View Single Post
Eski 30-05-2013, 07:12   #264
loveforlife
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik Mesajı Göster
Sevgili loveforlife ördekte son durum nedir? yumurtalar ne alemde?
Sevgili Mandalinleerik,

Badik Hanım şu sıralar komandoluğa soyunmuş durumda. O da nereden çıktı deme sakın. Bizimki hâlâ kuluçkada yatıyor. Hesaplamalarıma göre bu hafta sonu ya da önümüzdeki hafta başına çıkması gerekir yavruların. İçi boş olan yumurtaları kırıp uzaklaşırdı. Altına kandırmaca koyduğum tavuk yumurtalarını da atmış. 11 yumurta kalmış altında.

11 yumurta kaldığını nereden bildiğime gelince... Dedim ya bizimki artık bir komando. kamuflaj konusunda epey uzmanlaştı. Bir gün baktım ki kalkmış, (ki sadece benim elimden bir şeyler yemek için kalkıyor) yan taraftaki sarmaşık cinsi bitkiyi (ne olduğunu bilmiyorum ama sökmeye de kıyamadım) çekeleyerek yuvanın önüne getiriyor. Ondan birkaç dal koparıp yatarken üzerine çektiğini görünce, ben de ayvadan dallar keserek yuvanın önüne koydum. Bizimki biraz sonra baktığımda tüyleriyle yorgan misali örttüğü yumurtalarının üzerine yatmış, dalları kendi üzerine güzelce yerleştirmişti. O da yetmemiş kamuflaja. Yan taraftaki içi toprak dolu olan saksının üzerine, toprak hazırlarken içinden çıkan taşları koymuştum. Bizimki bunları da almış gagasıyla. Sırtında dizi dizi taş parçacıkları! Birkaç gün sonra işi iyice abarttı. Komşu balkondan poşetle marul atmış bizimki yesin diye. Bir de ne göreyim! Çekmiş poşeti de tepesine... Onu almak için girdiğimde saydım yumurtaları da. Çok merak ediyorum, ne olacak bu işin sonu... Ama yavruları görmenin çok keyifli olacağını düşünüyorum. Birkaç gün daha bekleyelim bakalım... Sizin gibi meraktayım anlayacağın...

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön