agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Feriha / Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/10217.htm)

jineop 11-05-2012 23:22

Sevgili feriha, Oscularia deltoides çok güzel bir pembe, bayıldım. Bahçelerde de kayıplar çok, üzülmemek mümkün değil. Supriz karşılaştığımız güzelliklerle avunmak kalıyor sadece bize. Hep söylerim en zor iş saksıda bitki yetiştirmek.
Sevgiyle...

Sudenur 12-05-2012 00:20

Muhteşem terasınızı geç fark ettiğim için kendime çok kızdım. :eek: Uzaklarda aramaya gerek yokmuş ki meğer, yanı başımda yetişiyormuş nefesimi kesen güzellikler. :eek: "Maşallah ikonu aradım bulamadım." ;)

Sevgili Feriha hanım, yağmurla ıslanmış toprak kokusuna karışmış envai çeşit çiçek kokuları geldi burnuma. İnanın abartmıyorum, büyülü bir yolculuğa çıkmışcasına kayboluverdim sayfalar arasında. Böyle bir teras var olduğu için gurur duydum şehrimde. Sevgilerimle.. ;)

Devsekoya 12-05-2012 13:56

Feriha hanım teras gerçekten çok hoş bir görünüme kavuşmuş zevkli dokunuşlarla, elinize sağlık.İzniniz olursa ufak bir tavsiye vereyim sandalye ve salıncak minderlerinde sade, yani düz renkler tercih ederseniz dahada şık bir görünüme kavuşacaktır mekanınız. sAyGıLaR ...

gilan 12-05-2012 19:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 964415)
Pasiflora incarnatayı yaşatamadım Gilancım, çiçeğini de göremedim.

Hatta tohumdan yetiştirip birkaç senedir her bahar güzel çiçeğini görmeyi beklediğim soğuğa oldukça dayanıklı olduğunu bildiğimiz pasiflora caorulea bu kış sağlam çıkamayanlardan.

Uyanamayan ama umutla uyanmasını beklediğim hardy kiwim, gojim, ginko biloba fidanımın biri ve diğer bazı fidanlarım için hüzünlü bir takip içindeyim..:(

Bu yıl saksıda soğuklara dayanıklı olduğu bilinen büyük hevesle koklamayı umduğum nergisim bile çürüdü.. Saksıda olunca soğuğa dayanıklı bile olsa bazı kayıplar veriliyor.

Koyu renk çiçek açan harika kokulu Halfeti gülüm de baharı göremeyenlerden..

Yanlış hatırlamıyorsam passiflora careuela -22 civarına kadar dayanıyordu. Saksıda bu kışı çıkaramamasını anlayabiliyorum. :(

Giden bitkiler çok güzel bitkilermiş, üzüldüm. :( Ama bahçeciliğin kaderi bu, arada kayıplarımız oluyor. Biz iyi tarafından bakalım, yeni türlere yer açıldı diyelim. :rolleyes:

denizakvaryumu 13-05-2012 18:38

Malesef saksıdaki bitkiler soğuklara daha hassas...

Yani bitkilerin soğuklara dayanıklık dereceleri bahçeye göre veriliyor.

Feriha hanıma kesinlikle küçük de olsa bir bahçe lazım...

DOĞA BAHÇELERİ

Tavsiye ederim

feriha 24-05-2012 00:45

5 Eklenti(ler)
Çok haklısınız Denizakvaryumu.. Linkteki uygulamaları heyecanla izledim. Umarım bir bahçem eviyle birlikte olur.:p

Acaba bu çimlenen nedir?
Pamuk yetiştiriyorum.. Ürün alabilecek miyim acaba..:o
Eklenti 299720

Patatesi daha önce çuvalda yetiştirmeyi denedim, başarılı olamadım. Bu kere annemin isteğiyle çimlenen patatesleri saksıda yetiştirmeyi deniyoruz.
Eklenti 299721

Bu papatyalar çok yıllık, soğuğa dayanıklı.. Yağışlardan önce bu yıl bodur kaldılar demiştim ama yanılmışım.. Yağmuru görünce boyları yerine geldi.. Kendilğinden her yerde çimleniyorlar..

Eklenti 299722

Önde kuşburnu rosa canina, arkada soğan çiçekleri gibi içiçe giren boşluk olmayan bitki yerleştirmesine hem mecburum hem seviyorum..

