agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Feriha / Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/10217.htm)

cemo 14-09-2008 02:37

Harika gerçekten. Ağız tadıyla benim için de bir kahve için.

Dilek Baseski 15-09-2008 12:15

Gönlünüzce güle güle oturun Feriha hanım...

zenfree 16-09-2008 18:45

Feriha Hanım, terasınız bir harika. Ellerinize sağlık. Maşallah. :)

Gülşen 16-09-2008 19:14

Şehrin sıkışıklığı arasında gerçekten cennet yaratmışsınız Feriha Hanım; arkadaşların su sesi önerisi de çok güzel. Ellerinize sağlık...

stoje 28-09-2008 02:22

İnanmıyorum ya koskocaman bir elma ağacı var balkonunuzda ve üzeri dolu.

feriha 28-09-2008 20:08

Elma fidanları çubuk halinde önceki sene Isparta'dan geldi. Dikildiği ilk yıl daha dallanmadan çiçeklendi ve minik elmaları oldu. Saksıda iki elma, bir kiraz ağacım var. Kiraz çiçeklendi ama bir iki kirazı oldu. Pepino çok lezzetli 6 meyve verdi! Böğürtlenlerin ahududu nun tadından memnun kalmadım. Ama elmalar gerçekten iyi ve lezzetli ürün verdi;)

stoje 28-09-2008 21:31

Harikalar tebrik ederim çok güzel olmuş terasınız.

alice 08-11-2008 14:27

Terasınız çok güzel imrenmemek elde değil. Kocaman beton bloklar arasında bir vaha gibi.

deryas 11-11-2008 09:08

terasınıza bayıldım,özelliklede sardunyalarınıza..... tebrikler

cemal.S 10-01-2009 02:37

Feriha Hanım !

Şimdi şöyle bir dolaştım gecenin bu saatinde. Gerçekten süper herşeyi ile. Bana biraz yaz aylarında sığınılacak liman gibi geldi terasınız. Kaçıp huzur bulduğunuzdan eminim. Tadını çıkarın olurmu? Birazcık kıskanmış gibi oldum nazar değmesin.

Selamlar.

feriha 10-01-2009 10:37

Güzel dileklerinize teşekkür ederim cemal.S.

Bazen deniz kıyısında bir evin avlusu, başka bir zaman birkaç dönüm bahçenin bir bölümü, arada yeni bitkilerin denendiği bir minik sera muamelesi görüyor benden. Ama her zaman sığınılacak bir liman..

Şu aralar bazı bitkilerimi soğuk nedeniyle kaybettim üzgünüm.

Baharda tohumlar, çelikler, siparişler çok işimiz var çok..:D

cemal.S 11-01-2009 23:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 342988)

Şu aralar bazı bitkilerimi soğuk nedeniyle kaybettim üzgünüm.

Baharda tohumlar, çelikler, siparişler çok işimiz var çok..:D

Bitkileriniz için üzülmeyin BAHAR OLA YAZ OLA diyelim. Yalovadan bir yardımımız olursa seve seve.

Demekki Limanınız derken yanılmamışım. Bende köydeki serayı bazen aynı amaçlı kulanıyorum. Öyle güzel oluyorki soğuk bile olsa bir nes kafe içmek ve kafayı dinlemek. Neler istiyorsunuz diye fidanlarla (kızlarla) sohbet.

Selamlar.

Olimpos07 11-03-2009 15:27

Ankarada böyle bir teras.. müthişsiz ..

yunusx 13-03-2009 21:40

gerçekten çok güzel olmuş,böyle terasım olmasını isterdim tüm stresim giderdi

denizakvaryumu 16-03-2009 14:00

Ankara'da yavaştan badem-kayısılar çiçekleniyor.

2 hafta içinde teras tam kahvelik olur :)

feriha 16-03-2009 14:55

1 Eklenti(ler)
Eklenti 67309

Bademlerden dün itibariyle görüntüler:rolleyes:
Hemen sağdaki minik bertina..

denizakvaryumu 16-03-2009 15:02

Anlaşıldı terasın hali saleplik :D

Bugünkü kar yağışı da eklenirse sizin terasa girmek için kürek lazım olacak :)

Koyu yeşil 16-03-2009 15:16

Çok güldüm, hem salebe hem de aklıma Güler Hanım'ın bitkileri üşümesin diye üzerlerine battaniye serdiğini anlattığı bir mesajı vardı, karları görünce aklıma geldi :) Sizin terasa da battaniye lazım :)

nevsune 16-03-2009 15:37

Ankara'da kar mı yağıyor, bu ne böyle? Bizim burası soğuk ama günlük güneşlikti nerdeyse.

Badem deyince, ben de bişey sandıydım. Biz bundan badem yiyeceğiz diye daha çoook bekleriz:)

Ekleme: Derken bir de baktım kar burada da başlamış:)

feriha 17-03-2009 07:24

Karlar eridi arkadaşlar battaniyeye gerek kalmadı:o

Bahar hazırlıkları yapıldı:

- Bıonem siparişi geldi donmadan uygulamak için hava durumu takip ediliyor.

-Guana (yarasa gübresi) ve deniz yosunu temin edildi.

-Ekim için tohumlar hazır ama geçen yıl edilinilen tecrübelere dayanılarak güneş bekleniliyor.

-Çiçek soğanları ekime hazır, gerekli kum ve torf temin edildi. Bir miktar bahçe toprağı için yandaki boş

arsaya küçük bir operasyon yapılacak..

