![]() |
Sn. Yaylacı, hoşgeldiniz.
Dev hatmi yeni yapraklarını oluşturmaya devam ediyor. Önerileriniz için çok teşekkür ederim. İnşallah çiçek açsın tohuma dönerken takip edip ilaçlayayım. Selamlar.. |
Alıntı:
Terasımdaki bitkileri bu sayfalara taşıyacağım bilgisayarımda küçük bir sorun var o sorun giderilince tekrar çiçekler bu sayfalarda olacak. Saygılar, selamlar... |
4 Eklenti(ler)
Clematis bijou çiçekte.. Havanın aniden ısınmasından olduğunu düşündüğüm dallarının arasındaki tazecik sürgünlerde kurumalar var. Umarım clematis solgunluğu denilen hastalık değildir.
Eklenti 406119 Çan çiçeği ikinci yıl açanlardan. Gösterişli çiçekleri hafif güzel kokulu. Soğuklara dayanıklı, korumasız kış geçirdiler. Merakım seneye yaşayıp yaşamadığı. İki sene uğraştan sonra çok yıllık olmasını bekliyorum.:) Tohumlarını Sevim4 arkadaşımız önceki yıl paylaşmıştı. Tekrar teşekkür ediyorum. Eklenti 406120 Yüksük Otu (Digitalis purpurea) fide olarak gelmişti. Bu da ikinci yıl açanlardan. Gurbik67 arkadaşımız ikinci yıl kuruduğunu paylaşmış. Demek ki iki yıllık çiçeklerden. Eklenti 406121 Campanula latince küçük çan demekmiş.:). Eklenti 406122 |
Bijou'nun sepetine bayıldım. :)
Ve yine her zamanki gibi olmayan çeşit yok. Bu teras kaç metrekare anlamıyorum ki. ;) |
Maşallah Feriha Hanım, hepsi çok güzeller. Mavişiniz ne güzel çiçeklenmiş öyle. Benimkinde tomurcuk belirtileri yeni yeni görülmeye başladı. Bizim buralara bahar gelemedi bir türlü :( İnşallah ben de böyle çiçeklendiğini görürüm. Bu sene kendini kurtardı nasılsa. Seneye daha da gürleşir herhalde.
|
Sevgili n.yıldız, bu campanula bizim mavişimizden değil.. Daha küçük açan türü..;)
Bizim mavişte çiçeklenme belirtileri yok. Merak etmeyin hep beraber çiçeklenirler inşallah..:) |
Feriha hanım Çan Çiçeği, Yüksük Otu ve Clematis işte bunlar bende yok :) Bir yerlerden bulurum elbette, araştıracağım.
Ellerinize sağlık çok canlı ve görünümü huzur veren çiçekler. Ustaca bakım uyguladığınız belli, emekleriniz boşa gitmedi. Kolay gelsin, saygılar efendim... |
Sn. Yaylacı, sizde olmayan bitkilerin tohumları inşallah mevsim sonunda itinayla toplanmaya çalışılıp size ulaştırılacak.
Clematis Bijou, bauhaustan 3 yıl evvel aldım. Saksıda kolaylıkla yetiştirilebilen bodur bir tür. Ne yazık ki çoğaltmayı başaramadığım çiçeklerden. Onunda tohumunu deneyelim bakalım. :) Çok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için. Selamlar.. |
Onun maviş olmamasına sevindim :) Demek ki benim maviş de gecikmemiş. Uç yaprakların orta kısmında yıldız şeklinde oluşumlar var, çanak yapraklar olduğunu düşünüyorum. Havalar yavaş yavaş ısınmaya başladı. İnşallah tomurcuklarını da görürüz en kısa zamanda. Sevgiler...
|
Feriha hanım, bu kampanulalardan hiçbir yerde bulamadım Ankara'da.:(
Ben de paylaşma dönemi için sizin sıranıza gireyim mi şimdiden? :) |
Alıntı:
Küçük çan çiçeği campanuladan bu sıralar iki minik kök ayırmaya çalıştım, ikiside kurudu.. Havalar serinleyince sizin için deneyeceğim. Sonbaharda Ankara toplantımıza inşallah başarıp paylaşabilirim.:) |
Sevgili feriha hanım, teras bahçenizin maşallahı var.. bu güzellik için ben de sıraya girdim.. :o http://www.agaclar.net/forum/attachm...-campanula.jpg Hani Karşıyaka ziyareti yapacaktık, çiçekçileri gezecektik küçük Ankara ekibi, unuttunuz nu yoksa beni? :(
|
Hepsi çok güzeller...Özellikle çan çiceklerinize bayıldım...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bir sera gezisi toplantısı gerçekleştiremedik arkadaşım.. Yaptığımızda unuturmuyuz hiç.. Gerçi senin bahçe seraları aratmaz olmuş..:p |
Alıntı:
Alıntınızda bana kargo geliyor..;) Şu anda paylaşıma müsait bitkim yok, olunca uygun başlıkta bilglilendirme yapacağım. |
Sevgili feriha, Geum coccineum'e bayıldım, hem de kışa dayanıklı.
