![]() |
|
![]() |
#241 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-05-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 | ||||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu çamur yağmurları aslında bizim doğaya ettiklerimizin bir dönüşü ![]() Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
![]() |
||||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
Sevgili loveforlife ördekte son durum nedir? yumurtalar ne alemde? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Hangi birine söz edeyim bilemiyorum yine,badik ve dut ağacı beni çocukluğuma götürmeye yetti. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili loveforlife, senin bu hallerini gördükçe benim yıllar önceki halimi hatırlıyorum. Ne görsem " bunu da isterim" deyip balkonu, bahçeyi sıkış tepiş dolduruyordum, ta ki basacak yer kalmayıp rafları, askıları doldurana kadar. Sonra bir saksıya 3-5 bitki dikmeye geldi sıra. E hala da öyle, bağı bahçesi olup ekip - dikmeyenlere söyleniyorum ![]() Canım kardeşim, böyle kal, seni seviyorum, değişme sakın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Ağaç Dostu
|
Çiftlikten manzaralar...
Geçen pazar günü ağabeyimin çiftliğe gitme kararı aldık. Henüz yola çıkmadan güzel bir haber geldi. Rus finosu cinsi köpeğimiz Çiçek'in sabah erken saatllerde yavruları doğmuştu. Daha da heyecanlandık, biran önce gidip o güzelleri görmek için... Bakın, boşuna mıymış heyecanımız? ![]() Yeğenimin doğa sevgisi malum... Çiçek onun köpeği zaten. Hemen sarmaş dolaş oldular kızıyla... ![]() Sonra uzun uzun sevdi yavruları... ![]() ![]() Baksanıza şunun tatlılığına! Her şeyin küçüğü daha bir sevimli oluyor, öyle değil mi? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Ağaç Dostu
|
Çiftlikten manzaralar...
Bahçedeki eski kanepenin üzerine yavrulamış bizim kız. 4 minik güzellik! Beyazı çok olanlar erkek, diğer ikisi dişi... Beyazlılardan birine aşık oldum resmen. (Eylül'den onu istiyorum ama kıyamıyor vermeye. Bu gidişle hepsi köyde kalacak gibi görünüyor.) Baksanıza onun kalbi var. Hem de iki tane... ![]() ![]() ![]() Gerçi her biri ayrı tatlı ama... ![]() Tatlı demişken babamız vahşi köpek Köpük ile de tanıştırayım sizi... Öylesine evine sadık bir köpek ki! Kendi küçücük ama kocaman bir köpekmiş gibi kafa tutar yabancılara. Sürüyü otlatmaya götürdüğünde de koyunları çok iyi sahipleniyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2012
|
ne kadar değişik çiçekleriniz var, tohumdan mı ürettiniz acaba? papağan gagası ve million bells e bayıldım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Ağaç Dostu
|
Çiftlikten manzaralar...
Sadece köpeklerimiz yok elbette. Kuzucuklarımız da öylesine sevimli ki! Bakın Aybike'ye... ![]() Oğlu da hep peşinde... ![]() Annelerini yakalayanlar kuyruklarını sallaya sallaya bir emiyorlar ki, seyrine doyum olmuyor... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Ağaç Dostu
|
Çiftlikten manzaralar...
Anneler otlamaya çıkınca kardeş kardeş bekliyorlar... ![]() ![]() ![]() Bu da bizim "inek kuzu"! İsmini yine Eylül koydu. Az daha inek olacakmış diyor. Anne de baba da bembeyazken siyahın bu kadar çok olması ilginç gerçekten de... ![]() Öylesine insancıllar ki, kucağımızda oturup saatlerce sevdirebiliyorlar kendilerini... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Ağaç Dostu
|
Çiftlikten manzaralar...
