![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
kayıplar elbette üzüyor.şimdi bende üzüldüm.umarım hevesiniz kırılmamıştır.kaldığınız yerden devam edersiniz.gözüm sizin hoya sayfanızda olacak. sevgiler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul, Ne desem ki bu durumda, şaşkınım..! Yine de sayfanızı canlandırmak adına, olağanüstü bir durumum sözkonusu olmadıkça Forumda hoyalarımla yanınızdayım. Sağlık olsun, gerisi gelir kolaydır telafisi. sevgilerimle.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Çok naziksiniz, sevgili yeşillim. Çok teşekkür ederim, moral desteğiniz için. ![]() Ben bu sayfayı açmakta çok acele etmişim. Carnosa ve 282 dışında yaşayan diğer hoyalarımı da mutlu edemedim pek. Bir şeyleri yanlış yapıyorum ya da hoyalar beni sevmediler. Dediğiniz gibi sağlık olsun. Ama moralim bozulmadı desem yalan olur. Sayın malina'dan bu sayfamı kaldırmasını rica ediyorum. Sevgiyle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sdurul Ablacım, sayfanızın kalmasını istiyorum şahsen. Baharda takviyelerle canlandıracağız sayfanızı inşallah. İlk defa karşılaştığımız bir bitkinin bakımında hatalar yapmamız çok normal. Hatta hoyaların kendi içinde bile o kadar farklı bakım şartları var ki... Size şunu söylebilirim ki, bu yaz bir sürü kaktüs-sukulent öldürdüm sulama dengesizliğinden, bazen aşırı sulamışım, bazen işten güçten sulamayı unuttum. İçlerinde en dirençli olanlar hoya grubu oldu. Bir çeşit dışında sapasağlam ayaktalar, hatta şu ana bile en nazik sayılan türlerim kapalı balkonda, ve sıcaklığı 10 derece civarında. Yılmak yok bence... Hatalardan ders alalım sadece... Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Aklıma gelmişken hatalarımdan örnekler vereyim, geçen yıl kurban bayramı tatilinden önce hoya nummuroloidesimde 50-60 tane çiçek sapı vardı, açmalarına çok az kalmıştı. Bayram tatilinde memlekete gittim 5-6 günlüğüne. Geldiğimde susuzluktan tüm tomurcukları yerlerde dökülmüş buldum. Yaşadığım hayal kırıklığı ve moral bozukluğunu anlatamam. Ya benim o bol bol açan lacunosama ne demeli. 20 tane açmış çiçek sapı varsa, emin olun bir o kadar da sap olarak veya tomurcuk olarak dökülen var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Değerli arkadaşlarım sakdag, maki, yeşillim, destekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim. ![]() Moralimi düzelttiniz. Öncelikle şu an elimde kötü durumda olan lacunosa, chouke ve australisi kurtarmaya çalışayım. Eğer başarırsam diğer türler için kapınızı çalarım. Aksi halde yüzüm olmaz. ![]() Hepinizi seviyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Kötü durumlarını anlatırsan yardımcı olabiliriz ![]() Hoyalar en kötü duruma kök çürümesi ile düşüyorlar. Önce gelişmeleri duruyor, sonra yapraklardan su çekilmeye başlıyor, incelip damarları belirginleşiyor. Tek çare saksıyı boşaltıp çürük kökleri temizlemek, sağlam kalan köklerle temiz toprağa yeniden dikmek. Tüm kökler çürümüşse çelikleyip albaştan başlamak ![]() Çok sık başıma gelmiş bir durumdu, artık kuşku duyar duymaz saksıyı boşaltıyorum, kayıp vermiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili maki, akşam mesajını okuduktan sonra durumu kötü olanları topraktan çıkardım. (Bu arada hoya kerri sağlam ama bende sadece iki yaprak çıkardı.) Kökleri elimle temizledim, kalan köklerle birlikte suya koydum. Yapraklar biraz dirilmiş gibi şu anda. Sadece lacunosa da değişiklik yok. En iyisi ben susayım fotoğraflar konuşsun. Durumu en kötü olan lacunosa, kökleri iyice kesip yeniden mi köklendirmeliyim? ![]() Hoya australis. ![]() Hoya chouke. ![]() Peşin teşekkürler... Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Sevgi hanım,bu durumda ben ne yapardım yazayım. Diğer arkadaşlar da fikirlerini sunabilirler:[B]lacunosa kökleri işlevini tamamen kaybetmiş. Oradan yeni kökler çıkartması çok zor. Üst kısmının ne kadar büyük olduğunu bilemem ama yeniden köklendirirseniz türü kaybetmemiş olursunuz. Australis'te sağlam kökler var gibi görünüyor. Çürük kökleri iyice temizleyin, oksijenli suda bir süre tutun ve çok hafif nemli toprağa dikin. Uzun süre sulamayın,sadece fısfısla toprağı nemlendirin. Chouke'de de az da olsa kök çürüğü görebiliyorum. Australis gibi bir muameleden geçirin onu da. Kendilerine gelene kadar,yani sürgün uçları görünene kadar daha sıcak bir yerde bakımını yaparsanız iyi olur. Kolay gelsin. Tahmin ediyorum sorun toprak karışımınızdan kaynaklanıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili edelvays58'in önerilerine katılıyorum. Oksijenli su mantar için güzel bir çözüm ek olarak toprak karışımına da odun kömürü ekleyebilirsin. Perlit gibi su tutucu malzemeleri lacunosa dışında toprak harcına ekleme, hafif havadar ve suyu hızla drene eden karışıma dikip sera uygulayabilirsin. Kerrii bu mevsimde dinlenme dönemine girebiliyor. Kış aylarında sulamayı azaltmanı öneririm. Bol şans güzel arkadaşım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, önerilerinizi dikkate alarak yaptığım kurtarma çalışmasında australis ve chouke kurtuldu sanırım. Lacunosa henüz bir köklenme belirtisi göstermedi. Bekliyorum. Australis, bir kaç gün önce pet bardak büyüklüğündeki saksıya dikildi. Chouke, henüz suda. Son durumu. ![]() ![]() Yanı sıra hemen büyük saksıya dikmek, etkenler arasında. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili YeniGine, teşekkürler. Opuntia için gözün aydın, darısı başıma. ![]() Chamaecereus silvestrii çiçeğe davranıyor. Opuntiadan önce açacak. 10 Haziranda böyleymiş. ![]() Bugün böyle. ![]() Mammillaria gracilis yavruluyor galiba. Diken yapısı çok hoş, açmasa da olur. ![]() ![]() Pamuklu sempervivum yine açacakmış. ![]() ![]() Adını yeni öğrendiğim güzelim, mammillaria matudea. Çiçekli hali epey uzun süreceğe benziyor, hep göreyim diye içeri aldım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Hepsi çok güzel ama pisacco muhteşem ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Maşallah sayın SDurul, Ben o kadar ülke, şehir, fidanlık, çiçek mağazası, pazar, çarşı arası seyyar satıcı, AVM vs gezdim şimdiye kadar yaprakları öyle beyazlı, alacalı tek bir menekşeye bile rastlamadım. Nereden edindiniz acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler arkadaşlar. ![]() Alıntı:
![]() ![]() Sayın milla, menekşelerimin bana geliş hikâyesini bu ve bu mesajlarımda anlatmıştım. ![]() Sakdag'cım, sağolsun günebakan cevaplamış, bu picassoları ben de çok beğeniyordum. Sahip olabileceğim aklımın ucundan geçmezdi. Şimdi benden mutlusu yok. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Loveforlife'a katılıyorum. Masanın üstündeki tabloya bayıldım. Tablo diyorum özellikle, çok çok hoşuma gitti görüntüleri. Hele o sağ üst köşedeki süslü kız yok mu... Süper süper süper...Nazar boncuğu iliştirin derim Sdurul Ablacığım. Ben Picasso falan anlamam, Picasso derken beyaz yapraklıları mı kastediyorsunuz acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
Hakikaten o süslü kız çok güzel, çok işveli. Bence bir kaç nazar boncuğunu hak ediyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Müsadenizle Sdurul'un yerine ben cevap vereyim evet sevgili Sakdağ beyaz yapraklı menekşelere picasso deniyor bazıları çiçek açmasa bile harika görünüyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi açma zamanı. Sırada ful yasemin var. ![]() ![]() ![]() Bugün baktığımda giderek pembeye dönmüş, bu halini çok sevmiştim. ![]() ![]() Bu da bir başkası. ![]() Chamaecereus silvestrii sevindirenlerden. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2015
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Sardunyalar tohum yapıyor. ![]() Amaryllis minerva, dün. ![]() Ve bugün. Ne zaman açacak ki? ![]() Aynısafa, ekmemiştim ama onun tohumu bir şekilde gelmiş, süs yoncasının saksısında kendisine yer bulmuş. ![]() Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitkiniz bana göre ezan çiçeği. Yakında nasıl olsa çiçek açar. http://www.agaclar.net/forum/1388610-post59.htm http://www.agaclar.net/forum/evdeki-...as/14491-3.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Eviniz menekse tsrlasina dönmüş çok sevindim.Cicekli hsllerini çok merak ediyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|