agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni9809Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-05-2015, 17:41   #91
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Galeri: 3
Yıldızım çiçeğini açmaya başladı. Kısa boylu ama oldukça güçlü ve kalın bir gövde yaptı XXL yazısını görünce herhalde çiçeği gibi kendi de kocaman olur diye düşünmüştüm.
Name:  IMG_0765.jpg
Views: 882
Size:  38.7 KB

Gövde kalınlığı ve boyu
Name:  IMG_0766.jpg
Views: 853
Size:  44.0 KB Name:  IMG_0767.jpg
Views: 899
Size:  36.9 KB

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2015, 19:14   #92
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-02-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Leğene ve saksıya diktiğim soğanlardan topladığım yapraklar
Eklenti 555055

çocuklar için otlu kurabiye yapımında kullanıldı
Eklenti 555056
Vaay! Çok güzel görünüyorlar Sûz-i Dilârâ ablacım ellerine sağlık, şimdi Oğuz Kağan ile Ece'nin yerinde olmak vardı

Laleci_03 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2015, 06:16   #93
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Yakınlarda olsan da sana da ikram etsem

Eski 27-05-2015, 18:19   #94
Ağaç Dostu

Teşekkür ederim Sûz-i Dilârâ ablam, yemiş kadar oldum sağ ol

Eski 28-05-2015, 20:57   #95
Ağaç Dostu

Resulgur's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2015
Alıntı:
Teşekkür ederim sayın Resulgur, biz Van'da yedi sene yaşadık. Kendine has güzellikleri olan oldukça zengin bir coğrafyamız Doğu Türkiyemiz. Van'da doğmuş, büyümüş olsaydım ömrümün sonuna kadar orada yaşıyor olmayı isterdim ancak insanın memleketinin çekim gücü oldukça fazla isterse dünyanın en kıraç yerinde doğun, bülbülün "vatanım da vatanım" hikâyesi. Biz de Akdeniz insanıyız ve dönüp dolaşıp geleceğimiz yer burası. Her karışına aşığım Akdeniz'in. Tarsus'a taşındığımız günden beri huzuru yudum yudum içiyorum diyebilirim. Bütün sevdiğim bitkilerim de balkonumda, yolda, bayırda, kıyıda, kenarda

Siz de inşallah en kısa zamanda istediğiniz yere yerleşir, huzurlu bir hayat yaşarsınız.
Inşallah bizde şu anda gün sayıyoruz Muş ta aslen tarsusluyum bende ailem Adana da yaşıyor .. O taraflara gelmeyi iple çekiyorum hakkımızda hayırlısı olsun inşallah ..

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2015, 12:44   #96
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Alıntı:
Leğene ve saksıya diktiğim soğanlardan topladığım yapraklar çocuklar için otlu kurabiye yapımında kullanıldı
Sûz-i Dilârâ'cım, ellerine sağlık, güzel ve besleyici olmuş.

Çocuklar, Portakallı Kurabiyeyi de çok severler. Bir dene istersen, memnun kalacaksın. Aynı şekilde keki de portakallı yapıyorum. Benim küçük kız, çok seviyor. Aklına geldikçe fortakallı kek istiyor. Yanlış yazmadım, portakal değil de fortakal diyor.

Alıntı:
Hoya çeliklerim tutmuş
Hoya pubicalyx gps 282 de tutmuş, işte buna çok sevindim. Sevgiler...

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2015, 15:38   #97
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Fortakallı kek Çok güldüm, bizimkilerin su'ya fu dedikleri gibi. Çocukların en sevdiğim dönemlerinden biri bu yarım yamalak konuştukları dönem. Çok komik, sevimli ve tatlı oluyorlar, onlar öyle konuştukça mıncıklaya mıncıklaya sevesim geliyor.

