![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sûz-i Dilârâ, bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim. Yılbaşı çeliklerini önce ters dikmişim. Ertesi gün evirip çevirirken doğruyu bulmuşum neyse. ![]() Sevgili aleydi, şebboyları tohumdan yetiştirmiştim. Şimdi dökülen tohumlardan çimlenip duruyorlar. Kendiliğinden çimlenenler şaşırtma olmaksızın büyüyüp açıyorlar. Tohumdan yetiştirdiğim bitkilerin içersinde en zahmetsizi şebboylar oldu. Özel bir şey uygulamadım. Size söyleyebileceğim, şaşırtma için acele etmeyiniz. Bitki biraz kendine gelsin, kök ve gövde gelişimi iyi olursa şaşırtmada problem olmuyor. Yardımcı olabilmişimdir, umarım. Sevgiyle... Sevgili B e t ü l, işlem tamam, koku harika. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Abla işler çok yoğun ilgilenmem zor oluyor, menekşelerimden göndersem yerin var mıdır deyince, yer sorun olmaz bulurum demiştim. Bilmiyordum ki 60-70 nadide menekşenin bana doğru yola çıktığını. ![]() Bugün kargo gelince sevincim görülmeye değerdi. Eşimin, ''Allah akıl fikir versin'' söylemleri arasında kutudan özenle çıkardım canları. Kopan yaprakları da ziyan etmedim, hemen sera kutularına diktim.![]() Ve sizlerle de paylaşmadan geçemedim. Binlerce teşekkür derim, Sevgili asln. Umarım mahcup olmam. ![]() Kimisi çiçekli, ![]() Bazıları tomurcuklu, ![]() ![]() Buda çok istediğim çeşitlerden, ![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntıladığım mesajdan yaklaşık bir buçuk ay sonra sevgili Aslı'dan bir mesaj daha aldım. Kısaca, kabul edersem elindeki diğer menekşeleri ve malzemeleri bana göndermek istediğini yazan bir mesaj. Tabii ki memnuniyetle başım gözüm üzerine aldım kabul ettim. Menekşeler başımın tacı, agaclar.net'i menekşeler sayesinde bulmuşum ve tüm menekşelerimi kök çürüklüğünden kaybetmişim, aldığım diğerlerini de kaybetmeye devam ediyorum. Fitilli sulama sayesinde kayıplara son. Gönderdiği tüm menekşeleri fitilli sulama sistemi ile birlikte gönderen Aslı'ya tüm içtenliğimle bir kez de buradan teşekkür ediyorum. Fitilli sulama bana yabancı ve zor gelen bir sistemdi ama bundan sonra menekşelerimde fitilli sulamadan asla vazgeçmem. Hatta hoyalarda da düşünebilirim, oluyorsa. Yeni menekşelerimden bir kaç kare. ![]() Sfagnum yosunu da göndermiş ve çıplak elle dokunulmaması gerektiğini söyledi. Bu yosunla ilgili forumda bu mesajı okuyunca tedirgin olmadım değil. Şimdilik kargoda kopan yaprakları köklendirmek için kutuya bıraktım. ![]() Bunun yanı sıra menekşe toprağı, perlit, vermikülit ve mini saksılar, pet bardaklar, hazırladığı fitiller, neem yağı, sulama kapları, bitki besinleri, ne var yoksa yollamış. Hatta dev iğneyi bile unutmamış. ![]() İşte güzellerden bir kaçı. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
|
Alıntı:
elle dokunmadan bir eldiven yardımıyla küçük bir saksı ya al istersen muazzamm bir köklendirici ( ben dokundum bişi olmadı ) minik orkidelerin diplerinde oluyor saksı değişimi yaparken kenara koydum unutmuşum kurudu gibi bişi oldu sarardı attım bende Nemi korumak gerekiyor galiba ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
![]() sevgili SDurul,sizin ev menekşe esirgeme kurumuna dönmüş.(şaka) ama çok şanslısınız hepsi pırıl pırıl bu yavruların.anneleri emin elleri biliyor.sizin elinizde nasıl da güzel açacaklar.bende bu yavrulara kocaman sevgilerimi gönderiyorum.tabi size de![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bu nasıl menekşe kutusu böyle sevgili asln 'nin bakamadıkları bunlarsa baktıkları nasıl acaba çok güzeller sevgili Sdurul muhteşem görünüyor bayıldımmmm gerçekten )) güle güle büyüt |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Sizin adiniza cok sevindim.Iyi gunlerde sevgiyle,huzurla buyutun ve bol ciceklerini gorun insallah... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili münevver48, Sevgili günebakan, Sevgili sonkez, Sevincime ortak olduğunuz için teşekkür ederim. ![]() Umarım hakkınca yetiştirebilirim bu yavrucakları ve çiçeklerini de paylaşırım forumda. Bakalım fitilli sulamaya uyum sağlayabilecek miyim? Evin bahçesindeki kurtarabildiğim bitkileri saksılamaya başladım. (Çapa makinası ve ot biçme makinasından, yani eşimden.) ![]() Bu sefer de balkonlar çok kalabalık olacak ama yapacak bir şey yok. Biberiyeyi çelikten tutturmuştum. ![]() Veronika jineop'un hatırasıydı. Yemyeşil ve gürdü, nasıl da biçilmiş. Umarım saksıda rahat eder. ![]() Kış ortancası da annemden hatıra. Canım annem. ![]() Geçen yıl açmalara doyamayan sempervivum yavrulamaya başlamış. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugünden birkaç kare. Sarı kız uyanıyor. ![]() Pembe yapraklı graptopetalum hâlâ açamadı. ![]() ![]() Diğeri tek çiçeğini gösterdi. Bende ilk açışları. ![]() ![]() ![]() Heuchera çiçek sapı sayısını arttırdı. Tomurcuklar dolgunlaştı. Pek yakında açacak. Çiçeğini ilk kez göreceğim. ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Heuchera nın çiçek açmamış hali bile güzel duruyor sevgili öğretmenim . Şebboy kaç kere tohumdan ektim şaşırtırken hepsini kaybettim . Bu yıl fide olarak aldım onlarda pek cılızlar : ) Sizinki kadar büyürlerse ektiğim yere sığmaycaklar , sevgiler . |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili aleydi, şebboylar şaşırtılmaktan pek hoşlanmıyorlar diyebilirim. Saksıdakiler ve bahçede kendiliğinden çimlenenler şaşırtılmadı ve gelişmelerinde, çiçeklenmelerinde hiç sorun olmadı. Uzun süredir açıyorlar. ![]() Sarı şebboyun saksısındaki sedumları söktüm. Bir an için şebboyu da söküp atayım dedim ama kıyamadım. Yerlerine bahçedeki hostayı geçirdim. Şimdi şebboy ve hosta aynı saksıda. ![]() Bahçedeki altuni taflanı da sökerek saksıya aldım. Aldığımda minicikti, epey büyümüş. ![]() Diplerine de bu karanfilleri diktim. Tohumdan yetişme. ![]() Heucheraya gidip dönüp bakıyorum henüz açmadı ama renginin çok güzel olduğu şimdiden belli. ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu "Allah akıl, fikir versin" lâflarını bizlerin insanların ağızlarından duymamız ve söyleyemedikleri zaman gözlerinden okumamız çok garip gelmiyor bana artık. Gülüp geçiyorum. Hep erkekler şikâyet eder ya kadın dırdırından, bizdeki tam tersi, konu da çiçeklerim. Yıllarca konuştu, konuştu baktı ki işe yaramıyor o da sıkıldı. Artık balkona her gidip geldiğinde şöyle bir göz atıyor bitkilerime ve "şu çiçeğin de şöyle olmuş, susamış, yanından yeni bir dal çıkmış" vs. lerle döner oldu. Geçenlerde biber, domates ektiğimi öğrenince de "nihayet işe yarar bir şey yapmaya karar verdin mi?" diyerek son noktayı koydu. ![]() Bu balkonların yoğunluğu, kiri, toprağı, çamuru konusunu azıcık ucundan konuşup dertleşmiştik ya ablacım, ben hiiiiiçç canımı sıkmama kararı aldım, varsın kirli kalsın ben temizleyene kadar, varsın çok olsunlar, topraktı, saksıydı bulmakta zorlanalım. Derdimiz bu olsun, kimsenin elindekine göz dikmiyoruz, aç gözlülük edip zayıfın elindekini almak için kanlar dökmüyoruz, savaşlar çıkarmıyoruz, dünyayı kirletmiyoruz.... Keşke herkesin derdi bizimki gibi olsa dünya ne sevimli bir yer olurdu ![]() Çoook sevgilerimle canım ablam. ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Bizde de evdekilere pek ses çıkmaz oldu ama her an bir öfke patlaması yaşanabilir. Çünkü abartıyorum, bitkiler konusunda gözüm doymak bilmiyor. ![]() Yine siparişlerim var, achimenes(10 rizom), amaryllis minerva ve yanında yaz frezyaları hediye bitkilerim, ayrıca canım arkadaşımdan yeni çelikler. Haydi hayırlısı Sûz-i Dilârâ'cım. Heucheranın zarif çiçeği senin için gelsin. Sevgiler...![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
Gerçekten zarif bir çiçek. Abartıyoruz ,farkındayız ama kendimizi tutamıyoruz. Ne yapalım. yapacak başka bir şey yok ,bizi çekecekler. |
|
|
|
|
|
#17 | |||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Alıntı:
Sevgiler...Alıntı:
![]() Gelelim ganimetlerime. Hepsini özenle diktim. Soğanlılara fungusit uyguladım.![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu güzel bitkiler için sayın alys'e ve kendi bitkilerinden ve hatta npk 20 20 20 ve perlit ekleyerek hepsini bana ulaştıran sevgili loveforlife'a çok çok teşekkür ederim. |
|||
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Rica ederim. Sen mutlu oldun ya, bana bu yeter. Beni dostlarımın mutluluğu daha da keyiflendiriyor. Hepsi senin yüzünü daima güldürür umarım. Bizimle çiçeklenmiş, coşmuş hallerini paylaşacağın günleri şimdiden merakla bekliyorum. Sevgilerimle... |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
Şebboyları şaşırtma yapacağımız zaman ben toprağıyla birlikte alıyorum. Almadan önce hafif su verip ,aldıktan sonra tekrar su veriyorum. Bende hiç kayıp olmadı şimdiye kadar. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Sdurul ablacığım sende başlamışsın hummalı çalışmalara, kolaylıklar diliyorum. Bu arada suz-i Dilara ne güzel özetlemiş durumu . Selam ve sevgiler. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Kırlangıçlar terasa benden yanaşamayınca pencere köşelerine yuva yapmaya başladılar. Yuva boşken yakın çektim. ![]() Kuş yuvaya gelince yakın çekemedim, hemen kaçıyor. Yumurtlayınca çekebilecek miyim bakalım? ![]() Bahçeden kurtardıklarım, karışık dikildi. Saksının ortasında clematis jackmani var, piilu uyanmadı henüz, umarım kaybetmemişimdir. ![]() Nakkaş sarmaşığı her saksıda çıkmış bu bahar. Bir de çiçek açmış minicik boyuyla. ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün içerdeki bazı bitkileri dışarı çıkardım, yapraklarını yıkadım, terasa yerleştiler. Bu arada yerlerin kurumasını beklerken bir kaç fotoğraf çekme fırsatım oldu. ![]() ![]() ![]() ![]() Yeni alındı, bu sefer yaşatabilecek miyim bakalım? ![]() ![]() Düzenleyen Sevgi Durul : 16-05-2015 saat 00:24 |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Opuntia vulgaris tomurcuk mu yapmış, sürgün mü anlayamadım. Çok sayıda bu oluşumdan var. ![]() Sarıkız, eski mikser rende kabında yerini aldı. ![]() Mammillaria bombycina ilk aldığım yıl açmıştı. Kışı soğukta geçirmek yaramış. Bol tomurcuklu. ![]() ![]() Bahçeden kurtarılan haseki küpesi terasta. ![]() |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim tomurcuklar sürgünmüş meğer, sendekilerden ziyade ana bitkiye benzemeye başladılar giderek. ![]() Ayrıca Chamaecereus silvestriide de aynı durum söz konusu. Sevgili YeniGine'ye duyurulur. O kadar da istemiştik hep birlikte. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
Aynısı benim de başıma geldi. Klasik ikinci kat olayı ![]() |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili SDurul, opuntia daha önce çiçek açmış mıydı? Geçenlerde sevgili Milla da sormuştu çiçek mi açıyor diye, ben de çiçek değil demiş idim aynı durum benim opuntiada da mevcut idi, fakat bugün dikkatimi çekti sanki üzerimizde tomurcuk var gibi... Onun için fazlaca heyecanlıyım, gerçekten çiçek mi açacak?.. İnşallah tomurcuktur. Yani anlayabilmek için biraz daha büyümesini beklemek lazım... Yazdığımdan bir şey anlamaz iseeen sor sevgili SDurul, (Dedim ya heyecanlıyım diye. ) |
|
|
|
![]() |
|
|