agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Feriha / Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/10217.htm)

feriha 01-07-2012 10:10

1 Eklenti(ler)
Adalet Hanım dediğiniz gibi Ekinezyalar bu yıl güçlü gözüküyorlar.
Geçen yıl daha otsuydular. Zaten zor kıştan korumasız çıkarak sevgimi kazandılar.

Ful kuru Ankara sıcağında olabileceği kadar iyi diyelim. Biraz da güçlendi, geçen yıllarda daha az çiçeklenirdi. Hiç aklıma gelmemişti iyi ki hatırlattınız. Bugünden itibaren her geçe bir ful çiçeği koku terapisi yapılacak.;)

Hatmi çiçeğine özenle bakmaya çalışıyorum, çiçeklerini görebilirsem paylaşacağım.

Fırtına kötü olmuş, çok geçmiş olsun. Sizin elinizde kısa zamanda eskisinden güzel olacağını biliyorum ama az emekle olmuyor üzülüyor insan.

Dün gece "Echinopsis subdenudata" kaktüsüm ilk çiçeğini açtı. Gece açan çiçek olduğu ve açık kalma süresini bilemediğimden kaçırmamak için sabahladım. Çiçek hafif kokulu ve çok güzel, beyaz bir kuğu gibi.. Siz de görün isterim.

Eklenti 314311

Adalet Yağcı 01-07-2012 16:20

32 yıl kadar önce bende de vardı, 6-7 tane açardı, gerçekten çok güzel bir görüntüsü vardı.
Ne yazık ki bu güzellik, günün ilk ışıkları ile soluyor.

Sizinki de bir hayli büyük açmış, bol bol fotoğraflasaydınız.
Bu kadar nazlı snop bir bitki var mı başka bilmiyorum, hem yılda bir defa hem de yalnızca bir gün açıyor :)

feriha 01-07-2012 19:51

Ben de gece açınca gün doğunca çiçek kapanacak zannetmiştim ama sabah beş gibi açmayı tamamlayan çiçek, öğleden sonra üç-dört gibi soldu.

Gün içinde seyretme ve koklama fırsatı verdi.

Buna da şükür..

Geride üç tomurcuk daha var sırayla açacaklar sanırım.

sevim4 02-07-2012 12:04

Çok güzel perihan hanım ellerinize sağlık.

Yaylacı 08-07-2012 12:54

2 Eklenti(ler)
Sayın Feriha hanım Dev Hatmi için uç alma işlemini yaptım sonuç başarılı, iki gün arayla fotoğraflarını çektim
Eklenti 316551
Tepesini kestikten 2 gün sonra(yanlış hatırlamıyorsam)
Eklenti 316552
Bu da üstteki fotoğraftan 2 gün sonra çektiğim resim. Dikkat ederseniz tepeye yakın kısımda dal oluşumu başlamış. Sizin sayenizde ben de bitkinin dal vermiş halini göreceğim. Dallar iyice oluştuğunda tekrar fotoğraflarını buraya eklerim. Saygılar selamlar efendim...

feriha 08-07-2012 13:14

2 Eklenti(ler)
Sn. Yaylacı paylaşımızdan sonra..
Düşündüm.. Bitki büyümeden denemeyi tercih ettim.
Eklenti 316557

En son minik iki yaprağı alıverdim.:o

Eklenti 316558

Daha bodur, dallanmış, her dalında dev hatmi çiçekleri açan bir bitki olur inşallah.;)

feriha 08-07-2012 14:17

1 Eklenti(ler)
Bu sene, yetiştirdiğim bitkilerde uç alma tecrübesi yaşama dersi gibi geçiyor.

Heliotropium - Marine PARFÜM KOKULU KOKULU ÇİÇEK

Zengarden uç alma tavsiye etmiş, ben de aldığım ucu tekrar köklendirebilirim heyecanıyla biraz büyükçe alarak denedim ama çok sıcak günlere geldi, ucu yaşatamadım. Oysa domatesten aldığım koltuk köklenmişti..:o

Uç alınan bitkinin formu güzel gözüküyor. Bakalım nasıl çiçeklenecek.:)

Eklenti 316567

feriha 08-07-2012 14:36

2 Eklenti(ler)
Önceki yıllarda yetiştirilenlerden alınan tohumlar bu yıl çok keyifli çiçekler yapmadılar, çiçek formları bozuldu.

