agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni16716Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-05-2013, 21:14   #181
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
Fincan'a çok geçmiş olsun. İnşallah biraz daha düzelmiştir...

Sindirella çiçeğinin adı cineraria. Ses benzerliğinden olmuş sana sindirella.

Balkondan toplu görüntülere bayıldım. Ne güzel rengarenk geçirmişsin baharı sevgili loveforlife. Bu kadar güzelliği nerelere sığdırıyorsun Allah aşkına? Genel görünüm fotoğraflarının devamını bekliyorum.

Tohumlarına da hayran oldum. Hepsi birbirinden güzel çimlenmiş. Yazın bol bol güzellikler, sepet sepet hasatlar göreceğiz.
Sevgili Gilan,

Sağır duymaz uydurur takımından bir millet olduğumuzdan gayet doğaldır Sindrella olması canım. Ben yıllarca diksiyon eğitimi vermiş biri olarak, kelimeleri tepetaklak eden bu örneklerden o kadar fazlasını biliyor ve sinir oluyorum ki!

Fincan Hanım daha iyi, bugün gün boyu fidelerimizi şaşırttık beraber. Toprakların içinde yuvarlanıp duruyor. Tam bir pasaklı! O kadar çok tohum ekmişim ki, çimlenenleri sığdırmak için koca koca tarlalar gerek... Komşulara dağıttım, ağabeyimin bahçe için ayırdım. Hala çim dolu Ne toprak kaldı, ne saksı... Yarın hastaneye gideceğim yine, dönüşte toprak bulmam lazım... Bu nasıl bir deliliktir, bilemedim ki!

Evimiz oldukça eski bir bina. Şehrin göbeğinde, gökdelenlerin dibinde hatta. Beton yığınlarının yanıbaşında bu kadar yeşili yaşatma şansı bulabilmek büyük bir şans.
Name:  IMG_0037.jpg
Views: 1096
Size:  42.6 KB

Aslında bahçe de var ama o küçücük alana dikilen ağaçlar öylesine serpildi ki bahçeye güneş ışınları erişemiyor. Köknarın, dutun, ayvanın yaprakları sarmaş dolaş olmuş vaziyette.

Name:  IMG_0039.jpg
Views: 1191
Size:  58.2 KB
Zaten bahçede sadece ağaçların dibinde çok az bir kısım toprak, diğer yerler beton ne yazık ki. Ama bu deliliğe tutulduğumdan beri orayı da olabildiğince verimli kullanmaya çalışıyorum. Bahçenin her yeri saksılarla doldu.

Teras katta oturan yok. Dolayısıyla orayı da kullanmaya başladım şu sıralar. Tohumları orada çimledim. Ama oranın suyu falan kapalı. Bir miktar yağmur suyu toplamıştım, onunla idare ettik şimdiye kadar.Şimdilik sadece kaktüs sukulentleri orada tutabiliyorum.

Evde aklına gelebilecek her yer saksılarla doldu. Fincan onları karıştırmayı, taklalar attırmayı çok seviyor. Kışın neler çekti o zavallı kaktüsler...
Name:  IMG_8493.JPG
Views: 1041
Size:  35.8 KB
Name:  IMG_8478.JPG
Views: 1097
Size:  50.1 KB
Name:  IMG_8485.JPG
Views: 1108
Size:  50.9 KB

Ben kocaman bir bahçe istiyorum sonuç olarak Sevgili Gilan! Dur bir koşu gidip gülün altına dileğimi bırakayım. Ne de olsa hıdırellez gecesi, değil mi ama

gece, gilan, Güler ve 26 kişi beğendi.
loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2013, 21:54   #182
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Insaattan basimi kaldirip ancak bahce turlarina ciktim. Sevgili loveforlife balkonunuz bir bahceyi aratmayacak kadar güzel ve renkli. Ne kadar cok cesit var masallah! Güle güle büyütün hepsini.

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2013, 22:40   #183
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Çok teşekkürler fotoğraflar için.

Tohumlar çimlensin yeter ki. Yer kalmasa da bir isteyen bulunur kesin.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2013, 22:41   #184
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Giriş Tarihi: 02-09-2007
Galeri: 8
Sayın loveforlife, öncelikle kediniz için üzüldüğümü belirtmek isterim, geçmiş olsun. Balkonunuzdaki çiçekleriniz çok güzel, renk kompozisyonunu iyi düzenlemişsiniz, ellerinize sağlık. Çanta çiçeğini çok severim ama bir türlü biryerlerde bulamadım, tohumu da olsa alacağım ama bulamıyorum. Çok enfes bir çiçektir, görünüş olarak insana huzur veriyor. Diğer çiçekleriniz de çok mükemmel ellerinize sağlık.Saygılar selamlar

Yaylacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2013, 09:53   #185
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yaylacı Mesajı Göster
Sayın loveforlife, öncelikle kediniz için üzüldüğümü belirtmek isterim, geçmiş olsun. Balkonunuzdaki çiçekleriniz çok güzel, renk kompozisyonunu iyi düzenlemişsiniz, ellerinize sağlık. Çanta çiçeğini çok severim ama bir türlü biryerlerde bulamadım, tohumu da olsa alacağım ama bulamıyorum. Çok enfes bir çiçektir, görünüş olarak insana huzur veriyor. Diğer çiçekleriniz de çok mükemmel ellerinize sağlık.Saygılar selamlar
Sevgili Yaylacı,

İyi dilekleriniz ve beğenileriniz için çok teşekkür ederim. Çanta çiçeğini ben de çok sevdim. Tohumdan üretmek de oldukça zormuş okuduklarıma göre ama ben tohum alırsam sizinle paylaşmaktan büyük mutluluk duyacağımı belirtmek isterim. Sizin terasınızı da takipteyim... Başta dev hatminiz olmak üzere, tüm çiçekleriniz çok güzel ve imrendiriyor insanı...

Sevgi ve selam ile...

Eski 06-05-2013, 11:22   #186
Ağaç Dostu

mandalinleerik's Avatar

Giriş Tarihi: 25-05-2011
Sevgili loveforlife, Fincan'ın geri gelmesine çok sevindim. Ayrıca çiçeklerine de diyecek yok. Bu arada aklıma geldi. Bonsai sana çok yakışır. Bir bonsai senin elinde çok güzel şekillenir. Sabır, sevgi, bilgi hepsi sende mevcut. Bilmiyorum sever misin? dene derim.

loveforlife ve Vegy beğendi.
mandalinleerik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2013, 11:57   #187
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Sevgili loveforlife; ben fincanın kayıp olmasını kaçırmışım galiba, arkadaşların mesajlarını okuyunca anladım olayı, geri dönmesine sevindim gözunüz aydın.
O yaramazı ben de çok sevdim, çok güzel değişik ve dikkatli bakışları var bitkilere.

gilan, loveforlife ve Vegy beğendi.
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2013, 20:18   #188
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik Mesajı Göster
Sevgili loveforlife, Fincan'ın geri gelmesine çok sevindim. Ayrıca çiçeklerine de diyecek yok. Bu arada aklıma geldi. Bonsai sana çok yakışır. Bir bonsai senin elinde çok güzel şekillenir. Sabır, sevgi, bilgi hepsi sende mevcut. Bilmiyorum sever misin? dene derim.
Sevgili Mandalinleerik,

Bence sen beni gözünde fazlaca büyütüyorsun Kaybettiğim çiçeğim de çok. Hem daha yolun başındayım. Bonsai, gerçekten çok güzel. Emek ve sabır şart. Ben bunlarda hiç gocunmam. Bilgiye gelince... Benim daha çooooooooooook okumam lazım... Tamam okudum diyelim de, bir dolu ağaççığı da telef edersem? İşte o zaman üzülürüm... Çok sevdiğim için üzülürüm! Sen bir görsen beni; yabani otlara bile kıyamıyorum, ya çiçekse diye. Aslında birkaç tane aday adayım var ama şimdilik erken. Biraz daha pişmeliyim sanırım...

Yaylacı ve fcı beğendi.
Eski 06-05-2013, 20:27   #189
Ağaç Dostu

mandalinleerik's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Aslında birkaç tane aday adayım var ama şimdilik erken. Biraz daha pişmeliyim sanırım...
Tamam demek hissetmişim işte. Öyle bir düşünce var derinlerde Hadi bakalım hayırlısı.
Ha bu arada bilgim yok falan demişsin de hani bunu sen söyleme bence. Senin kadar çok okuyan ve araştıran biri için bonsai sana güle oynaya gelir.

