![]() |
|
![]() |
#121 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
|
Alıntı:
![]() Olmuşmu birdaha bakın ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
|
Fırsat varken biraz fotoğraf da yükleyelim ![]() Frezya tohumları alındı, soğanları söküldü, yıkandı, gölgede kurutuldu, kese kâğıdına kondu ve kaldırıldı ![]() ![]() ![]() ![]() Beş adet su yasemini tohumlarının tamamı çimlendi ![]() ![]() Papatya ve akşam güneşinin hüzünlü ışığı birleşince... ![]() Yabanî sümbül tohumları ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
|
Bodrum papatyaları sıcaklardan çiçeklerini küçültse de açmaya devam ediyor. ![]() Tohumdan yetişen akşam sefaları, beş tane aynı saksıda ![]() ![]() ![]() Nanem, salatalarımı nanesiz bırakmıyor sağolsun ![]() ![]() Telgraf çiçeğim saksısını değiştirince coştu. ![]() ![]() En güzel haberi en sona bıraktım ama farkında olmadan ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Selukanın başka fotoğrafını koymayı yasaklıyorum yasakladım o kadar !! Ne kadar uğraştım yinede yetiştiremedim elimde 1 adet tohum kaldı onuda saklamayı düşünüyorum bahcem olursa diye ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu sayfaya takılırsan sellukanın daha çook fotosunu göreceksin ![]() ![]() ![]() Selluka için ne kadar çok karınca o kadar çok çiçek deniyor, çiçek de tohum demek bir yerde. Seni de görürüm Mete, çok tohum olursa ![]() ![]() Dün baktım bazı yaprakların arkasında yine tozlu ağ görüntüleri var, muhtemelen kırmızı örümcektir ve yine karıncalara muhtaç olacağım gibi geliyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
|
Tam fasulyenizin yapraklarının altında kırmızı örümcek başlamış, sellukaya dikkat edin yazacaktım ki; zaten onda da gördüğünüzü yazmışsınız. Sıcak iklimlerin baş belasıdır kırmızı örümcek. Ben de tam bu yüzden sellukadan vazgeçtim, çiçeğini çok merak etmeme rağmen. Bir anda tüm balkondaki sarabiliyor. Ve hiçbir ev yapımı ilaç fayda etmiyor. Mecburen kimyasal ilaç kullanılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitlere gelince önlemini al sonrasını Allaha bırak yani benim vahşi yöntemi deneye bilirsin al eline çakmağı tabi vicdan meselesi ![]() Şimdi düşündümde daha çok tohum ise karınca ile doldur ama akşamdan etrafa ekmek kırıntısı falan doldurda dağılmasınlar ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sûz-i Dilârâ, Çiçeklerinin güzelliği bir yana, senin o güzel yüreğini çok sevdiğimi söylemek istiyorum canım arkadaşım... Senin gibi güzel insanlar olmasa, ne olurdu bu dünyanın hali? Her şey gönlünce olsun! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Balkonunu da sarsın çiçekler de açsın, parfümlü parfümlü koklarsın, ruhlara şifadır güzel koku ![]() Not: Sellukadan bahsediyoruz ![]() Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 20-06-2015 saat 07:49 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bizler dünyanın sonuna kadar azınlıkta kalmaya mâhkumuz, bu sonuca vardım artık. İnsanoğlu rahatına bu kadar düşkünken, bu kadar hırs ve açgözlülük sahibiyken, sabırsız, öfkeli ve umursamazken dünya da böyle olmaya devam edecek. Her canlı türünden masumlar ezilecek, yok edilecek bir avuç insan buna karşı koymaya çalışacak, güçsüzlüklerine, acizliklerine rağmen pes etmeyip küçük de olsa iyi bir şeyler yapmaya çalışacak. Dünya yaşanası bir yer değil ancak bir masuma yapılan minicik bir iyilik belki onun hayatını değiştirecek işte tam da buradan sonra yaşanmaz olan dünya yaşamaya değer bir yer olacak ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2014
