agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Feriha / Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/10217.htm)

Adalet Yağcı 06-10-2012 18:35

Çok güzeller...

Sevgili Feriha, o tek kozadan çıkan pamuğu kullanmaya kıyamazsınız gibi geliyor bana :)

İsveç'ten getirdiğiniz diğer bitkiler, gül sardunyalar, Lewsia nasıllar, dilerim yaşıyorlardır.
Bir de Heucheraları merak ettim.

feriha 06-10-2012 19:51

Sevgili Adalet Hanım pamuk gerçekten çok değerli olacak görebilirsek.;)

Gül sardunyalar Pelargonium 'Appleblosson Rosebud' ve bizim lale sardunya dediğimiz Pelargonium 'Pink Pandora' çelikleri ne öldü ne büyüdü.. Sıcaklardan köklenememiş olabilirler ya da gerçekten zor üretiliyorlar diğerlerine göre.

Heucheralar renklerini koruyamadılar koyulaşıp karardılar ama yaşıyorlar..

Lewsialardan bir minik kök hayatta diğerleri alışamadı yoklar artık..

Getirdiğim iklim çok farklı yaşamaları mucize diyorum.

heva 06-10-2012 21:30

çok beğendim sayın feriha çok güzeller maşallah Allah ağız tadıyla oturmayı nasip etsin.

gülenmelek 06-10-2012 23:40

Hepsi çok çok çok güzel. Bitkiler sizi mutlu ettiği zaman, bu mutluluk fotoğraflara yansıyor ya, biz de seviniyoruz. Her şey gönlünüzce ve daim olsun ;)

Not: Arkada ve en yukarıda minik de olsa ben bir kabak daha görüyorum :D Umarım yetişebilirler. Bu arada bendeki en büyük kabak serçe parmağım kadar :( ;)

denizakvaryumu 07-10-2012 21:19

Lewsia lar aslında kolay bitkiler , üstüne fazla düşmeyin...Alpin bitkiler sınıfında...

Ankara'da bir tek sizde var şu anda...aman dikkat :)

feriha 07-10-2012 22:02

Lewsia nın Ankara sıcağına dayanamadığını düşünüyorum denizakvaryumu..

Kesin soğuğuna dayanırdı ama yazı atlatabilseydik..

denizakvaryumu 07-10-2012 22:15

Isparta'da bile soğuklar kalmadı .. :)

Bundan 15 yıl önce kar nedeniyle Isparta'da anneannemin evini bile bulamamıştım...

Nerdeeee o kışlar.... :)

gülenmelek 15-10-2012 10:43

1 Eklenti(ler)
Paylaştığınız için mi,
Köklenip büyüdüğü için mi,
Yoksa çiçek açacağı için mi sevineyim bilemedim :o
Teşekkürler ;)

selis 15-10-2012 10:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek (Mesaj 1032234)
Paylaştığınız için mi,
Köklenip büyüdüğü için mi,
Yoksa çiçek açacağı için mi sevineyim bilemedim :o

Paylaşılmasaydı diğerlerinin olmayacağı için.. ;)
Çok güzel.. Umarım daha da güzelleşir.. :)

selis 07-11-2012 19:27

Feriha Hanım pamuk kozanız ne durumda?

feriha 08-11-2012 15:01

1 Eklenti(ler)
Sevgili Selis, resimdeki gibi 4 pamuk kozası dünden beri yağmurun altında idi, kapalı balkona aldım. Acaba açar mı diye bekliyorum..:rolleyes:

Eklenti 344664

Bayçalı 12-11-2012 12:05

feriha hanım terasınızı büyük bir zevkle gezdim maşallah yok yok ne diktiiseniz tutmuş bitkileriniz çok güzel ve canlı duruyorlar ankara da böyle bir teras sizi tebrik ediyorum bitkilerinizi güle güle büyütün sağlıklı ve mutlu kalmanız dileğiyle :)

feriha 17-11-2012 21:48

2 Eklenti(ler)
Sn. Bayçalı güzel dileklerinize teşekkürler.. Paylaşımlarınızdan birçok ortak bitkimiz var diye hatırlıyorum.

Ankara nın kışı malum önlem almaya başladık.