Uç alınmayan fideler..

Eklenti 316568

Uç alındığı için dallanan fideler..

Eklenti 316569

feriha 08-07-2012 14:38

1 Eklenti(ler)
İri yapraklı fesleğen tohumdan yetişti.

Sürekli uçlarından alıyorum, makarnada harika oluyor..Bitki tazeleniyor bu sayede tohuma kalkmıyor..:)

Eklenti 316570

En altta gözüken dört yaprak artık yok..:rolleyes:

Yaylacı 08-07-2012 19:59

Sayın Feriha hanım gerçekten çok güzel paylaşım oldu, bitkiler için uç alma çalışması iyi sonuç veriyor. Sizden bu konuyu öğrendiğim iyi oldu, artık tüm bitkilere uygulayacağım, bu çalışma şeklini gerçekten bilmiyordum. Size birşey daha söylemek istiyorum, kısa boylu Dev Hatminin kestiğim uç kısmını atmadım toprağa daldırdım mevcut yaprakları soldu fakat tepe kısmından iki taze yaprak geliyor acaba topraktan aldığı su sayesinde tazeliğini koruduğu için mi yoksa bitki kökleşecek te onun için yaprak veriyor bilmiyorum ama birkaç gün daha kollayacağım daldırdığım tepe kısmını eğer kökleşirse harika birşey olur. Başarılı sonuç alırsam fotoğrafını burada paylaşacağım.
Maşallah sizin tohumdan yetiştirdiğiniz Dev Hatmi bayağı boylanmış, inşallah sağlıklı büyür nazar değmezse tahmin ederim bu yaz çiçeklerini görürsünüz. Unutmayın bitki hem güneşi sever hem de suyu çok sever, yapraklarını aşağı sarkıtırsa anlayın ki suya ihtiyacı var hemen suyunu verirsiniz.
Saygılar efendim....

Maviş 09-07-2012 09:29

Sevgili Feriha Küçük bir alanda harikalar yaratıyorsunuz, bakımı zor olsa da karşısına geçip güzellikleri seyrederken tüm yorgunluğunuzu unuttuğunuza eminim.Terasınızı bizimle paylaştığınız için teşekürler.:):)

Sudenur 24-07-2012 01:55

Sevgili Feriha hanım, bunaltıcı yaz sıcakları ile aranız nasıl diye sormak için uğradım. :o Gelmişken de güncel fotoğraflar rica ederim belki sizden diye düşündüm. :o Güzel şehrimin zarif hanımefendisi nasılsınız? İyisinizdir inşallah? ;)

dogef 24-07-2012 07:48

Feriha hanım emeğinize yüreğinize sağlık, sağlıkla mutlulukla oturun terasınızda.Doğma büyüme bir Ankaralı olarak çok mutlu oldum, bu şehirdede bukadar çiçek seven bir hemşehrimin olmasından.. Sevgiler..

CananKG 11-08-2012 21:42

Ablacim terasinda senin kadar guzel!:)))

feriha 11-08-2012 23:09

2 Eklenti(ler)
Kısa bir tatil molası arkadaşlar..

Eklenti 324821

Türkiye yanarken ben kuzeye İsveçe kardeş ziyaretine gittim. Serin serin, bol yağışlı, yemyeşil, tertemiz güzel yerlerdeydim..

Eklenti 324827

İlk resimdeki ormanın yer örtüsü blue berry mavi yemişlerle kaplıydı.. Küçük bir fidan almak istedim köküne ulaşamadım, yer örtüsü şeklinde yayılmıştı...

Bu arada erikalar, campanular her yerde doğal olarak çıkmışlardı.

