![]() |
Kıskanıyorum ben bu balkonları.
|
çok güzl olmuş ellerinize sağlık
|
2 Eklenti(ler)
Yorumlarınıza teşekkür ederim arkadaşlar..
İki yıl önce küçük bir fide torbasında Karşıyaka seralarından aldığım soğan çiçeği iyice gelişti. Eklenti 214979 Eklenti 214980 |
1 Eklenti(ler)
Müge çiçeği bir tanecik çiçek dalını gösterebildi..
Eklenti 214981 |
1 Eklenti(ler)
Terasın bir kısmını güvercin yuvası olmaktan kurtarabilmek için camla kapatılan bölümdeki sıcaklık, bu mevsimde açamayan Murraya Yasemine yaradı, kokusu limon çiçeğine benziyor..
Eklenti 214983 |
1 Eklenti(ler)
Bir süredir merak ettiğim Arap Fulü, Ful (Clerodendrum Fragrans)
tomurcuklu gelince beklemeden çiçeğini görmek harika oldu. Teşekkürler Mutlu Bey.. Eklenti 214986 |
1 Eklenti(ler)
Haseki küpesi geçen yıllardan kalma, her yıl daha iri ve güçlü çiçekler veriyor..
Eklenti 214988 |
1 Eklenti(ler)
Küçük sarmaşık ortanca fidesi çok gelişemedi ama çiçek açmaya niyetlendi.. Kışı terasta korumasız geçirdi.
Eklenti 214989 |
1 Eklenti(ler)
Siyah frenk üzümü (Ribes nigrum), ilk defa bu yıl çiçek açtı.. Birlikte dikilen kırmızı frenk üzümü ilk yılında meyve vermeye başladı. Biraz tembeliz bakalım meyvemiz nasıl?
Eklenti 214996 |
1 Eklenti(ler)
Selluka kışı içerde geçirdi. Kışın az su vermeme rağmen kol atmaya devam etti. Terasa çıkarırken budama yaptım, tekrar sürgün veriyor..
Eklenti 215006 |
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Kelebek lavanta geçen yıl kuruttum bu yıl yeniden aldım.. Çok yıllık değil mi acaba? Araştırmalıyım..
Eklenti 215009 Su sümbülü ilk defa deneyeceklerimden.. Altı kapalı seramik saksıya bir miktar toprak ve iyi su koydum.. Eklenti 215010 Hosta plantaginea, Ağustosta güzel kokulu beyaz çiçekler açacak inşallah.. Eklenti 215011 |
Feriha Teras'a bahar hatta yaz gelmiş. :)
Her baktığımda bitki çeşitliliğine bir kez daha hayran kalıyorum. :) |
Sevgili Feriha müge çiçegi haseki küpesinin rengine bayıldım sevgili gilan ında dedigi gibi terasa hayran kalmamak ne mümkün elinize yüreginize saglık
|
Sevgili Feriha terasınızın seyrine doyamadım.
Her biri ayrı güzel ,emeklerinize sağlık. |
5 Eklenti(ler)
Üç gün önce Feriha'nın terasını ziyaretteydim vakitsizlikten ancak şimdi yazabiliyorum. Yine nutkum tutuldu, yine iç çektim, yine bitkileri suladıktan sonra yılın en şiddetli yağmurlarından biri yağdı:rolleyes:.
Çekilecek çok görüntü vardı ama yağmur bizi resmen mahsur bıraktı, epey bir süre şemsiyenin altında ayakta bekleyip son anda canımızı zor kurtardık:) Bu yüzden sizlere gösterebildiklerim sınırlı sayıda kaldı. Muhteşem pervane yasemin. Bunu Ankara'da yetiştirmek gerçekten yürek ister:) Eklenti 222408 Şömine önündeki gül burada tam rengini göremiyoruz ama çok güzel bir pembe ve yanılmıyorsam ödüllü imiş. Eklenti 222409 Geçen gittiğimde bir görüşte aşık olduğum kaya bahçesi olan saksı bu yıl petunyalara ev sahipliği yapıyor. (Feriha dünkü cicilerden sempervivum gelecek yıl bunda olsa harika olmaz mı?) Eklenti 222410 Bu gülün rengine ve büyüklüğüne de hayran kaldım. Eklenti 222411 En hoşuma giden açılardan biri de buydu. Bijou ve lobelyalar uyum içerisindeydi.Eklenti 222412 |
4 Eklenti(ler)
Sıra geldi meyvelerden öne çıkanlara:
Yılın sürprizi hardy kivi idi. Çiçekleri dün daha da çok açılmış ve daha güzelleşmiş. (Çok kıskandım çoookkk;)) Eklenti 222415 Böğürtlen çiçekleniyor. (Bunu da çok kıskandım çoookkk;)) Eklenti 222416 Ekşi karadut Eklenti 222417 Beyaz dut (karıştırmamışımdır umarım) Eklenti 222418 |
4 Eklenti(ler)
Bunları da yağmur başlamadan hemen önce çekebilmiştim. Daha ortada ve saklanmış ne güzellikler vardı da yağmur fırsat vermedi diğerlerini göstermeye.
