agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Feriha / Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/10217.htm)

Oğuz Alper 04-09-2009 19:30

Sevgili Feriha Hanım ;

Akşam çayımı keyifle terasınızda içiyorum.

Ellerinize ve emeklerinize sağlık.Muhteşemler !!!

limon 04-09-2009 19:32

Feriha Hanım, fotoğraflarınız da bitkileriniz kadar güzel olunca seyrine doyum olmadı. Elinize sağlık.

feriha 04-09-2009 19:56

2 Eklenti(ler)
Sevgili Limon, Sevgili Oğuz bey ziyaretinize teşekkür ediyor size mis kokulu monte carlo gülleri yolluyorum. Umarım kokusunu hissedersiniz, tam gül denilince aklınıza gelen koku..

Eklenti 101150

Eklenti 101155

feriha 04-09-2009 20:13

1 Eklenti(ler)
DİPLADENYA sarmaşık cinsi sanıyorum.. Teras demir kapıyı beğendi sarılmak için. Bu aralar goncaları az. Çiçeklerinin çokça açtığı zaman resimleyememişim.
Daldırma ile çoğaltmayı becerebilecekmiyim bakalım..

Eklenti 101158

hüzün 04-09-2009 20:47

beceremeyeceğiniz bir şey olduğunu sanmıyorum sevgili Feriha terasınızı dolaştım gözüm gönlümaçıldı yüzüm güldü.Sizin de yüzünüz hep gülsün tabi ki terasınız ve çiçekleriniz de ....

denizakvaryumu 04-09-2009 20:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 481815)

Kudret narım ilk meyvasını olgunlaştırdı, hemen zeytinyağı ile karıştırılıp güneşe konuldu.

Sanırım Ankara'daki en güzel teras sizde.

Bu kadar bitki çeşidi bir terasda mümkün olabilir mi?Demekki oluyormuş.

Monte carlo gülü hem kokusuya hem farklı rengiyle eşsiz bir gül.

Bir kardeşi de beyaz topraklarda :)

Kudret narının sadece meyvesi değil yaprakları ve kökleri de şifalıdır.

Yapraklarını mutlaka kullanın derim.

http://www.ebitki.com/?bitki=momordica%20charantia

feriha 04-09-2009 22:27

Terasta tam bir görmemişin biri Ağaçlar.net e üye olmuş durumu var..:p

Zaten sevdiğim bitkileri yetiştirmeye gönül verince saatlerce forum sayfalarını okuyup bilgilenip, ekilen her tohum dikilen her bitki için uzunca bir süre emek verdikten sonra bu bitkilere kavuşabildim. Ankara da yetişebilen farklı bitkileri deneme sürecim ne zaman azalır bilemiyorum ama geçen zaman oldukça yorucu bir o kadar da keyifli, heyecanlıydı. Benim bu heyecanı yaşamama olanak sağlayan Sevgili Malina ya çok teşekkür ediyorum.

Son olarak begonvilimin ve sellukamın bu şartlarda nasıl geliştiğini takip ediyorum. Bakalım ardından neler gelecek..

lastmohikan 06-09-2009 09:47

Maşallah ALLAH keyfini sürmeyi nasip etsin.

feriha 17-09-2009 15:24

2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar ilginç şeyler oluyor teras bahçemde..
Baharda çiçek açıp meyve tutmayan elma ağacım tekrar açtı ve meyveler belli olmaya başladı..
Eklenti 103222

Mimozam da aynı kervana katıldı..

Eklenti 103223

Vildan Sönmez 17-09-2009 15:39

Feriha Hanım Maşallah demek şart oldu. Başka bir şey diyemiyorum.

Oğuz Alper 17-09-2009 15:42

Sevgili Feriha Hanım; Ellerinize emeklerinize sağlık.Merakla beklediğim elma ağacınızı meyveli görmekten çok mutlu oldum. Gece keyif çayımı terasınızda içeceğim. ;)

Saygı ve Sevgilerimle

feriha 17-09-2009 16:52

Nasıl bir heyecanla paylaştığımı bilmelisiniz;)

Vildan Hanım sağolun.. Hiç mimoza çiçeği görmedim ki ben! Düşlerim gerçekleşecek.. Baharda hep Ankara da idim ve sadece resimlerde gördüm. Çok heyecanlandım kokusu çok güzelmiş diyorlar..

