agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   telato / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/36369.htm)

telato 25-05-2015 23:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1382033)
Neemazal'ı daha önce kullanmış mıydınız?

Evet, tembellik yapıp satın aldığım organik böcek ilaçlarından biri, bu sene sebzelerimde ilk kullanışım. Neden sordunuz?

Sûz-i Dilârâ 26-05-2015 06:14

Sonuca göre arap sabunlu su yerine geçirmek için ben de bitkilerimde Neemazal kullanacaktım.

telato 26-05-2015 08:59

Malzemelerinin bulunabilinirliği açısından arap sabunlu ilaç iyi, eğer bu kadar ilerlemeden bitlerin varlığından haberdar olsaydım, neemazal'da almazdım,
benim için ilk öncelik kendi yaptığım organik ilaçlar.

telato 26-05-2015 09:21

1 Eklenti(ler)
Eklenti 555147

Ixia (Gelin Soğanı)

Milla 26-05-2015 10:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1382133)
Eklenti 555147

Ixia (Gelin Soğanı)

Mükemmel bir güzellik :)

telato 26-05-2015 19:38

2 Eklenti(ler)
Balkabaklarım adam olduda, yürümeye başladılar:D:D

Eklenti 555278

İpi tutsun diye ilk yardım benden... Sonrası ona kalmış:D

Eklenti 555279

akçabardak 26-05-2015 19:51

Sayın telato maşallah ilk adımlarını atmışlar, ipe sımsıkı tutunmuş, ellerinize sağlık.

aleydi 26-05-2015 20:00

Sayenizde hiç görmediğimiz güzellikte çiçekleri görüyoruz . lıxa ( Gelin soğanı ) Çok güzel emeğinize sağlık . Hala soğanlılardan umudumu kesmemem mi gerekiyor acaba , bu görüntüyle :) .

telato 26-05-2015 20:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1382326)
Sayın telato maşallah ilk adımlarını atmışlar, ipe sımsıkı tutunmuş, ellerinize sağlık.

Teşekkür ederim, bunlarda benim çocuklarım:D

telato 26-05-2015 20:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1382328)
Sayenizde hiç görmediğimiz güzellikte çiçekleri görüyoruz . lıxa ( Gelin soğanı ) Çok güzel emeğinize sağlık . Hala soğanlılardan umudumu kesmemem mi gerekiyor acaba , bu görüntüyle :) .

Sayın Aleydi; Ben bahçe sayfanızı hergün takip ediyorum, eğer ayrıntılı fotoğraflarını paylaşırsanız neler yapılabilirliği konusunda konuşabiliriz.
Ben sadece soğancı olmıyayım, bende sizlerin bahçesinde değişik soğanlı çiçekler görmek istiyorum, en iyisi sizleri yanıma çekeyim:D Sizleride soğancı yapayım:D

aleydi 26-05-2015 21:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1382342)
Sayın Aleydi; Ben bahçe sayfanızı hergün takip ediyorum, eğer ayrıntılı fotoğraflarını paylaşırsanız neler yapılabilirliği konusunda konuşabiliriz.
Ben sadece soğancı olmıyayım, bende sizlerin bahçesinde değişik soğanlı çiçekler görmek istiyorum, en iyisi sizleri yanıma çekeyim:D Sizleride soğancı yapayım:D

Soğanlı bitkilerin görselliği çok güzel .Sizin çalışmalarınızı görünce gözüm korktu açıkcası , pek bi zahmetli . taşlı toprağa gübreyi , döküp ekiyorum :) .Ben daha yolun başındayım:p Normaleri yetiştirmeyi öğrenince soğanlılara geçerim :D. Benim zamana ihtiyacım var :)

telato 27-05-2015 19:31

1 Eklenti(ler)
Beyazından ne kadar farklı gözüküyor, sanki farklı bir çiçek...

Eklenti 555492

Calochortus (Güzel Ot)

akçabardak 28-05-2015 00:40

Sayın telato beyaz olan Ixia ve bu sarı güzellik ikisi de soğanlı bitki midir? bayıldım çok şirinler, çok değişik bitkileriniz varmış, gizli hazine diye buna derler. Ellerinize sağlık.

