![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sevgili SDurul terasın maşallahı var ellerinize sağlık bu opuntialar bu sene ya hepimizi kandırıyor ya da çiçeklenecek bende Yeniginenin bitkisini görünce çok heyecanlanma tomurcuk olmaya bilir demiştim ben çok kanmıştım çünkü ama sonra benimkinde de böyle oluşumlar gördüm hemde birkaç tane bakalım heyecanlandığımıza değecek mi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-02-2014
|
kesinlikle çiçek tomurcuğu bende de var maşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Harika bahçe cennete dönmüş... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Cumartesi günü aileye katılan yumrulu begonya olacak sanırım. Çiçeğinden çok yapraklarını sevdim. Fotoğraftakinden daha koyu, gerçek rengini yansıtamamışım. ![]() ![]() ![]() Ne güzel mevsim şu bahar. Tohumlar nazlanıyor fakat her saksıda bir şeyler çimleniyor. Belki ottur, gelişimini takipteyim. ![]() ![]() Kaktüsüm açmaya başladı. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
Bende tohumdan Mammillaria ekmiştim. Şimdi ufacık bir şey. Bakalım nasıl gelişecek. İlk defa gördüm çiçeğini güzelmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
Sukulentler ister açsın isterse açmasın her halleri de güzel. İnşallah çiçeğini de görür iki kat güzellik görürsünüz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2015
|
Maşallah çiçekleriniz çok güzelmiş . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2013
|
Sevgili Durul. benim kaynana dillerindede sürgün şeklinde oluşumlar vardı. sonrasında sürgünlerin uçlarından tomurcuk verdiler yarın fırsatım olursa resmini paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili SDurul hep çiçeklensin istiyoruz ya, sürgün dediklerine ben hâlâ soldakini iyice incelemeye çalışıyorum acaba tomurcuk olabilir mi diye... İnşallah çiçeğini görebilmek nasip olsun. Ben hergün dışarı çıkınca beni bir gör, hemen önce aklımda olanlara koşturuyorum şimdi en başta opuntianın tomurcukları var. Ve hâlâ tomurcuktalar uzun sürdü tomurcuklu halleri, inşallah çiçeğini görebilirim çünkü korkuyorum ya alıp götürürlerse, etrafta kedicikler, köpecikler dolanıp duruyor ya koparsa vs. vs. işte. Bakalım herşey nasip, kısmet. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim arkadaşlar. Biz üzerilerine düştükçe nazlanıyor bizimkiler. ![]() Bekleriz ne yapalım. Ama bazen de beklemediğimiz halde ansızın böyle bir görüntü karşısında sevinçten havalara uçabiliyorsunuz. Geçen sene almıştım, üzerindeki yapay çiçekleri çıkardığım yerden itibaren forum bozukluğu oldu. Sanırım bir mammillaria, alt türünü bilmiyorum. Yakında taç takacak. ![]() ![]() Bu da üzerinden hatırlamadığım bir yere çelik gönderdiğim mammillaria gracilis çok sayıda yavru yapmış. iyi ki çelik almışım. ![]() ![]() Sayfanın ilk mesajındaki begonyanın ikinci çiçeği yalın kat açtı. Yoksa bu gelin damat çiçeği mi? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Menekşelere sevinirken bahçeye indiğimde clematis piilu, deutzia ve filbahrinin filizlendiğini gördüm. Bir sevinç, bir sevinç. Hemen başlarına bir iş gelmeden topraktan söktüm. Biraz zor söküldüler, filbahri parçalandı çıkaramadım, yine sürer umarım. Bu arada karşı komşum da kartopundan dip sürgünü çıkarıp verdi. Büyük saksılara diktim. Kayıplarım birer birer yerine geliyor. ![]() ![]() ![]() ![]() Clematis jackmani saksısında büyüyen bilemediğim bitki şebboymuş. O kadar da iyi tanışırız kendisiyle. ![]() ![]() Kaç kere arkadaşlar gönderdi de yaşatamadım. Çiçekçide görünce 5 liraya aldım, bu sefer kalıcı olur umarım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Oya ağacımı, (çok büyük boş saksım yoktu) orta boy bir saksıya diktim. Acaba biraz daha derin mi dikilmeliydi ![]() ![]() Sümbülteberlerden de ümidi kesmiştim, dün baktım uç vermişler. Son yağmurlar yaradı galiba. ![]() Bir hafta olmadı, kesin gününü aklımda tutmamışım, bazı tohumlar ekmiştim. Çimlenmişler... ![]() ![]() Biraz önce gördüğüm sarı güzellik. Sarıkız açmaya başlamış. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili sdurul herşey çok güzel görünüyor ellerinize sağlık ayrıca yeni menekşeleri güle güle büyütün menekşe yaprağı için bir ara müsaitseniz kapınızı çalmak isterim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili günebakan, Neden olmasın, yol yorgunluğunu atıp, yeni yapraklar verdiklerinde kapımızı çalabilirsiniz. Öylesine güzeller ki, her biri tomurcuk dolu, önümüzdeki günlerde Afrika Menekşesi sayfalarında arz-ı endam ederler. Bu gece açanlardan bir kaçını ekledim. ![]() Bardak menekşem olmazsa kusur kalırdım. ![]() Ama benim bardağımda da çok tomurcuk var, iki de çiçek. ![]() ![]() Yeni kaktüsüm, ![]() Çizgili telgraf açacak. ![]() Benim için en önemlisi sakız sardunyamın tomurcukları açtı açacak. Aldığımdan beri ilk kez açıyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Açan menekşeler harika görünüyor gerçekten tabi diğer bitkileriniz de ayrı bir güzel maşallahları var Bu arada bahçedeki fıstık ağaçını da gördü fıstıklar görünmeye başlamışlar acaba yeni olan fıstıklardan daha taze iken reçel yapmayı düşündünüzmü ben olsam kesin denerdim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili günebakan, ben fıstık reçelini hiç duymamışım. ![]() Sizden duyunca google'da şöyle bir araştırdım. Görsellerde şahane görüntüler ve değişik tarifler var. Bugün 1 kg. fıstık sipariş verdim bahçeye. Akşam üzeri gelir. Bildiğiniz ve denediğiniz tarif varsa burada paylaşabilir misiniz? Ben de yaptıktan sonra ilgili bölümde paylaşırım. Mesaj yazmışken terastan birkaç görüntü. ![]() Yaşasam mı, yaşamasam mı derken yaşamı seçti. ![]() ![]() Sayın Zafer İnandıklı'nın gönderdiği atlaslardan biri, adını biliyordum, ilk eklediğim sayfaya bakmam lazım. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Ne yazıkki denediğim veya yaptığım hiçbir tarif yok ben sadece tadına bakmıştım çok hoşuma gitmişti sizde fıstık ağacını da görünce aklıma geldi. Umarım başarılı olursunuz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Başarılı olmayı ben de istiyorum ve şimdilik araştırma evresindeyim. Sipariş ettiğim Antep fıstıklarının akıbetini burada yazdım. ![]() Terastan bir kaç görüntü. ![]() ![]() En büyütemediklerimden tüylü telgraf. Burada arkadaşım köklü ve gayet canlı bir parça vermiş, diğer cılızların yanına dikmiştim. Bu sefer de kuşlar musallat olmuş, sökmüşler. ![]() ![]() Çizgili telgraf önce tek açtı. ![]() Sonra arttırdı. Aynı uçta çok sayıda tomurcuk oluşturuyormuş. Ben de yeni öğrendim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Amaryllis Bahçesi'nden aldığım amaryllis minerva çiçek sapı çıkarıyor. Buna çok sevindim, geçen sene aldığım ve kendimde olan amaryllis soğanlarımı çürütmüştüm. Çiçeğini dört gözle bekliyorum. ![]() Bardak menekşem. ![]() Kolyoz. ![]() Menekşelerim peşpeşe açmaya devam ediyor. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Bu sefer tomurcuklar gerçek. ![]() ![]() Fotoğrafı çektikten sonra masa tıklım tıklım doldu. Terasın camlı bölümünden. Perde tüm öğlenden sonra tüm gün gelen yakıcı güneşten korumak amaçlı. ![]() ![]() Yılbaşı çok yavaş gelişiyor. ![]() Günü aydınlatanlardan. Picasso menekşe. ![]() Veronika açmaya başladı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Muhtesem Picasso...
Allahım ben bu Picasso'ya bayıldım.. Yaprak rengi o kadar güzel ki, çiçek açmasa bile seyirlik.. Maşallah harikaymış.. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Veronika ayrı bir güzellik katmış. Mavi çiçekleri çocukluğumdan beri severim. Gelişmekte olanlar sevindirici. Menekşeler, sardunyalar çiçeklenmiş. Her zaman ki gibi hepsi çok güzel ablacım. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili aleydi, veronika bahçedeyken daha neşeliydi. Şimdi saksıya hapsolmak zorunda kaldı. ![]() Malum geçenlerde ot biçme makinası bir güzel veronikayı da biçmişti. Şimdi yeni yeni kendine geliyor. Bu mesajın son iki fotoğrafında bahçedeki halini görebilirsin. ![]() Çok yıllık ve donlara dayanıklı oluşu artı özelliği. ![]() Teşekkürler... Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili SDurul'um maşallah terasın harika olmuş. Telgrafın çiçeklerini ne kadar güzel fotoğraflamışsın, meğerse ne kadar güzel çiçekleri varmış. Beyaz sardunyana bayıldım tabi diğerlerinin de hakkını yememek lazım çok güzeller çok... Ellerine, gönlüne sağlık. Benim opuntia bugün çiçeklenmiiişş çok şükür, nasıl mutlu oldum anlatamam, çok da güzel bir çiçeği varmış; beklediğime değdi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili SDurul,sayfanıza tesadüfen rasladım.maşallah hepsi çok sağlıklı çok güzel.çiçeklerinide yakında görürüz.hep sevmişimdir mum çiçeklerini sayfanı takip edeceğim.sevgiler.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili yeşillim, hoyalarımda iç açıcı gelişmeler olmadığı için paylaşımda bulunamadım. İki lacunosamın biri sizlere ömür. Diğerinin de henüz açmak gibi bir düşüncesi yok. ![]() Sizden gelenlerden, hoya lobbii ve hoya carnosa tricoloru da kaybettim maalesef. Sadece hoya chouke yaşamaya devam ediyor. Kaybettiklerim, sizden geldiğinde gayet sağlıklıydı ve bende yeni yapraklar vermişlerdi. Sonrasında tamamen kendi hatamla oldu bu kayıplar. ![]() Sevgili münevver, yukarıda açıkladım, bu başlığı açmakta çok acele etmişim. Yaşayan hoyalarımda güzel gelişmeler olur da paylaşırım umarım. Sevgiyle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|