![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Bende öyle yaptım sevgili vildan hanım, tekrar çürüdü sulamayıda sık yapmadım aceba sık sulamadığım içinmi böyle oldu dedim sizden hatıraydı bana napalım salık olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Haklısınız Adalet Hanim, beyazlar, sakin derinden geliyor zarafetiyle. Renkli çiçekler gibi birden gözalmasa da. Değişik zamanlarda denedim, kokmuyor bu amarılıslerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Satı Hanım'cım çok güzel olacağını düşünüyorum. Yayılıcı, çiçeksiz zamanı için yaprakları da hoş. Pembe olanı daha hızlı gelişiyor. Beyazda tomurcuklanma yeni başladı. Tıpkı amarilis gibi. Onun beyazı da kırmızı ile aynı anda çiçek sapı verdi ama kırmızı çiçekler solduktan sonra yani yaklaşık bir ay arayla çiçeklendi. Kiraz arkadaşımızın bahçesinde çiçekleneli çok oldu, senin bahçene de yakışır yani. ![]() ![]() Forumdaki başlığı görmüşsündür. http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=ta%FEk%FDran Düzenleyen Vildan Sönmez : 31-03-2010 saat 14:18 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Mavişleriniz erken mi açacak, dallar uzamaya başlamış. Taşkıran çiçeklerinin hemen altındaki yeni tomurcukları gördünüz mü, ilk çiçeklerden sonra, altlarında onlar da açacak. (yukarıdaki 1. fotoğrafta belli oluyor). |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Sevindirdiniz sevgili kiraz, haklısınız, hiç dikkat etmemişim. Her sapta bir çiçek açacak sanıyordum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
11 Aralık' taki fırtınada zarar gören 2 saksı begovil ve pandora yaseminim hala toparlanamadı. Ama artık düzelmez dediğim şebboy kışa ve kara da terasta naylon poşette direndi. 1. fotoğraftaki haldeydi, söküp atmaya kıyamadım. Şimdi tomurcukları açmak üzere. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Bahçeler bir bir boy göstermeye başladı ya, çok keyifleniyorum. Mavişlerinizi tohumdan mı yetiştirmiştiniz, benimkiler çok minik ve cılızlar daha, sizinki gibi büyüdüklerini görmeyi çok istiyorum. Taşkıranlar konusunda sizinle aynı fikirdeyim, seneye çoğaldıklarında çok daha görkemli olacaklar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Adalet Hanım Öndeki maviş, Arzu Hanım'dan, arkadaki 2 saksı Satı ve Güngör kardeşlerden fide olarak geldi. Sağolsunlar. Sizin gönderdiğiniz tohumlardan terasa ve Datça'ya ektim; en erkenci olanlar hazeranlar oldu. Diğerlerinin yeşermesini sabırsızlıkla bekliyorum. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Dün, kesme çiçekçiden bir demet Mor Katmerli Şebboy aldım. Çiçeğin renginin, kokusunun ve formunun güzelliğini anlatamam. Görür görmez muhakkak bahçelerimizde veya saksılarımızda yetiştirmeliyiz diye düşündüm. Bir fotoğrafını çekip sitemizin kesme çiçek üstadı KGürsan Bey'den istekte mi bulunsam? Sanırım o türler özel olarak kesme çiçek için üretiliyor, çiçek sapı çok uzun, çiçeği çok gür ve katmerli, yoğun kokulu. Sizin Taşkıranları görünce artık edinme vaktimin geldiğini anladım. Çok güzeller, çiçeklenme süresi uzun mu acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Şebboy eskiden bahçelerimizde çok gördüğümüz bir çiçekti, annemin katmerli katmersiz mosmor çiçekli, yoğun kokulu şebboyları vardı. Bilirsiniz belki, katmerli şebboy tohum yapmıyor. Yanında mutlaka katmersiz bulunmalı, onun tohumlarından katmerli de çıkıyor. Üstelık de en az 2 3 yıl kalıyor. Benim Enezde bahçemde vardı, çiçekleri tahuma dönüp üzerinde kuruduktan sonra kesiyordum. Taşkıranlar eminim sizin bahçenizde saksıdakinden daha güzel olur ve yayılır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel çok, nihayet bahçeler, balkonlar, teraslar şenlenmeye başladı. Elma çok küçük görünüyor sanırım geçen sene diktiniz ama üzeri çiçek dolu maşallah, inşallah meyvelerini gösterir. Geçen yıldan kalma karanfiller çok dağınık görünüyor(benimkiler)ben birkaç santim bırakıp budamayı düşünüyorum, siz böyle mi bırakacaksınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Adalet Hanım, şeftali ve elma geçen yıl Bauhausedan alındı, hiç çiçek bile açmadılar sadece yapraklıydılar. Elma bu kış, tarım-bahçe fuarından. Hatta iki çelik kara üzüm almıştım. Onlar çok küçük ama yeşerdiler. Evet karanfil dağınık ve cılız. Ama tomurcukları var. Budamak için geç kalmış olabilirim, sanırım sadece temizleyeceğim. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|