Sevgili Sudenur, maviş2, dogef ziyaretiniz için çok teşekkürler.. ;)

feriha 11-08-2012 23:23

5 Eklenti(ler)
Bitki satan marketlerde resimlerinden tanıdığımız dostlarla karşılaştım, bazılarını getirme bazılarını da izleme şansım oldu..:o

Eklenti 324837

Eklenti 324838

Eklenti 324839

Eklenti 324840

Eklenti 324841

feriha 11-08-2012 23:33

5 Eklenti(ler)
Bahçe düzenlemeleri sevgili Sudenur un çalışmalarına destek olmak için..:)

Eklenti 324842

Eklenti 324843

Eklenti 324844

Eklenti 324845

Eklenti 324846

feriha 11-08-2012 23:48

5 Eklenti(ler)
Eklenti 324847

Kardeş bahçesinin bitki kasaları düzenlendi..

Rabarber ışgın, domates, biber, baharat dikildi..

Eklenti 324848

Yağmurdan fırsat bulunduğunda çimler biçildi..

Eklenti 324849

Çöpleri ayırarak özenle topladıkları birimlere imrenildi..

Eklenti 324850

Bu yemyeşil memleket pek güzeldi ama biraz serindi..:rolleyes:

Eklenti 324851

Kardeşle vakit geçirmek gerçekten güzeldi..

Bu arada artık kardeşim de üyemiz oldu.. Hoşgeldin canım benim..

Sudenur 11-08-2012 23:49

Rüya bu bahçeler! :eek: Azıcık ucundan benzetebilsem yeter. ;) Çok teşekkür ederim. :)

sabah 14-08-2012 09:00

Hoş geldiniz.:rolleyes:

Terasa sığmayanlara, yenilere yer açmak için yardımcı olabilirim.:rolleyes:

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 1008165)
Bahçe düzenlemeleri sevgili Sudenur un çalışmalarına destek olmak için..:)

Daha fazla, detay poz varsa görmek isterim.

Sevgiler

gilan 14-08-2012 19:32

Paylaştıkların için çok sağ ol Feriha abla. :)

Neler getirdin bakalım? :)

feriha 14-08-2012 21:06

5 Eklenti(ler)
Sevgili Sabah teşekkürler.. Gelen çelikler ilk toplantıya kadar paylaşılacak hale gelir inşallah..:o

Birkaç bahçe fotoğrafı daha ..

Eklenti 325466

Eklenti 325467

Eklenti 325468

Eklenti 325469

Eklenti 325470

feriha 14-08-2012 21:34

5 Eklenti(ler)
Gilancım çok az bitki getirdim.
İklim o kadar farklı ki ordaki bitkileri terasta yetiştirmenin mümkün olmadığına inandım. Gözüm mü doydu ne..;)

Dayanamayıp iki renk heuchera aldım. Taşıyamıyacağımı anlayınca kardeşimin bahçesine dikip yanlarından birer minik kök ayırıp getirdim. Sanki yaşayacaklar ama renkleri değişiyor. Güneş kavuruyor, koyulaştırıyor.. Takip edip paylaşırım.

Eklenti 325491

Lewsia ya dayanamadım. Köklerini ayırıp buradan bardak götürdüğüm bölmeli bir kutuya yerleştirdim. Sanki o da yaşayacak. Ama en gölge yerde duruyor..

Eklenti 325492

Sardunya çelikleri getirdim, burada bulamadığımız türlerinden.

Eklenti 325493

Bu sukulentler de bardak kutusunda sağlam gelmeyi başardı ama sıcaktan renkleri ve formları artık böyle değil.. :(
Kırmızı olanı yer yer grileşmeye başladı. Kurumasınlar diye çabadayım..

Eklenti 325494

Eklenti 325495

Adalet Yağcı 14-08-2012 21:54

Sevgili Feriha;
Çok verimli bir kardeş ziyareti olmuş, gözümüz gönlümüz açıldı, ellerinize sağlık.

