agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   telato / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/36369.htm)

telato 01-06-2015 20:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1384185)
Ben o kabukların koruyucu olduğunu, soyulmaması gerektiğini düşünürdüm hep. Dış kabukları soyulunca korumasız kalmıyorlar mı sn Telato. Ekmek için aldıklarımız da hep dışları kabuklu oluyor?

Çok derinden ayıklama yapmıyorum Sayın Aleydi; zaten 1-2 gün sonra bunlarda kararıcak ve temiz olarak muhafaza edeceğim.

h_dogan 02-06-2015 08:11

Oturak tiplerde çiçek salkımları sürgün uçlarında, sırık tiplerde ise çiçek salkımları genel olarak iki yaprak arasında kalan bölümde oluşuyor.

Bu sene domatesler telef olmasaydı fotoğraflardım. :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1383953)
Sayın h_dogan; Yalnız domateslerim büyümeden sırık veya oturak tip olduğunu anlayamıyorum:( Bahçem rüzgar alıyor ve toprağımda oldukça
yumuşak olduğu için domateslerim hemen yana yatıyor, bu yüzden bende nerde domates görsem askıya alıyorum:D:D İple bağlandığında daha derli toplu oluyor.

Sırık veya oturak tip olduğu nasıl anlaşılıyor, bu konuda bilgilendirirseniz, sevinirim.

telato 02-06-2015 09:25

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Bahçeniz için ise üzüldüğümü belirtmek isterim, bazen bahçemizin zarar görmesine engel olamıyoruz:(

telato 02-06-2015 09:26

Veya tünel seraya geçmemiz gerekiyor:D

telato 02-06-2015 10:08

2 Eklenti(ler)
Laleleri çıkarttığım yere karpuz ve kavun ektim...

Eklenti 556708

Bu ortadaki ne diyecekseniz? cevabını vereyim, geçen seneden kalma yavru glayöller..
Glayöllerin ilerisinde ise geçen sene topraktan çıkarmadığım örümcek zambağım var.

Eklenti 556709

Sanırım burda 70-80 adet glayöl var, bunları paylaşmak şart oldu:D Baş edemem yoksa...

telato 03-06-2015 11:14

3 Eklenti(ler)
Sebzelerim ilk meyvelerini vermeye başladı...

Eklenti 556807

Sakız Kabağı

Eklenti 556808

Domates

Eklenti 556809

Hıyar

akçabardak 03-06-2015 13:03

Bereketi bol olsun, ağız tadıyla tüketmeniz dileklerimle.

telato 03-06-2015 20:12

Teşekkür ederim Sayın Akçabardak; bende sizin sayfanıza bakıyorum ama son zamanlarda hep çiçek fotoğrafı paylaşıyorsunuz;) ben sayfanızda sizin sebzeleri görmek istiyorum:D
Sizinde yayınlamanızı bekliyorum:D

telato 03-06-2015 20:18

1 Eklenti(ler)
Bahçemin en son hali...

Eklenti 556955

akçabardak 03-06-2015 20:25

Haklısınız sayın telato, sebze fidelerimi bahçe sayfamda şimdiye kadar hiç paylaşmadım, bazı tohumları Tohum Takas Etkinliğinden edindiğim için gelişmeleri Tohum Paylaşım Sonrası sayfamda paylaşıyorum, zaman zaman yeni gelişmeleri, ilave fotoğrafları bu başlıkta paylaşıyorum, oradan takip edebilirsiniz.

aleydi 03-06-2015 21:39

Çok düzenli oldu her şey. Çiçek bahçeniz çok düzenliydi, sebzelerde öyle olmuş. Tebrik ederim, emeğinize sağlık. Ayrıca kıskandım:). Benim bahçem niye böyle düzenli değil diye:). Nasıl fotoğraflıym şimdi ben sebze bahçe mi? Bu görüntülerden sonra:).

telato 03-06-2015 22:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1384738)
Çok düzenli oldu her şey. Çiçek bahçeniz çok düzenliydi, sebzelerde öyle olmuş. Tebrik ederim, emeğinize sağlık. Ayrıca kıskandım:). Benim bahçem niye böyle düzenli değil diye:). Nasıl fotoğraflıym şimdi ben sebze bahçe mi? Bu görüntülerden sonra:).