Oğuz bey iki kere onbeş gün ağaçlara topraktan gübre ve koruyucu olarak Roa Plus uyguladım. Roa Natura ile yapraklarını düzenli olarak zararlılardan korumak için bakımlarını yapıyorum. Bitkilerimin bana bu güzellikleri göstermesinde ürünlerinizin katkısı büyük çok teşekkür ederim..

Adalet Yağcı 17-09-2009 17:15

Sevgili Feriha, sizin teras herdem bahar anlaşılan, elmalar mimozalar ne yapsın, şaşırmışlar zavallıcıklar.
Bir terasta bütün bunları yapabilmek pek çok emek ister, siz de esirgememişsiniz, ellerinize sağlık.

hozat 17-09-2009 17:57

Sevgili Feriha,
Ankar'nın ikliminde mercan yetiştiren birine ancak alkış tutulur.
Her şey okadar güzel ki ............
sevgiler..

Kiraz 17-09-2009 18:15

Ankara'da güzel terasınızı tekrar dolaştım, emeğinize sağlık. Hem Ankara, hem teras; kolay iş değil.

Feriha Hanım, geçen sene bu zamanlarda benim de elmam çiçek açıp, bir kaç adet meyve vermişti, meyvesini kopartmamı tavsiye etmişlerdi.

Bu bahar neden bilmem, çiçek açtı ama hiç meyve vermedi, galiba bana küstü.

Vildan Sönmez 17-09-2009 20:20

Dilerim en az Büyükada mimozaları kadar güzel ve bol çiçekli olurlar.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 498465)
Nasıl bir heyecanla paylaştığımı bilmelisiniz;)

Vildan Hanım sağolun.. Hiç mimoza çiçeği görmedim ki ben! Düşlerim gerçekleşecek.. Baharda hep Ankara da idim ve sadece resimlerde gördüm. Çok heyecanlandım kokusu çok güzelmiş diyorlar..

gurbik67 17-09-2009 23:50

feriha hanım bitkilerinizi güle güle sağlıklı büyütün mimozanız güzel sağlıklı görünüyor . ancak Ankaranın iklimi sonbaharda mimozanın sevdiği iklim olmadığından salkım salkım sarı çiçekler yerine cılız çiçekler açacaktır.

güvercin01 18-09-2009 00:27

Feriha hanım elleriniz dert görmesin.Çiçekler gayet iyi görünüyor.SEVGİYLE KALIN...

cemal.S 04-10-2009 23:56

Mimoza bir sahil (Ada bitkisi) diye biliyorum. İç anadolunun karasal ikliminde yetiştirmeyi başardığınıza göre bir üretici olarak sizden öğreneceğimiz çok şey var. Baharda çiçek açıp kokusunu alınca ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Tebrikler.

uzman16 05-10-2009 08:30

Dipledenya çoğaltma

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 491997)
DİPLADENYA sarmaşık cinsi sanıyorum.. Teras demir kapıyı beğendi sarılmak için. Bu aralar goncaları az. Çiçeklerinin çokça açtığı zaman resimleyememişim.
Daldırma ile çoğaltmayı becerebilecekmiyim bakalım..

Eklenti 101158

Sevgili Feriha Hanım,
Bende de dipledenya var ve acaba daldırma ile çoğalır mı diye araştırıyordum. Yazınız bana bir an umut verdi. Siz daldırmayı denediniz mi? Ya da nasıl çoğaltmayı düşünüyorsunuz? Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Bu bitkiyi çok beğeniyorum. Pembesi var bende, geçen hafta da beyazını aldım. Eğer başarılı bir çoğaltma yöntemi bulursak çoğalttıklarımızı da paylaşırız. ;)
Sevgiler.

ayferaksit 07-10-2009 14:15

Farihanım evet benim bodur elmam da eylülde çiçeklendi yeniden . Meyveye duran elmaların çoğu döküldü şimdilik 1 tanesi kaldı.

feriha 09-10-2009 11:49

1 Eklenti(ler)
Sevgili Kiraz, elmaların mevsimsiz meyve vermelerinin sağlıklı olmadığı düşünülerek koparmak gerektiğimi söyleniliyor acaba? Belki baharda hasatın iyi olması için yapılıyor... Küsmemiştir umarım, bitkilerinize nasıl özenle baktığınızı takip ediyorum..Yüreğinize sağlık.