Kaz ailesinin keyfi oldukça yerinde... 5 tanecik yavruları olmuştu. Ağabeyim leğene su dolduruyor. Onlar da keyifle yüzüyorlar. Nasıl olduysa daha küçücükken boğulmuşlar. Ağabeyim bu ikisini kurtarıp hemen kurutmuş. Çok hızlı büyüyorlar. Pazar günü tekrar yumurtlamaya başladı anne kaz. İnşallah bu sefer daha çok yavru olur... ![]() ![]() ![]() Tavuklar bol bol yumurtluyor. Kuluçkada yatan da var yavrularını büyüten de... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Ağaç Dostu
|
Çiftlikten manzaralar...
Eylül ile beraber bir doğa yürüyüşü yapalım dedik. Köydeki çocuklarla arası çok iyi benim prensesimin. Yanımıza da onlardan biri takıldı. Eylül de oldu tam bir köylü güzeli. Ona bir şalvar diktirmiştim, şimdilerde en sevdiği kıyafeti... ![]() Doğanın tadını çıkardık birlikte... ![]() Hopladı, zıpladı bizim kızlar... ![]() Sonra şalvarı ağaca takılmasına rağmen bir gayret ağaca tırmandı prensesim, "hala, itekle beni itekle!" diye diye. (Köye fazla gidiyor galiba bu çocuk, itekle de ne demek ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Ağaç Dostu
|
Çiftlikten manzaralar...
Her şey bu kadar keyifli değildi ne yazık ki! Geçen yıl özene bözene edindiğim ve bahçeye ektiğim pek çok bitki vardı. Üstelik de soğuğa dayanıklı çok yıllık bitkiler. Çok bilmiş geçinen lâkin hiçbir şey bilmeye biri bir güzel çapalayıp hepsini söküp atmış. Öyle ki o güzelim soğanlı çiçekleri bile... En çok mis zambaklarına yandı içim. Neymiş, sadece bir kez açıyorlarmış! Ne bahane ama... Ağabeyim çiçek dikip dikmeyeceğimi sorduğunda sessiz kalmakla yetindim. O çok bildiğini iddia eden kişi pazardan fide alıp birkaç sıra domates ve biber ekmiş ama ne domatesten koltuk almayı bilirler ne de başka bir bakımı... Bu tür durumlarda sessizlik en güzeli diye düşünüyorum. Aynı kişiler geçen yıl güllere de el atmış ve berbat bir hale getirmişlerdi. Güllere değerli hocamız Mine Pakkaner'den öğrendiğim şekilde derin budama yapmıştım. Yüzümü güldürmüş güzellerim... Ama ne yazık ki zararlılara karşı hiçbir önlem alınmamış. Pek çok çiçeğini ve yaprağını tırtıllar yemiş, üstleri küçük tırtıllarla dolu. Bitler öyle çok ki! Yine de açmaya çalışıyor garibanlarım... Biraz budama yapıp solmuş çiçeklerini temizledim. Küçük asistanım beni yalnız bırakmadı... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
Alıntı:
O çok bilenlerden heryerde o kadar çok varki benim bu yıl ilk kez sahip olduğum ve yapraklarını toplamaya başladığım nanelerin hepsi yabani ot olarak değerlendirilmiş ve yoğunluk nedeniyle sadece çimleri biçmesini istediğim benim çok bilenim (!) tarafından geçen hafta yolundu, anlayacağınız böyle çok bilenlerle iş yapacaksak her an gözünüz üzerinizde olmalı. Geçmiş olsun ne diyelim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
Sevgili Loveforlife yine çok güzel paylaşımlarda bulundun her birine zevkle baktım. Yalnız son yazdığın şeye üzüldüm. Emek verip yetiştirdiğin bir şeyi birinin gelip o an mahvetmesi çok sinir bozucu. 5-6 sene önce birine bir limon fidanı hediye etmiştim o kadar güzel büyüdü ve o kadar çok meyve vermeye başladı ki kocaman iki poşet dolusu limon topluyorlardı ta ki çok bilmiş biri ağaca el atıp budamasıyla verim 1-2 kg'a kadar düştü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili loveforlife yavruları, çiftliği, doğayı ne kadar güzel fotoğraflayıp gönlümüzü şenlendirdin inan herşey çok güzel, teşekkür ediyorum ellerine, gönlüne sağlık. Sağolasın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Ağaç Dostu
