agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Feriha / Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/10217.htm)

Koyu yeşil 18-06-2009 10:00

Bu frenk üzümü ne tatlı şeymiş, yerim dar :(

ohrid65 19-06-2009 08:26

ellerinize sağlık harika yapmışsınız terasınızı benimde manisada terasım var siz bana ilham kaynağı oldunuz mutlu ve sağlıklı günler dilerim

bennur 19-06-2009 14:35

Ba-yıl-dııım... çok güzel bir teras, can yoldaşlarınız çok güzel, ellerinize, emeğinize sağlık. Seçtiğiniz bitkilerden anladığım kadarı ile sanırım rüzgar almayan bir konumdasınız, bu büyük lüks, ben bunun çok fazla sıkıntısını yaşıyorum.

nuray topcu 19-06-2009 20:20

Feriha hanım,ben bu ortamda yemeden içmedem kesilirim .bu güzelliklere ''yemede yanında yat''diyebilirim sadece.

osmann 25-06-2009 12:14

Kocaman bir MAŞAALLAH diyorum.

bennur 25-06-2009 14:19

Sevgili Feriha hanım, sizden heveslenerek az önce frenk üzümü siparişi verdim, inşaalah elime kısa sürede ulaşır. İlk etapta neler yapmam gerek, tecrübelerini aktarabilirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler:)

feriha 25-06-2009 15:22

Sn ohrid65, Sn Nuray topçu, Sn osmann çok teşekkür ederim. Sizlerin bitkileriniz daha güzel gelişir, sevindirler inşallah..

Sevgili bennur, frenk üzümünüzü güle güle büyütün çok sevindim.. Ben bu bitkiyi açık köklü olarak nerdeyse bir sopa şeklinde almıştım. Her evresi ayrı bir mutluluk verdi. İlk yaprağı, çiçeği, meyve tutmasını saniye saniye izledim. Sizde bu sene boncuk meyvelerini seyreder seneye gelişmesini izlersiniz inşallah..

Genişçe bir saksıya torf ve biofarm organik gübre karışımı hazırlayıp dikmiştim. Mantar ve diğer hastalıklara karşı diğer bitkilerime yaptığım gibi bu yıl bionem ile yaprak ve kök uygulamaları yaptım. Bundan başka yağış durumuna göre susuz bırakmıyorum. Koyduğum yer iyi güneş alıyor. Pek naz yapmadı güzelce gelişti. Bir tek tanesinin tadına baktım pek de güzel:p

ays61 25-06-2009 15:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 444407)
Cengiz bey fındıklarım da bana göre iyi geliştiler. Bir de siz bakın:p

Eklenti 86229

Bu yıl bana sebze yetiştirme keyfini doyasıya yaşattınız sağolun minik oturak fasulyelerim

Eklenti 86230

Siz şimdi bu doğal, mis kokulu oturak fasulyelerden lezzetli zeytinyağlı fasulyeler pişirirsiniz değil mi?:)

Şimdiden düşünmesi bile çok güzel, :)

feriha 25-06-2009 16:16

Sevgili ays61 zeytinyağlı fasulye inşallah sizin bahçeden alınan ürünle pişecek bu sene..;)

Benim fasulyelerim heves giderecek kadar bir avuç bir avuç veriyorlar türlü yapılabilir. Ona da kıyamadım biriktiyorum buharda haşlayıp salata yapacağım.. Sanki karışmadan lezzeti daha iyi alınırmış gibi geldi.:p

feriha 25-06-2009 16:54

1 Eklenti(ler)
Mersin bitkim tomurcuklandı. Kıyı bölgelerinde yetişen bu bitki acaba Ankara da yetişebilecek mi? İlk tomurcuklarını görmek nasip oldu. Bakalım meyveye dönecekler mi.. Merakla bekliyorum.:)

Eklenti 89402

Nuh peygamberin büyük tufan sona erdikten sonra gemiden inince önce mersin ağacı diktiği rivayet edilmiştir. Ayrıca Adem Peygamberin de cennetten üç şeyi yanına alarak dünyaya indiği ve bunlardan birisinin dünya çiçeklerinin seyyidi (iyisi, güzeli) olan mersin ağacı olduğu rivayet edilmektedir Çiçeklerinin de güzel koktuğunu okuduktan sonra nasıl merakla beklenmez..

M.Sema 26-06-2009 09:01

Sevgili Feriha, bakın bizi de meraklandırdınız. Şimdi bir de mersin ağacını araştıracağız. :D Takipçisi olduk terasınızın.

DefneD. 26-06-2009 21:27

Sevgili feriha,

Mersin bitkinizi güle güle büyütün. Bu bitkinin bir sürü çeşidi varmış. Bir çeşidinin meyvesi Akdeniz bölgesinde (Çukurova,Antakya v.s.) çok sevilir. Murt ya da hambeles adı verilen bu meyvenin iyice olgunlaşmış, yumuşamış ve rengi kararmaya yüz tutmuş olanları biraz buruk ama çok lezzetli olur. Bakalım sizin mersin ne çeşit çıkacak:)

bennur 26-06-2009 22:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 452020)
Sn ohrid65,
Sevgili bennur, frenk üzümünüzü güle güle büyütün çok sevindim.. Ben bu bitkiyi açık köklü olarak nerdeyse bir sopa şeklinde almıştım. Her evresi ayrı bir mutluluk verdi. İlk yaprağı, çiçeği, meyve tutmasını saniye saniye izledim. Sizde bu sene boncuk meyvelerini seyreder seneye gelişmesini izlersiniz inşallah..

Genişçe bir saksıya torf ve biofarm organik gübre karışımı hazırlayıp dikmiştim. Mantar ve diğer hastalıklara karşı diğer bitkilerime yaptığım gibi bu yıl bionem ile yaprak ve kök uygulamaları yaptım. Bundan başka yağış durumuna göre susuz bırakmıyorum. Koyduğum yer iyi güneş alıyor. Pek naz yapmadı güzelce gelişti. Bir tek tanesinin tadına baktım pek de güzel:p

Allah nasibederse, pazartesi günü elimde olacak. Meyveli olduğu söyleniyordu, gelince göreceğiz.
Sevgili Feriha Hanım, Saksısını ve toprağını değiştireyim mi, terasım çok güneş ve rüzğar alıyor. Sadece sabah güneşi alan bir küçük bölümüm var, oraya mı yerleştireyim? hemen gübre veye besin ilavesi yapayım mı? Çok sordum, kusura bakmayın, ama bitkye bilmeden bir zarar vermek istemiyorum.
Sevgiler

feriha 26-06-2009 23:02

Sevgili Nur Hanım, bitkiniz nasıl gelecek Sn Romantik saksılı mı tüplü mü

yollayacak öğrenelim en sağlıklı bilgileri ondan alalım.

Benim bitkim açık köklü topraksız geldiği için kendim hazırlamıştım.

Şu anda bitki meyveli. Dediğiniz gibi yanlış bir şey olmasın.

Sayın Romantik bu konuda çok yardımcıdır. Satış sonrası bile bitkilerin gelişimini

sorar. Hiç merak etmeyin bitki elinize geçmeden sizinle irtibat kurup

bilgilendirecektir. Ben de yapılması gerekeni öğrenmeye çalışırım. Sevgiler..

bennur 26-06-2009 23:08

Hızlı bir şekilde beni bilgilendirip, yönlendirdiğiniz için teşekkürler. Forumla ilgili pek çok şeyi yeni yeni öğreniyorum. Meyveli bir bitki olduğuna göre saksılı gelecek sanırım, bakalım dediğiniz gibi bir gelsin hele... Teşekkürler, sevgiyle kalın

Romantik 27-06-2009 00:24

Sevgili bennur hanım,

Size göndereceğimiz Frenk Üzümü tüplü ve meyvelidir. Onu büyük bir saksıya alabilirsiinz. Üzerindeki meyveleri aşağı yukarı yenilecek seviyededir. Frenk üzümleri soğuğa dayanıklı bitkilerdir.

bennur 27-06-2009 00:38

Teşekkür ederim, bilgiler için sağolunuz.