Yarın bizim süt günümüz, yoğurt mayalayacağım, taze taze denemek isterim tarifini, büyüdükçe iştahları açılıyor ve beni çeşitleri çoğaltmaya zorluyorlar

Bu arada evde tereyağı ve ayran yapabileyim diye yayık makinesi aldım Bu gidişle gidip bir köye yerleşeceğim, her şeyi evde yapıp yedirmek öyle güzel ki

Eski 10-06-2015, 10:20   #98
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Her zamanki gibi önce balkonumdaki vahşi doğadan

Gözünün etrafına çekili siyah şeritin içinden kara kara bana bakıyor, suratıma atlarsa diye biraz korktuğumdan net çekmek için uğraşamadım. İçeride pencere kenarındaydı, pencereyi açıp dışarıya çıkmasını sağladıktan sonra balkonumda orada burada görmeye başladım, sonraları bir ağ örüp ortasında oturmaya başladı, şimdilerdeyse görünmüyor, inşallah içeri gelmez tekrar
Name:  SD Kart 093.jpg
Views: 705
Size:  57.8 KB

Ters dönmüştü , çevirip elime aldım, parmağıma sıkı sıkı tutunduğunu hissettim Başının yanlarındaki gözleriyle sanki uzaylı gibi

Name:  SD Kart 319.jpg
Views: 692
Size:  56.7 KB

Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 10-06-2015 saat 19:40
Eski 10-06-2015, 11:00   #99
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ ablam, nasıl dokunabiliyorsun şu mahlukatlara ya
Ben çok huylanırım Görünce bile bir tuhaf oldum

Eski 10-06-2015, 18:52   #100
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Biraz sardunyalardan...

Name:  SD Kart 269.jpg
Views: 613
Size:  35.2 KB
Name:  SD Kart 299.jpg
Views: 621
Size:  63.5 KBName:  SD Kart 300.jpg
Views: 633
Size:  57.5 KB
Name:  SD Kart 304.jpg
Views: 615
Size:  46.8 KB
Name:  SD Kart 305.jpg
Views: 643
Size:  52.2 KB

Eski 10-06-2015, 18:56   #101
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Sabahtan öğleye kadar yoğun güneş alan balkonda bir ara çiçeklerini döktüler ve dinlenmeye çekilecek gibi oldular. Daha az güneş ve daha çok serin olan kuzey cepheye taşıyınca çiçekler de geri gelmeye başladı
Tekrar gibi olsa da sayfama biraz renk gelsin istedim

Eklenen Resimler

Eski 10-06-2015, 19:01   #102
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Sayın telato'dan gelen glayörüm, parlak kırmızı güzel bir renk açtı.

Name:  SD Kart 322.jpg
Views: 608
Size:  62.0 KB
Name:  SD Kart 138.jpg
Views: 621
Size:  34.8 KB
Name:  SD Kart 261.jpg
Views: 614
Size:  36.2 KB

Ağaç minem çiçek açtı
Name:  SD Kart 323.jpg
Views: 647
Size:  30.9 KB

Eski 10-06-2015, 19:07   #103
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Yıldızım da bütün tomurcuklarını açma çabasında, bu dönemde su ihtiyacı çok oldu, balkon da güneşli olunca her gün su veriyorum.
Name:  SD Kart 111.jpg
Views: 632
Size:  41.8 KB

Gloksinyalarımdan üçü, yumru olarak almıştım beş tane. Bir tanesinin filizi kuruyunca yumrusunu çıkarıp bakmıştım kökler vardı, bir türlü filiz vermeyince geçenlerde toprağını boşaltıp havalandırdım, yumruyu da yıkayıp gölgede kuruttum yeniden diktim. Bakalım ne olacak Bunlar da balkonda üzerlerine güneş gelmeyecek şekilde yoğun ışıklı, parlak, ama korunaklı bir kısımdalar. Her gün azar azar suluyorum ve yapraklarına su değdirmiyorum.
Name:  SD Kart 168.jpg
Views: 618
Size:  37.3 KB
Name:  SD Kart 169.jpg
Views: 624
Size:  28.6 KB
Name:  SD Kart 170.jpg
Views: 627
Size:  29.8 KB

Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 10-06-2015 saat 19:41
Eski 10-06-2015, 19:31   #104
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Laleci_03 Mesajı Göster
Sûz-i Dilârâ ablam, nasıl dokunabiliyorsun şu mahlukatlara ya
Ben çok huylanırım Görünce bile bir tuhaf oldum
Laleci kardeşim sana bu meseleyi şöyle izah edeyim, aslında yaram derindir deşmeden yüzeyden anlatayım.

