agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Feriha / Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/10217.htm)

hazan-z 07-06-2009 23:41

Feriha Hanım terasınız çok güzel olmuş.Ellerinize, emeğinize sağlık.Şakayık bir ayrı güzel.Ağız tadıyla sefasını sürmeniz dileğiyle Adana'dan sevgiler.

Vildan Sönmez 08-06-2009 00:41

Feriha Hanım, pasiflora şakayık hepsi güzel de ben 82 nolu mesajdaki pembe çiçeğe bayıldım doğrusu..

Sebahattin Sargın 08-06-2009 00:57

Feriha Hanım çok güzel bir terasınız var, bitkileriniz tek tek emeklerinizin karşılığını vermiş. Resimlerin devamını bekliyoruz, elinize emeğinize sağlık...

Pas. caerula çok dayanıklı bir tür, bir çok yerde kışı dışarıda geçiren örneklerine rastladım. Kokulu olmadığını zannediyordum kokusunu çok merak ettim. Çok sağlıklı gözüküyor bol bol çiçek verecektir, arsız ve hızlı büyüyen bir tür...

Sevgiler ;)

Koyu yeşil 08-06-2009 09:08

Sayın Hossaman Passiflora ile ilgili anlattığınız bilgiler için çok teşekkürler. Gerçekten de bahçemin önünden geçenler dediğiniz gibi, durup uzun uzun çiçeği inceleyip birbirlerine gösteriyorlar.
İlk açtığı gün çok güzel bir kokusu var, 2. gün koku kalmıyor. Ama her gün yeni goncalar açıyor.

KARADENİZ37 08-06-2009 10:02

Merhaba Feriha Hanım terasınızı görünce 5 yıl önceki halim aklıma geldi.Karadeniz gibi yemyeşil bi yerde büyüyüp İstanbul'a taşındığımda yeşil görmek için komşu teraslara hayranlıkla bakardım.Ordaki sarmaşıkları çiçekleri görünce içim giderdi.Ah vatanım diye.Maşallah çiçekleriniz çok güzel onlara ve size güzel ömürler.

feriha 08-06-2009 11:26

Sevgili M.Sema, Oğuz alper, hazan-z, Vildan hn. Sebo, Karadeniz37 çok teşekkürler..

Sn Denizakvaryumu Pasiflora kışı dışarda geçirdi. Çatıdan naylon indirmiştim rüzgara kara karşı bir miktar koruyor.

hazan-z benden de Adana ya selamlar;)

Sevgili Sebahattin Koyu yeşil in yazdığı gibi ilk açtığında oldukça farklı bir kokusu var ve ömrü kısa.

Bu arada şakayıklar birkaç günde soldular. Bu kadar beklemeye birkaç çiçek daha açsınlar isterim.

Karadeniz37 çok şanslısınız umarım şimdi memleketinizde yaşıyorsunuzdur.:rolleyes:

feriha 09-06-2009 21:29

5 Eklenti(ler)
Mini sebzelerim kendilerini göstermeye başladılar:p

Minik turplar büyüyor..
Eklenti 85335
Sanırım bu mini şalgam.. Etiketleri düşmüş..
Eklenti 85336
Pırasalar şimdilik ipten biraz kalınca..
Eklenti 85337
Osmanlı çileklerine malç olarak bir kavanoz renkli cam topu kullandım:o
Eklenti 85338
Bu çileği kardeşim getirdi. Kol atmıyor ayırarak çoğalıyor.. Minik kokulu çilekleri var..Çilekler yukarda malç istemiyor..
Eklenti 85344

M.Sema 10-06-2009 09:21

İnanılmaz, sizi tebrik ederim ne hoş bir düşünce malç olarak cam topu kullanmak.

ays61 10-06-2009 10:00

Sevgili feriha,

Osmanlı çilekleriniz pek güzeller maşallah diyelim, ancak ben Osmanlı çileği tadını hiç bilmiyorum nasıl yapsak da öğrensek acaba:D

Kimbilir potlaç için getiren arkadaşlar çıkar belki;)

feriha 10-06-2009 11:15

Sevgili M.Sema cam toplarını malç olarak kullanmak annemin fikri! Çilekler toprağa değiyor çürüyecekler diye kaktüslerin altından ordan burdan çakıl taşı görünümünde birşeyler arıyorum ve asla bulduklarım yetmiyordu bu arada annem yetişti ve iyi de oldu;)

Sevgili ays61 bu güne kadar bende Osmanlı çileğinin tadını bilmiyordum. Tek cümleyle minik bir kokulu çilek lokumu:dilli: Denizakvaryumu nasıl uzak kaldı bu muhteşem lezzetten bilemiyorum. Meyvesi kalır mı bilmem ama ayırma vakti size sembolik minik saksı Osmanlı çileği sözü veriyorum ellerinizle koparın:p

ays61 10-06-2009 11:24

Çok teşekkür ederim. İnşallah bana verecekleriniz de sizinkiler kadar güzel olursa kızıma Milkshake yaparım.:)

feriha 10-06-2009 13:46

5 Eklenti(ler)
Oturak fasulyeler çiçekte.. Fideler ordu dan sn romantik ten. Seneye balık kasası tarlalarıma kardeş bitki uygulaması deneyeceğim inşallah..
Eklenti 85480
Baharat saksım.. Lavanta açtı.. Tarhun Çubuk tan sevgili Derya dan, kekik Zonguldaktan sn gurbik67 den, mercan köşkü, biberiye ve lavanta..
Eklenti 85483
İlk açan Lilium..
Eklenti 85484
Pervane yaseminden vanilya kokusu alıyorum günlerdir.. Günlerdir terasta biri puding yapıyor:D
Eklenti 85485
Hanımelini çok budamışım.. Biraz esintiyle gene de kokusu eve doluyor..
Eklenti 85486