Adaylarını merak ettim şimdi

gece, loveforlife ve Vegy beğendi.
Eski 06-05-2013, 20:57   #190
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2011
Sayın loveforlife , bu kadar bitki çeşidi ve bu kadar sağlıklı şekilde yetiştirmek herkesin harcı olmasa gerek. Ellerinize sağlık.
Sevimli kedinizin başına gelenlere çok üzüldüm. Çok geçmiş olsun . Bir daha yaşamamanızı diliyorum.

loveforlife beğendi.
dağçiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2013, 21:09   #191
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği Mesajı Göster
Sayın loveforlife , bu kadar bitki çeşidi ve bu kadar sağlıklı şekilde yetiştirmek herkesin harcı olmasa gerek. Ellerinize sağlık.
Sevimli kedinizin başına gelenlere çok üzüldüm. Çok geçmiş olsun . Bir daha yaşamamanızı diliyorum.
Sevgili Dağçiçeği,

İnsanoğlunun gözü doymuyor. Çeşit her geçen gün çoğalıyor ama buna rağmen bana az gelmeye devam ediyor. Elbette kayıplar da oluyor, bu da beni çok üzüyor. Sevgiyle ilgilenmeye çalışıyorum her biriyle. En büyük yardımcım da Kedim Fincan Hanım... İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim...

gece, gilan, Yaylacı ve 2 kişi beğendi.
Eski 06-05-2013, 21:13   #192
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Tamam demek hissetmişim işte. Öyle bir düşünce var derinlerde Hadi bakalım hayırlısı.
Ha bu arada bilgim yok falan demişsin de hani bunu sen söyleme bence. Senin kadar çok okuyan ve araştıran biri için bonsai sana güle oynaya gelir.

Adaylarını merak ettim şimdi
Adaylar, tohumdan yetişip de söküp atmaya gönlümün razı olmadığı, ekecek bahçem de olmadığından yaşama şanslarının bonsaide saklı olduğunu düşündüğüm birkaç ufaklık... Ama uzun süre bu konuda bir girişim bekleme benden sen yine de... Bakarsın ben fidancıkları dikecek bir bahçe buluveririm... Hiç olmadı gider dağa dikerim de, kuşlar yer meyvelerini...

gece, gilan, Yaylacı ve 1 kişi beğendi.
Eski 06-05-2013, 21:19   #193
Ağaç Dostu

mandalinleerik's Avatar

Alıntı:
Adaylar, tohumdan yetişip de söküp atmaya gönlümün razı olmadığı, ekecek bahçem de olmadığından yaşama şanslarının bonsaide saklı olduğunu düşündüğüm birkaç ufaklık... Ama uzun süre bu konuda bir girişim bekleme benden sen yine de... Bakarsın ben fidancıkları dikecek bir bahçe buluveririm... Hiç olmadı gider dağa dikerim de, kuşlar yer meyvelerini...
Yok olmaz ben yakıştırdım bir kere bonsaiyi sana bence dene derim. Bir de bakmışsın sitede yarışmaya girmişsin. Olmadı buluruz uygun bir fidan. O da olmadı hazırını buluruz.

loveforlife beğendi.
Eski 06-05-2013, 21:53   #194
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Calibrachoa-Million Bell's (Milyon Çanlar Çiçeği)

Çoğu kişi, onu petunyanın bir türü zanneder. Çiçekleri petunyaya benzese de tamamen farklı bir aileden, patlıcangillerden gelmektedir oysa. Uzun ömürlü bir çiçek. Kışın -7ºC'ye kadar yaşaması büyük bir avantaj. Yıllarca çiçeklerini görme şansımız var. Tabii güneş gören alandan daha çok çiçek açtığını unutmamalıyız. Yaz sonu alınan tepe çelikleriyle çoğaltabileceğimiz bu güzeli görünce 3 renginden fidecik alıp bir saksıda buluşturdum.... Bakalım kaç milyon çiçeğimiz olacak?

