![]() |
cıvıl cıvıl bir teras, tebrikler..
|
Sevgili arkadaşım, capensisime kavuştum. Eline, yüreğine sağlık. Çok teşekkürler...
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar su sümbülü kışın 5-6 derecenin altındaki sıcaklıklarda yaşamıyor bütün kökler ve yapraklar donuyor fakat evin içinde güneş alan cam kenarı olursa çok güzel gelişiyor ve saksısı küçük geliyor.Yanlız saksının su tahliye deliğinin kapalı olması ve suyunun hiç eksilmemesi lazım,aşağıda gördüğünüz saksıların her birine günlük sabah ve akşam olmak üzere 1.lt su veriyorum yetmiyor.Çiçeklenme ise hala devam devam ediyor
Bütün ihtiyacı bol su ve bol güneş. BOL ÇİÇEKLİ GÜNLER Eklenti 250053 |
Maşallah. Çok güzel bir teras. Çok emek verilmiş, ellerinize sağlık.
|
Feriha Hanım nasılsınız.
|
2 Eklenti(ler)
Sn. psk, bsevencan teşekkürler..
Sevgili Lir geç oldu ama tel ile mesaj yazdığım için buradan cevap vermemişim, keyifle büyütün inşallah.. Sevgili Handan iyiyim, teşekkürler.. Mesai yoğun geldi ama siteyi takip ediyorum. Seninle, ailenle tanışmaktan birlikte olmaktan çok mutlu oldum. Mavişin bahara sana gelmek için hazırlanıyor.. Ben de tohumlarımı özellikle üçüz çiçeğin tohumlarını istiyorum.;) Kış hazırlıkları yapıyorum fırsat buldukça.. Soğuktan korumak gereken çiçekleri bu yıl camla kapattığımız bölüme taşıyorum. Kaktüsler için bambu raflardan birini o kısma aldım umarım donmazlar.. Şimdilik pek beğenip açmaya başladılar. Eklenti 252593 FAUCARIA TIGRINA Eklenti 252594 Caralluma lutea |
1 Eklenti(ler)
AFRİCAN Lion's Ear ( Leonotis leonurus ) Afrika aslan kulağı bu yıl oldukça güçlü büyüdü, geçen yıla göre daha fazla boylandı. Minareleri oldukca yüksekte, izlemek keyifli.. Tek sıkıntı geç çiçeklendiği için tohum almak sorun oluyor. Yağışlar başlayınca tohumlar olgunlaşmadan ıslanıp bozuluyor..
Eklenti 252595 |
Su sümbülleri çok güzel gelişmiş, leş kaktüsünün görüntüsü çok hoş da kokusundan şikayet etmişsiniz, hiç koklamadım. Ararım şimdi kaktüs seralarında. Merak ettim.
Böyle bir teras emek ister, fedakarlık ister. Ellerinize sağlık. |
Sayın Feriha,
İlk kez bu bölümde bir yorum yazdığımı farkettim ancak zararın neresinden dönülse kardır :) Açan leş kaktüsünüz Caralluma lutea sanıyorum. Açmasını çok istediğim türlerimden biri.Boyuna fazla yüklendiği için çiçeğe zamanı yok garibimin :) Ellerinize sağlık hepsi harika :) |
Sevgili Handan iyiyim, teşekkürler.. Mesai yoğun geldi ama siteyi takip ediyorum. Seninle, ailenle tanışmaktan birlikte olmaktan çok mutlu oldum. Mavişin bahara sana gelmek için hazırlanıyor.. Ben de tohumlarımı özellikle üçüz çiçeğin tohumlarını istiyorum.;)
Bende sizleri tanıdığım için çok mutluyum,Nevsune Hanım,Ayşe Hanım,Müjgan Hanım,Nevsune Hanım ve Sabahhhh....sizleri tanıdığım için çok mutluyum.Hala gülümseyerek naıyorum o günü.Üçüzün tohumları henüz oluşmadı,oluştuğu zaman süs kabağı ile ve tohumlarla size gelicekler.Bizde mavişi bekliyoruz.Sevgiler. |
selam feriha hanım bayıldım ellerinize sağlık bayağı emek vermişsiniz ama değmiş resme bakınca içim kıpır kıpır oldu doğayı çokkkk seviyorum benimde enez de bahçem var. süreklı orda olamıyorum tam düzeltiyorum gelmek zorunda kalıyorum. sulamayı düzgün yapamadıkları için sardunyalarımda pas oluyor emeklı olunca inşallah bahçem sizin teras kadar güzel olur inşallah iyi günlerde oturun inşallah saygılar...
|
Sevgili Mandalinci İzmir de sağlıklı ve keyifli bir yaşam diliyorum. Bordo açan leş kaktüsünü meraktan koklamak istiyor insan ve unutamıyor.. Seneye bolca çiçek açmasını umuyorum ama uzak bir köşede duracağı kesin..
