almak istiyorum. Acemilik işte. Cinsini, isteğini bilmeden meyve ağacı yetiştirmeye kalkmışım. Ağaçlar.net ten çok şeyler öğrendik ama bazı bitkiler için geç oldu.:rolleyes:

feriha 20-07-2009 17:40

2 Eklenti(ler)
Sevgili Koyu yeşil mersin ağacı çiçekleri gerçekten güzel. Daha fazla çiçeklendiği günler yağışlı zamana denk geldi iyi resimleyememişim.

Eklenti 94006

Şimdi hambeles yapmakla meşguller:p (umarım)

Eklenti 94013

maki01 21-07-2009 01:19

Aklım durdu valla, Ankara'da terasta hambeles...! Hayretler içerisinde izliyorum terasını sevgili maviş kardeşim.
Sevgiler...

M.Sema 21-07-2009 12:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 461028)
Ayrıca siz bana bakmayın benim acelem var. Son beş yılda bu sevdaya tutuldum. O kadar çok yapmak isteğim, görmek isteğim var ki sanki vakit yetmeyecek

Sevgili Feriha ne güzel söylemişsin, ne güzel olmuş terasın ellerine sağlık.:D

feriha 16-08-2009 20:20

5 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar.. Mercanları tatil yörelerinden sonra terasta açtığını görmek pek hoştu!

Eklenti 98334

Begonyalar geç te olsa güzel çiçeklerini gösterdiler..

Eklenti 98335

Eklenti 98336

Kudret narım ilk meyvasını olgunlaştırdı, hemen zeytinyağı ile karıştırılıp güneşe konuldu.

Eklenti 98337

Nicotianalar uzun süredir bol çiçekli..

Eklenti 98341

Romantik 16-08-2009 20:40

Sevgili feriha Hanım,

Hepsi birbirinden güzel duruyor.

Yüreğinize ve ellerinize sağlık.

feriha 16-08-2009 20:42

5 Eklenti(ler)
Mersin ağacımın meyveleri henüz olgunlaşmadı.. İlk yılında meyve verip merakta bırakmadığı için mutluyum.;)

Eklenti 98347

Mis kokulu güller açtı parfüm violet yerine gelen orient şarabi gülüm..

Eklenti 98348

Pembe salvia nın kırmızısı da var nasıl güzeller.. Tohumlar İzmirin en güzel bahçesinden..

Eklenti 98349

Böğürtlenler geçen sene taş gibi sert meyve vermişti. Bu sene gene çekirdekli ama daha sulu ve tatlı.. Birer birer ağza atılıyorlar bitmeden resmini ekleyeyim dedim.:o

Eklenti 98350

Japolone biberler oldukça lezzetli. Az acı ve acı olanlarından tohumdan çimlendirilip yetiştiler.

Eklenti 98351

feriha 16-08-2009 21:00

5 Eklenti(ler)
Cleome kokusu değişik, Ankara semalarına doğru yükseliyor.. Havamızı temizliyecek inşallah:p Teşekkürler Sn. Oyaman.

Eklenti 98358

Pek de zarif bu orkide ..

Eklenti 98359

Minik oya ağacım güneşin bağrında yaprak uçlarının kurumasına engel olamadım.

Eklenti 98360

Süprizzz..! Ankara da uzun uğraşlar sonucu selluka yetiştirmeyi başardım. Bakalım çiçeğini gösterecek mi? Bionem ve sonra roa ile korundu. Şimdiye kadar bir zararlı gelişmedi şükür.

Eklenti 98361

Yeni gelişen, beyaz sinekleriyle mücadele ettiğim solanum nihayet çiçekli. Çiçekler dayanıklı hemen solmuyor. Mavi-mor rengi ile gözlerim üzerinden ayrılmıyor.

Eklenti 98362

maki01 16-08-2009 21:45

Yüreğine sağlık maviş arkadaşım, hepsi birbirinden güzel...
Ben de geçen hafta solanum aldım. İsmini hatırlayamıyordum. Sağolasın. Benim aldığım serada taç şeklini vermişler yan dalları hep budamışlar. Çok hoştu ama çok para istediler. Ben de yeni gelişen yaklaşık 75 cm boyunda olanı aldım. Eve geldikten sonra tüm yapraklarını döktü. Üzülmüştüm ama bugün suprizle karşılaştım. Her tarafından yeni sürgünler vermiş. Kıyıp, kesip taç formunu verebileceğimden kuşkuluyum :)
Sevgiler

Oğuz Alper 16-08-2009 23:39

Sevgili Feriha Hanım ; Emeğinize ve ellerinize sağlık . Muhteşem görünüyorlar ; Bionem ve Roa ile ilgili paylaşımlarınız için teşekkürler.Sevgiler

maki01 17-08-2009 00:12

Solanum laciniatum diye geçiyor. Şifalı bitkiymiş.

feriha 17-08-2009 00:49

Sevgili maki01 ben solanum rantonettii diye biliyorum. Biraz toparlanınca sizin bitkinizide görelim aynımı acaba merak ettim.