Name:  IMG_0140.JPG
Views: 1017
Size:  63.0 KB

Name:  IMG_0141.jpg
Views: 1011
Size:  33.3 KB

Name:  IMG_0132.JPG
Views: 975
Size:  48.0 KB

Name:  IMG_0125-001.jpg
Views: 1039
Size:  47.9 KB

Name:  IMG_0134.JPG
Views: 1028
Size:  62.9 KB

gece, gilan, h_dogan ve 33 kişi beğendi.
Eski 06-05-2013, 22:02   #195
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Sevgili Loveforlife;
Calibrochoaların renkleri ne kadar güzelmiş, bu bitki özel olmayı hak ediyor.
Petunyaların nazıyla uğraşmaktansa calibrochoların dertsiz güzelliklerini seyretmek daha keyifli.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2013, 22:08   #196
Ağaç Dostu

mandalinleerik's Avatar

Alıntı:
Çoğu kişi, onu petunyanın bir türü zanneder. Çiçekleri petunyaya benzese de tamamen farklı bir aileden, patlıcangillerden gelmektedir oysa. Uzun ömürlü bir çiçek. Kışın -7ºC'ye kadar yaşaması büyük bir avantaj. Yıllarca çiçeklerini görme şansımız var. Tabii güneş gören alandan daha çok çiçek açtığını unutmamalıyız. Yaz sonu alınan tepe çelikleriyle çoğaltabileceğimiz bu güzeli görünce 3 renginden fidecik alıp bir saksıda buluşturdum.... Bakalım kaç milyon çiçeğimiz olacak?
Sevgili loveforlife bu çiçekler çok güzelmiş. Tohumlarından saklarsan sevinirim. Bir dahaki toplantıya inşallah.

YeniGine ve loveforlife beğendi.
Eski 06-05-2013, 22:31   #197
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Sevgili loveforlife;
Bütün bitkiler bir birinden mutlu ve güzel.
Bunu önce senin sevgine sonra da gübre şerbetine borçlular sanırım.

Balkonu gezerken zaman zaman bahçe mi, balkon mu diye tekrar dönüp baktım, bir balkonda bunca bitkiye bakabilmek çok zor, özellikle temizlik açısından.
Tez zamanda kocaman bahçeli bir evin olsun inşallah.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2013, 22:39   #198
Ağaç Dostu

mandalinleerik's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sevgili loveforlife;

Balkonu gezerken zaman zaman bahçe mi, balkon mu diye tekrar dönüp baktım, bir balkonda bunca bitkiye bakabilmek çok zor, özellikle temizlik açısından.
Demek yalnız değilim. Bende bir çok kere karıştırdım. Bahçe mi? balkon mu? Hıdrellez geldi umarım bahçeli bir ev dilemiştir

gece, gilan, Yaylacı ve 5 kişi beğendi.
Eski 07-05-2013, 17:44   #199
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Sevgili loveforlife, vakit bulunca balkon başlığına attım kendimi, taaaa ilk sayfadan başlayarak bütün mesajları tek tek okudum, fotoğraflarını keyifle izledim.

Şahane anlatımına arkadaşlarımız da çok içten mesajlar yazarak düşüncelerini dile getirmişler. Sen hakikaten bütün bu güzel sözleri çok hakediyorsun. İçtensin, hayat dolusun, hayatın hep güzelliklerini görmekten yanasın.

Dileğim o dur ki; Allah sana sağlıklı, huzurlu çok uzun ömür versin, hak ettiğin mutlululuğa kavuştursun seni.

Aramıza katılalı uzun bir zaman olmamasına rağmen arkadaşlarımız da seni çok sevdiler, yazılarını zevkle takip eder oldular. Bu ne güzeldir, gurur vericidir.

Her zaman aramızda olman dileği ile beğendiğini yazdığın Calibrachoa'larımı sana gönderiyorum.

Name:  IMG_1486 (600 x 450).jpg
Views: 1122
Size:  54.7 KB

Name:  IMG_1488 (600 x 450).jpg
Views: 1147
Size:  44.1 KB

Name:  IMG_1490 (600 x 450).jpg
Views: 1121
Size:  66.8 KB

Name:  IMG_1491 (600 x 450).jpg
Views: 1136
Size:  50.5 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2013, 19:43   #200
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Sevgili loveforlife bu çiçekler çok güzelmiş. Tohumlarından saklarsan sevinirim. Bir dahaki toplantıya inşallah.
Sevgili Mandalinleerik,

Bu türler genellikle hibrit olduğu için tohum vermediği söyleniyor. Ama elbette olur mu diye takipçisiyim tohumların. Tepe çeliklerinden üretiliyormuş. Sonbaharda çelik alıp üretmeyi başarırsam, İzmir'e kadar sağlam gelirler herhalde.

Vegy beğendi.
Eski 07-05-2013, 19:57   #201
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sevgili loveforlife;

Sevgili Adalet Yağcı,

Bitkilerim için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Bütün imkanlarımı zorluyorum onlar için. Arada üzüldüğüm olsa da emeklerimin karşılığını veriyor benim canlarım. Her yer saksı doldu, aslına bakacak olursan. Üst katın boş olması büyük avantaj şu sıralar. Kaktüs-sukulent grubunun çoğu orada şimdi. Hepsi öylesine minicikler ki! Büyüdüğünü, çiçek açtığını da görür müyüm onların? Başka sayfalardakileri görünce hepsine özeniyorum da...

Temizlik dersen, hakgetire! Bir de ben tek başına olduğum, hiç yardım edenim olmadığı için daha zor oluyor bazı şeyler. Kaç gündür fideciklerimi şaşırtmayı bitiremedim. Düşün artık! Bir de hayvancıklarım da var ya...

Ama tüm bunlara rağmen hıdırellezde kocaman bir bahçesi olan bir ev diledim...

gece, gilan, Yaylacı ve 6 kişi beğendi.
Eski 07-05-2013, 20:08   #202
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sevgili loveforlife, vakit bulunca balkon başlığına attım kendimi, taaaa ilk sayfadan başlayarak bütün mesajları tek tek okudum, fotoğraflarını keyifle izledim.

Şahane anlatımına arkadaşlarımız da çok içten mesajlar yazarak düşüncelerini dile getirmişler. Sen hakikaten bütün bu güzel sözleri çok hakediyorsun. İçtensin, hayat dolusun, hayatın hep güzelliklerini görmekten yanasın.

Dileğim o dur ki; Allah sana sağlıklı, huzurlu çok uzun ömür versin, hak ettiğin mutlululuğa kavuştursun seni.

Aramıza katılalı uzun bir zaman olmamasına rağmen arkadaşlarımız da seni çok sevdiler, yazılarını zevkle takip eder oldular. Bu ne güzeldir, gurur vericidir.

Her zaman aramızda olman dileği ile beğendiğini yazdığın Calibrachoa'larımı sana gönderiyorum.

Güler Ablacığım,

Ama bunlar çok güzel! Ben minicik fideleriyle mutlu olmuşken böylesi bir saksım olsa nerelere asarım bilemedim Tabii ki Güler farkı! Senin yeşil ellerin değmiş onlara bir kere...

Fırsat bulup sayfalarımı gezebilmen beni öylesine sevindirdi ki! O güzel kelimelerin onur verdi, çok mutlu etti. Ben bu kocaman ailede çok mutluyum ve güzel olan her şeyi paylaşmak adına, hep burada kalmak istiyorum. Ben bu ailedeki her bireyi çok ama çok seviyorum!

Çok teşekkür ederim...

gece, gilan, h_dogan ve 7 kişi beğendi.
Eski 07-05-2013, 22:16   #203
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Asma...

Bugün minicik asmamla ilgilendim biraz. Bir tanecik üzüm salkımı görülüyor. Oysa çok lezzetli bir üzümü oluyor ama... Ne yapalım yaprak sarmasıyla yetineceğiz bu durumda! Bakın nasıl güzeller... Ekşili, güzel bir yaprak...
Name:  IMG_0010.jpg
Views: 1246
Size:  44.6 KB
Önce topladım...
Name:  IMG_0143.jpg
Views: 1199
Size:  45.1 KB
Sonra sıraladım...
Name:  IMG_0146.jpg
Views: 1116
Size:  38.2 KB

Sarmaları hazırlıyayım. Buyrun, bütün agaclar.net'e yeter!

Eski 10-05-2013, 06:52   #204
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2011
Taze yaprağın dolmasının da ayrı bir tadı vardır hatırlattın, yemiş kadar oldum sevgili Lovefolife...)

loveforlife beğendi.
berçin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2013, 07:15   #205
Moderatör

h_dogan's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2007
Galeri: 22
Alıntı:
Bugün minicik asmamla ilgilendim biraz. Bir tanecik üzüm salkımı görülüyor. Oysa çok lezzetli bir üzümü oluyor ama... Ne yapalım yaprak sarmasıyla yetineceğiz bu durumda! Bakın nasıl güzeller... Ekşili, güzel bir yaprak...
Eklenti 400990
Önce topladım...
Eklenti 400988
Sonra sıraladım...
Eklenti 400989

Sarmaları hazırlıyayım. Buyrun, bütün agaclar.net'e yeter!
Elinize sağlık.
Bu sene kaç kez yediğimizi hatırlamıyorum. Yaprak bol olunca bol bol yapıyor bizimkiler yaprak sarmasını.

gilan ve loveforlife beğendi.
h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2013, 21:31   #206
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Sardunyalar...

Derdi az çiçeği çoktur onların. Çok su istemez, çok güneşi sevmez... Sadece sabah güneşi alıyorlar durdukları balkon canımda. Kışın koruması sıkıntı olsa da, çoğu 3 hatta 4 yaşında!

Name:  IMG_0109.jpg
Views: 1029
Size:  33.1 KB

Name:  IMG_0112.JPG
Views: 954
Size:  51.4 KB

Name:  IMG_0115.JPG
Views: 907
Size:  47.8 KB

Name:  IMG_0110.JPG
Views: 906
Size:  53.7 KB

Name:  IMG_0007.jpg
Views: 965
Size:  31.7 KB

Eski 10-05-2013, 21:40   #207
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Sardunyalar...

Hâlâ tomurcukta olanlar da renklerini sunsalar bir an önce ne de güzel olacak!

Sakızlardan şimdilik sadece bu hanımkızımız arz-ı endam eyledi:
Name:  IMG_0116.JPG
Views: 906
Size:  44.4 KB

Diğerlerinin açmasını bekleyeduralım, sardunyalar avutuyor şimdilik bizi...

Name:  696.jpg
Views: 894
Size:  69.2 KB

Name:  693.jpg
Views: 943
Size:  73.4 KB

Name:  IMG_0108.JPG
Views: 944
Size:  57.3 KB

Eski 11-05-2013, 09:22   #208
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Güller...

Güller, börtü böcekten yavaş yavaş kurtularak biz buradayız demeye başladılar...

Name:  IMG_7967.jpg
Views: 973
Size:  28.8 KB

Name:  IMG_7161.jpg
Views: 883
Size:  20.0 KB

Name:  IMG_7796.jpg
Views: 909
Size:  54.9 KB

Name:  IMG_7252.jpg
Views: 919
Size:  45.4 KB

Name:  IMG_6594.jpg
Views: 909
Size:  23.8 KB

Eski 11-05-2013, 09:26   #209
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Güller...

Name:  IMG_0154.JPG
Views: 926
Size:  44.3 KB

Name:  IMG_0152.JPG
Views: 907
Size:  39.0 KB

Name:  IMG_0172.JPG
Views: 910
Size:  55.6 KB

Name:  IMG_0173.jpg
Views: 879
Size:  48.2 KB

Eski 13-05-2013, 09:19   #210
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Cezayir menekşesi (vinca)

Alaca yapraklı vinca dayımdan minicik bir fide olarak geldi. Şimdi güzel çiçeklerini gösteriyorlar. Güler Abla'dan da vinca major almıştım ama onların bu yıl çiçeklerini göremem herhalde...

Name:  IMG_9374.jpg
Views: 962
Size:  34.7 KB

Name:  IMG_9375.JPG
Views: 980
Size:  62.8 KB

Name:  IMG_9336.JPG
Views: 971
Size:  68.2 KB

Etiketler
sardunya, soğanlı bitkiler, tohumla üretim

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025