Sevgili Vildan, çiçekleriniz için üzülmemek elde değil ama sağlık olsun diyerek devam edeceğiz.
Ben de uzun zamandır Manyas'a gidemedim. Bahçe, limonluk ve çiçekler ne alemde hiç fikrim yok, çok da merak ediyorum.
Duyduğuma göre -11 i görmüş Manyas, bizim bahçedeki bahçe muslukları da patlamış, saatleri sarıp koruma altına alıyorduk da muslukları hiç düşünmemiştik.
Ne yapalım olan oldu diyerek yeniden başlayacağız.
Benim saksıda olan amaryllislerim erken açıyor, toprakta olanlar daha geç, belki de türlerindendir.
Ama bu beyaz olanı çok güzel, dikkatimi çeken de şu oldu. Duru beyaz olan geçen sene eminim ki beşli açmadı yoksa mutlaka fark ederdim. Bu sene beş gonca görünce şaşırdım. Sıcak ortam buldu da ondan mı bilemiyorum. Heucheralar için balkon ısısını yüksek tuttum. Bütün gün ve gece salonun balkon kapısı açık kaldı ve orası da hemen hemen ev içine yakın bir ısıda oldu.
Bu Kamelyaya pek hoş gelmedi ama clematisler ve amaryllisler adeta coştu.
Kamelya dibine de tohumu düşen haseki küpeleri de bayağı boylandılar.
Tohumlarımı bir kontrol edeyim hem onlardan hem de bahçeye gittiğimde elimde kalan bitkilerden size bir koli hazırlarım.
Siz üzülmeyin ve merak etmeyin yine rengarenk güzel bir teras meydana getireceğinizden hiç şüphem yok.
|