View Single Post
Eski 29-05-2013, 23:54   #260
kadir_26
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Her şey bu kadar keyifli değildi ne yazık ki! Geçen yıl özene bözene edindiğim ve bahçeye ektiğim pek çok bitki vardı. Üstelik de soğuğa dayanıklı çok yıllık bitkiler. Çok bilmiş geçinen lâkin hiçbir şey bilmeye biri bir güzel çapalayıp hepsini söküp atmış. Öyle ki o güzelim soğanlı çiçekleri bile... En çok mis zambaklarına yandı içim. Neymiş, sadece bir kez açıyorlarmış! Ne bahane ama... Ağabeyim çiçek dikip dikmeyeceğimi sorduğunda sessiz kalmakla yetindim. O çok bildiğini iddia eden kişi pazardan fide alıp birkaç sıra domates ve biber ekmiş ama ne domatesten koltuk almayı bilirler ne de başka bir bakımı... Bu tür durumlarda sessizlik en güzeli diye düşünüyorum. Aynı kişiler geçen yıl güllere de el atmış ve berbat bir hale getirmişlerdi. Güllere değerli hocamız Mine Pakkaner'den öğrendiğim şekilde derin budama yapmıştım. Yüzümü güldürmüş güzellerim... Ama ne yazık ki zararlılara karşı hiçbir önlem alınmamış. Pek çok çiçeğini ve yaprağını tırtıllar yemiş, üstleri küçük tırtıllarla dolu. Bitler öyle çok ki! Yine de açmaya çalışıyor garibanlarım... Biraz budama yapıp solmuş çiçeklerini temizledim. Küçük asistanım beni yalnız bırakmadı...

Eklenti 412041

Eklenti 412042

Eklenti 412043

Eklenti 412044

Eklenti 412045
Sn. Loveforlife,
O çok bilenlerden heryerde o kadar çok varki benim bu yıl ilk kez sahip olduğum ve yapraklarını toplamaya başladığım nanelerin hepsi yabani ot olarak değerlendirilmiş ve yoğunluk nedeniyle sadece çimleri biçmesini istediğim benim çok bilenim (!) tarafından geçen hafta yolundu, anlayacağınız böyle çok bilenlerle iş yapacaksak her an gözünüz üzerinizde olmalı.

Geçmiş olsun ne diyelim.

kadir_26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön