![]() |
|
![]() |
#181 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sağır duymaz uydurur takımından bir millet olduğumuzdan gayet doğaldır Sindrella olması canım. Ben yıllarca diksiyon eğitimi vermiş biri olarak, kelimeleri tepetaklak eden bu örneklerden o kadar fazlasını biliyor ve sinir oluyorum ki! ![]() Fincan Hanım daha iyi, bugün gün boyu fidelerimizi şaşırttık beraber. Toprakların içinde yuvarlanıp duruyor. Tam bir pasaklı! O kadar çok tohum ekmişim ki, çimlenenleri sığdırmak için koca koca tarlalar gerek... Komşulara dağıttım, ağabeyimin bahçe için ayırdım. Hala çim dolu ![]() Evimiz oldukça eski bir bina. Şehrin göbeğinde, gökdelenlerin dibinde hatta. Beton yığınlarının yanıbaşında bu kadar yeşili yaşatma şansı bulabilmek büyük bir şans. ![]() Aslında bahçe de var ama o küçücük alana dikilen ağaçlar öylesine serpildi ki bahçeye güneş ışınları erişemiyor. Köknarın, dutun, ayvanın yaprakları sarmaş dolaş olmuş vaziyette. ![]() Zaten bahçede sadece ağaçların dibinde çok az bir kısım toprak, diğer yerler beton ne yazık ki. Ama bu deliliğe tutulduğumdan beri orayı da olabildiğince verimli kullanmaya çalışıyorum. Bahçenin her yeri saksılarla doldu. Teras katta oturan yok. Dolayısıyla orayı da kullanmaya başladım şu sıralar. Tohumları orada çimledim. Ama oranın suyu falan kapalı. Bir miktar yağmur suyu toplamıştım, onunla idare ettik şimdiye kadar.Şimdilik sadece kaktüs sukulentleri orada tutabiliyorum. Evde aklına gelebilecek her yer saksılarla doldu. Fincan onları karıştırmayı, taklalar attırmayı çok seviyor. Kışın neler çekti o zavallı kaktüsler... ![]() ![]() ![]() Ben kocaman bir bahçe istiyorum sonuç olarak Sevgili Gilan! Dur bir koşu gidip gülün altına dileğimi bırakayım. Ne de olsa hıdırellez gecesi, değil mi ama ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Insaattan basimi kaldirip ancak bahce turlarina ciktim. Sevgili loveforlife balkonunuz bir bahceyi aratmayacak kadar güzel ve renkli. Ne kadar cok cesit var masallah! Güle güle büyütün hepsini. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
|
Sayın loveforlife, öncelikle kediniz için üzüldüğümü belirtmek isterim, geçmiş olsun. Balkonunuzdaki çiçekleriniz çok güzel, renk kompozisyonunu iyi düzenlemişsiniz, ellerinize sağlık. Çanta çiçeğini çok severim ama bir türlü biryerlerde bulamadım, tohumu da olsa alacağım ama bulamıyorum. Çok enfes bir çiçektir, görünüş olarak insana huzur veriyor. Diğer çiçekleriniz de çok mükemmel ellerinize sağlık.Saygılar selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İyi dilekleriniz ve beğenileriniz için çok teşekkür ederim. Çanta çiçeğini ben de çok sevdim. Tohumdan üretmek de oldukça zormuş okuduklarıma göre ama ben tohum alırsam sizinle paylaşmaktan büyük mutluluk duyacağımı belirtmek isterim. Sizin terasınızı da takipteyim... Başta dev hatminiz olmak üzere, tüm çiçekleriniz çok güzel ve imrendiriyor insanı... Sevgi ve selam ile... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
Sevgili loveforlife, Fincan'ın geri gelmesine çok sevindim. Ayrıca çiçeklerine de diyecek yok. Bu arada aklıma geldi. Bonsai sana çok yakışır. Bir bonsai senin elinde çok güzel şekillenir. Sabır, sevgi, bilgi hepsi sende mevcut. Bilmiyorum sever misin? dene derim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Sevgili loveforlife; ben fincanın kayıp olmasını kaçırmışım galiba, arkadaşların mesajlarını okuyunca anladım olayı, geri dönmesine sevindim gözunüz aydın. O yaramazı ben de çok sevdim, çok güzel değişik ve dikkatli bakışları var bitkilere. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bence sen beni gözünde fazlaca büyütüyorsun ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ha bu arada bilgim yok falan demişsin de hani bunu sen söyleme bence. Senin kadar çok okuyan ve araştıran biri için bonsai sana güle oynaya gelir. Adaylarını merak ettim şimdi ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2011
|
Sayın loveforlife , bu kadar bitki çeşidi ve bu kadar sağlıklı şekilde yetiştirmek herkesin harcı olmasa gerek. Ellerinize sağlık. Sevimli kedinizin başına gelenlere çok üzüldüm. Çok geçmiş olsun . Bir daha yaşamamanızı diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İnsanoğlunun gözü doymuyor. Çeşit her geçen gün çoğalıyor ama buna rağmen bana az gelmeye devam ediyor. Elbette kayıplar da oluyor, bu da beni çok üzüyor. Sevgiyle ilgilenmeye çalışıyorum her biriyle. En büyük yardımcım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaç Dostu
|
Calibrachoa-Million Bell's (Milyon Çanlar Çiçeği)
