agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Feriha / Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/10217.htm)

feriha 03-05-2010 22:43

1 Eklenti(ler)
Ezan çiçeklerini geçen yıl tohumdan çimlendirdim. Küçük saksılarda iyi gelişmedi. İki tanesini büyükçe saksıya geçirdim. Kışı rahat atlattı. Havaların ısınmasıyla yükselmeye başladı. Çiçeklenmesini merak ediyorum.
Eklenti 141280

asumandilek 04-05-2010 01:56

Feriha hanım emeğinize sağlık ne çok çeşit var böyle. Gözlerim bayram etti sayenizde. Sağlıklı, huzurlu, bol çiçekli, sohbetli bir ömrünüz olsun inşallah... Teras mı bahçe mi hiç anlaşılmıyor. Kırkbinbir kere maşallah... :))

feriha 09-05-2010 15:30

Sevgili asumandilek iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Sizin balkonunuzu özellikle kaktüslerdeki başarınızı hayranlıkla takip ediyorum. Benimkiler yazın gelişiyor kışın donuyor, sonunda kaktüs yetiştirmeye bir süre ara vermeye karar verdim.

Ben de size güzel bitkilerinizle sağlıklı günler diliyorum.;)

feriha 09-05-2010 15:38

1 Eklenti(ler)
Anneler gününüz kutlu olsun arkadaşlar.. Bu yılın ilk gülleri;)

Eklenti 142713

hüzün 09-05-2010 20:37

Teşekkürler Sevgili Feriha güller ve kutlamanız için..

denizakvaryumu 09-05-2010 23:17

Vallahi bravo...

Gül yetiştirmek zordur ama saksıda bu güleri yetiştirmek çok daha zordur.

Külleme ve yaprak biti için ne yapıyorsunuz?

gilan 10-05-2010 17:05

Güller harika. :)
Sayenizde yeni aldığım bordo-pembe kırçıllı gülümün çiçeğini de görmüş oldum. :)

feriha 10-05-2010 19:52

Güllere geçen yıl bionem kullanmış pek rahat etmiştim.

Bu yıl elimde önceden alınmış küllenme ve kırmızı örümcek için kimyasal ilaç vardı ondan kullandım. Ama gene de tek tük yapraklarda sararma oluyor hemen temizliyorum. Mutlu beye danıştım düzenli olarak 15 günde ilaçlama yapılmalıymış. Yüreğim ağzımda takip ediyorum. Önceki yıllardan biliyorum bir hastalık başladımı durdurmak zor.

Besin olarak gübre şerbeti hazırladım bir kova. Üstü kapalı bekletiyor ara ara bitkilere veriyorum. Şerbeti saksı topraklarına mevsim başında gübre ilave etmekte zorlandığım için tercih ettim. Sulama sırasında bu şekilde vermek kolay oldu. Güller de sevdiler bol çiçek yapıyorlar gibi geliyor. Elbette bahçelerdeki gibi asla değiller ..

Vildan Sönmez 10-05-2010 21:15

Feriha Hanım sizin de anneler gününüz kutlu olsun, gülleriniz bahçede yetişmiş kadar güzel. Özellikle renklerine bayıldım, hepsi de sıra dışı.

Vildan Sönmez 25-05-2010 12:26

Feriha Hanım, sesinizi özledik. Benim saksıdaki elma ve şeftaliler çok fırtınalı bir havadan sonra teker teker dökülüyorlar. 3 Elma, 4 şeftalim kaldı. Sizinkiler inşallah iyi durumdadırlar.

feriha 31-05-2010 16:48

Vildan Hanım elmalarım meyve tutamadı, çiçeklerini döktü.

Bu sene dutlardan şansım açık. Beyaz dut ermek üzere, ekşi kara pembeleşmeye başladı, avusturalya karadutdan bahardan beri ürün alıyorum. Olgunlaşanları bir iki kim denkgelirse tadına bakıyor. Bizim ürün almamız 10 ile 20 adet arası değişiyor.:rolleyes:

feriha 31-05-2010 16:54

1 Eklenti(ler)
Ezan çiçeği bir metre kadar yükseldi. Sonunda çiçeklerini göstermek için hazırlık yapmaya başladı. Ne kadar heyecanla beklendiğini bir bilse..

Eklenti 148500

feriha 31-05-2010 16:59

1 Eklenti(ler)
Geçen yıldan kalan acem halısı kışı kuru olarak geçirdi. Baharda yeşerip güzel çiçeklerini gösterdi. Şu anda çiçekleri kurudu sayılır ama mayıs ayı başındaki halini pek güzeldi.