Laleci_03 28-05-2015 13:26

Telato ağabeyim senin bahçe sayfanı daha çekici yapan da bu işte, çeşit çeşit, bilinmedik bir sürü güzellikle dolu, maşallah :D

telato 28-05-2015 13:38

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1382748)
Sayın telato beyaz olan Ixia ve bu sarı güzellik ikisi de soğanlı bitki midir? bayıldım çok şirinler, çok değişik bitkileriniz varmış, gizli hazine diye buna derler. Ellerinize sağlık.

Sayın Akçabardak; beyazından farklı dediğim Sayfa 20 Mesaj 574 Calochortus'tu.
Calochortus'la Ixia farklı çiçekler ve ikiside soğanlı çiçek;)
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Eklenti 555658

Calochortus (Güzel Ot)

telato 28-05-2015 20:55

1 Eklenti(ler)
Bugün sümbüllerimi topraktan çıkardım, sevindirici olan tarafı:D bu güne kadar sümbüllerim hiç yanından yavru vermemişti,
bu sene ne yaptıysam yaptım, bende bilmiyorum yavruladı. 9 adet sümbülüm vardı, 3 adet ana sümbülüm bozuk çıktı ve geriye kalan
6 adet sümbülümde 11 adet yavru soğan verdi, 17 adet sümbülümle artıdayım:D

Eklenti 555771

aleydi 28-05-2015 21:06

Bereketli olsun derler :) olmuş . Benimde gladyörler onlarca yavru vermişti . Çok mutlu olmuştum . Söküp hepsini mahvettim . Şimde de kararsızım . Toprakta kalanlar daha iyi açtılar . Dün fotoğraf çekecetim topraktakilerin durumunu göstermek için . Hatta bazı sökmediğim lalelerim , tek yaprak açmışlardı , devamı gelmedi . Acaba diyorum hava şartlarında mı öyle oldu bu yıl soğanlılar açamadı . Çünkü bazılarına baktım yavrulamışlar yinede açmadılar . Sizin gönderdikleriniz filizlendi öylece kaldılar . Dün ellerim , ayaklarımda dahil çamur içindeydi :) O yüzden fotoğraflayamadım durumlarını, aklımda :)

Sûz-i Dilârâ 28-05-2015 21:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1382128)
Malzemelerinin bulunabilinirliği açısından arap sabunlu ilaç iyi, eğer bu kadar ilerlemeden bitlerin varlığından haberdar olsaydım, neemazal'da almazdım,
benim için ilk öncelik kendi yaptığım organik ilaçlar.

Sorun yüzde doksan dokuz nokta dokuz :D bende olmakla birlikte arap sabununun mahvettiği bitkilerim oldu. Bu yüzden organik böcek ilacı varsa ölçüye dikkat etmek kaydıyla daha pratik diye düşünüyorum. Arap sabunlu ilacı sıktıktan sonra bitki, yerler, bitki cam önündeyse camlar kısaca her yer yapış yapış yağ oluyor. Bir de üstüne toz birikince adamakıllı pis olup çıkıyor balkonum:( Çiçeklerimin üçte ikisine arap sabununu uyguladığımı da düşünürsek her yer yapış yapış:eek:

Bu arada yavrulayan sümbülleriniz, hayırlı olsun. Ben de dün müydü galiba saksılarından çıkardım bir tanesi zaten bildiğim yavruluydu, onu da ayırdım uzun zamandır sulamayı kestiğim için toprağın içinde kurumuştu soğanlar, sizinkiler hâlâ taze görünüyor.

telato 28-05-2015 21:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1383056)
Bereketli olsun derler :) olmuş . Benimde gladyörler onlarca yavru vermişti . Çok mutlu olmuştum . Söküp hepsini mahvettim . Şimde de kararsızım . Toprakta kalanlar daha iyi açtılar . Dün fotoğraf çekecetim topraktakilerin durumunu göstermek için . Hatta bazı sökmediğim lalelerim , tek yaprak açmışlardı , devamı gelmedi . Acaba diyorum hava şartlarında mı öyle oldu bu yıl soğanlılar açamadı . Çünkü bazılarına baktım yavrulamışlar yinede açmadılar . Sizin gönderdikleriniz filizlendi öylece kaldılar . Dün ellerim , ayaklarımda dahil çamur içindeydi :) O yüzden fotoğraflayamadım durumlarını, aklımda :)