Romantik 28-06-2009 09:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 452090)
Mersin bitkim tomurcuklandı. Kıyı bölgelerinde yetişen bu bitki acaba Ankara da yetişebilecek mi? İlk tomurcuklarını görmek nasip oldu. Bakalım meyveye dönecekler mi.. Merakla bekliyorum.:)

Eklenti 89402

Nuh peygamberin büyük tufan sona erdikten sonra gemiden inince önce mersin ağacı diktiği rivayet edilmiştir. Ayrıca Adem Peygamberin de cennetten üç şeyi yanına alarak dünyaya indiği ve bunlardan birisinin dünya çiçeklerinin seyyidi (iyisi, güzeli) olan mersin ağacı olduğu rivayet edilmektedir Çiçeklerinin de güzel koktuğunu okuduktan sonra nasıl merakla beklenmez..

Sevgili Feriha Hanım,

Ben Mersinleri hep unutmuştum, resimlere bakarken şimdi farketdim, durumu da bayağı iyi gözüküyor. Bitkilerinize verdiğiniz bunca ilgi ve sevgiden sonra gülü güle büyütmek ve afiyele yemek sizin en doğal hakkınız diye düşünüyorum.

feriha 08-07-2009 16:44

1 Eklenti(ler)
Son haberler.. Mersin ağacımın açmaya başladı.:) Kokusunu mersin yaprağının kokusuna benzettim.

Eklenti 91461

feriha 08-07-2009 16:56

1 Eklenti(ler)
Terasımın sultanı Lady Fire..
Bu günlerde en güzel güllerini açmakla meşgul:p Sabahları daha meyva kokulu sonra biraz daha farklılaşan kokusu var. Rengi de öyle.. İlk açtığında daha sarımsı kenarları kırmızı gibi daha sonraki günlerde gül açılıp olgunlaştıkça üst kısmı bulut gibi kızarıyor sanki.

Eklenti 91465

bennur 08-07-2009 22:46

Sevgili Feriha hanım, sayenizde minik bir frenk üzümü sahibi oldum, gözünün içine bakıyorum, şöyle çabucak serpilsin diye. Gülünüz muhteşem, benim de beyaz bir gülüm var, oda dediğiniz gibi açtıkça kenarları pembe renk alıyor diplerindede hafif yeşil renkler oluşuyor. Bitkilere bazen akıl ermiyor:)) bu güzellikler içinde, sevgiyle kalın

feriha 08-07-2009 23:10

Sevgili Nur hanım teşekkür ederim, hemen kenarları pembe gülünüze baktım

da geldim.;)

Çok zarif, duru bir güzelliği var. Güzel günlerde büyütün inşallah.. Merak ettim

kokuyor mu?

bennur 08-07-2009 23:40

Evet hafif hoş bir kokusu var, solmaya yakın kokusu epey ağırlaşıyor. Evvelki yaz kesip, başaşağı bağlıyarak kuruttum, çok şık duruyorlar.

Oğuz Alper 13-07-2009 10:14

Feriha Hanım ;

Tek kelimeyle muhteşemler. Ellerinize sağlık. Bitkilerinizin seyrine doyum olmuyor nazar değmesin .

sevim.K 13-07-2009 10:48

Feriha hanımcım çok güzel. ellerinize emeklerinize sağlık. harikalar yaratmışsınız terasınızda. Meyveler, yeşillikler, çiçekler:eek::) Doğaya dost olunca eller bir beton binanın tepesini böyle güzel, iç açıcı bahçeye dönüştürebiliyor. Sevgiler:)

Adalet Yağcı 13-07-2009 11:12

Sevgili Feriha, uzun bir aradan sonra terasınızı tekrar gezdim.
Kocaman bir maşallah, her şey öyle güzel ki, benim bahçede yetiştirmeyi başaramadığım ribeslerim sizin terasta coşmuş.

Küçük bir alanda harikalar yaratıyorsunuz, bakımı zor olsa da karşısına geçip güzellikleri seyrederken tüm yorgunluğunuzu unuttuğunuza eminim.

Ben bir şey sormak istiyorum ribesler konusunda, benim bu sene aldığım ribeslerim toprakla buluştuktan sonra ilk verdikleri yapraklarla kaldılar, güneş gören iyi topraklı bir alanda yeterince sulanıyorlar, ama meyveyi bırakın yaprak dahi vermiyorlar, canlılıkları iyi görünüyor ama sebebini anlayamadım, siz ne dersiniz?

Yakında fotoğraflarını bahçeme veya ribesler başlığına eklemeyi düşünüyorum, oradan bir bakarmısınız?

Terasınız gün geçtikçe zenginleşmiş, huzur içinde keyfini çıkarın.

maki01 13-07-2009 11:54

Ankara'da bir cennet yaratmışsınız sevgili feriha. şaştım kaldım, dilim tutuldu. Üniversite yıllarım ve ardından 2yıl (73-80 ) Ankara'da geçti. ODTÜ merkeze göre çok yeşildi tabii. Merkezde, sayılı yerlerde yeşille hasret giderebiliyorduk. Harikasın sevgili maviş arkadaşım. Kocaman yüreğine sağlık...

feriha 13-07-2009 13:10

Sevgili DefneD. teşekkür ederim. Hambelesleri bekliyorum bakalım olacaklar mı? Bir kere marketten mini paket tadına bakmak için almıştım ve değişik aroması çok hoşuma gitmişti. Hatta bir miktar kurudu onları bile saklamıştım. Merakla başındayım mersin çiçeklerinin meyve tutup tutmayacakyacaklarını gözlemlemeye çalışıyorum.:o

Oğuz bey teşekkürler ediyorum. Sayenizde zehirlenmeden bitkilerimizin sağlığını korumaya çalışıyor, iyi sonuçlar alıyoruz.

Sevgili Sevim.K gerçekten binanın tepesini bahçe gibi kullanır oldum.:D Merak ettiğim her bitkiyi ancak bu şekildi izleyebiliyorum. Teşekkürler ediyorum.

Sevgili Maki01, maviş arkadaşım.. Demek aynı yıllarda Ankara ya gelmişiz ben liseye dönemindeydim ve o yıllardan beri buralardayım.. Ne yıllardı değil mi.. Çok teşekkür ediyorum..

feriha 13-07-2009 13:16

Sevgili Adalet Hanımcım..

Ribesler acemi şansı oldu galiba. Sizin yaptığınız bakımları yaptım.

Sadece fidanım Selahattin beyden çıplak köklü gelmişti ama oldukca kalın bir

gövdesi vardı. Anladığım birşey değil ama bence bir yaşında değildi oluyorsa iki

yaşında bir açık köklü fidandı. Böyle olunca dikildiği ilk yıl meyve verdi diye

düşünüyorum. Çiçeklenmesi çok güzel. Hiç görmemiştim. Boncuk meyvelerinin

duruşu tam seyretmelik..

Sizin ribesinizde önümüzdeki yıl mutlaka meyvelerini gösterecektir. Başlıkları

takip ediyorum. Sevgilerimle..

feriha 13-07-2009 13:31

5 Eklenti(ler)
Minik Kudret narı yaprağın arkasına saklanmış:p

Eklenti 92474

Sn. Oceanheart ın bahçesinden gelen tohumlardan sallvialar..

Eklenti 92475

Karşıyaka da sera gezimizden en dayanıklı mevsim çiçeği pek şirin..
Eklenti 92476

Sayın Gurbik67 nerelerdesiniz.. Bakın minik nar fideniz ne yapmaya çalışıyor;) Daha bir karış olmadı bile..

Eklenti 92477

Sn. Meyvelitepenin paylaşımı yasemin tütünü çiçekleri az kaldı çiçeklerini gösterecekler..:o
Eklenti 92478

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025