|
Benim sarduşlarım sadecece kahvenin sayfalarını renklendiriyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
|
Küserim bak sonra ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
|
3,5 sene önce tohumunu çimlendirmeyi başarmıştım, Van'da güç bela hayata tutunmuştu, ölmedi ama asla ilerleme kaydetmedi. Bİr süre sonra hep bir dalı kurudu, kuruyan dalın yerine minik ve daha cansız bir tane gelerek gerilemeye bile başladı. Taşınırken arkadaşıma vermeye kıyamadım, arabada 13 saat boyunca kucağımda tutarak köye kadar geldik. Köyde 1 ay kuru havada, yarı gölgede resmen savaş verdi hayatta kalmak için ![]() Tarsus'a geldikten bir ay sonra da tamamen kurudu. Kurudu nasıl olsa diye kökünü çıkarıp baktım, gitmiş köklerde can yok. Sonra atmaya kıyamadım tekrar saksısına gömdüm, kış sonu ölmüş bitkinin saksısını değiştirdim o kadar üzüldüm ki onun ölümüne, elim varıp atamadım bir türlü. Bir süre de bu saksıda kaldı, sonra o saksıya sardunya dikmek için saksıdan çıkardım yine atamadım kuru çöpü selluka saksısının dibine gömdüm bu sefer de. Geçenlerde sellukayı sularken gözlerime inanamadım, komşusu ölmüş bitkiden sürgün geliyor ![]() ![]() ![]() Tohumunu çok isteyerek merak ederek almıştım, öldüğünü düşününce yeni tohum arayışına çıktım ama Türkiye'de bulamadım, Çin'in alibaba.com sitesinden bir iki satıcıyla çevrimiçi görüştüm sipariş vermeye hazırlanırken bu mucize gerçekleşti ve ben tohum almaktan vazgeçtim. ![]() İşte benim minik mucizem, inşallah beni bir daha böyle korkutmaz. Kendisi kokulu, çok güzel çiçekler açıyor, şimdilik kokulu çiçeklerinden vazgeçtim yaşasın, büyüsün yeter. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
|
Fasulyelerimi görebiliyor musunuz ![]() ![]() ![]() ![]() İki saksı mis kokulu ful arap yaseminim çiçekleniyor, bu sabah bir tanesi açmış misler gibi kokuyordu. ![]() ![]() Bakanlara sürur veren sarı çiçekli güzellik ![]() ![]() Sakız sardunyalar bir aylık dinlenme döneminden sonra tekrar çiçeklenmeye başladı. Sakızlar böyleymiş yıl boyu dinlenip dinlenip tekrar çiçeklenirmiş. ![]() ![]() Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 19-06-2015 saat 09:43 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Ağaç Dostu
|
Kupkuru toprakta, gazel tutmuş yapraklarına rağmen açmış ![]() ![]() ![]() Ve sürgünden dönenler; kalanchoeler. Bitlerden ayıklandılar, karıncalar terketti onları. Aldım ve eski yerlerine arkadaşlarının yanına koydum. ![]() Nikotinler şaşırtıldıktan sonra bir buçuk haftada kendilerini toparladılar. Seyrek ekip şaşırtmamak gerek sonucuna vardım. ![]() Forumdan gelen bir sardunya çeşidi, ismini hatırlayamadım. Bende yaşamıyor, belki sende yaşar diye gönderdi hassas yürek. ![]() ![]() Melissa yeniden çiçeklenmeye hazırlanıyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaç Dostu
|
Bugün itibariyle açmaya başlamış zengardendan aldığım zambaklar. ![]() Kgursan zambakları da büyümekle meşgul. ![]() Sanıyordum ki hostalarım büyüyecekler, saksıyı dolduracaklar, ben de o yemyeşil, sarı çizgili yapraklarını seyredeceğim. ![]() ![]() ![]() ![]() Pembe çiçekli sümbülteberim, bu sene yavruydu, sanırım güçlendi ve yeni yavrular yapıyor şu anda. Yanlardan yavruların filizleri sürmüş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2014