Sayın Fatih evet Caralluma lutea imiş, teşekkür ederim. Tam açma vakti umarım sizinki de süpriz yapar, sevindirir. Yaz sonu açıyor gözüküyor yanlış bilgilenmediysem.. Sn. Senyokken teşekkürler.. Bahçenizden güzel resimler paylaşmanızı bekliyoruz.. |
Sayın Feriha Hanım, hayranlıkla dolaştım terasınızda, çok değişik , güzel bitkileriniz mevcut... Kaktüs ve sukulentleriniz ise ayrı bir güzel.Tebrik ediyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Sn. Sakdag teşekkürler, daha güzelleri sizin olsun..
Sukulent sayfası olan arkadaşları izlerken baktım bir iki satın almaya başlamışım.. Niyetim mümkün olursa yavaş yavaş tanıyarak, gönlümün düştüğü sukulentleri yetiştirmek.. Söz verdim koleksiyon yapmayacağım:rolleyes: Sn. PlentyPlant sukulent sayfasında tanıyıp, ilk gördüğümde aldığım FAUCARIA TIGRINA güzel papatya çiçeğini 20 Ekimden beri akşamları kapayıp gündüzleri açıyor. Diğer kaktüsler gibi çiçeğinin açık kalması süresi kısa değil, 10 günü geçti.. Dondan korunacaklar arasında.. Eklenti 253762 |
Sevgili Feriha Hanım;
Ben bitkilerle stres alsınlar, onları seveyim diye uğraşmaya başlamışken, unlubit, kabuklu bit, tuttu, niye tutmadı, nereye koyacağım bunları demekten stresim katsayı yapıyor ;) Siz bu kadar güzel bitki ile nasıl başa çıkıyorsunuz hayretler içinde ve sevgiyle izliyorum. Ellerinize emeklerinize sağlık. Son fotoğrafınızdaki bitkiyi çok beğendim ama taşları daha da beğendim. Bitki yapraklarının toprakla temasını önlüyor ne güzel. Ben toprağa değdiği için 5-6 yaprak kaybettim bazı çeşitlerimde, çürüdüler. :( Sevgilerimle. |
Sevgili gülenmelek, teşekkürler.. Ama inanın bizim cephede de durum aynı.. Bitkilerde her türlü bit mücadelesi özellikle sıcaklarda eksik olmuyor. Kabuklu bitleri ilaçlayıp sonra da büyükçe bir çeşit cımbızla tek tek temizliyorum. Unlu bitleri gene ilaç kullandıktan bir süre sonra ıslak mendille kalmayacak şekilde siliyorum. Bunları yaptıktan sonra toprağın üst kısmını da alıp yeni toprakla değiştirmek gerektiğini okudum. Tabi önce zehirsiz ev ilaçları deneniyor çare olmazsa kimyasallara başvuruluyor. Bu yıl güllerimi yapraklanmadan önce küllenme ilacı uygulamakta geciktim sonra da yağışlar durmadı ilaç aktı gitti çünkü yapıştırıcı kullanmadım hiç keyifleri yoktu.. Üzülüyoruz tabi.. Çelikleri çürütüyoruz, tohumlar güzel gelişmiyor derken tecrübelerimizden ders çıkarmaya çalışıyoruz. Sizin de güzel paylaşımlarınızı izliyorum, oldukça iyi gidiyorsunuz sevgilerimi gönderiyorum.. Mesajınıza geç cevap yazmış gibi oldu kusura bakmayın. Aslında hemen yazdım ama bir sorun oldu silindi tekrarı ancak bugün nasip oldu..
|
2 Eklenti(ler)
Tillandsia Cyanea, sıkıntılı bir günün sonunda görünce herşeyi unuttuğum bitki..
Pembe lobların arasından mor kokulu çiçeği uzanıyor. En küçük katküs saksısına dikilmiş minicik aslında.. Eklenti 255286 İkinci çiçeğini verdi, devam edecek mi merak ediyorum diye yazmıştım ki baktım lobların arasından bir çiçek daha geliyor.:p Eklenti 255287 |
Sevgili Nilgün hanım teşekkürler..
Sellukam bu yıl hastalanınca ilaç sonrası yapraklarını döktü, budadım ve sonucunda çiçek açamadı. Sizin ki çiçeklerini gösterdi mi merak ettim.. Sevgiler.. |
2 Eklenti(ler)
Sevgili Satı nın anne çiçeği sedum sieboldi tek dal gözüne baktıkça gelişmeyince dayanamayıp karşıyaka seralarında karşılaşıp hemen aldığım yeni çeliklendirilmiş minik saksı yaz sonunda çiçeklendi.
Eklenti 255302 Bu günlerde soğuktan kızardı. :) Eklenti 255303 |
Sevgili feriha hanım,Tillandsia ve sedum sieboldi çok güzel.
Sieboldi her hali ile muhteşem çiçeklerinin rengi kırmızımı? Sevgiler. |
2 Eklenti(ler)
Bergenya kış ortancası forumdaki birçok arkadaş gibi Kasap94 kardeşimizin anne emaneti diyerek koruduğu ve paylaştığı bitki. Şimdi benim terasımda rahmetle anarak arkadaşımıza teşekkür ederek büyütüyorum. Bu yıl yaprakları gelişti soğuklar başlayınca kızardı, yazın daha yeşildi.