İlk görüşte aşık olduklarımdan biri de bu. Adı "uyuz çiçeği" imiş galiba ama kendisi hiç öyle değil. Daha sıklaşsalar inanılmaz bir görüntü olacak. Feriha çiçekler kuruyunca..... anlatabildim di mi:p Eklenti 222422 Sarı allium bende daha hala açacak, teras farkı deyip kendimi mi avutsam:) Eklenti 222423 Şu ceylan gözüne bir bakın lütfen. Eklenti 222424 Bunun da Bauhausta satışını hep görürdüm nasıl bir şey olduğunu anlayamazdım. Eklenti 222425 |
Dün bir telefon, hadii kalktık gittik Karşıyaka'ya. Feriha beni kandırıyor: "Zaten yerimiz yok Nevsuncum sadece bakarız". Hava gölgede 33 derece, Akdeniz'de güneşlenmişten beter olduk ve hıııı, baktık sadece:rolleyes: Yorgunluğu geçince cicilerini gösterir size:) Ya Feriha, o begonyayı almam için neden ısrar etmedin bana:( (ben de amma çelişiğim haaaa:p)
Bu arada Karşıyaka'da size bilgi verdiğini sanan satıcıların sözlerine asla güvenmeyin. Israrla kuzeydeki gölge balkonuma önerdikleri bitkilerin hepsi tam gün güneş isteyenler çıktı. İsimleri yanlış veriyorlar. İşin yoksa ara dur neydi bu bitki diye. Satıcının Gent overig diye kendi elyazısıyla yazdığı bitki gentiana çıktı. Allahtan hafızamız bize yol gösteriyor. Daha önce adı geçtiğinden hatırlayabildik.. Bir başkasının nemesia diye sattığı çiçek sarı papatya çalısı imiş, vs. vs. vs. Aman dikkat. |
Cıvıl cıvıl rengarenk görüntüler. :)
Terasın genel resimleri de var mıdır ki? :rolleyes: Ben orada mor gül gördüm yanılmıyorsam. Mis gibi kokuyordur o şimdi. Pervane yasemin kışın dışarıda mı kalıyor yoksa? |
Sevgili Gilan merhaba, hoşgeldin:)
Mor gül dediğin gibi çok güzel kokulu, yağmurdan perişan oldular kesmek zorunda kaldım doyamadan.. Gülleri kokulu almaya gayret ediyorum. Şarabi gül, pembe gül, sarı gül, bordo-pembe gül hepsi kokulu.. Mevsim başında yağışlardan küllenme ilacı yapamadığım için küllendiler, hasta yaprakları koparmak yetmedi budamam gerekti, yavaş yavaş toparlanıyorlar.. Pervane yasemin kışın apartmanın merdiven boşluğunda bekledi. Bu yıl terasın bir bölümünü küçük balkon kadar camla kapattık (güvercin yuvası olmaktan kurtarmak için) burayı sera gibi kullanıyorum. Kışın yasemin gibi bitkileri koruyacağını umuyorum, deneyeceğiz. Yağmursuz bir günde senin için genel resim ekleyeceğim gilancım.. |
1 Eklenti(ler)
Nevsuncum geldi almadığın minik begonya canım..
Eklenti 222647 Resimlerin, gezi arkadaşlığın herşey için teşekkür ederim, iyi ki varsın;) |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Bu arada başlığı ziyaret edip mesaj yazan Sn. Turkavianvet, lafkalabalığı, turhann, Periş, nardane çok teşekkür ederim arkadaşlar güzel sözlerinize.. Daldırmışım cevap yazmamışım özür dilerim:(
Ziyaretiniz ve yazdıklarınızla beni mutlu ettiniz.. |
Ferihacım sempervivumdan Esra'ya da ayırayım diye saksısından çıkarttım, bir de baktım ki bir yavru solucan. İçim kalka kalka suya batırdım bitkiyi, aman paramparça oldu çiçekleri perişan oldu. Fazla nazenin olduğunu düşünmüyorum ya, inşallah bir sorun çıkmaz. Yani demem o ki aman dikkat:)
Pieris açmasa bile gerçekten o kırmızı yapraklar çiçek gibi duruyor. İyi ki almışsın valla çok güzel. Güle güle büyüt hepsini canım. |
Sevgili Feriha herşey okadar güzelki yasemin çok güzel clematis harika görünüyor Ceylan gözünün rengi çok güzelmiş maşallah begonyanıza bayıldım ellerinize saglık
|
Feriha Hanım, az önce yazdığım mesaj silinmiş mi anlamadım, kısaca tekrar yazayım, çiçeklerinizi tekrar görebildiğimiz için çok sevindim.
|
Vildan Hanım kış aylarında paylaşacak kayda değer bir değişiklik olmadı. Baharla beraber canlandık, teşekkürler:)
|
Alıntı:
Aaaa ben bu güzelliği nasıl kaçırmışım, hay allah:)) Pierisin açan türünü sorduğumuzda, satıcı bilemediği için 4 türü de aldık:)) Demek açan tür carnavalmış. Gözüm gibi bakarım ben ona:) Sayfanı bu kadar öksüz bırakma.:( Sevgiler. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025