Sayın Aleydi yazmayın bana böyle mesajlar:D
Esasında benim... sizden ve sayfama yazı yazan diğer saygıdeğer arkadaşlardan şikayetim var...
O kadar içten, sıcacık ve sevgi dolu mesajlar yazıyorsunuz ki...
Şimdi ne cevap yazacağımı bilemiyorum:D Napcaz şimdi:D

aleydi 03-06-2015 22:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1384751)
Sayın Aleydi yazmayın bana böyle mesajlar:D
Esasında benim... sizden ve sayfama yazı yazan diğer saygıdeğer arkadaşlardan şikayetim var...
O kadar içten, sıcacık ve sevgi dolu mesajlar yazıyorsunuz ki...
Şimdi ne cevap yazacağımı bilemiyorum:D Napcaz şimdi:D

Gerçekler acıdır, biberde öyle:D.Siz karınca misali (teşbihte hata olmazmış). Bütün bahar, hatta kış şartlarında çalıştınız. Ortaya bu güzellikler çıktı. Biz de arkadaşınız olarak gururla ve biraz kıskanaraktan:). Bu güzellikleri seyrediyoruz. İltifat olsun diye söylenmiş sözler değil. tekrarlamakta da bir sakınca görmüyorum. Çok beğendim çok güzel olmuş emeğinize sağlık.

telato 03-06-2015 22:43

Çok ama çoook teşekkür ederim :)

dongyul 04-06-2015 06:48

maşallah çok güzel görünüyor ellerinize sağlık bakımlı, sağlıklı ve düzenli bir bahçe böyle olur. ^^

telato 04-06-2015 10:20

Teşekkür ederim Sayın Dongyul; emin olun ki bende sizin sayfanıza her baktığımda;) aynı şeyleri düşünüyorum.

telato 04-06-2015 21:08

1 Eklenti(ler)
Geçen seneye göre 1.65 cm'le rekor boylanan mis zambak, misler gibi etrafı kokutan kokusuyla isminin hakkını veriyor...

Eklenti 557205

Lilium Candidum (Mis Zambak)

telato 04-06-2015 21:48

2 Eklenti(ler)
Sanırım Calochortus'un nasıl bir çiçek olduğunu hep beraber öğrendik:D

Eklenti 557214

En güzel renkli olanı en sona kaldı:D Ama bu güzel iki günden beri bu şekilde duruyor:(

Eklenti 557215

Yarında istanbulda gök gürültülü sağanak yağış olduğu söyleniyor... Açmasını bekliyoruz ya... Kesin yağmurdan yaprakları dökülür:(

B e t ü l 04-06-2015 22:29

Şemsiye veya büyük, delikli (5lt) su şişesiyle korumaya mı alsanız acaba? Rengi de çok tatlı. Umarım açtığını görürüz.:))

telato 05-06-2015 12:16

Evet haklısınız, kafama yattı:o hemen doğaya teslim olmayalım.

telato 05-06-2015 13:05

2 Eklenti(ler)
Eklenti 557307

Eklenti 557308

Yağmur henüz İstanbulda başlamadı, bende soğanlarım artık yeteri kadar havalandı diyerekten az olanları fileyle paketledim.

telato 05-06-2015 13:10

2 Eklenti(ler)
Eklenti 557310

Eklenti 557311

Fazla olan soğanları askılı fileye koydum.

Sûz-i Dilârâ 05-06-2015 14:21

Sayın telato, sebze bahçeniz çok düzenli, estetik ve bereketli bir görüntü veriyor. Bütün o çalışmalarınıza görüntü olarak değmiş, inşallah ürün olarak da değer ve bol bol karşılığını verirler size. ;)

Sizden gelen glayör soğanım kırmızı renk çiçek açtı. Çok çok güzel, daha önce hiç glayör yetiştirmemiştim, açıkçası ilgimi de çekmezdi ama sayenizde küçücük kare bir saksıda az bir miktar toprakla idare edebilip üstüne bir de nar çiçeği renginde güzellikler sunan bir bitkiyle tanışmış oldum. Fotoğrafını çektim ama bilgisayara ekleyemiyorum makinenin bağlantı kablosunda sorun var. :( Bu sorun giderse sayfama ekleyip paylaşmayı çok isterim bu güzelliği.

