![]() |
Bitkilerin saksıda kesinlikle soğuğa direnci azalıyor. Bence en önemlisi direnaj . Saksıda bitki yetiştirme özürlüsü olarak görüyorum kendimi.
|
Alıntı:
artık Ankara için sorun değil...;) Biri Sn.bari sayesinde diğeri ortak bir çalışma sonucunda Ankarada saksılarda ve bahçelerde yerini aldı. Ve bu yılki en soğuk Ankara kışından sağ salim çıktılar.... |
Delosperma cooperi Nevsundan geldi Denizakvaryumu sizinkiler ile kardeşler, Sn. bari paylaşmış yanlış hatırlamıyorsam.
Her ikimizin bitkileri de açıkta korumadan yaşayamadı.. Sizinki topraktamıydı Denizakvaryumu? Ayrıca congestum bizde yok haberiniz olsun..:rolleyes: Gilan yarın resim eklerim kontrol ederiz.. :) |
Saksıda , çok geçirgen toprak ve sulamasız olarak balkonda kışı çıkardılar.
Ayrıca bahçede daha soğuk ortamı da geçirdiler.... Sarıları, uygun olduğunuz zaman veririm. |
Madem öyle, buradan devam edelim. :)
http://www.agaclar.net/forum/yerortu...ilar/27577.htm Bakın sırf sizler için başlık açtım. :D |
Sayın Feriha, tohumlarınız bu gün öğleyinde kargoya verilmiştir bilginize. Saygılar efendim...
|
2 Eklenti(ler)
Sn. Yaylacı arkadaşımızın gönderdiği Dev hatmi çiçeği (Hibiscus Luna White, Hibiscus moscheutos ) tohumu ertesi gün ulaştı.
Hemen tırnak makasıyla hafifçe tohumun sert kabuğunu inceltip oksijenli ılık suya koydum. Ertesi gün tohumlarda çimlenme başlamıştı. Eklenti 303103 Çimlenen üç tohumu çimlendirme tabletine koyup şeffaf kutuyu sera olarak kullandım. Gece hava serin olduğu için düşük derecede yanan kalorifer peteğinde ılık şekildi bekledi.. Ertesi gün...;) Eklenti 303104 Çok teşekkür ederim Sn. Yaylacı.. |
terasınızdaki çiçekler bitkiler muhteşem emeklerinize sağlık.Botanik bahçesinde geziniyormuşum gibi hissettim.....
|
Bu kadar özenle ben bile çimlenirdim. :D
|
Sayın Feriha hanım takdire şayan bir çalışma yaptınız, tohumların bu kadar çabuk çimleneceğini düşünemezdim bile.Fidelerin fotoğraflarını da buraya koyarsanız sevinirim. Bravo size, sizden sonra ben de 5 adet ektim yanlız bir gün suda bırakmıştım tohumları ama kabuğunu zedelemeden yapmıştım bu işlemi. Deneme yapıyorum bakalım kaç günde çimlenir, şu an tohumlar mini sera içerisinde ekilmiş vaziyette. Çimlenen tohumların fotoğraflarını ben de buraya ekleyeceğim. Sizi tekrar tekdir ediyorum, ellerinize emeğinize sağlık, saygılar efendim...
|
Alıntı:
Mesajda İstanbulda ........ Ankarada Feriha . deniyordu Neden diğerini yazmadın diyebilirsiniz.:confused: Ben bu terasa takıldım kaldım . Bahçede işlerim vardı bu saatte hala bilgisayar başındayım. Başkasınında benim gibi takılmasını istemedim:p Bir teras bu kadarmı düzenli tertipli olur. yarım saatte 3 sayfa dolaştım. Karlar altındaki ters laleye gelince yeter dedim.:p Akşama bu sayfadan başlarım ve serin serin devam ederim incelemeye. Aboneliğe ekledim. Bu güzel görüntüler ve denemeler (ki bir kısmını gördüm. Akşama devam ederim) için çok teşekkür ederim. Yeni şeyler öğreneceğim bir sayfa olduğunu düşünüyorum. Saygı ve sevgilerimle.. |
Sn. Kaptanzst hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz.. Moral verdiniz..
Vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Merak ettim biraz mesaj araştırması yaptım sevgili Limon vesile olmuş ziyaretinize kardeş terası gezerken.;) Ters Lalem artık yok. Bir sonraki sene hava yeterince soğuk geçmeyince açmadı, soğanı muhafaza edemedim. Bahçem yok ama ağaçlara, çalılara, süs bitkilerine hepsine birden meraklandım. Yaprağını, tomurcuğunu, çiçeğini, meyvesinin her anını izlemek istedim. Kimi oldu, kimi dondu.. Bazılarından vazgeçtim, keyfi yerinde olanları seyredip şükrettim.. Sizin gibi bahçe sahibi arkadaşların sayfalarını ziyaret edip çok heveslenip balık kasasında sebze yetiştirmeye kalktım ama şu ara biraz sakinledim birkaç seneden sonra..:D Her zaman beklerim.. |
Alıntı:
Geçen yıldan sayfalara bakıyordum ki bunu gördüm. :) Feriha Ablacım, kalbin çok temiz olmalı ki dileğin fazlasıyla yerine geldi. :D |
2 Eklenti(ler)
Çok temizmiş Gilan evet:(
Ankara'nın kışı ağır geçti, uzun sürdü.. Birçok güzel bitkimi kaybettim. Ama.. Kötü haber yazımız da kışımıza benziyor.. Antalyayı Adanayı solladık.. 36 dereceyiz.:eek: Koklarken bile özen gösterdiğim mis kokulu gülüm sıcaktan kavrulmaya başladı. Farkedince şemsiye altına aldım. Güler Hanım gibi gazete kağıdından külah şapka yapmak gerekecek.:rolleyes: Eklenti 308162 Sıcaktan pervane çiçekli yaseminin kokusu bile çıkamıyor. Az esse..:D Onu da şemsiye altına sakladım.. Eklenti 308163 Gilancım kısaca bitkilerimiz ve biz kavruluyoruz.. Düşünce gücüyle seyahat mümkün olsa az yer değiştirsek..:o |
Gerçekten ben de hava durumunda gördüm, çok şaşırdım. Haziran böyleyse, Temmuz'da Ağustos'ta Allah yardımcınız olsun... :(
Gülün hem şekline hem rengine bayıldım. Bir de kokuluymuş demek... |
1 Eklenti(ler)
Cici annesi bu neymiş bak bakalım:)
Eklenti 308559 Bak buldum, aidat ve yolculuk paraları çıktı Ferihaaaaa. Pamuklarımızı ihraç ederiz:p |
5 Eklenti(ler)
Pamuk fidemin yaprakları bitlendi, ilaçladım kavruldu. Gelişmesini etkiler mi bilmiyorum. Ama Aspir tarımı iyi gidiyor.:p Ay çekirdeği gibi tohumu var. Çok yararlı bir bitki. Şifalı, tohumundan yağ elde ediliyor, yağı zayıflatıyormuş..:)
Eklenti 311366 İthal oriental lilium Robina açtı. Gerçekten gösterişli çiçeği var, kokulu diye biliyorum ama bu saatte yoğun bir koku alamadım. Eklenti 311367 Ful bu sene bol çiçekli.. Normal gül şeklindeki çiçeklerinden ziyade içiçe geçen birkaç gül gibi iri çiçekler yapmış. Kışı kapalı balkonda geçirdi. Yaşlandıkça çiçeklenmenin arttığını görüyorum. Eklenti 311368 Lotus pelikan gagasının çiçeklenme süresinin bazı çiçekler gibi kısa olmayışı hoşuma gitti. Çiçeklenmeyle ilgili değişik paylaşımlar okudum benimki şimdilik olumlu. Eklenti 311369 Ekinezya kışı saksıda, terasta açıkta geçirdi. Kurudu ama baharda yeniden yeşerdi. Eklenti 311370 |
Hepsine, hepsine maşallah ;)
Hele 2. fotoğrafa genel bakınca kim burası teras diyebilir ki ? Kocamannn bir bahçe sanki ;) |
Feriha hanım, Dev Hatmi Çiçeği fideleri büyüdü mü? Resimlerini buraya koyacaktınız, yoksa başlarına bir hal mi geldi? Benim mevcut bitkimde bir sürü tomurcuk var ve yakında çiçeklerini sergileyecek. Saygılar efendim....
|
Bir sağlam dev hatmi çiçeği fidem var, büyümeye çalışıyor..
Biraz yoğundum en kısa zamanda resim paylaşayım Sn. Yaylacı.. Sizinkilerin tomurcuklarını da merak ettim hemen bakayım eklediyseniz.. Çok teşekkürler.. |
Biraz beklerseniz şimdi hemen ekleyeceğim, ama ben tohumdan yetiştirmede başarısız oldum onu söyleyeyim. Sizin yaptığınız gibi yapmadım, deneme amaçlı doğrudan toprağa ekmiştim tohumları ama olmadı.
|
1 Eklenti(ler)
Resim çok net değil ama iyi bir fikir veriyor, yarın gündüz gözüyle yeni fotoğrafını çekip yine buraya eklerim .
Eklenti 313698 Dev Hatmi Tomurcuklu hali |
1 Eklenti(ler)
Dev hatmi fidesi inşallah büyüyüp sizinki gibi güzel dev çiçekler açacak..:)
Üç tohumdan biri bu duruma gelebildi. Eklenti 313734 |
bayıldım terasınaaa :))
|
Feriha hanım söylenecek tek birşey var kocaman bir maşallah. Dilerim ki iyi yetişir de ne beni ne de sizi mahçup etmez.Elinize sağlık, saygılar sevgiler efendim...
|
3 Eklenti(ler)
Feriha hanım size söz vermiştim Dev Hatmi çiçeğinin tomurcuklarını resimleyip buraya aktaracaktım.
Eklenti 313873 Bol miktarda tomurcuklanma var Eklenti 313871 Eklenti 313872 Bu boy resmi, üç ana dal var ve her dal aynı kökten yetişmiş. Bildiğimiz kök, bahar gelince kuru kökte gözler oluşmaya başlar ve bu gözler zamanla filizlerini büyütür, fidan olarak gelişimi hızlıdır. Yaklaşık 1 m boylanmadan sonra tomurcuklarını vermeye başlar. Suyu sever, bu sıcak yaz günlerinde biraz susuz kalınca yapraklarını asar. O zaman bol su verirseniz bitki yine kendine gelir. Unutmamanız gereken bir şey var, sonbaharda bitki tamamen kuruyunca geriye sadece kupkuru bir kök kalır sakın bitki artık öldü bir daha yeşermez demeyin, sobaya atılacak cinsten kurumuş kök parçası baharda göz vererek yeni sürgünlerle filizlenir. Eğer kışın donma tehlikesi olabilir diye endişe ederseniz kuruyan dallarını toprak yüzeyinden 5-10 cm yukardan keserek üzerini yaprak, saman ve benzeri malzemelerle örterseniz bitkini kökü dondan korunmuş olur. Dev Hatmi Çiçeğini (Hibiscus Luna White) güle güle büyütün. Saygılar, sevgiler efendim... |
ellerinize saglik feriha hanim.sanki cennetten bir koseye baktim cok begendim.insallah terasiniz hep guzel gunlerinizin sahidi olur.ciceklere benden selam
|
Sn. Yaylacı,
Minik dev hatmi çiçeği fidemin sizinki gibi dallanmış olarak büyüyebilmesi için acaba bazı bitkilere yaptığımız gibi uç alımı yapsam sonuç daha iyi olabilir mi ne dersiniz? |
Alıntı:
|
Sevgili feriha hanım;
Fotoğraflara baktıktan sonra ben de diyorum ki, buraya teras demek haksızlık olur, burası bahçe olmuş. Bitkilerin maşallahı var, benim bahçemdeki ekinezyalar sizin terastaki kadar güçlü değiller inanın. Güçlü olanları da fırtına halletti. Hatmi çiçeğiniz her yıl açıp sizi mutlu edecek, İlkbahardaki yoğun yapraklı haline bayılırım. Öbek öbek yemyeşil, insanın içini açar. Akdeniz bitkisi olan fulün Ankara'da bu kadar mutlu olacağını düşünmezdim. Her gece bir tane ful çiçeğini koparıp, çay bardağına koyup, yatağımın baş ucuna koyardım. Gece boyu nefis bir koku ile uyumak harika olurdu. Belki biliyorsunuz ama ben bilmeyenler için yazayım, fulün çiçekleri koklanmaz, koklarsanız bir kaç saat içinde sararmaya başlar, en iyisi uzaktan koklamak. Her şey çok güzel, dev hatminin açmış halini de görmek isterim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025