Van'da yaşadığım yedi yıl boyunca sokak hayvanlarıyla çok haşır neşir oldum. Yaralı olanlar, annesi, kardeşleri ölüp öksüz kalanlar, aç olanlar, susuz olanlar, kediler, köpekler, kuşlar velhasılı yardıma muhtaç olup da elimin erdiği, gözümün gördüğüne gücümün yettiği kadar yardım etmeye çalıştım.

Kedi taifesini evime aldım bazen evimde iki üç tane aynı anda kedi oldu, misafir kabul edemediğimiz oldu, yaşam alanımız evde oldukça sınırlandı ama şikâyet etmedik.
Dışardakilere kış geceleri saat on ikilere kadar yemek taşıdım, ciddi olarak bütçem sarsıldı, kendi ihtiyaçlarımdan vazgeçtim. Yaralı hayvanları şehir dışındaki veterinerlik fakültesine taşıyana kadar arabanın içine ihtiyaç gideren hayvanlar, kusanlar oldu, arabanın kokusu çıksın diye çamaşır sularıyla petrole çekip de yıkadığım günleri unutamam. Hamileyken karnım burnumda evden çıkmam tehlikeliyken kampüsteki yavru köpeğe yemek, aşı ve damla takviyeleri için günlük yüz km. yol yaptığım da oldu, bayırdan aşağı yanıma gelmeye çekinen Dilsizime yemek götürdüğüm de.

Bu süreçte bana yardımcı olan insanlar oldu, bakış açısı değişenler, etrafındaki hayvancıklara karşı daha merhametli ve dikkat kesilir oldular
-Allah o insanları iki cihanda mesut etsin- bazıları engel olmaya çalıştı evimi bastı, tehdit etti - onların da ruhlarının hamlığına veriyorum, Allah ıslah etsin-.

Bu süreçte açılan kalp gözümle gördüm ki asıl korkulması, huylanılması, dikkat edilmesi gereken canlı hayvan değil insandır. Hayvana verdiğiniz sevgi asla karşılıksız kalmaz ve o size asla sadakatsizlik etmez. O hayvandır, mazlumdur, masumdur. Yardıma ve korunmaya -hiç değilse kötülük yapılmamasına- muhtaçtır. Allah'ın sessiz ailesidirler. Allah'ın bize emanetleridir. İnanç kısmı kişinin aklına ve vicdanına kalsa da işin insanî olma, ahlâklı ve merhametli olma boyutu tamamen evrenseldir ve biz insanların başlıca sorumluluğudur.

Böyle düşününce değil huylanmak bazen o minik böcekleri öpesim geliyor çünkü çok çok güzeller, her biri birer minik mucize.

Düşüncelerimi dağınık ifade etmiş olabilirim, uzun zamandır doğru dürüst bir şeyler okuyacak, okusam da anlayacak zihinsel duruluğa sahip olamayacak kadar yorgun oluşuma verirsen sevinirim. Çocuklarım kendi ihtiyaçlarını kendileri giderecek yaşa gelinceye kadar da bu böyle gidecek sanırım.

Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 11-06-2015 saat 06:40
Eski 10-06-2015, 20:07   #105
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-06-2015
çok güzel

hasan_26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2015, 21:24   #106
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Sevgili Sûz-i Dilârâ, sardunyaların cıvıl cıvıl, baharı yazı çağrıştırıyor, bizim buralar hâlâ soğuk ve yağışlı olsa da.

Kenarları pembe ortası beyaz olanı ilk kez görüyorum, çok güzelmiş.