Soğanın tek oluşuna aldanıp küçük saksıya dikmiştim ama bol bol güneş aldı, toprağı da oldukça zengindi. Sanırım seneye de çıkabilir. Sayısını artırmayı düşünüyorum:D Pembe sümbülteberimin yanından iki minik yaprak daha sürüyor.;)

Bu arada mis zambak harika görünüyor, kokusu da eminim öyledir, ben de merakla bekliyorum açacağı günleri. :o

telato 05-06-2015 20:57

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Sayın Sûz-i Dilârâ; Glayöl'ünüzün açmasına sevindim, tabii fotoğrafını görmek beni dahada mutlu eder:D
Glayölün sayısını arttırcağını söylemişsiniz, bence satın almayın genede siz bilirsiniz ama yavru soğanlardan gönderebilirim.

Mis zambağın kokusuna gelince; Annem bana yıllardır mis zambağa-camii çiçeği deniliyor diye öğretti:o o zamanlar bende çiçeklerle ilgilenmiyordum
ve ismini öyle olduğunu sandım, neden annemim öyle dediğine ve denildiğine gelince, kokusu dedemin kokusuna benziyor:D veya camiye gidenlerin kokusuna:D
daha doğrusu hafif hacı yağı kokusuna benziyor:D

YeniGine 06-06-2015 00:44

Sayın telato soğanlarınıza ve düzeninize maşallah, emeklerinize sağlık.
:( Şimdi sizin mis zambakları görünce maşallah çoook güzeller; benim rahmetli komşumun bahçesinde kalan zambaklarım geldi aklıma... Bu sene onlar da çıkmadı.

Sûz-i Dilârâ 06-06-2015 02:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1385358)
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Sayın Sûz-i Dilârâ; Glayöl'ünüzün açmasına sevindim, tabii fotoğrafını görmek beni dahada mutlu eder
Glayölün sayısını arttırcağını söylemişsiniz, bence satın almayın genede siz bilirsiniz ama yavru soğanlardan gönderebilirim.

Mis zambağın kokusuna gelince; Annem bana yıllardır mis zambağa-camii çiçeği deniliyor diye öğretti:o o zamanlar bende çiçeklerle ilgilenmiyordum
ve ismini öyle olduğunu sandım, neden annemim öyle dediğine ve denildiğine gelince, kokusu dedemin kokusuna benziyor:D veya camiye gidenlerin kokusuna:D
daha doğrusu hafif hacı yağı kokusuna benziyor

O da mı hacı yağı gibi kokuyor:( Melissadan sonra ikinci hayal kırıklığı geliyor desenize:o Melissanın ağır kokusu yüzünden bir ara balkonun o bölümüne gidemiyordum, bir de yan bahçeden aynı koku rüzgârla geliyordu, ne yalan söyleyeyim bende mide bulantısı yaptı melissa ama kesinlikle istem dışı. Bu yüzden melissayı bu yaz halama götürmeyi düşünüyorum:D

Zambaklar da bir açsınlar bakalım notunu veririz:cool:

telato 06-06-2015 08:31

Sayın YeniGine; mis zambak yaprak bile çıkartmadıysa problem büyük olabilir.

Siz biliyorsunuz kokusunu ben Sayın Sûz-i Dilârâ'ya doğru söylemiyormuyum hacı yağı gibi değil:D
O kadar keskin kokusu yok ama andırıyor hafiften...

YeniGine 06-06-2015 23:10

Sayın telato ben nedense pek çiçek koklamıyorum valla bir kez koklamış olabilirim mis zambakları onu da hatırlayamıyorum... O güzel görüntüleri kötü de kokuyorlarsa değer bence...

:( 3 tane idiler, maalesef bu sene yaprak bile yok şöyle uzaktan baktığım kadarı ile... Şu an aklıma geliyor, acaba aileden birileri mi söküp götürdü soğanlarııı... Belki de olabilir...

telato 07-06-2015 09:49

3 Eklenti(ler)
Eklenti 557764

Sternbergia Lutea (Göç Göç Çiçeği)

Eklenti 557765

Tigridia Pavonia (Kaplan Çiçeği)

Eklenti 557766

Iris Germaniaca (Kök Süsen)

B e t ü l 07-06-2015 10:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1385080)
Sanırım Calochortus'un nasıl bir çiçek olduğunu hep beraber öğrendik:D

Eklenti 557214

En güzel renkli olanı en sona kaldı:D Ama bu güzel iki günden beri bu şekilde duruyor:(

Eklenti 557215

Yarında istanbulda gök gürültülü sağanak yağış olduğu söyleniyor... Açmasını bekliyoruz ya... Kesin yağmurdan yaprakları dökülür:(

Açmadı mı güzellik?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025