Eklenti 148502

feriha 31-05-2010 17:05

1 Eklenti(ler)
Bardak menekşe az güneş alan cam önünü sevdi.. Daha önce terasta daha fazla güneş alan yerde yaprakları kavrulmuş, gelişememişti.

Eklenti 148503

feriha 31-05-2010 17:12

1 Eklenti(ler)
Saksıda çam ağacı bir yandan kuruyor, diğer yandan yeni sürgünler veriyor. Üzülüyorum sanırım saksıda yaşamak istemiyor. Beyaz iri papatyalar da önceki yıllardan, kendi kendine saksıların diplerinde çıkıyor. Israrla gelişiyor. Kışında soğuğa dayanıklı, donmuyor.

Eklenti 148512

feriha 31-05-2010 17:18

1 Eklenti(ler)
Bir saksı yediveren çileği var, meyvesinin tadı, kokusu satın aldığımız çileklerden çok üstün. Acaba kendi yetiştirdiğimiz den bize mi öyle geliyor?

Eklenti 148513

Hhatice 31-05-2010 17:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 523010)
Ginkgo biloba larımı bonsai denemeleri için kullanaya kıyamadım. Sonbahardaki altın sarısı yapraklarını paylaşayım istedim ama dökülürler endişesiyle duramadım. Birinin erkek diğerinin dişi olduğunu düşünüyorum. Yapraklarının büyüklüğü farklı. Dalların açılımı da böyle olduğunu düşünmeme neden. Ankara daki Ginkgo biloba ağaçları listesinde henüz gözükmüyorlar.:D

Eklenti 111708 Eklenti 111709

Feriha Hanım çiçek açıyor mu ?Demin araştırırken tohumdan ürediğini öğrendim .Çiçek açmadan tohum yapmaz .Merak ettim .

Çilekler canlı gibi çıkmışlar maşallah , afiyet olsun .Bardak menekşe güneşi çok sevmiyor cam arkasından biraz alsa yetiyor.

günebakan 31-05-2010 18:28

Sevgili Feriha hanım hepsi de çok güzel ezan çiçeğinizin çiçeği biran önce açar inşallah:)

limon 31-05-2010 19:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 649740)
meyvesinin tadı, kokusu satın aldığımız çileklerden çok üstün. Acaba kendi yetiştirdiğimiz den bize mi öyle geliyor?

Kesinlikle daha üstün, satılanlar katır kutur bunları çiğnemeye bile gerek olmuyor, ağızda eriyorlar. Bence ticari üreticiler lezzetten çok dayanıklılığa önem veriyorlar. Bizimkiler suda 5 dk. bile anca dayanıyorlar hemen erimeye başlıyorlar. Onlarınki 24 saat suda kalsa bana mısın demiyor. :)

feriha 01-06-2010 08:44

Hatice Hanım ginkgo bloba -mabet ağacı- henüz çiçek açmadı. Yavaş geliştiğini ve 20-30 yaşlarda çiçek açtığını okudum. Çiçeğinden çok yaprağı güzel zaten.
http://bahcevan.com/kutsal-agac-ginkgo-biloba

denizakvaryumu 01-06-2010 09:27

Sizin terasa TEBA ( terasbahçe) desek daha doğru olacak :)

feriha 04-06-2010 20:41

1 Eklenti(ler)
Sevgili denizakvaryumu biz de ev halkı aramızda şaka olarak başlayıp sonra inanıp bahçe diye adlandırmaya başladık.:o

Sevgili günebakan, Ezan çiçeği iki gündür açmaya başladı, tomurcuklarının açılışını seyretmek için akşam ezanında kulağım ama henüz yakalayamadım.

Eklenti 149502

feriha 04-06-2010 20:47

1 Eklenti(ler)
Ağlayan kalp çiçekleri geçen yıllardaki kadar çok değil. Acaba bu çiçeğin de soğuklama isteği mi var diye geçti aklımdan, malum bu kış soğuktan donmadık:rolleyes:

Eklenti 149506

Soğuk olmayınca geçen yıl çok güzel açan ters laleler baharda sadece yaprak yapabildi, çiçek olmadı.

denizakvaryumu 04-06-2010 20:49

Bahçe aldıktan sonra saksıda bitki yetiştirmenin gerçekten çok zor olduğunu anladım.

Bu güzellikler gerçekten bir sevginin ürünü...

umutyolcusu 04-06-2010 22:41

Terasınızı gezerken çeşit bolluğundan başım döndü.Hangisini aklımda tutacağımı şaşırdım.Bu ne güzellik-emek-sevgi böyle.Meyvelerde ne kıymetli oluyordur hasat zamanı.En azından benim kendi yetiştirdiklerim öyle oluyor.Hele çilekleri görünce içim gitti.İnşaallah benimkilerde böyle olur.Ezan çiçeğinide merak ettim.Eminim açıldığı anı da göreceksiniz(ne hikmetli bir olay bu ya).

feriha 11-06-2010 20:32

2 Eklenti(ler)
Sevgili umutyolcusu teşekkür ederim, sizin de bitkileriniz çok güzeller. ilgiyle takip ediyorum.

Son günlerdeki yağışlardan güller ve bazı çiçekli bitkiler perişan oldular, dayak yemiş gibiler.. Ama clematis -ismini bilmiyorum- halinden pek memnun tomurcuklandı birer birer açıyor..
Eklenti 152007

Ortanca geçen yıl terası sevmedi en gölge yeri bile sıcak gelmişti. Kışı geçirmesi için merdiven boşluğuna almıştım, orada birkaç güzel çiçek yaptı, sağlıklı gözüküyor.
Eklenti 152008

uzman16 11-06-2010 20:46

Herşey çok çok güzel. Maşallah. Bahçe olsa bu kadar olur. (Çoğu bahçede bu kadar çeşit yoktur.)
Güllere kullandığınız ilacın adını biliyor musunuz? Bende de gül var, hiç bakım yapmıyorum. Sizden öğrenip ben de uygulayayım.
Sevgiler.

Sevgi Durul 11-06-2010 21:35

Sevgili Feriha hanım, ağlayan kalp çiçeğini ilk defa görüyorum. Çok güzelmiş. Clematisiniz de canlı gibi çıkmış. Ezan çiçeği tohum ekildiği yıl açıyor mu? Benim de iki kök var, ne zaman açacağını merak ediyorum. Sevgiler...

feriha 12-06-2010 21:35

Sevgili uzman16, güllere Ansar fungusit ve Tekvando 5 EC (kırmızı örümcek için) ilk yapraklandıklarında kullanmıştım. Önceki yıl satın aldığım zirai ilaç satan fungusitler hastalık ortaya çıkmadan kullanmaya başlanmalı demişti. Doğrumu yaptım bilmiyorum ama ben iki ilacı karıştırıp önlem olarak kullandım. 15 günde bir ilaçlamak niyetindeydim ama yağışlardan fırsat bulamadım.

Sevgili SDurul ağlayan kalp rizomlu çok yıllık bir bitki, iki yıl önce bauhaustan almıştım. Bazı kaynaklarda yayılıcı diye bahsediliyor ama benim ki saksıda olduğundan sanırım olduğu gibi duruyor. Bu yıl çiçekleri oldukça az.Yaz sonuna doğru yeşil yapraklar sararıp kuruyor. Ertesi yıl baharda yeniden yeşeriyor.

Ezan çiçeğim ikinci yıl açabildi. Geç çimlendirmiş olabilirim. Sıcak yerlerde ekildiği yıl çiçek verdiğini okudum. Fideleriniz uzun çiçek sapını çıkarmaya başladıysa yakında açacak demektir.;)Ben hala gün batınca aniden açan çiçeğin açılışını yakalamadım.. Bir zaman önce Cemal Safi nin şiirini dinleyip yetiştirmeyi kafaya takmıştım:o

feriha 01-07-2010 23:17

5 Eklenti(ler)
Benim çoğaltmayı bir türlü beceremediğim, dost elinden çeliklenip gelen mis kokulu karanfil ..
Eklenti 157195

Sedumları kendi haline bırakınca bir şekilde süslenmişler..

Eklenti 157196

Lavantin kışa dayanıyor, bu yüzden pek seviyorum. Çiçeklenmesi uzun sürdü, sanırım havalar serin geçince kurumadılar..

Eklenti 157197

Hicaz narı ikinci yılında, çiçeklendi ama bakalım meyve tutabilecek mi?

Eklenti 157198

Sanırım bir çeşit menekşe.. Hediye oduğundan tam adını bilemiyorum. Çiçeklenmesi farklı..

Eklenti 157199

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025