Sayın Aleydi; yavru laleler, gelişimini tamamlayamamış laleler tek yaprak açar, onların bir sonraki sene çiçek açmasını bekleyin, hava şartlarınında olumsuz etkilediğini düşünmüyorum,
özellikle soğuklanması gerekiyor zaten bahar soğanları...

telato 28-05-2015 21:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1383063)
Sorun yüzde doksan dokuz nokta dokuz :D bende olmakla birlikte arap sabununun mahvettiği bitkilerim oldu. Bu yüzden organik böcek ilacı varsa ölçüye dikkat etmek kaydıyla daha pratik diye düşünüyorum. Arap sabunlu ilacı sıktıktan sonra bitki, yerler, bitki cam önündeyse camlar kısaca her yer yapış yapış yağ oluyor. Bir de üstüne toz birikince adamakıllı pis olup çıkıyor balkonum:( Çiçeklerimin üçte ikisine arap sabununu uyguladığımı da düşünürsek her yer yapış yapış:eek:

Bu arada yavrulayan sümbülleriniz, hayırlı olsun. Ben de dün müydü galiba saksılarından çıkardım bir tanesi zaten bildiğim yavruluydu, onu da ayırdım uzun zamandır sulamayı kestiğim için toprağın içinde kurumuştu soğanlar, sizinkiler hâlâ taze görünüyor.

Sayın Sûz-i Dilârâ; NeemAzal'ı ev ortamında kullandığınızda kokusu rahatsızlık verebilir, daha sonra geçiyor veya ben dışarda kullandığım için bana kokusu geçiyor:D gibi geliyor. bilginize...

Sûz-i Dilârâ 28-05-2015 22:09

Tarsus'a geldiğimden beri bütün bitkilerim balkonda, sıcaklık o kadar hoş ki kış ortasında bile tohum çimlenip, çiçek açıyordu. Koku sorun olmaz yani. :D

telato 29-05-2015 22:53

3 Eklenti(ler)
Bugünde lalelerimi topraktan çıkarttım, bu sene lalelerimin rengini karıştırmamak için çok kararlıydım ama gene küçük karışıklıklar yaşadım:D Rengine göre ekme işlemini hiç gerçekleştiremiyeceğim sanırım:D

Eklenti 556036

Eklenti 556037

Eklenti 556038

telato 29-05-2015 23:13

1 Eklenti(ler)
Eklenti 556050

Ben sadece soğanlı, yumrulu ve rizomlu çiçek yetiştiriyorum, peki size abiniz, ablanız ve kuzeniniz tarafından gül hediye edilirse...

B e t ü l 29-05-2015 23:18

Ne mi olur? Yanlarına yalnız kalmasınlar diye değişik renklerden alınıp özenle dikilir:))

telato 29-05-2015 23:25

:D eeevet haklısınız, çiçek ailemi büyütüyorlar:D

telato 30-05-2015 21:00

2 Eklenti(ler)
İlk ektiğim domatesler büyüdüde, çiçeklenmeye bile başladılar.

Eklenti 556184

Eklenti 556185

Bende domatesleri bugün askıya aldım.

h_dogan 31-05-2015 12:19

Yalnız domatesleriniz sırık tipe benzemiyor. :)

telato 01-06-2015 00:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1383789)
Yalnız domatesleriniz sırık tipe benzemiyor. :)

Sayın h_dogan; Yalnız domateslerim büyümeden sırık veya oturak tip olduğunu anlayamıyorum:( Bahçem rüzgar alıyor ve toprağımda oldukça
yumuşak olduğu için domateslerim hemen yana yatıyor, bu yüzden bende nerde domates görsem askıya alıyorum:D:D İple bağlandığında daha derli toplu oluyor.

Sırık veya oturak tip olduğu nasıl anlaşılıyor, bu konuda bilgilendirirseniz, sevinirim.

telato 01-06-2015 20:29

3 Eklenti(ler)
Ayıklama Aşamaları...

Eklenti 556608

Eklenti 556609

Eklenti 556610

Iris Hollandica (Süsen)

aleydi 01-06-2015 20:34

Ben o kabukların koruyucu olduğunu, soyulmaması gerektiğini düşünürdüm hep. Dış kabukları soyulunca korumasız kalmıyorlar mı sn Telato. Ekmek için aldıklarımız da hep dışları kabuklu oluyor?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025