Eklenti 299723

Sapanca toplantısında sevgili Güler hanımın hatırası gece mumu.. Bu yıl daha da güzel.. Her baktığımda anıyorum..:)

Eklenti 299724

Böyle her bitkiyi merak edip terası labaratuvar gibi kullanınca peyzaj estetik görüntü yakalamak zor olabiliyor. Aslına bu karışıklık bana pek hoş geliyor. Çünkü merak ettiğim, yapmak isteğim uygulamalara yer ayırmış oluyorum. Ortadaki masa şaşırtmalar, uç almalar için hazırlanan fidecikleri güneşe uygun tutmakla meşgul.. Birçok bitki altlarına konulan tekerlekli altlıklar sayesinde kolaylıkla güneşi doluyu yağmuru takip eden seyyar durumda.. Genel görünüş şu anda budur ve ben her çimlenen bitkiyle, açan çiçekle bu kalabalık içinde pek mutluyum. :p

Ama bütün bu meraklarımı tetikleyen Ağaçlar.net deki siz arkadaşlarımın paylaşımları. İyi ki varsınız.:)

feriha 24-05-2012 01:09

5 Eklenti(ler)
Sevgili Gilan dan imrenip yapmaya çalıştığım çarpıcı, yayılıcı, sarkıcı uygulaması..:o Bir iki bitki daha bulmalıyım..

Eklenti 299732

Karşıyaka seralarıda daha önce farketmediğim pelikan gagası bitkisine rastladım. Nasıl çoğalır araştırıyorum. Tohum yapmalı ama satan hanım çelik aldıklarını, zor olduğunu söyledi.

Eklenti 299733

Clematis Bijou yoğun çiçeklendi.

Eklenti 299734

Yaz orkidesi bu yıl hızlı yeşerdi.

Eklenti 299735

Kırmızı gülüm bu yıl sarmaşık olduğunu hatırladı. Kendiliğinden yerleşti, yoğun kokulu. Güller geçen yıla göre iyiler, sezon başında içine yayıcı yapıştırıcı koyduğum küllenme ve böcek ilacıyla korumaya almıştım, işe yaradı iyi gözüküyorlar.

Eklenti 299736

sevim4 24-05-2012 07:38

Sevgili perihan hanım balkonun şennenmiş P5190006.jpg bu mesajdaki çiçeği merak ettim çok güzel.

gilan 24-05-2012 07:59

Feriha Abla, böyle kendini savunmak zorunda hissetme lütfen. Senin terasına hayran olmayan var mı?

Burada çok sık gördüğüm bir gül türü var. Şimdi senin fotoğrafları görünce kuşburnuna çok benzettim. Bayağı yoğun ve çok güzel bir kokusu olmalı, doğru mu? Eğer öyleyse buradakiler de kuşburnu demek ki diyeceğim. Hem bu kadar kokulu ve görsel bir çiçek, hem de kuşburnu veriyorsa vazgeçilmezmiş. :)

Bu uzun boylu papatyaların Ankara'da kışı atlatmasına çok sevindim. O zaman cemo'nun havuz kenarından hayran olduğum pembeler de atlatır gibi, ne dersin? Hatta pembe-beyaz-sarı karışık ne güzel olurlar...

Güllü fotoğrafa bayıldım. :) Gül, hanımeli, clematis, sardunya, sedum. Birlikte ne çok yakışmışlar, cıvıl cıvıl olmuş.

Senin aranjmana ise bence bir doldurucu gerek. Artık sardunya mı olur, yaprağı güzel mi olur, yoksa petunya mı olur, sen bilirsin. :)

dryad 24-05-2012 08:12

Bayıldım,muhteşem. Elleriniz dert görmesin. Bu aralar teraslı ev diye takmıştım. Sizin terası görünce tam oldu. Ama ben hayatta sizin gibi derli toplu tutamam..

redsonia 24-05-2012 09:32

sevgili feriha ben geçen sene patatesi saksıda yaptım ve bir sürü minik patatesim oldu sabırsızlıkla erken sökmüştüm..:)) sanırım sizin de bir sürü patatesiniz olacak...:))

feriha 24-05-2012 14:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 971826)
Sevgili perihan hanım balkonun şennenmiş P5190006.jpg bu mesajdaki çiçeği merak ettim çok güzel.

Sevim Hanım merak ettiğiniz çiçeğin tam adı Lotus Berthelotii (Papağan Gagası, Pelikan Gagası). Şurada konuşulmuş. Haziranda çelik almayı deneyeceğim. Selamlar..

feriha 24-05-2012 14:57

2 Eklenti(ler)
Gilancım benim kuşburnu güzel yoğun kokulu çingene pembesi çiçeğini açıyor..

Eklenti 299978

Ama bu güne kadar hiç kuşburnu yapamadı.:( Okuduğuma göre 3.yılında yapabilirmiş.
Ben saksıda olduğu için çiçekten sonra tanesini büyütemediğini sanıyordum. Sanki bu yıl başaracak gibi.. Minik domates gibi tüysüz kuşburnu bekliyoruz.

Eklenti 299979

Kuşburnumun türünü karıştırmışım. Benimki gibi çingene pembe açanlar Rosa Rugosa imiş.. Latince derslerini aksattım dicektim ama buruşuk gibi bir anlam çıktı rengiyle alakalı değilmiş. :o
Buradan bilgilendim..

gilan 24-05-2012 18:44

Çok güzeller. ;)

feriha 24-05-2012 19:17

2 Eklenti(ler)
Kışın dayanan beyaz papatyalar gerçekten hardy dediklerimizden.
Renkli papatyalar saksıda kışı geçirmeyi başaramadılar.
Bu yıl çeşme papatyası aldık karşıyakadan, keşke soğuğa dayanabilseler, deneyip göreceğiz..

Eklenti 300067

Eklenti 300068

sevim4 25-05-2012 08:21

Teşekkür ederim kırmizi haseki açmadımı?göremedik:))

nevsune 25-05-2012 08:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 971785)
Böyle her bitkiyi merak edip terası labaratuvar gibi kullanınca peyzaj estetik görüntü yakalamak zor olabiliyor. Aslına bu karışıklık bana pek hoş geliyor. Çünkü merak ettiğim, yapmak isteğim uygulamalara yer ayırmış oluyorum. Ortadaki masa şaşırtmalar, uç almalar için hazırlanan fidecikleri güneşe uygun tutmakla meşgul.. Birçok bitki altlarına konulan tekerlekli altlıklar sayesinde kolaylıkla güneşi doluyu yağmuru takip eden seyyar durumda.. Genel görünüş şu anda budur ve ben her çimlenen bitkiyle, açan çiçekle bu kalabalık içinde pek mutluyum. :p

Ama bütün bu meraklarımı tetikleyen Ağaçlar.net deki siz arkadaşlarımın paylaşımları. İyi ki varsınız.:)

Ferihacım senin evine ilk geldiğimde daha merdiven boşluğunda nutkum tutulmuştu. Yukardan aldıkları ışıkla Amazon ormanlarından fırlamışcasına coşan bitkilerini gördüğümde kapının zilini çalmadan önce hayran hayran bakakalmıştım. Gördüklerimin göreceklerimin kırıntısı olduğunu içeri girdiğimde anladım.

Senin, gördüğün her bitkiyle nasıl heyecanlandığını, sahip olmak için neler yaptığını, sonra da onlara yavruların gibi nasıl baktığını iyi biliyorum. O bitkilerle nasıl bir aşk yaşadığını da iyi biliyorum. Her bir tomurcuk oluşumunda, her bir çiçek açtığındaki heyecanını, yüzündeki mutluluğu yanındaymışcasına hissediyorum. Senin bu heyecanına, bu aşkına karışmaya kimin ne hakkı var?

Senin terasın bir hazine sandığı. Her yerden ya bir elmas kolye, ya bir yakut yüzük ya da bir pırlanta kolye fışkırıyormuş gibi hissediyor insan senin terasında. O gün öyle düşünmüştüm, hala öyle düşünüyorum. Bu kadar özel ve güzel bir teras yarattığın için kendinle gurur duymalısın.

Olayların seni nasıl üzdüğünü, nasıl kötü hissettirdiğini bildiğim için, duygularımı sözle değil yazıyla anlatmak istedim. Hayat her zaman gül bahçesi olmayabiliyor, arada duygulardan bihaber kişiler de çıkabiliyor insanın karşısına. Bunlar önemli değil. Burada, bu forumda koskoca bir sevgi yumağın var canımcım. Ben seninle gurur duyuyorum. İyi ki seni tanımışım, iyi ki can yoldaşım olmuşsun. Hayatıma nasıl bir renk kattığını biliyorsun, değil mi;)

Hep böyle kal lütfen ve terasın da hep bir hazine sandığı olsun, e mi güzel arkadaşım:)

denizakvaryumu 25-05-2012 09:59

Feriha Hanım
acem halısı bu kışı da sağ salim çıkardımı?

feriha 25-05-2012 11:22

Acem halısı bu yıl çıkamadı:(

Ayrıca soğuğa dayanıklı olduğunu düşündüğümüz Delosperma da çıkamadı, eridi yok oldu..
İyiki gardenyanın yanına bir sap koymuşum, kapalı balkonda sorun olmadı.