-Heveslenip getirtilen bazı açık köklü ağaç fidanları (sığla, erguvan, gülibrişim, katalpa, akasya, acer gibi)

fidanların bazıları dikildi tutacakmı diye merakla bekleniliyor;)

-Bu arada olurda birer adetten çok tutan fidan olursa bahçeli ev alan arkadaşlar gözden geçiriliyor fidanları

büyütüp hediye etmek için:D

-Bu yıl iyice anladım ki Ankara da erkenci olmayan soğuğa dayanıklı çeşitler denemekte fayda var. Henüz

uyanan fidanım yok. Doğal yollarla karları takviye ederek biraz daha uyumalarını teşvik ediyorum.

-Bu bahar terasta su tasarufu için http://www.sutut.com/

**** http://www.ekosorb.com/ gibi ürünleri araştıyorum henüz karar veremedim.

-Yağmur sularını biriktirmek için bir araştırmam var henüz cevap alamadım.

Hortum bağlantılı RHEINZINK- Yağmur suyu kolektörü nü inceliyorum.

-Yağmur suyu kollektörünü incelerken güneş kollektörleri ilgimi çekmedi değil:dilli:

feriha 17-03-2009 15:07

Alıntı:

kışın çiçekleri içeri mi alıyorsunuz
Kışın bazı çiçekleri kapalı balkona alıyorum. Japon gülü, mercanlar, karadut, limon, sardunya, pepino, Physalis, melisa, yasemin içeri aldığım bitkiler arasında.

Dikkatime rağmen sanırım acemilikten bir kaç kaktüs, bir yasemin ve sardunyalardan kayıplarım oldu. Baharda belli olur tam kayıp listesi:(

Tecrübe kazandıkça bitki seçimi yaparken daha akıllı olmaya başladım.:)
Bu sene kış bitkilerine merak saldım. Kışında açan, canlı kalan bitkiler alıyorum. Dolaysıyla soğuğa dayanıklı oluyorlar. Şimdi kış ortancası Bergenia aramaktayım bu vesile duyurulur hiç bir yerde bulamadım haber verirseniz sevinirim.

Kışın beyaz battaniye altında açmış çiçekler gözüme bir ayrı güzel gözükmeye başladı.:rolleyes:

denizakvaryumu 17-03-2009 15:13

Kış tatlısı ve hamamelis kışın açan ve kokulu çiçekleri ile karları eriten iki ağaç. :)

Terasta mutlaka olmalı derim.

gurbik67 03-04-2009 23:06

sevgili feriha emeğine sağlık hepsi harika insanın içi açılıyor yaparsan bağ olur yapmaz isen beton olur.
sevgili feriha o terasınıza ( BENDE MEVCUT) öyle bir çiçekki 70 cm boyunda
çok yıllık her türlü hava şartlarına dayanıklı 3 ay durmadan çiçek açan 20 mt den komşuların kokusunu alanbilen iki avuç büyüklüğünde kar topu gibi kırmızı renk çok fazla bulunmayan bir tür size hediye edeceğim ancak şu an sökülmesi sakıncalı 2009 ocak ayı olacaktır bir yere not alın(****** istersen) tüplü olarak alacaksın. sağlıklı kal.

feriha 03-04-2009 23:36

Çok teşekkür ederim Sn gurbik67..

Hediyeniz için not aldım 2009 Ocak ayında hatırlatacağım heyecanla

bekliyorum hiç istemez olur muyum?:p

Çok mutlu oldum inanın. Sağolun.

Resmi şimdi gelebilir mi:o

Vildan Sönmez 04-04-2009 22:25

2009 Ocak mı, 2010 Ocak mı, kafam karıştı arkadaşlar...

feriha 04-04-2009 22:43

Anlaşılan hepimizin karışmış:o

Konu güzel bir bitki olunca hem açan hem de kokan üstelik soğuğa dayanıklı

karışır tabi.. Anlaşıldı 2010 Ocak doğrusu..

Ama bu güzelliği beklerken tarihin ne önemi var değil mi arkadaşlar:p

gurbik67 04-04-2009 22:56

kusura bakma 2010 ocak aslında 2009 sonu yazacaktım ama feriha anladı çiçek açmasını hangi ayda olduğunu yukarıda yazmıştım o zaman mutlaka açmış halde fotosunu eklerim niye 2010 elimde şu an 3 adet var hepsi içiçe korkudan sökme yapamadım şu an 40 cm oldu ne olur ne olmaz iş garanti olsun.

Vildan Sönmez 05-04-2009 00:54

İyi,biz de fotoğrafları bekliyoruz.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gurbik67 (Mesaj 393259)
kusura bakma 2010 ocak aslında 2009 sonu yazacaktım ama feriha anladı çiçek açmasını hangi ayda olduğunu yukarıda yazmıştım o zaman mutlaka açmış halde fotosunu eklerim niye 2010 elimde şu an 3 adet var hepsi içiçe korkudan sökme yapamadım şu an 40 cm oldu ne olur ne olmaz iş garanti olsun.

limon 05-04-2009 21:08

Adı nedir bu bitkinin?

Hatice Tarhan 05-04-2009 21:29

böyle güzellikler yapabilirmiyim bilemiyorum en azından kaktüslerim için geniş alan olur kedinin devirmesinden kurtulurlar ellerinize sağlık her biri diğerinden güzel

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025