Eklenti 346784

Pelargonium 'Pink Pandora' nihayet üç buçuk ay sonra çelikten köklenip ilk çiçeğini gösterdi. :)

Eklenti 346781

feriha 17-11-2012 22:06

3 Eklenti(ler)
Heucheraların renkleri yaz sıcağından sonra tamamen değişti.. Sağlam kalan
lewsia sağda.. Bakalım kışı nasıl geçirecekler.
Eklenti 346785

Benim Bergenyam kışın kar bekler açmak için, huyudur.. :p

Eklenti 346786

Tohumdan yetişen katmerli hatmi ve çan çiçekleri ikinci yıl açıyorlarmış. Bu kışı sağlam çıkarırlarsa çiçeklerini görmeyi çok istiyorum. Sevim Hanım teşekkürler.;)

Eklenti 346787

Nevin Marangoz 04-12-2012 22:16

Feriha Hanım merhaba;
Ellerinize sağlık.Çok çok güzel bir teras,oluşturmuşsunuz.Çok güzel bitkiler yetiştirmişsiniz.Üç dört gecedir bahçenizde dolaştım.Teşekkürler.Çok bitki tanıdım.Öğrendim.Not aldım.Bakalım hangilerini bulup yetiştirebileceğim.Büyük bir sevgi ve keyifle.Bazıları ile tanışıyoruz,bazıları ile de çoktan tanıştık.
Soğan çiçeğinin bir adı da frenk soğanı.8-10 yıl önce tohumdan yetiştirmiştim.Yabancı bir komşum vermişti tohumunu.Hala çoğaltıp isteyen arkadaşlara veriyorum.Geçen yıl Karadeniz'e yaptığımız gezide o soğanın Yaylalarda kendiliğinden yetiştiğini ve muhlamanın içine konduğunu öğrendim.
Bana Ankara toplantısında kıvırcık tohumu vermiştiniz.Bu hafta ektik tohumları.Önümüzdeki toplantıya kısırlık kıvırcıklar yetişir inşallah.Kazlara, ördeklere yedirtmezlerse.Sizi tanıdığıma çok memnun oldum.Ağaçlar.net iyi ki varmış.

feriha 04-12-2012 22:49

Nevin Hanım, bu yıl soğan çiçeğimi kökten ayırmayı denedim. Baharda sonucu göreceğiz. Tohumdan yetiştirmeyi hiç denemedim. İlgilenecek o kadar çok bitki var ki bunu yapmayı atlamışım.:) Seneye inşallah. Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.:)

Ankara toplantısında bütün arkadaşlarım gibi ben de bitki tohum paylaştım ama kıvırcık tohumu sanırım başka bir arkadaştan geldi. Farketmez sonraki toplantının kıvırcık sözünü almış olduk.:p

Çok kalabalıktık karışıklık normal..

Aynı fikirdeyim iyi ki Ağaçlar.net var!

Sevgiler..

Papağan 06-12-2012 21:27

Terasınızı bugün görebilme şansım oldu, gerçekten büyük bir emek ve sevgi ile bir teras ancak bu hale getirilebilirdi, hem de Ankara iklimi koşullarında
Sizi tebrik ediyorum, kendinize şehir kalabalığında ferah bir yaşam ortamı oluşturabildiğiniz için, dilerim bu güzellik sizi hiç üzmez
Sevgiyle kalın

dilek aydemir 07-12-2012 15:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 629017)
Adını bilmediğim-hatırlayamadığım geçen yıldan kalan soğanlı bitkim de bu ara çiçeklerini göstermekte.. Baharda açan soğanlı bitkileri taradım adını bulamadım
Eklenti 140384

Sevgili Feriha; bende bahçeme bu çiçekten dikmiştim. urladaki çiçekçilerde sarımsak çiçeği dedimmi bulabiliyoruz. ama latince ismini bilmiyorum
mor renklisinin haricinde beyaz renkliside var. tam bir sarımsak gibi kokar, soğanlıl bir bitkidir, kökleri ayrılıp çoğaltılabilir.

denizakvaryumu 07-12-2012 16:08

http://www.agaclar.net/forum/1062314-post13.htm

Feriha Hn.
artık sıra bal üretmede :)

feriha 07-12-2012 16:25

Bütün icatlar sizden çıkar zaten;)

Kafamda arılar uçuşmadı değil.. Bir heyecanlandım.

Bionem kullandığım dönemlerde teras arıdan böcekten geçilmiyordu, ev ahalisi yasakladı.. Gene mi kekik kokulu ilacını kullandın diye az laf işitmedim..

Sağlıklı bal yiyeceksiniz diye kandırabilirim belki..:p

Cymbelina 07-12-2012 17:05

Feriha hanım, merhabalar,

Az önce sayfanızı tekrar ziyaret edince hatırladım. Burada çok güzel ve değerli bahçe/balkon/teras örnekleri var elbette ancak inanın sizinki favorilerim arasında:) Birbirinden güzel bitkileriniz, çiçekleriniz, gösterdiğiniz ilgi ve özen hayranlık uyandırdı bende, Adalet hocamı hatırlatırcasına:) Sevgiler, selamlar.

feriha 07-12-2012 17:35

Sevgili Cymbelina teşekkürler..

