Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan
Fincan'a çok geçmiş olsun. İnşallah biraz daha düzelmiştir...
Sindirella çiçeğinin adı cineraria. Ses benzerliğinden olmuş sana sindirella.
Balkondan toplu görüntülere bayıldım. Ne güzel rengarenk geçirmişsin baharı sevgili loveforlife.  Bu kadar güzelliği nerelere sığdırıyorsun Allah aşkına? Genel görünüm fotoğraflarının devamını bekliyorum.
Tohumlarına da hayran oldum. Hepsi birbirinden güzel çimlenmiş. Yazın bol bol güzellikler, sepet sepet hasatlar göreceğiz.
|
Sevgili Gilan,
Sağır duymaz uydurur takımından bir millet olduğumuzdan gayet doğaldır Sindrella olması canım. Ben yıllarca diksiyon eğitimi vermiş biri olarak, kelimeleri tepetaklak eden bu örneklerden o kadar fazlasını biliyor ve sinir oluyorum ki!
Fincan Hanım daha iyi, bugün gün boyu fidelerimizi şaşırttık beraber. Toprakların içinde yuvarlanıp duruyor. Tam bir pasaklı! O kadar çok tohum ekmişim ki, çimlenenleri sığdırmak için koca koca tarlalar gerek... Komşulara dağıttım, ağabeyimin bahçe için ayırdım. Hala çim dolu

Ne toprak kaldı, ne saksı... Yarın hastaneye gideceğim yine, dönüşte toprak bulmam lazım... Bu nasıl bir deliliktir, bilemedim ki!
Evimiz oldukça eski bir bina. Şehrin göbeğinde, gökdelenlerin dibinde hatta. Beton yığınlarının yanıbaşında bu kadar yeşili yaşatma şansı bulabilmek büyük bir şans.
Aslında bahçe de var ama o küçücük alana dikilen ağaçlar öylesine serpildi ki bahçeye güneş ışınları erişemiyor. Köknarın, dutun, ayvanın yaprakları sarmaş dolaş olmuş vaziyette.

Zaten bahçede sadece ağaçların dibinde çok az bir kısım toprak, diğer yerler beton ne yazık ki. Ama bu deliliğe tutulduğumdan beri orayı da olabildiğince verimli kullanmaya çalışıyorum. Bahçenin her yeri saksılarla doldu.
Teras katta oturan yok. Dolayısıyla orayı da kullanmaya başladım şu sıralar. Tohumları orada çimledim. Ama oranın suyu falan kapalı. Bir miktar yağmur suyu toplamıştım, onunla idare ettik şimdiye kadar.Şimdilik sadece kaktüs sukulentleri orada tutabiliyorum.
Evde aklına gelebilecek her yer saksılarla doldu. Fincan onları karıştırmayı, taklalar attırmayı çok seviyor. Kışın neler çekti o zavallı kaktüsler...
Ben kocaman bir bahçe istiyorum sonuç olarak Sevgili Gilan! Dur bir koşu gidip gülün altına dileğimi bırakayım. Ne de olsa hıdırellez gecesi, değil mi ama