Sümbülteberlerimin uç verdiğini dün gördüm ve çok sevindim. Zira ümidimi kesmiştim. Buranın havasını anla, sardunyalar da tek tük açıyor.

Güzelliklerin tadını, huzurla, sağlıkla çıkarman dileğiyle. Sevgiler...

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2015, 23:09   #107
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-04-2014
Alıntı:
Laleci kardeşim sana bu meseleyi şöyle izah edeyim, aslında yaram derindir deşmeden yüzeyden anlatayım.

Van'da yaşadığım yedi yıl boyunca sokak hayvanlarıyla çok haşır neşir oldum. Yaralı olanlar, annesi, kardeşleri ölüp öksüz kalanlar, aç olanlar, susuz olanlar, kediler, köpekler, kuşlar velhasılı yardıma muhtaç olup da elimin erdiği, gözümün gördüğüne gücümün yettiği kadar yardım etmeye çalıştım.

Kedi taifesini evime aldım bazen evimde iki üç tane aynı anda kedi oldu, misafir kabul edemediğimiz oldu, yaşam alanımız evde oldukça sınırlandı ama şikâyet etmedik.
Dışardakilere kış geceleri saat on ikilere kadar yemek taşıdım, ciddi olarak bütçem sarsıldı, kendi ihtiyaçlarımdan vazgeçtim. Yaralı hayvanları şehir dışındaki veterinerlik fakültesine taşıyana kadar arabanın içine ihtiyaç gideren hayvanlar, kusanlar oldu, arabanın kokusu çıksın diye çamaşır sularıyla petrole çekip de yıkadığım günleri unutamam. Hamileyken karnım burnumda evden çıkmam tehlikeliyken kampüsteki yavru köpeğe yemek, aşı ve damla takviyeleri için günlük yüz km. yol yaptığım da oldu, bayırdan aşağı yanıma gelmeye çekinen Dilsizime yemek götürdüğüm de.

Bu süreçte bana yardımcı olan insanlar oldu, bakış açısı değişenler, etrafındaki hayvancıklara karşı daha merhametli ve dikkat kesilir oldular
-Allah o insanları iki cihanda mesut etsin- bazıları engel olmaya çalıştı evimi bastı, tehdit etti - onların da ruhlarının hamlığına veriyorum, Allah ıslah etsin-.

Bu süreçte açılan kalp gözümle gördüm ki asıl korkulması, huylanılması, dikkat edilmesi gereken canlı hayvan değil insandır. Hayvana verdiğiniz sevgi asla karşılıksız kalmaz ve o size asla sadakatsizlik etmez. O hayvandır, mazlumdur. Yardıma ve korunmaya -hiç değilse kötülük yapılmamasına- muhtaçtır. Allah'ın sessiz ailesidirler. Allah'ın bize emanetleridir. İnanç kısmı kişinin aklına ve vicdanına kalsa da işin insanî olma, ahlâklı ve merhametli olma boyutu tamamen evrenseldir ve biz insanların başlıca sorumluluğudur.

Böyle düşününce değil huylanmak bazen o minik böcekleri öpesim geliyor çünkü çok çok güzeller, her biri birer minik mucize.

Düşüncelerimi dağınık ifade etmiş olabilirim, uzun zamandır doğru dürüst bir şeyler okuyacak, okusam da anlayacak zihinsel duruluğa sahip olamayacak kadar yorgun oluşuma verirsen sevinirim. Çocuklarım kendi ihtiyaçlarını kendileri giderecek yaşa gelinceye kadar da bu böyle gidecek sanırım.
Diyilecek söz bırakmamışsın ben erkek olarak istanbulda hala elime alamıyorum büyük çesaret ne diyeyim ...