Oraların serinliği bu güzel bitkilerin esas nedeni bence, bu sene Adana'da sıcaklık hep 43 derecelerde seyretmiş.
Bu sıcaklara çöl bitkilerinden başka dayanabilecek bitki çok azdır.
Bahçeler bitap düştü, her gün sulansa bile mevsimlikler dayanamıyor, çok yıllıklar ise keyifsiz.

Bahçe fotoğrafları çok güzel, sevgili FüsunANK ve Gilan bizleri fena alıştırdı :)
Sizin 617 nolu mesajınızdaki ilk fotoğrafta mavi delphiniumlara takıldı gözlerim, ne kadar güzel yakışmışlar bulundakları yere.

Sizinle gelen bitkileri de bir an önce gösterin bize, bakıp bakıp ah... edelim biraz :)

günebakan 14-08-2012 22:50

Çok güzel bir gezi olmuş sevgili Feriha seninle gelenler harikalar umarım yaşar ve kocaman olurlar:)

gilan 14-08-2012 23:24

Ben de olsam sanırım bunları toplar gelirdim, süper seçimler. :)
Umarım hepsi yerlerine alışıp serpilirler. :)

Tuğçe 22-08-2012 21:40

Merhaba,
Siteye üye olalı çok uzun zaman olmadı. Terasınızı yeni keşfettim. Bir saati aşkındır hayran hayran çiçeklerinizi inceliyorum. Hepsi birbirinden güzel. Ankara gibi bir şehirde herbiri ayrı ilgi isteyen bu kadar çeşiti yetiştirmek zor olsa gerek. Emeğinize hayran kaldım. Bana büyük bir şevk getirdiniz. Ne söylesek az.
Sizi canı gönülden tebrik ediyorum feriha hanım. Bizim gibi bahçesi olmayanlar için ne büyük bir mutluluktur bu :) Ben de Ankara'da yaşıyorum. İlerleyen zamanlarda tecrübelerinizden yararlanmayı çok isterim.
Sevgiyle kalın :)

feriha 06-10-2012 11:42

4 Eklenti(ler)
Ankara toplatısında sevgili Gülenmeleğin paylaştığı lif kabağı nihayet başardı..;) Yaz boyu bütün çiçeklerini döküp sonunda bir adet kabak yaptı ama soğuklar da geldi.. Bakalım lifimiz olabilecek mi?

Eklenti 336577

Sevgili Müjgandan isot.. Kıyıpta tadına bakamadım.:)

Eklenti 336578

Bilbergia Nutans; Efe püskülü çok güzel gelişiyor. Teşekkürler Zafer Bey..:)

Eklenti 336579

Geçen yıl sevgili Sabahın bahçesinden hatıra alınan bir dal çelik..:)

Bu paylaşımları sizleri anarak bakımlarını yapıp, izleyip mutlu oluyorum. İyi ki varsın Agaçlar.net..:)

feriha 06-10-2012 12:22

2 Eklenti(ler)
Alaca yapraklı sardunya İsveçten çelik olarak gelenlerden.. Sıcaklarda yaprakları kavruldu.. Uyum sağlayacağını umuyorum.

Eklenti 336599

Türkçe karanfilotu diye bulduğum Geum coccineum çok yıllık.. Kardeş bahçesinden kökten ayırıp getirdiğim bitk, çiçekte.. :)

Eklenti 336600

feriha 06-10-2012 12:41

2 Eklenti(ler)
Pamuk çiçekte.. ;)
Bu kadar güzel çiçekleri olacağını asla tahmin etmezdim. Önce beyaz-sarı ertesi gün pembeleşen bu çiçekler çok güzeller..
Bitki çiçek için gecikti, sebebi babamın bitkilere kıyamayıp faturaya bakmadan bol su politikası diye düşünüyorum.
Tatilden geldiğimde öyle değişmişti ki daha önce görmediğimden tanıyamayıp bu bitkinin adı nedir diye sormuştum. :D

Eklenti 336602

Bu da kozamız.. Havalar serinledi, güneş kovalayarak pamuk olma macerasını izleyebilirsem ne mutlu bana..

Eklenti 336603

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025