agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Feriha / Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/10217.htm)

feriha 16-07-2013 13:37

Sevgili dağçiçeği çok teşekkürler..

Bitkiler her zaman sağlıklı olmuyorlar, şu ara beyaz sinek istilasındalar.. :(

Elimden geldiğince keyifle uğraşıyorum.

Bazılarını büyüdükleri için arkadaş bahçelerine, apartman bahçesine aktarıyorum.

Böylelikle yer açılıyor yeni bitkiler deneyebiliyorum. :)

feriha 16-07-2013 13:43

2 Eklenti(ler)
Rus Ortancası (Clerodendrum bungei) çiçekte.. Kışın donmasın diye koruyorum. Hoş kokulu gösterişli çiçekleri var.

Eklenti 426827

Crassula capitella bu ara görsel olarak geometrik bir şekil aldı. Bir süre sonra herbirinden çiçek sapları oluşacak sanıyorum.

Eklenti 426828

dağçiçeği 16-07-2013 16:28

Rus ortancasını ilk kez görüyorum.Çok güzelmiş.

KAPTANzst 16-07-2013 18:38

Feriha hanım kışın donmasından korkmayın.
Rus ortancası arsız bir çiçektir. Bahçede tavsiye etmem. Teras ve balkonlarda kontrollu yetiştirilir. Bakım da istemez.
Ayrıca yaprak kokusu kötüdür.
Görüntü olarak çok güzel bir çiçek.

feriha 16-07-2013 21:26

Sağolun Kaptanzst.

Siz yazdıktan sonra kontrol ettim Rus Ortancası Clerodendrum bungei soğuğa dayanıklılık bölgesi 7 gözüküyor Ankara 7b.. Bir küçük çelik alıp deneyeyim her ihtimale karşılık.

Aynı aileden Arap Fulü (Clerodendrum Fragrans) nü terasta dondurmayı başardığım için tedbirli yaklaştım. Ankara bazı kışları çok soğuk olabiliyor.

feriha 25-07-2013 23:04

1 Eklenti(ler)
Eklenti 429571

Tolmiea Menziesii

Alacalı tüylü akçaağaç yapraklı, olgun yapraklarının ortasından minik yapraklar veren gölge ve nem seven bir bitki olarak tanıdım.

Kuruma başlayan yaprakları yeni bitki elde etmek amacıyla kesip köklendirmeyi deniyorum.

Ankara sıcak ve kuru gelecek umarım uyum sağlayıp yaşamayı sürdürür.

feriha 27-07-2013 23:14

1 Eklenti(ler)
Eklenti 429995

Bir başka Campanula türü.. Biraz daha iri çiçekli ve rengi maviden mora daha yakın..

Diğer sarkan mavişler solarken bu tür açmaya başlıyor.

İkinci yılında tek kök fideden ancak bu hale gelebildi.

sea 28-07-2013 16:25

Feriha Hanım, merhabalar,

Öncelikle mükemmel terasınızı tebrik ederim. Maşallah. Nazar değmesin.

Ben de Ankara'da teraslı bir evde yaşıyorum. Yavaş yavaş amatör olarak bu işe başlamak ve terasımı ileride güzel bir bahçeye çevirmek istiyorum.
Öncelikle birkaç bodur meyve fidanı (elma,erik,avustralya dutu) , mavi ladin ve çam ile başlamayı düşünüyorum.
Sizce fidan satın almak için uygun bir zaman mı yoksa Kasım-Aralık aylarını mı beklemeliyim ?
Bir de kapalı (cam) balkon var. Kış şartlarında fidanları oraya da taşıyabilirim.

Şimdiden çok teşekkürler...

feriha 25-08-2013 23:37

Sn. Sea kusura bakmayın geciktim.

Ben meyve fidanları konusunda terasta başarılı olduğumu söyleyemiyorum.

Ancak büyümesini izleyip merak giderecek kadar diyebilirim.

Açık köklü fidanlar yılın belli aylarında satışta oluyorlar, diğer tüplü olanları her mevsim alabilirsiniz.

Meyve fidanları kışı açıkta geçirebiliyor.

Ankarada yetişen türleri almaya dikkat ederseniz birkaç meyve görme şansınız yükselir.

Kolay gelsin, selamlar..

feriha 25-08-2013 23:46

2 Eklenti(ler)
Eklenti 436071

Eklenti 436073

Geçtiğimiz yıl tohumdan yetiştirdiğim bu yıl açan, kök çürüğüne yenik düşmeden güzelim çiçeğini gösteren Dev Hatmi Beyaz Luna nın çiçeği muhteşemdi.

Sn. Yaylacı, tohum alamadan bitkimi kaybettim. Sizin gönderdiklerinizden kalan iyice sakladığım tohumlara ulaşınca bir kez daha deneyeceğim.

feriha 26-08-2013 01:22

1 Eklenti(ler)
Eklenti 436109

Aster tohumdan yetişti. Beyaz sinekler seviyor. :(

Çiçekleri büyük, görüntüsü güzel. Beyaz ve Lila renkleri de var.

Keşke çok yıllık olsa..

glmscs 28-08-2013 14:38

Feriha hanım sizin terasınızda bir çay içilir yani :)

sonkez 20-11-2013 12:55

Daha yeni güzellikler bekliyoruz feriha hanım ...Nerdesiniz....:confused:

Yaylacı 20-11-2013 17:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 1193076)
Eklenti 436071

Eklenti 436073

Geçtiğimiz yıl tohumdan yetiştirdiğim bu yıl açan, kök çürüğüne yenik düşmeden güzelim çiçeğini gösteren Dev Hatmi Beyaz Luna nın çiçeği muhteşemdi.

Sn. Yaylacı, tohum alamadan bitkimi kaybettim. Sizin gönderdiklerinizden kalan iyice sakladığım tohumlara ulaşınca bir kez daha deneyeceğim.

Merhaba Feriha hanım, uzun zamandır terasınızı ziyaret edememiştim. Birçok güzelliği eklemişsiniz terasınıza. Dev Hatmi çok güzel büyümüş, tohumdan sonuca varmış ve muhteşem çiçeğini yanıbaşınızda gördünüz. Bitki kışın yaprak ve dalları sarardıktan sonra uykuya dalar, baharda tekrar yeni filizlerle hayata merhaba der. Bitkinin odunsu kök kısmının kök çürüklüğüne yakalanıp kaybettiğinizi yazmıştınız. Bunun nedeni saksınızdaki toprak (tahmini) ağır ve drenajlı olmamasından veya aşırı sulamadan olabilir. Bir de şunu unutmamak gerekir, bitkinin kök kısmı veya kök boğazı toprağın hemen hemen yüzeyinde olsun.
Dev hatmi(Luna Hibiscus White) toprağının drenajlı( süzek) gevşek toprak, toprağının kurumasına izin vermeden nemli kalmasını ister. Tomurcuklarını verip çiçeğe döndüğü zaman bol güneş veya arada bir güneş görebilen yarı gölge yerleri tercih eder. Rüzgarın az olduğu yerde muhafaza ediniz. Varsa ayda bir kere sıvı gübre takviyesi yapınız, daha sağlıklı ve bol çiçek açmasını sağlarsınız. Çiçeği tam açıp solmaya yöneldiğinde ertesi gün diğer tomurcuk gelişmeye başlar. Kışın artık havalar iyice soğuyup bitkinin yaprak ve gövdesi iyice solduğunda bitkinin gövdesini toprak yüzeyine 5-7 cm kalacak yerden kesiniz, Ankara'nın ayazından ve donlarından korunabilmesi için bitkinin üzerini sap, saman, yaprak veya benzeri malzemelerle kalınca örtün.
Bitkiniz belkide tam anlamıyla ölmemiş olabilir, odunsu kökünü bulunduğu yerden sökmeyin ve baharı bekleyin filizlenme gösterebilir. Bol çiçekli günler dilerim....

feriha 22-11-2013 20:14

1 Eklenti(ler)
Sn. Yaylacı, değerli bilgiler için teşekkür ederim. Yazdığınız gibi bahara kadar dev hatmi saksısını muhafaza edeyim ve seneye uyarılarınızı uygulayarak tekrar yetiştirmeyi deneyeyim.

Sn. Sonkez derledik toparlandık kışa hazırlandık. Kapalı kısıma soğuktan etkilenecek bitkileri yerleştirdim. Şu günlerde paylaşmaya değer güzellik pek kalmadı. Ilginize teşekkür ederim. :)

Eklenti 456045

Skimmia macıg marlot

fikreteren 23-11-2013 08:24

Feriha hanım .Harika elleriniz dert görmesin.

fikreteren 30-11-2013 09:37

Sevgili Feriha hanım,

Balkonuza baştan sona bıkmadan zevkle gezdim. Çok güzel çiçekler ve düzenlemeler yapmışsınız. Bir bardak çay içmek bile nasip olmadı. Kendimi o kadar vermişim ki her şeyi unuttum. Elleriniz dert görmesin. O balkona o kadar çeşit sığdırmışsınizki sizi tebrik ediyorum.

sağlıcakla kalın...