|
Mis gibi ful kokusu sarmış sayfanızı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
|
Şimdiden güveç hayalleri kuruyorum bu fasulyelerle ![]() Sürekli yemekten bahsediyorum bu aralar, farkedenler obur olduğumu sanabilirler ama gerçekten değilim ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
Ful arap yaseminin yapraklarının kötü koktuğunu ilk sizden duydum ![]() Ful arap yaseminini koklarken hiç bir şekilde burun, yüz, göz, el değmemeli, hemen küsüp kararıyor. Ben unutup ilk çiçeği kararttım mesela ![]() Sellukalar, sıcaklarla birlikte atağa geçiyor ve çok hızlı büyüyor. Benim sellukamı ahmeter abi kışın gönderdiğinde iki yaşında küçük bir bitkiydi. Artık burası ne kadar sıcaksa kış ortası filiz sürmeye başlamıştı. ![]() ![]() Dün gece çocukları uyuttuktan sonra balkonu bir güzel temizledim, sonra da serin gece havasında balkonda bağdaş kurup oturdum, full saksısını da önüme çektim, bir saat koklamışımdır abartısız. ![]() Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 21-06-2015 saat 09:46 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
|
Bu da balkonumdaki cici vahşi doğadan ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
|
Görmemişin fulü açmış, tekrar gibi olsa da hoşgörün lütfen ![]() ![]() ![]() Çiçeğini böyle gözümün önünde arz-ı endam eder görünce şiirlerin, şarkıların neden bu güzele yakıldığını anladım ![]() ![]() Maviş de ilk çiçeğini açtı. ![]() ![]() Sarı yıldız yoğun güneşli kısımda çiçeklerini tamamen açamadan kuruyordu, kısmî gölgeye alınca çiçeği de sağlıklı bir şekilde tamamen açıldı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sevgili Suz-i Dilara benim ful çok güzel çiçeklenmiş benimkinde hiç bir kıpırtı yok melisayıda budadım ondada bir kıpırtı yok inşallah ölmez sizin balkona bu güzellerin kokusu dolmuştur şimdi harikalar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
|
Bu biberleri eklemeyi unutmuşum, komşumla tenekelere dikmiştik. Bu üçüncü hasadımız her defasında beşer tane oluyor. Bir komşum topluyor bir ben topluyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Van'da aylar geçerdi, bitkilerim donmuş gibi beklerdi, alışmışım bu duruma bitkilerimin çabucak büyümesi çok tuhaf geliyor. ![]() Şimdi cüce bir sardunya çiçekle doluyor, küçücük biber fidesi meyveye durmuş, gloksinyalar geç geldi büyümeyecekler diye hayıflanıyordum şimdi üzeri tomurcuk dolu ![]() Sizinkiler de sanırım henüz ideal sıcaklık oluşmadığı için kıpırdanmıyorlardır yaz sıcakları fule de melissaya da iyi gelecektir. Benim melissam birinci devre çiçeklerini açtı dinlendi, şimdi ikinci devir çiçeklenme başladı. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada yukarıdaki beyaz zambak, yoğun parfüm kokulu diye satılan bir zambaktı, ancak ben yoğun bir koku alamadım. Caroline tensen lilium beyaz diye geçiyordu ismi. Koku var ancak yoğun değil. ![]() Belki de sayın telato'nun bahçe sayfasında bahsettiği zambağınki gibi kısmî hacı yağı kokusu benzeri bir koku. Ancak melissanın kokusu kadar ağır ve bunaltıcı bir hacı yağı değil. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
kokulu bitkiler, sardunya, sardunya bakımı, siklamen, soğanlı bitkiler |
|
|