|
Ama ama bu kadar da güzel anlatılmaz ki ama. Köpeciklere bayıldım, inek kuzuya bayıldım, Eylül'e bayıldım, şalvarına bayıldım, çocukların zıplarkenki heyecanına bayıldım... İtekle beni'ye çok güldüm. ![]() ![]() Çocukluğum ağaç tepesinde geçti, fena kapışırım Eylül'le. ![]() Bu arada Eylül'ün iç güzelliği dışına da çok fena yansımış. ![]() ![]() http://cdn.madamenoire.com/wp-conten...a-chlumsky.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Badik Hanım şu sıralar komandoluğa soyunmuş durumda. O da nereden çıktı deme sakın. Bizimki hâlâ kuluçkada yatıyor. Hesaplamalarıma göre bu hafta sonu ya da önümüzdeki hafta başına çıkması gerekir yavruların. İçi boş olan yumurtaları kırıp uzaklaşırdı. Altına kandırmaca koyduğum tavuk yumurtalarını da atmış. 11 yumurta kalmış altında. 11 yumurta kaldığını nereden bildiğime gelince... Dedim ya bizimki artık bir komando. kamuflaj konusunda epey uzmanlaştı. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-11-2012
|
Sn.loveforlife, Bitkilerinizin çapalanmış olmasına ve emeklerinizin boşa gitmesine üzüldüm. Bu üzücü hadisenin dışındaki diğer çiftlik manzaralarına dair paylaşımlar doğal hayatın güzel kareleri. Paylaşım için teşekkürler. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Ağaç Dostu
|
Badik'in kendi yumurtaları dölsüz değil miydi? Sanki o nedenle döllü tavul yumurtası koymuştun diye hatırlıyorum. Tavuk yumurtalarını attıysa şimdi neyin üstüne yatıyor? Hadi dalları anladım da taşları nasıl koymuş üstüne. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İnanılmaz bir görüntü gerçekten de. Gagasıyla dizi dizi sıralıyor taşları sırtına... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çocukluk ne güzeldir, öyle değil mi? İçimizdeki çocuğu büyütmeyenlerden olduğumuzu düşünecek olursak bu küçük ayrıntılar bizim için daha da önem kazanıyor. Dut ağacı günde iki kez altını süpürmek zorunda kalmama, aşağıdaki saksıların içinden dut ayıklamaktan yorulmama rağmen bence de harika... Dut dalında keyif hem kuşlarıma, hem de çiçeklerime büyük bir mutluluk yaşatıyor... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sana benziyorsam, ne mutlu bana! Doğru yolda ilerliyorum demektir. Yolda gördüğüm kır çiçeklerine bile hayranlıkla bakar oldum. Hatta geçen gün yoldan bir engerek otu süküp eve getirdim ve diktim. O da tuttu. ![]() ![]() Bir bağım bahçem olsa, her noktasını kullanırdım kesinlikle. Senin de aynı şeyi yapacağını biliyorum. Ben de seni, o toprak kadar güzel kalbini çok seviyorum... Değişmeye hiç niyetim yok, doğa delisi bir kardeşin var bilesin... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ziyaretinizle beni çok mutlu ettiniz. Ben çiçeklerimin çoğuna agaclar.net ile tanıştıktan sahip oldum. Bunda paylaşımların büyük rolü var. Tohumdan ve çelikten üreterek sahip olduğum çok çiçeğim oldu. Papağan gagası ve milyon çanlar çiçeğiyle ilgili epey araştırma yapmış ve bilgileri paylaşmıştım. İkisi de tohum yapmıyor gözlemlediğim kadarıyla. Sonbaharda çelik almayı deneyeceğim. Bakalım sonuç ne olacak... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
sardunya, soğanlı bitkiler, tohumla üretim |
|
|