Ben de sizin anlatımınıza hayranım. Bazen rastlıyorum, bir süre tebessümle takip ediyorum.;)

Bitkilerimle ilgili paylaşımları artık kendi başlıklarında yapmaya gayret ediyorum.

Bir bitkiye kafayı takmamaya da dikkat ediyorum. :rolleyes:

Ama ne mümkün!

Selamlar..

Cymbelina 25-03-2013 19:37

Sevgili Feriha hanım, yeni resimler görürüm diye geldim, kapıda kaldım:) Yok mu yeni resim, yeni tohum? Ya da mevcutlar şu an ne alemdedir?

feriha 25-03-2013 19:52

3 Eklenti(ler)
Sevgili Cymbelina tohum vakti Ankara için henüz başlamadı..
Önceki yıllarda çimlendirip ip gibi uzayıp yaşatamadığım tohumlar ders oldu.. Az daha havaların ısınmasını bekleyeceğiz..

Şimdilik nergiz, muscari önceki gün kar altında kalsalarda iyi gözüküyorlar..

Eklenti 381732

Kendiliğinden çıkan menekşeler.. arkada maviş kışı dışarda geçirdi..

Eklenti 381733

Bergenia.. Kış sümbülü soğuklarda çiçeksiz bırakmadı..

Eklenti 381734

Resimleri forumda yayınlanacak hale getirmeye uğraşırken bu kere pul resim yapmayı başarmışım.. :o

Teşekkürler ziyaretin için..

Cymbelina 25-03-2013 20:00

Teşekkür ederim resimler için öncelikle:)

Kış sümbülü dediğiniz son resimdeki mi? Kış ortancası ile kış sümbülü aynı çiçek miydi?

Hemen bir soru daha ilave etsem :) Ortadaki resimde saksının arkasında kafes/ tel gibi birşey var sanırım. Onu sarmaşık/ sarılıcı türler için kullanıyorsunuz sanırım. Onun ismi nedir? Satılmış bey'in sayfasında bahsettim ama adını bilmiyorum.

feriha 25-03-2013 20:04

Son resimdeki Kış ortancası, Bergenia..

İkidir bunu yapıyorum.. Ben onu kış sümbülü diye yerleştirmişim kafama demek..

Kış sümbülü, Bergenia. : Murat Pilevneli

feriha 25-03-2013 20:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1127151)

Hemen bir soru daha ilave etsem :) Ortadaki resimde saksının arkasında kafes/ tel gibi birşey var sanırım. Onu sarmaşık/ sarılıcı türler için kullanıyorsunuz sanırım. Onun ismi nedir? Satılmış bey'in sayfasında bahsettim ama adını bilmiyorum.

Adı var mı bilmiyorum.

1,5 metre civarında eni olan, çit malzemesi olarak kullanıldığını düşündüğüm kafesli kısımlarından tel kesme makasıyla zorlukla ayırıp saksıların etrafına clematisleri sardırmak için yerleştirdiğim bir yeşil kalınca tel mi desem tam bilemedim. Kesip kesip kullanıyorum.. Biraz zor oluyor ama.. Metresi 10 lira civarıydı sanırım. Ekonomik geldi.

n.yıldız 25-03-2013 21:41

2013' ün açılışını yapmışsınız Feriha Hanım. Hayırlı olsun diyelim. O resimdeki benim mavişin annesi olsa gerek. Yavrusu büyüyüp serpilmeye başladı bile, yeni evine de alıştı.
Bitkilerinizin güzel fotoğraflarını merakla bekliyorum.
Tohum konusunda haklısınız. Benim de çok üzücü tecrübelerim oldu. Havalar iyice ısındıktan sonra ekilen tohumlar hem daha çabuk çıkıyor, hem de daha hızlı büyüyor. Bizimki gibi soğuk memleketlerde aceleye hiç gerek yok diye düşünüyorum bende.

Beymen 27-03-2013 09:00

[QUOTE=feriha;1008165]Bahçe düzenlemeleri sevgili Sudenur un çalışmalarına destek olmak için..:)

Eklenti 324842

Buresimdeki arka planda uzun kollar üzerinde mavi çiçekler açan çiçeğin adını merak ettim.. umarım sezon geçmeden adını söyleyen olurda bahçeme ekmeye yetişirim..:)

feriha 27-03-2013 13:52

Sn. Beymen merhaba..

Sorduğunuz bitkiye Lupin acı bakla çiçeği diyecektim ki..

http://www.agaclar.net/forum/bahce-s...ileri/8190.htm

Hezaren delfinyum çiçeğininde karşıdan aynı formda gözüktüğü aklıma geldi..

http://www.agaclar.net/forum/bahce-s...leri/12737.htm

Önde Hosta lar var..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025