Sevgili ayferaksit benim elmalar dökülmedi, mevsimden dolayı yavaş büyüyorlar.
Sanki iri ceviz büyüklüğündeler. Kızarırlar mı merak ediyorum.

Eklenti 107195

feriha 09-10-2009 11:55

Sevgili uzman16, henüz dipladenya sandığım bitkiyi daldırma ile çoğaltmayı deneyemedim. Sürgünlerden birini daldırayım dediğimde mutlaka bir gonca görüp erteliyorum.

Mevsim olarak sonbahar mı ilkbahar mı uygun tam olarak bilgilenmedim ama denemek istiyorum. Elbette paylaşırız başarılı olursam.

Soğuklarda kapalı balkona almayı düşünüyorum, bakalım kış mevsimini Ankara da salimen geçirmesini sağlayabilecekmiyim.

feriha 09-10-2009 12:14

Sn. cemal.S, mimoza nın yetişme şartları Ankara da yok dediğiniz gibi.

Benimki deneysel bir durum.:rolleyes: Bitkiyi görmek, çiçeklerini koklamayı çok istiyorum umarım başarırım.

Kışın soğuklar başladığında sanırım apartman boşluğuna ya da korunaklı bir yere taşıyacağım. İlkbaharda o güzel kokuyu nasipse duyacağım.

İlginiz için çok teşekkür ederim. Sevgiler.

feriha 09-10-2009 12:16

Sn. gurbik67 dediğiniz gibi mimozanın mevsimsiz çiçek çabaları muhtemelen zayıf kalacaktır. Olsun varsın bir kere göreyim isterim.

Ayrıca birçok yetiştirmek, gelişimini takip etmek istediğim bitkiyi benimle paylaştığınız için size minnettarım. Çok teşekkürler ediyorum.

feriha 09-10-2009 12:19

Sevgili Adalet hanım, Sevgili hozat, Sevgili güvercin01 iyi dilekleriniz, ilginiz gerçekten motive ediyor. Çok teşekkürler.

Sizlerin bahçelerinizi gezmekten kendi başlığıma yazdıklarınız geç farkediyorum, öyle güzel bitkileriniz, paylaşımlarınız var ki.. Mazur görün lütfen..

feriha 26-10-2009 19:41

2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar:)
Tesadüfen yeşeren, en sonunda Sn.Karınca70 den aldığım çimlendiremediğim için toprağını dağıttığım soğuğa dayanıklı sardunya olduğunu tahmin ettiğim bitkim çiçeklerini açtı..

Eklenti 111706
Eklenti 111705

Bu bitkinin adı ne başlığında sorduğumda karar verdiğimiz Geranium Rotundifolium a çiçekleri benzemiyor:(
Sevgili Jineop umarım tekrar yardımcı olur.

feriha 26-10-2009 19:48

1 Eklenti(ler)
Baharda Karşıyaka seralarından dört fide alarak balık kasasına diktiğim kuzu kulağı bu günlere kadar düzenli sağlıklı yapraklar vererek salatalarımıza eşlik etti.. Yaklaşık bir haftada koparılabilir hale geliyorlar. Kuzu kulağı seven arkadaşlar için paylaşmayı istedim..

Eklenti 111707

feriha 26-10-2009 20:03

2 Eklenti(ler)
Ginkgo biloba larımı bonsai denemeleri için kullanaya kıyamadım. Sonbahardaki altın sarısı yapraklarını paylaşayım istedim ama dökülürler endişesiyle duramadım. Birinin erkek diğerinin dişi olduğunu düşünüyorum. Yapraklarının büyüklüğü farklı. Dalların açılımı da böyle olduğunu düşünmeme neden. Ankara daki Ginkgo biloba ağaçları listesinde henüz gözükmüyorlar.:D

Eklenti 111708 Eklenti 111709

incikarsan 30-10-2009 21:36

Terasinizda oturup cayinizi yudumlarken Tanriya size boyle bir yurek verdigi icin sukredin.Ne guzel bir ortam yaratmissiniz kendinize ve sevdiklerinize.Sizi candan kutluyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025