Koyu yeşil 10-06-2009 13:55

Hepsi şahane görünüyor. Şu minik olan çilekler çok lezzetli ve tatlıymış hissi veriyor. İştah açıcı :)

denizakvaryumu 10-06-2009 13:57

Sizin teras, papazın bağını da sollamış :)

Pervane yasemin, çarkıfelek gibi kışı dışarda mı geçirdi, kapalı balkonda mı?

feriha 10-06-2009 15:11

1 Eklenti(ler)
Pervane yasemin baharda geldi.. İlk kışlarını geçirecekler bakalım nasıl yapacağız..Mavi yasemin de aynı şekilde..
Eklenti 85505

Adalet Yağcı 10-06-2009 15:16

Sevgili Feriha, dar bir alanda bütün bunları başarmak çok yorucu, ama emeklerinize değmiş doğrusu, mavi yasemin kışı dışarda geçirmekten pek hoşlanmıyor, haberiniz olsun.

Arzu Kasapoğlu 10-06-2009 15:21

Ankaranın en güzel terası sizinki mi:p

feriha 10-06-2009 20:55

1 Eklenti(ler)
Sevgili Adalet hanım teşekkür ederim. Mavi yasemine dikkat edeceğim. Bir kapalı balkon, üst katta olmanın avantajı geniş merdiven boşluğu var. Umarım yaseminler birdahaki seneye sağlıklı çıkarlar..
Eklenti 85652

feriha 10-06-2009 21:03

Arzu hanım teşekkür ederim.. Gelişmelerini görmek istediğim birçok bitki var. Elimden geldiğince iklimin müsade ettiği kadar yetiştirmeye çalışıyorum. Sizin bitkileriniz kadar güzel gelişmeseler de mutlu ediyorlar;)

hassoman 10-06-2009 21:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Koyu yeşil (Mesaj 440003)
"....." Gerçekten de bahçemin önünden geçenler dediğiniz gibi, durup uzun uzun çiçeği inceleyip birbirlerine gösteriyorlar.
İlk açtığı gün çok güzel bir kokusu var, 2. gün koku kalmıyor. Ama her gün yeni goncalar açıyor.

Konuklarınız geleceği zaman küçük bir yayvan payrex kapağına su koyun, çarkıfelek çiçeklerinizden dört-beş tanesini su üzerine yüzer halde yerleştirin (suyun içine temiz çakıllar atabilirsiniz.) Görünüşleri çok hoş ve şaşırtıcı güzellikte olacaktır...

Sebahattin Sargın 10-06-2009 21:11

Evet arkadaşlar ikinci bir amazon ormanı karşımızda :D Feriha Hanım elinize emeğinize sağlık, terasınız çok güzel gözüküyor. Mis gibi kokan çiçeklerin arasında çayınızı yudumlamak ne kadar güzeldir değil mi?

Sevgiler ;)

feriha 10-06-2009 21:19

Sevgili Sebahattin henüz evin girişindeyiz..:D

Ama haklısınız girişteki bitkiler yerlerini çok sevdiler yukardaki ışığa doğru uzanıyorlar..

Sebahattin Sargın 10-06-2009 21:21

İzmirden sonra Ankaraya da gidildiği zaman ilk ziyaret edilecek yerler listesine alıyorum terasınızı Feriha Hanım :D

feriha 10-06-2009 21:26

Memnuniyetle.. Teşekkürler..;)

gurbik67 10-06-2009 22:36

1 Eklenti(ler)
feriha hanım bahsettiğim çiçek bu.?

DefneD. 10-06-2009 22:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 438833)
Tohumunu Ağaçlar.net e yeni üye olduğum günlerde İzmirden bir arkadaşımın yolladığı ikinci yılındaki pasifloram sabah süprizi yaptı arkadaşlar! Farkettiğimdeki halimi görmeliydiniz:p
Eklenti 84235

Sevgili feriha,

Sizinkine benzer bir sevinci, bugün ilk kez passifloramda aynı anda iki çiçek birden görünce yaşadım. Hep tek tek açıyorlardı, bugün 2 tane açtı:)

Bu arada, olmayım, olmayım diyorum ama terasınızdaki güzellikleri görünce, kendime ''üç beş saksı bitkin var diye sevindirik oluyorsun, bak alemde neler var'' deyip sinir oluyorum:D

Güle güle, sağlıkla büyütün:)

feriha 10-06-2009 23:16

Sevgili DefneD. ne güzel bu günlerde bizleri sevindiren ortak sevdiklerimiz var:D

Hepimizde aynı oluyor. Bu sevgi bizde olduktan sonra bitkilerimiz birken iki, ikiyken üç derken birçok oluyor.. Birçok bitkim arkadaşlarımın tohum paylaşımından gönderdiklerinden.. Onların yeri marketlerden aldıklarımdan ayrı..
Güzel dileklerinize teşekkür ederim. Sevgilerimle..

feriha 10-06-2009 23:19

Sn gurbik67 pek güzelmiş rengi de..

Kokuyor da.. Adını bilen bir arkadaş çıkar umarım..

Heyecanla bekleyeceğim. Çok teşekkür ederim.;)

Arzu Kasapoğlu 11-06-2009 05:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 442641)
Sn gurbik67 pek güzelmiş rengi de..

Kokuyor da.. Adını bilen bir arkadaş çıkar umarım..

;)

phlox

HAKAN_O 11-06-2009 06:42

çok güzel olmus bu bahçe ile gün boyu uğraşsanız sıkılmazsınız.elınıze sağlık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025