Eklenti 255304 Geçen yıl kar yağınca açmıştı. Kışın çiçeklerini görmek harikaydı.. Ankara ya kar bekliyoruz.. Eklenti 255306 |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Sevim Hanım, Sedum Sieboldi nin çiçekleri şu anda ilk açtığından daha koyu pembe, tohum yapıyor sanırım. Yaprakları sonbaharla koyulaştı çiçekleri de.. Bu çiçeğin bende ilk yılı. İlk açtığında daha açık pembe gibiydi.
Sizin sempervivumlar hazır, afrika aslan kulağının tohumunun kurumasını bekliyorum. Unuttu sanmayın sakın.. Sevgiler.. Eklenti 255313 |
Sevgili Feriha hanım, karların göbeğinde açan kış ortancasına vuruldum.
Çiçek yapısı geçen yıl yetiştirdiğim kuş gözüne çok benziyor. Su sümbülü için ille de havuz gerekmiyormuş demek ki, saksıda da çok güzel gelişebiliyormuş. Sevgiler. |
Gecen yıl aldığım Tillandsia, bu yıl cicek acacak gibi değil. Ben seninki ile avunayım canım.
Ayrıca su sümbülüne bayıldım. Gercekten havuza gerek yokmuş. Benim havuzda bile bu kadar açmadılar:( Ben de saksıya aldım canım:)) |
Sevgili Adalet Hanım ben de Gilia tricolor, Kuş gözü ne vuruldum.:p
Sanırım çiçeklerini bergenya ya benzettiğiniz kuş gözü kokulu.. Madem yetiştirdiniz hemen sorayım.. Tohumdan kolay yetişiyor mu, kokulu mu, dayanık mı, uzun süre çiçekli mi? Su sümbülü bahçede minik bir havuz olsa eminim çok daha güzel gelişecek ama çiçeğini gördüğümüze çok sevindik. Sevgiler.. |
Cemocum Tillandsia demek ertesi yıla kalabildi.. Bu açan kısım öldü yanında yeni bitki sürgünleri mi verdi? Böyle olacağını okudum sendekinin gelişmesi nasıl devam etti?
Ben minik kokulu çiçeğini pek sevdim, koku alınca nedense şaşırdım, mutlu oldum.. Senin havuzdaki nilüferleri ve diğer bitkileri kıskanmışlardır ondan yeterince kendilerini gösteremişlerdir su sümbüllleri kesin..:p Biraz özel ilgi görsünler şımarırlar nasıl olsa.. Bu arada bahçenden gelen sukulentlerden kuşların hışmından kurtulanlar toparlanmaya çalışıyor pek mutluyum yeni sürgünleri var..:) Balon çiçeklerinin üstüne güvercinler oturduğu için bir tanecik açabildiler ama saksıda bir bitki gelişti. Bir bakarmısın bitkileri sorduğumuz sayfaya resmini ekledim, senden gelen balonların toprağına tohum düşmüş olabilir diye düşünmüştüm, öyleyse tanırsın diye umuyorum. |
Alıntı:
30-40 cm. kadar boylanıyor, fazla bakım gerektirmiyor. Ne yazık ki bu güzel bitki tek yıllık, tohumları mutlaka düşmüştür bahçeye kendiliğinden çimlenir diye umuyordum baharda. Ben Mart ayından Ağustos sonuna kadar İstanbul'daydım bu sene, yayla komşularım bahçemi öyle temizlemişler ki, ne yabani ot ne de tohumdan çıkan tek bitki yoktu :( Tohumları Zengarden den almıştım, yetiştirmenizi öneririm. |
Canım
Gecen yıl aldığım tillandsia yavruladı. Saksı değişimi yaptım, ayırdım kökleri. 2 saksı oldu ama açtığı falan yok:( Demek kokuluymuş, geçen sene koklamak aklıma gelmemiş tüüüüü:eek: Su sümbülleri havuzu sardı ama cok fazla açmadı. O kadar ürediler ki, birazını küvete almak zorunda kaldım. Ama alcen inkiler deli gibi açtı, cok kıskandım çokkkk;) Sana getirdiğim balonlardan kendime de ektim hepsi açtı. Hay senin kuşlara diyorum:)) Bitkinin adı ne başlığına döneyim şimdi:) |
Başlığa baktım anlayamadım Feriha, marul mu desem.. tütün çiçeği mi desem)) Az bekle, belli olur diyeyim en iyisi:)
|
Amann sanırım benim birkaç kök marulum olacak.. Senin marul tohumun varmıydı? Tütün çiçeği yetiştirdim, o değil..
Yarın hemen ayırayım, belki bu soğukta kış balkonunda kış marulu yetiştiririm sayende.;) Balonlar için üzgünüm cemo, tombul güvercinlerden birini inan resmen bağdaş kurup oturmuş yakaladım:o |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025