Çoğu kişi, onu petunyanın bir türü zanneder. Çiçekleri petunyaya benzese de tamamen farklı bir aileden, patlıcangillerden gelmektedir oysa. Uzun ömürlü bir çiçek. Kışın -7ºC'ye kadar yaşaması büyük bir avantaj. Yıllarca çiçeklerini görme şansımız var. Tabii güneş gören alandan daha çok çiçek açtığını unutmamalıyız. Yaz sonu alınan tepe çelikleriyle çoğaltabileceğimiz bu güzeli görünce 3 renginden fidecik alıp bir saksıda buluşturdum.... Bakalım kaç milyon çiçeğimiz olacak? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili loveforlife; Bütün bitkiler bir birinden mutlu ve güzel. Bunu önce senin sevgine sonra da gübre şerbetine borçlular sanırım. Balkonu gezerken zaman zaman bahçe mi, balkon mu diye tekrar dönüp baktım, bir balkonda bunca bitkiye bakabilmek çok zor, özellikle temizlik açısından. Tez zamanda kocaman bahçeli bir evin olsun inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Moderatör
|
Sevgili loveforlife, vakit bulunca balkon başlığına attım kendimi, taaaa ilk sayfadan başlayarak bütün mesajları tek tek okudum, fotoğraflarını keyifle izledim. Şahane anlatımına arkadaşlarımız da çok içten mesajlar yazarak düşüncelerini dile getirmişler. Sen hakikaten bütün bu güzel sözleri çok hakediyorsun. İçtensin, hayat dolusun, hayatın hep güzelliklerini görmekten yanasın. Dileğim o dur ki; Allah sana sağlıklı, huzurlu çok uzun ömür versin, hak ettiğin mutlululuğa kavuştursun seni. Aramıza katılalı uzun bir zaman olmamasına rağmen arkadaşlarımız da seni çok sevdiler, yazılarını zevkle takip eder oldular. Bu ne güzeldir, gurur vericidir. Her zaman aramızda olman dileği ile beğendiğini yazdığın Calibrachoa'larımı sana gönderiyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu türler genellikle hibrit olduğu için tohum vermediği söyleniyor. Ama elbette olur mu diye takipçisiyim tohumların. Tepe çeliklerinden üretiliyormuş. Sonbaharda çelik alıp üretmeyi başarırsam, İzmir'e kadar sağlam gelirler herhalde. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitkilerim için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Bütün imkanlarımı zorluyorum onlar için. Arada üzüldüğüm olsa da emeklerimin karşılığını veriyor benim canlarım. Her yer saksı doldu, aslına bakacak olursan. Üst katın boş olması büyük avantaj şu sıralar. Kaktüs-sukulent grubunun çoğu orada şimdi. Hepsi öylesine minicikler ki! Büyüdüğünü, çiçek açtığını da görür müyüm onların? Başka sayfalardakileri görünce hepsine özeniyorum da... Temizlik dersen, hakgetire! Bir de ben tek başına olduğum, hiç yardım edenim olmadığı için daha zor oluyor bazı şeyler. Kaç gündür fideciklerimi şaşırtmayı bitiremedim. Düşün artık! Bir de hayvancıklarım da var ya... Ama tüm bunlara rağmen hıdırellezde kocaman bir bahçesi olan bir ev diledim... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama bunlar çok güzel! Ben minicik fideleriyle mutlu olmuşken böylesi bir saksım olsa nerelere asarım bilemedim ![]() Fırsat bulup sayfalarımı gezebilmen beni öylesine sevindirdi ki! O güzel kelimelerin onur verdi, çok mutlu etti. Ben bu kocaman ailede çok mutluyum ve güzel olan her şeyi paylaşmak adına, hep burada kalmak istiyorum. Ben bu ailedeki her bireyi çok ama çok seviyorum! Çok teşekkür ederim... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Ağaç Dostu
|
Asma...
Bugün minicik asmamla ilgilendim biraz. Bir tanecik üzüm salkımı görülüyor. Oysa çok lezzetli bir üzümü oluyor ama... Ne yapalım yaprak sarmasıyla yetineceğiz bu durumda! Bakın nasıl güzeller... Ekşili, güzel bir yaprak... ![]() Önce topladım... ![]() Sonra sıraladım... ![]() Sarmaları hazırlıyayım. Buyrun, bütün agaclar.net'e yeter! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Taze yaprağın dolmasının da ayrı bir tadı vardır hatırlattın, yemiş kadar oldum sevgili Lovefolife... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Bu sene kaç kez yediğimizi hatırlamıyorum. Yaprak bol olunca bol bol yapıyor bizimkiler yaprak sarmasını. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Ağaç Dostu
|
Sardunyalar...
Hâlâ tomurcukta olanlar da renklerini sunsalar bir an önce ne de güzel olacak! Sakızlardan şimdilik sadece bu hanımkızımız arz-ı endam eyledi: ![]() Diğerlerinin açmasını bekleyeduralım, sardunyalar avutuyor şimdilik bizi... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Ağaç Dostu
|
Cezayir menekşesi (vinca)
Alaca yapraklı vinca dayımdan minicik bir fide olarak geldi. Şimdi güzel çiçeklerini gösteriyorlar. Güler Abla'dan da vinca major almıştım ama onların bu yıl çiçeklerini göremem herhalde... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
sardunya, soğanlı bitkiler, tohumla üretim |
|
|