![]() |
1 Eklenti(ler)
Clematis..
Bu arada Bijou uyanmadı:( Hala umutla saksıyı nemli tutuyorum.. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 500141
Küçük çanlar ve aslanağzı benzeri hafif kokulu bitki yaz boyu açıyor.. Campanula kışı açıkta geçirdi.. Büyük çiçekli mavişlerde henüz çiçek yok.. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 500147
Sarı delosperma bitkisini iplik gibi bir asalak sardı kurtarmak için bitkiyi parçalayıp toprağını değiştirip temizledim.. |
1 Eklenti(ler)
|
Feriha hanım sayenizde harika bir gün ve gece geçirdim:). Sayfanızı daha önce ziyaret etmiş ama tamamını gezememiştim. Sayfanın başından başlayınca neler kaçırmışım inanamadım, ilk defa gördüğüm bitkiler bir yana, sanki herşey akademik çalışma... Güzel bitkileriniz eşliğinde ne değerli bilgiler paylaşmışsınız :). Yeni bir bitki alınca baş vurulacak fihrist sayfası olmuş adete :). Elinize emeğiğinize, güzel kalbinize sağlık... Saygı ve sevgiler :).
|
Sevgili berçin heyecanla takip ettim sayfalarda gezmeni çok teşekkür ederim;)
Ben sitedeki arkadaşlarımı takip edip öğrendiklerimi uyguladım, tecrübemi paylaştım bunun için uygulamalarını paylaşan bütün arkadaşlara minnettarım onların sayesinde bitki delisi oldum:o Bahçe, balkon teras sayfalarında daha önce okuyup gerekli olduğunda bulamadığım birçok bilgi beni kendi sayfamdan ziyade bitki başlıklarında paylaşıma yönlendirdi. Böylelikle sonradan ihtiyaç duyulduğunda ulaşmanın kolay olacağını düşünüyorum ne dersiniz? Sizin bitkilerinizi keyifle izliyorum, kaçırdıklarımı tatile saklıyorum tadını çıkarmak için.:) Selamlar sevgiler.. |
Sevgili feriha, ellerine sağlık.
İnsanın bir terasda bunca bitkiyi bu kadar güzel ve sağlıklı yetiştirebileceğine inanmak hayli zor, ama sizler gibi olmazı başaran agaclar.net'lileri hakikaten kutlamak hatta ödüllendirmek lâzım. Her zaman böyle güzellikler içinde mutlu olmanı dilerim. |
Teşekkür ederim Feriha hanım, kırmayıp güncellediğiniz için ..
Ama biliyoruz ki bunlar %5'i bile değildir sizin terasın :))) |
Alıntı:
Bitkilerinizin hepsi çok güzeller, en kısa zamanda terasınızı ilk sayfadan başlayıp gezeceğim :) Bu güzel göz banyosunu bize yaşattığınız için teşekkürler. Bu mesajınızdaki çiçeği torenia duchess'e benzettim. Sevgiler.. |
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim sevgili Güler Hanım.
Bizleri bir araya getirme çabalarınız, değerli bilgi paylaşımlarınız, tohum bitki neye imrenirsek emeğinizi esirgemeden hep yanımızda olmanız.. Sağolun, varolun;) |
Sn alibaba,
Yağışlar müsaade etsin devam edeyim. Birçok bitkimi apartman bahçesine aktarma düşüncem var kıyabilirsem.. Bakım ve temizliklerinde çok zorlanıyorum. Diyordum ki terastan melisa kokusu geliyor, harika..:p |
Sevgili Esın,
Evet olabilir torenia duchess.. Çok teşekkürler :) |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 501732
Coreopsis grandiflora için sevgili SDurul çok teşekkürler ;) Hemerocallis - gün güzeli- sorunsuz, soğuğa dayanıklı.. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 501734
Gül Sardunyaların çiçekleri uzun süre kalıyor ve diğerleri gibi dökülmüyor.. Elma çiçekli gül sardunya nihayet ortaya çıkacak hale geldi. Her ikisi de bodur değil, uygun saksıda boylanıyorlar. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Feriha Hanım, ne güzel olmuş bitkileriniz, maşallah. Teras değil kocaman bir bahçe sanki. Emeklerinize sağlık.
Mavişim çok güzel oldu. Şu an tomurcuklu. Sevgiler. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 501738
Clematisler.. Iki renk birbirine sarılarak yaz boyu uzunca bir süre çiçekleniyor, Clematislerde toprağın güneş görmemesi gerekir diye okumuştum, heucheralar bu amaçla konuldu.. |
1 Eklenti(ler)
|
Feriha Hanım Terasınız gerçekten çok güzel Maşallah. Benim de bir terasım var ve uzun zamandır terasımda çok yıllık hangi çiçek, gül, çalı, ağaç vb. yetiştirebileceğim konusundan araştırma yapıyorum ama şuana kadar kesin bir bilgi edinemedim. Ankara Keçiören Ufuktepe Mahallesinde oturuyorum biraz yüksek bir yer olduğu için hangi türlerin uyum sağlama ihtimalinin yüksek olduğu konusunda sizden yardım almak istiyorum. Özellikle yukarda saydıklarımdan terasın duvarların yerine güzel görünüşlü yeşil vb. örtücü özelliği olan bitkilerden yararlanmak istiyorum. Yanlış bir uygulama yaparak hevesimin kırılmasını da istemiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Cephe olarak doğu güney cephedeyim öğlen 2 ye kadar güneş alıyor terasım. Bazı yerleri daha az güneş alıyor ama ortalaması bu. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Dediklerinizi yaptıktan sonra fotoğrafları sizinle paylaşım. Şimdiden teşekkür ederim Feriha hanım. Sağlıcakla kalın.
|
Sevgili feriha, terasınız gerçekten muhteşem. Bitki çeşitleriniz de harika. kendinize yemyeşil, rengarenk bir dünya yaratmışsınız. Sağlıkla, sevgiyle kalın....
|
Feriha Hanım terasımın fotoğrafları
3 Eklenti(ler)
Feriha Hanım fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere terasımın büyük bir kısmı öğlen saat ikiye kadar güneş alıyor diğer tarafta mavi çocuk arabasının olduğu taraf genel de gölge oraya da gölgeyi seven ankara (Keçiören-Ufuktepe)iklimine uygun örtücü özelliği olan gül, çiçek, ağaç, çalı vb. tavsiyede bulunursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyorum cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum :) Bu arada Feriha Hanımın terasını görünce özellikle ondan bilgi istedim ama diğer bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar da yardımcı olursa çok memnun olurum yardımlarınıza ihtiyacım var arkadaşlar. Teşekkürler.
|
Herkese selam...
Keçiören Ufuktepe de terasta yetişebileceğimi düşündüğüm bitkiler aşağıda ama emin değilim. Keçiören/Ufuktepede terasta yetişmeyeceğini düşündüğünüz varsa onu yetiştirme bunu yetiştir gibi tavsiyede bulunursanız sevinirim. Terasta kışı rahat atlatabilecek çok yıllık başka tavsiyeleriniz var mı? :rolleyes:
Campanula Ortanca Kış Ortancası Rhynchospermum jasminoides (pervane çiçekli yasemin) Hanımeli Clematis Amerikan Sarmaşığı (Amphelopsis) |
harkulade..
|
Sayın 06arif55,
Seçtiğiniz bitkilerden pervane çiçekli yasemin dışındakileri kışın terasta bırakabilirsiniz. Ortanca ben sonunda öldürdüm ama yetiştiren arkadaşlar var. Gül, clematis, hanımeli, kış ortancasi, frenk üzümü, mor salkım, campanula türleri benim yetiştirebildiğim bitkiler.. Bu bitkilerde küllenme olur, mantar olur, başka zararlılarla mücadele etmeyi göze almalısınız. Hevesim kırılmasın diyorsunuz ama ben o kadar bitki kaybettim ki.. Terasta hiç bitkiniz yok yavaş yavaş başlayın, ağaçlar.net de sevdiğiniz bitkilerle ilgili sayfaları okuyun. Yetiştirilme şartlarını inceleyin. Size uyuyorsa mevsimlikler, çok yıllıklar yavaş yavaş başlayın.. Yasemin türü sıcak iklim bitkilerini kışın muhafaza edecek kapalı mekanınız varsa edinin. Sevdiğiniz, çiçeğini yaprağını kokusunu yetişmesini merak ettiğiniz gözlemlemek istediğiniz bitkileri deneyin.. Kolay gelsin.. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025