Rengi göz alıcı, çok yıllık olması da bir başka güzel. Heuchera tohumlarını hemen ekebilirsiniz, çok çabuk çimleniyorlar. |
Adalet Hanım geumun tohumlarının kurumasını beklerken döküldüğünü görünce yarı yeşil yarı kuru kestim. Bu haliyle kurutmaya çalışıyorum. Çimlendirme ile ilgili farklı bilgilere ulaşıyorum deneceğiz..
Aslında Gilanın sera gezilerinde paylaştığı katmerlisi var ki gül gibi.. Çok güzel.. Heucheraların çiçekleri tohum bağlamadı. Takipteyim, hemen ekeceğim.. Teşekkürler.. |
Feriha hanım, dökülme temayülü gösteren mini tohumlar için, saksının altına bir bez seriyorum, bu şekilde bezin üzerine dökülen olgunlaşmış tohumları zahmetsizce toplayabilirsiniz.
Yazmayı unutmuşum, sepetteki clematis harika olmuş, sanırım bodur türü. |
Feriha abla ya ben heucheranın asıl tohumunu henüz hiç görmedim, ya da çok net bir tohum bağlamıyor, kuruyan çiçeklerinin içinde toz gibi oluyor tohumları. Adalet abla bir seferinde "kuruyan çiçekleri bir saksıya ufalamıştım, bir sürü çimlenmiş" demişti.
Aslında Adalet ablaya ya da jineop'a sormak lazım bir. |
Sevgili Feriha hanım, bir sorum olacaktı. Sizde ezan çiçeğinin tohumdan ekilmiş ve yeni çimlenmiş halinin resmi var mı acaba? Ben bu yıl ektim, aylar önce, ektiğim kapta bir şey çimlendi, 1 tanecik ama ot mu yoksa ezan çiçeği mi bilemiyorum. Çok minik. İkinci yaprakları da çıktı ama büyümüyor da. Şaşırtma yapmama gerek yok gibi çünkü sadece o bir tane minik filiz var, başka bir şey çimlenmedi. Ne yapmalıyım sizce?
|
Bu şekilde çok ot şaşırttım sevgili Cymbelina.:p
Daha geçenlerde küçük saksıda dikenli yabani bir bitkiyi beklediğim anlaşıldı.. Ezan çiçeğim geçen yıldan kalma, yakında çiçek açacak.. 3 yıl önceki resimlere ulaşırsam hemen eklerim. Bence bir köşede büyüye dursun, ezan çiçeği ikinci yıl açıyor ve ilk yılında hemen büyümüyor diye hatırlıyorum. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 411806
Clematis ikinci yılında, kışı korumasız terasta geçirdi. Sarılacak yer buılamayınca yakınındaki çam ağacını sağından solundan kucakladılar.. Tel kafesler yeterli gelmedi, diğerlerine göre daha fazla uzadılar.. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 411821
Alaca yapraklı sardunya, Karşıyaka seralarında karşılaştığım bitki. İstanbul Ağaç A.Ş. bitkileri arasında görmüştüm. Rastlayınca sevindim. Güneşten hiç rahatsız değil, yalınkat çiçekleri uzun süre dökülmeden kalıyor. Ve 3.5 lira..:p |
Feriha hanımcığım, nerelerdesiniz? Terasınızdan yeni görüntüler bekliyoruz. Özellikle mavişi merak ediyorum. Benim mavişin tomurcukları çoğaldı. Yavaş yavaş irileşiyorlar. Çiçeklerini sabırsızlıkla bekliyorum. Sizin ki ne alemde acaba?
|
Feriha öğretmenim, merak etmeye başladım doğrusu. Okul döneminin sona ermesinden dolayı yoğun olduğunuzu düşünüyorum. Umarım bir yaramazlık yoktur.
|
Alıntı:
Terasta işler yolunda, sularını besinlerini zorunlu bakımlarını yapıyorum. Ama ülke olarak yaşadığımız durumlar dolaysıyla paylaşımda bulunacak moralden yoksunum. Kısa zamanda görüşmek üzere.. |
Sn. alibaba9,
Ben aynı campanuladan 1 ay kadar önce Cepa-Bauhouse'dan almıştım. Hala var mıdır bilmem ama bilginize ;) |
Harika bir terasınız var Ferha Hanım.Bildiğimiz teraslardan oldukça büyük olmalı ki bu kadar çeşit sığsın :) Şaka bir yana bu kadar çeşidi bu kadar sağlıklı büyütmek herkesin harcı olmasa gerek .Elleriniz dert görmesin.Sağlıkla sefasını sürün inşallah .
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025