Her ne kadar kedilere dokunamasanda bende onları beslemeyi çok severim hatta bir kaç kedi mahallenin başından eve gelene kadar koruması altına alır beni ( bu çok mutlu eden bişi değil mi ?) ama biri bu gün feci halle can vermiş çok üzüldüm biz istanbuldakilerin en çok gördüğü olay anlatmaya midem yetmiyor ,

Allah mutlaka yaptıklarınızın karşılığını vericektir ,siz onları görmezden gelmiyorsunuz ya yeter görmezden gelmemeniz gerekenleri o size karşı gelenler
Anlayamıyorum Allah onları da yarattı insana akıl irade verdi ama hayvana vermedi bazı insanlar o akıl verildiği halde kullanmadıkları için hayvandan daha .... (kelime bulamadım) neden bu hayvanlara böyle bakıyorlar garip gelçekten !?.

Tilki Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2015, 23:17   #108
Ağaç Dostu

Emineyyüp's Avatar

Giriş Tarihi: 11-04-2015
Wink

Alıntı:
Yıldızım çiçeğini açmaya başladı. Kısa boylu ama oldukça güçlü ve kalın bir gövde yaptı XXL yazısını görünce herhalde çiçeği gibi kendi de kocaman olur diye düşünmüştüm.
Eklenti 555057

Gövde kalınlığı ve boyu
Eklenti 555058 Eklenti 555059
Yıldız çiçeğimin saksısını değiştirirken bir kaç dalı koptu.Ben de onları şimdilik suya koydum köklenir mi ki acaba ne yapmalıyım onları kaybetmek istemiyorum

Emineyyüp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2015, 23:19   #109
Ağaç Dostu

Emineyyüp's Avatar

Unhappy

Alıntı:
Her zamanki gibi önce balkonumdaki vahşi doğadan

Gözünün etrafına çekili siyah şeritin içinden kara kara bana bakıyor, suratıma atlarsa diye biraz korktuğumdan net çekmek için uğraşamadım. İçeride pencere kenarındaydı, pencereyi açıp dışarıya çıkmasını sağladıktan sonra balkonumda orada burada görmeye başladım, sonraları bir ağ örüp ortasında oturmaya başladı, şimdilerdeyse görünmüyor, inşallah içeri gelmez tekrar
Eklenti 558293

Ters dönmüştü , çevirip elime aldım, parmağıma sıkı sıkı tutunduğunu hissettim Başının yanlarındaki gözleriyle sanki uzaylı gibi

Eklenti 558294
ııııı bu böcek kötü kokar

Eski 10-06-2015, 23:25   #110
Ağaç Dostu

Emineyyüp's Avatar

Question

Alıntı:

Bu süreçte açılan kalp gözümle gördüm ki asıl korkulması, huylanılması, dikkat edilmesi gereken canlı hayvan değil insandır. Hayvana verdiğiniz sevgi asla karşılıksız kalmaz ve o size asla sadakatsizlik etmez. O hayvandır, mazlumdur. Yardıma ve korunmaya -hiç değilse kötülük yapılmamasına- muhtaçtır. Allah'ın sessiz ailesidirler. Allah'ın bize emanetleridir. İnanç kısmı kişinin aklına ve vicdanına kalsa da işin insanî olma, ahlâklı ve merhametli olma boyutu tamamen evrenseldir ve biz insanların başlıca sorumluluğudur.

Çok doğru ve çok güzel ifade etmişsiniz keşke herkes böyle düşünebilse Vanın zor şartlarını ben de çok iyi bilirim ünv orda okudum zorlu 4 yıl geçti depremi atlatık derken buralara kadar getirdi rabbim bizi çok şükür.

Eski 10-06-2015, 23:49   #111
Ağaç Dostu

Alıntı:
Söyleyecek kelam bırakmadın Sûz-i Dilârâ ablam, ne gönlü güzel bir insanmışsın sen, Allah senden razı olsun. Ellerine, emeklerine, gönlüne sağlık...

Bir hadis-i şerifte "Yeryüzündekilere merhamet edin ki, göktekiler de size merhamet etsin." denilmektedir. Bu iyiliklerin karşılıksız kalmayacak elbet, emeklerinin karşılığını kat kat alacaksın...

Eski 11-06-2015, 12:46   #112
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Tenekelerdeki sebzelerim

Eklenen Resimler

Eski 11-06-2015, 13:00   #113
Ağaç Dostu

uyap's Avatar

Giriş Tarihi: 30-06-2014
Sardunyalarımız kardeş sanırım . 3 çeşit almıştım daha çok almadığıma pişman oldum. Seneye özellikle melvanın her rengini almak istiyorum.

uyap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2015, 17:28   #114
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Sevgili Sûz-i Dilârâ, sardunyaların cıvıl cıvıl, baharı yazı çağrıştırıyor, bizim buralar hâlâ soğuk ve yağışlı olsa da.

Kenarları pembe ortası beyaz olanı ilk kez görüyorum, çok güzelmiş.

Sümbülteberlerimin uç verdiğini dün gördüm ve çok sevindim. Zira ümidimi kesmiştim. Buranın havasını anla, sardunyalar da tek tük açıyor.

Güzelliklerin tadını, huzurla, sağlıkla çıkarman dileğiyle. Sevgiler...
Teşekkür ederim ablacım, Akdeniz beni o kadar sardı ki sanki bütün Türkiye sıcakmış gibi geliyor, diğer yerlerin soğuk olduğuna inanasım gelmiyor, burada ağaçlarda kayısılar turuncu turuncu oldu, üzümler asmalarda kocaman. Biz baharı geçirdik yaza geçtik acık acık

Pembe-beyaz sardunyaların satış sayfasında açık pembe, ayrı koyu pembe ayrı başlıktaydı ama ilginçtir aynı fidede hem açık pembe hem de koyu pembe çiçekler açıyor. İlk önce açık pembe renkler açınca aynı fideden iki tane gelmiş diye üzülmüştüm ama sonra bir baktım koyu pembe çiçekler de açmaya başladı.
Madem ilk defa görüyorsun ve beğendin senin için bir fide ekilecek hemen bir saksıya

Sümbülteberler için "acele etme, sıcakları bekliyordur onlar" demiştim niye hemen ümidi kestin coşacak onlar daha, o mis gibi çiçeklerini kokladığında beklediğine değdiğini göreceksin.

Eski 11-06-2015, 17:30   #115
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emineyyüp Mesajı Göster
Yıldız çiçeğimin saksısını değiştirirken bir kaç dalı koptu.Ben de onları şimdilik suya koydum köklenir mi ki acaba ne yapmalıyım onları kaybetmek istemiyorum
Emine hanım, yıldızın daldan köklendiğini duymadım hiç, ya tohum ya da patatesten oluyor diye biliyorum.

Eski 11-06-2015, 17:35   #116
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tilki Mete Mesajı Göster
Diyilecek söz bırakmamışsın ben erkek olarak istanbulda hala elime alamıyorum büyük çesaret ne diyeyim ...

Her ne kadar kedilere dokunamasanda bende onları beslemeyi çok severim hatta bir kaç kedi mahallenin başından eve gelene kadar koruması altına alır beni ( bu çok mutlu eden bişi değil mi ?) ama biri bu gün feci halle can vermiş çok üzüldüm biz istanbuldakilerin en çok gördüğü olay anlatmaya midem yetmiyor ,

Allah mutlaka yaptıklarınızın karşılığını vericektir ,siz onları görmezden gelmiyorsunuz ya yeter görmezden gelmemeniz gerekenleri o size karşı gelenler
Anlayamıyorum Allah onları da yarattı insana akıl irade verdi ama hayvana vermedi bazı insanlar o akıl verildiği halde kullanmadıkları için hayvandan daha .... (kelime bulamadım) neden bu hayvanlara böyle bakıyorlar garip gelçekten !?.
Tilki Mete, şu avatarındaki tilkiye de bayıldım. Bu tilkiyi sana dışarıda da söylüyorlar mı yoksa siteye üye olurken aldığın bir isim mi

Bu arada güzel sözlerin için teşekkür ederim.

Trafikte can veren zavallıcıklar benim de yaralarımdan biridir. Duyarlı bir insan oradan geçecek de o zavallıları alıp bir veterinere götürecek, yoksa herkesin gözü önünde acı çeke çeke ölüyorlar

Bir hesap günü varsa eğer çok çetin geçeceği kesin biz insanlar için.

Eski 11-06-2015, 17:39   #117
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uyap Mesajı Göster
Sardunyalarımız kardeş sanırım . 3 çeşit almıştım daha çok almadığıma pişman oldum. Seneye özellikle melvanın her rengini almak istiyorum.
Kardeşlerimize bakmak için bakındım ama göremedim belki daha önce görmüş ama unutmuş da olabilirim, mâlum sayfalar, çiçekler o kadar çok ki hatırda kalmıyor çoğu

uyap ve Dumlupınar beğendi.
Eski 11-06-2015, 17:41   #118
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-04-2014
Alıntı:
Tilki Mete, şu avatarındaki tilkiye de bayıldım. Bu tilkiyi sana dışarıda da söylüyorlar mı yoksa siteye üye olurken aldığın bir isim mi

Bu arada güzel sözlerin için teşekkür ederim.

Trafikte can veren zavallıcıklar benim de yaralarımdan biridir. Duyarlı bir insan oradan geçecek de o zavallıları alıp bir veterinere götürecek, yoksa herkesin gözü önünde acı çeke çeke ölüyorlar

Bir hesap günü varsa eğer çok çetin geçeceği kesin biz insanlar için.
Eski çevremde diyenler vardı , ordan aklıma geldide yazdım. Ortaokuldan mezun olduktan sonra bir türlü insanlara ısınamadım , bir sürü insandan dost olmuycağını anladım. Ve çevremi değiştirmeye karar verdim . şimdi bir dünya arkadaşım sayıyla saymak bile sıkacak kadar çok ,
ama dost dediğim insanlardan daha duymadım aman duymayayımda sıkılmıştım zaten

Eyüp belediyesinin hayvan ambulansı bile var ama kemer tarafında çalışıyor daha buralara geldiğini görmedim.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tilki Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2015, 17:42   #119
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Laleci_03 Mesajı Göster
Söyleyecek kelam bırakmadın Sûz-i Dilârâ ablam, ne gönlü güzel bir insanmışsın sen, Allah senden razı olsun. Ellerine, emeklerine, gönlüne sağlık...

Bir hadis-i şerifte "Yeryüzündekilere merhamet edin ki, göktekiler de size merhamet etsin." denilmektedir. Bu iyiliklerin karşılıksız kalmayacak elbet, emeklerinin karşılığını kat kat alacaksın...
Laleci, inan gönül güzelliğiyle bir ilgisi yok, keşke gerçekten gönlü güzel bir insan olsam, olması, yapılması gereken bir şeyin yapılması insanı özel, güzel yapmıyor Yine de güzel sözlerin, desteğin için çok teşekkürler kardeşim.

Eski 11-06-2015, 17:45   #120
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tilki Mete Mesajı Göster
Eski çevremde diyenler vardı ordan aklıma geldide yazdım ama ortaokuldan mezun olduktan sonra bir türlü insanlara ısınamadım bir sürü insanla olmuyacağını anladım çevremi değiştirmeye çalıştım şimdi bir dünya arkadaşım sayıyla saymak bile sıkacak kadar çok ama dost dediğim insanlardan daha duymadım aman duymayayımda sıkılmıştım zaten eyüp belediyesinin hayvan ambulansı bile var ama kemer tarafında çalışıyor daha buralara geldiğini görmedim.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mete senden bir ablan olarak bir şey rica edebilir miyim

Yazılarında biraz noktalama işareti kullansan olur mu hangi kelime hangi cümleye bağlanıyor çözmek zor oluyor da

Etiketler
kokulu bitkiler, sardunya, sardunya bakımı, siklamen, soğanlı bitkiler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025