Sevgili Oğuz Bey, sevgili Romantik teşekkür ederim. Güzel fidanlara ve bitkilerimi zararlılardan koruyup yetiştirmeme yardımcı olan ürünlere ulaşmamı sağladığınız için:)

Vildan Sönmez 17-08-2009 09:24

Feriha Hanım,
Bütün çiçekleriniz güzel, ama ben solanum ve mercanınızın güzelliğine çok sevindim.Çünkü bu yıl ben de terasıma mercan ve solanum aldım. Terasta bu kadar güzel olduklarını görmek bana moral oldu, darısı başıma.

maki01 17-08-2009 12:38

Haklısın sevgili feriha, rantonettii imiş.

jineop 17-08-2009 15:04

Sevgili Feriha Hanım,
Güzellikleriniz hiç bitmesin,yine herşey çok güzel,elinize sağlık. Solanyumu kışın korumaya almayı unutmayın. Sevgiyle kalın.

feriha 17-08-2009 16:42

Vildan Hanım sağlıkla büyütün yeni bitkilerinizi bol çiçekli olsunlar.. Bir süredir dayanıklı bitkileri çoğaltmaya çalışıyorum sizin gibi:) Zor bir kış geçirdi solanum kurudu mu derken yapraklandı ama beyaz sineklerle uğraştık biraz. Henüz çiçeklerini gösterebiliyor, pek de yakışıyor yeşil yapraklara mor çiçekler.. Mercanlar İstanbul ikliminde harika olur diye düşünüyorum. Darısı başınıza:p

Sevgili Jineop teşekkürler, korunacak bitkiler listesine yazdım solanumu! Mersin ağacını özellikle siz göresiniz diye ekledim. Meyve vermesi için uzun zaman gerekmiyor, diktiğim ilk yıl çiçeklendi ve meyve tuttu. Bilginiz olsun istedim.

nevsune 19-08-2009 09:57

Oyoyoy, kuru Ankara havasında yine mucizeler yaratmişsın Ferihacım:) Ne bu güzellikler böyle. Hadi herşey bir yana, mersin, oya ve selluka tam bir yeşilparmak işi. Ellerine sağlık canım, gerçekten çok güzel olmuşlar.

Begonyan muhteşem olmuş. Ben beceremedim bir türlü. Gölgeye aldım olmadı, güneşe aldım olmadı. Suladım olmadı, kuruttum olmadı. Şükür seninkini gördüm:)

Jalapeno biberden bana bir tane tohumluk ayırır mısın lütfen, üstünde kalsın kurusun;)

feriha 04-09-2009 18:16

4 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirmeye çalıştığım asterler henüz açtılar! Havaların yağışlı geçmesi nedeniyle geç ekebildim ve tohumlar çok geç geliştiler. Bu durumda çiçekler sonbahara kaldı. Ankarada gece ile gündüz arasındaki ısı farkı çok fazlaydı, gelişimi etkilediğini düşünüyorum. Karışık renki katmerli ve yalınkat asterlerin tohumları site arkadaşlarımın paylaşımı..:p Teşekkürler.

Eklenti 101129

Eklenti 101130

Eklenti 101131

Eklenti 101132

feriha 04-09-2009 18:21

1 Eklenti(ler)
Baharat saksımdaki Sevgili Gurbik67 den gelen kekik çiçek açtı!

Eklenti 101141

feriha 04-09-2009 19:20

1 Eklenti(ler)
Defne fidanım yıl başında geldi ve yaz sezonunda gelişti. Kıyamam sanıyordum ama ilk balık yemeğine bir iki yaprak konulup mutlu olunacak!

Eklenti 101145

feriha 04-09-2009 19:29

2 Eklenti(ler)
AFRİCAN Lion's Ear ( Leonotis leonurus ) Afrika aslan kulağı tohumdan yetiştirilip henüz ilk minaresini yapmaya çalışmakta..

Eklenti 101147

Eklenti 101146

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025