yavuz.kilic 30-11-2013 16:11

Feriha hanım inanamıyorum Ankara'da nasıl yaptınız bunu. Ben Ağustosta İstanbul'dan geldim ve burda güzel bir teraslı evdeyim ama kış konusunda herkes gözümü korkutuyor. Bitkiler saksıda donar diyorlar. Cesaret edemiyorum almaya. Sadece 2 mazı, 2 lavanta, erica, taflan,3 kasımpatım, 2 sarmaşığım var.( biri asma saksıda hedera ki heder oldu hiç yaprağı kalmadı diğeri kaya sarmaşığı hala yeşil ama hiç büyümüyor). 3 limon servim vardı kurudu( Güneşten mi bilmiyorum). Kış gözümü korkutuyor yoksa tam bir cennet yapmak istiyorum burayı. Foto nasıl paylaşılıyor bilmiyorum yoksa paylaşmak isterdim. Merak ettiğim şey kışın ne yapmam gerektiği. yardımcı olursanız sevinirim

yavuz.kilic 30-11-2013 16:13

3 Eklenti(ler)
işte benim balkonum ama kışın ne yapabilirim bilmiyorum. Biraz daha geliştirdim şimdi bitki zenginliğini.

feriha 01-12-2013 00:38

Fikret Bey bitki çeşitliliği ağaçlar.net in motivasyonu sonucu..
Sizlerin bahçelerini, balkonlarını gezerken gördüğüm bütün bitkileri yetiştirmek istedim.:)
Neyse şimdi biraz akıllandım, iklime uygun ve çok yıllık bitki tercih ediyorum.
Birçok bitkiyi kaybettikten sonra.. :(

Çok teşekkür ederim, selamlar..

feriha 01-12-2013 00:50

Yavuz bey, bu terasta eminim baharda çok güzel çiçekler yetiştireceksiniz.

Yazın güneşe kışın soğuğa dayanıklı bitkiler seçmelisiniz.

Şu anda açıkta mor salkım, frenk üzümü, elma, dut, çam, hanımeli, clematis, bergenya, clematis, kekik, adaçayı, sedumlar var.

Sardunyalar, Yasemin'den, kaktüsler camla kapatılmış bölümdeler..

Saksıların kışın su içinde köklerinin çürümesini önleyecek metal tekerlekli saksı altlarını kullanarak su tahliyesini sağlıyorum. Aksi takdirde kökleri çürüyor.

Duvar diplerine doğru çekerek nisbeten rüzgarın yağışın hırpalayıcı etkisini azaltmaya çalışıyorum.

Kapalı yere alamadığım zone değerine bakarak donacağını düşündüğüm bir iki bitkime pet şişe kesip üzerine kapatarak şişe sera yaptım bakalım işe yarayacak mı.. Tabi hava alsın diye bir iki küçük delik açtım..

Selamlar..

yavuz.kilic 01-12-2013 12:55

Dediklerinizi harfiyen uygulayacağıma emin olabilirsiniz. Bugün başlıyorum:-) Teşekkürler

narincir 12-05-2014 13:19

Feriha Hanım gerçekten balkonunuzu görüp imrenmemek mümkün değil. Ben de Ankara'da inatla bir şeyler yetiştirmeye çalışıyorum. Umarım bir gün benim balkonum da sizin terasınız kadar canlı bir yer olur. Emeklerinizin karşılığını çok güzel almışsınız. Darısı başıma :)

alibaba 06-06-2014 11:04

Güncel durumları paylaşsanız keşke Feriha hanım :/

feriha 06-06-2014 19:30

1 Eklenti(ler)
Eklenti 500117

Son günlerde böyleyiz :(

Ekşi karadut devrildi saksı parçalandı, toprak gübre ilavesiyle saksıyı beş on tur bantladık şimdilik..

Dolu ve her gün devam eden yağış bitkileri hırpalandı
açık teras saklayacak pek yer yok, aniden bastırıyor yağış..

feriha 06-06-2014 19:37

1 Eklenti(ler)
Eklenti 500123

Geçtiğimiz ay.. Efe püskülü bu kere çok püskül yaptı ;)

Ilk toplantıda arkadaşlarla paylaşacak kadar çoğaldı..

Zafer Beye tekrar teşekkür ediyorum.:)

feriha 06-06-2014 19:40

1 Eklenti(ler)
Eklenti 500129

Iki tür heuchera tohumda..

Yağışlardan tohum kalır mı bilemedim.

Soğuğa dayanıklı, kışı rahat atlattı..

feriha 06-06-2014 19:45

1 Eklenti(ler)
Eklenti 500132

Pasiflora geçen yıldan.. Kışı kapalı balkonda geçirdi..

Tohumdan yetiştirdiğim önceki yıl uyanmayınca korumak istedim..

Çiçeklerini farklı kokusunu seviyorum.

feriha 06-06-2014 19:51

1 Eklenti(ler)
Eklenti 500134

Biraz çileğimiz var:)

feriha 06-06-2014 19:56

1 Eklenti(ler)
Eklenti 500135

Askıdaki sarı çiçek adını biledim, bolca arı çekiyor kokusuyla..

Yağışda ilk kurtarılacaklar arasında:p

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025