Kayısı uyanamadı.. O kadar emekle geç uyanan çeşit aramıştım donlardan etkilenmesin diye..

Bademler olmuyor, denedik çiçeklerini göremedik.. Haymana yolunda bir arkadaş bahçesine gitmeyi bekliyor..

feriha 25-05-2012 12:24

1 Eklenti(ler)
Nevsuncum ne güzel şeyler yazmışsın, sağol arkadaşım..;)

Şimdi ben nasıl cevap vericem? Ne yazsam eksik olacak..

Huzur, sevgi, hoşgörü eksik olmasın bu forumdan..

Hiçbir arkadaşımız incinmesin,polemik olmasın, benim ruhum sıkılmasın.

Sana çeliklemeyi başaramadığım, sarmaşık ortanca diye adlandırıp ne zaman sarılacağını merak ettiğimiz ortanca tomurcukları bu günkü tebessüm nedenimiz..:)

Eklenti 300284

jineop 25-05-2012 12:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 972795)
Nevsuncum ne güzel şeyler yazmışsın, sağol arkadaşım..;)

Şimdi ben nasıl cevap vericem? Ne yazsam eksik olacak..

Huzur, sevgi, hoşgörü eksik olmasın bu forumdan..

Hiçbir arkadaşımız incinmesin,polemik olmasın, benim ruhum sıkılmasın.

Sana çeliklemeyi başaramadığım, sarmaşık ortanca diye adlandırıp ne zaman sarılacağını merak ettiğimiz ortanca tomurcukları bu günkü tebessüm nedenimiz..:)

Eklenti 300284

Güzel bir ortanca varsın sarmasın:p

jineop 25-05-2012 12:56

Sevgili feriha, her zaman terasın nefis, bayılıyorum buraya. Yayıcı yapıştırıcı koyduğum küllenme ve böcek ilacıyla koruma işe yaradığından bahsediyorsun. Bu konuda hiç bilgim yok. Konuyu biraz açar mısın ?

feriha 25-05-2012 13:18

Sevgili jineop merhabalar..

Geçen sene güllerimin pek keyifli değildi. Yağmurlar uzun sürdü, güneşli günler geç geldi.. Ne zaman küllenme için ilaçlama yapsam yağmur yağdı, ilaç aktı gitti.. Güllerim küllendi, goncaları düştü, çiçeklenme pek az oldu. Çiçeklenenlerin de yaprakları kara leke oldu, yayılmasın diye kopardım durdum yaprakları, şekilsiz sağlıksız oldular.

Msn den gülleri satın aldığım Mutlu Beye de sormuştum, anlatmıştı ama bir türlü yayıcı yapıştırıcı alamamıştım.

Güler Hanım Sapanca toplantısında bitki sohbetlerimiz sırasında gene gülleri ilaçlıyorum yağmur yağıyor akıp gidiyor şikayetlerime ilaçlara yayıcı yapıştırıcı karıştırmamı önerdi.

Bu yıl böyle denedim. Küllenme ilacı, böcek ilacı ve azıcık yayıcı yapıştırıcı karıştırıp öyle ilaçladım.

Yayıcı yapıştırıcılar birkaç çeşitti. Organik olanı da vardı.

Reçine gibi ilacı bitkiye yayıp yapıştırarak yağmur gibi bir etkiyle hemen akıp gitmesini engelliyor, ilacın etkisini bitki üzerinde kalma süresini uzatıyor diye biliyorum.

Burada ürün tanıtımında detaylı olarak faydalarından bahsediyor.

Adalet Yağcı 25-05-2012 14:52

1 Eklenti(ler)
Sevgili Feriha hanım, balkon ve terasların da bahçeler kadar güzel olabileceğini kanıtlıyorsunuz, hatta daha da güzel.

Bu kış pek çok bitki kaybettik hepimiz, olsun, bunları tecrübe etmek de güzel.
Ben artık alacağım her bitkinin -10-15 lere dayanıp dayanmayacağını öğrendikten sonra karar veriyorum.

Cuma günü gittiğimiz bir serada muhteşem salviaları görünce gözlerim parladı, hemen 4 tane seçtim içinden, bir kaç tane daha almayı süşünürken, bitkinin soğuğa dayanıklı olmadığını öğrendiğimde adeta yıkıldım :(

Öyle çok beğenmiştim ki, iki dakikada nereye dikeceğime bile karar vermiştim.
Salvialar(Cemo ile alcen'in)

Eklenti 300356

Papatyalara bayılıyorum, pembesi de beyazı da çok güzel, bahçenin balkonun her yerinde kümelenmeli bence.

Clematisleriniz çok güzel açmış, nihayet Türkiye'de kendini ispatladı.

Şahane terasınızda mutlu bir yaz diliyorum.

jineop 25-05-2012 16:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 972930)
Sevgili Feriha hanım, balkon ve terasların da bahçeler kadar güzel olabileceğini kanıtlıyorsunuz, hatta daha da güzel.

Bu kış pek çok bitki kaybettik hepimiz, olsun, bunları tecrübe etmek de güzel.
Ben artık alacağım her bitkinin -10-15 lere dayanıp dayanmayacağını öğrendikten sonra karar veriyorum.

Cuma günü gittiğimiz bir serada muhteşem salviaları görünce gözlerim parladı, hemen 4 tane seçtim içinden, bir kaç tane daha almayı süşünürken, bitkinin soğuğa dayanıklı olmadığını öğrendiğimde adeta yıkıldım :(

Öyle çok beğenmiştim ki, iki dakikada nereye dikeceğime bile karar vermiştim.
Salvialar(Cemo ile alcen'in)

Eklenti 300356

Papatyalara bayılıyorum, pembesi de beyazı da çok güzel, bahçenin balkonun her yerinde kümelenmeli bence.

Clematisleriniz çok güzel açmış, nihayet Türkiye'de kendini ispatladı.

Şahane terasınızda mutlu bir yaz diliyorum.

Salviaların yaprağı alacalıdan tut, çiçeği ne renk olursa olsun dona dayanıklı diye biliyorum. Resimdekiler Salvia farinacea gibi duruyor. -15 lere dayanıklı. 5 çeşit salviam kıştan etkilenmedi. Bu salviaların dona dayanıksız oldukları kartlarında mı yazıyordu:confused::confused:

jineop 25-05-2012 16:16

Sevgili feriha bu bilgi çok işime yarayacak, teşekkür ederim.

feriha 25-05-2012 16:26

Adalet Hanım, geçen yıl aynı salvialardan bende pek beğenerek aldım, tabi ki kışı çıkaramadılar.. Cemo geçen sene karşıyakada neden göremedim diye üzülmüştü, güle güle büyütsünler..

En doğrusu sizin yaptığınız. Bitkiyi almadan önce dayanıklılığı konusunda araştırmak.Bitkiyi kaybedince üzülmektense bunu mutlaka yapmalıyız.

Clematisler saksıda bahçedeki kadar güzel olamıyorlar ama varlıklarını sürdürüp çiçeklerinden numune örnekler sunuyorlar.:o

Kışı rahat atlatan bitkileri not almaya başladım.

Güzel dileklerinize teşekkür ediyorum, hepimiz icin mutlu, huzurlu, sağlıklı bir yaz olur inşallah ..

Adalet Yağcı 25-05-2012 16:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 972987)
Salviaların yaprağı alacalıdan tut, çiçeği ne renk olursa olsun dona dayanıklı diye biliyorum. Resimdekiler Salvia farinacea gibi duruyor. -15 lere dayanıklı. 5 çeşit salviam kıştan etkilenmedi. Bu salviaların dona dayanıksız oldukları kartlarında mı yazıyordu:confused::confused:

Sevgili Jineop, bitkilerin üzerinde kart yoktu, sera ile ilgilenen görevli söyledi.
Eğer -15 lere dayanıyorlarsa çok üzülürüm almadığım için, fiyatı da uygun sayılırdı 7.5 tl.

Adalet Yağcı 25-05-2012 16:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 973002)
Adalet Hanım, geçen yıl aynı salvialardan bende pek beğenerek aldım, tabi ki kışı çıkaramadılar..

Sevgili Feriha hanım, yaylada en fazla -10 oluyor kışın.
Ankara'da bunun çok daha altına düştüğünü sanıyorum.

Renkleri ve dik formları öyle güzeldi ki, içim gitti :(
Ben en iyisi diğer türlerini araştırayım, size de haber veririm.

gilan 25-05-2012 19:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 972713)
Acem halısı bu yıl çıkamadı:(

Ayrıca soğuğa dayanıklı olduğunu düşündüğümüz Delosperma da çıkamadı, eridi yok oldu..

Feriha Abla, delospermayı nereden almıştın? Pembe çiçekli olan bu değil mi?Delosperma olduğuna kesinlikle emin miyiz?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025