![]() |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Eklenti 544805
Cyclamen (Siklamen) Eklenti 544806 Ranunculus (Düğün Çiçeği) Eklenti 544807 Narcissus (Nergis) Eklenti 544808 Hyacinthus (Sümbül) |
4 Eklenti(ler)
Eklenti 545144
Bugünkü ilk iş, elediğim toprak ile mil'li toprağı karmak, sonrasında bahçeye yaymak. Eklenti 545145 Çuvalların içindeki gübreler ıslanmış, onları havalandırıyorum. Eklenti 545146 Bahçeme önce Leonardit ve kemik unu serpiyorum, sonrasında gübreleri eliyorum ve bahçeye seriyorum. Eklenti 545147 Artık beklemedeyim, eleme yaptığım için önümüzdeki 1 aylık dönemde bahçe toprağımda düzensiz çökmeler olabilir, fideleri dikmeden önce toprağı birkez daha havalandıracağım sonrasında toprağımı düzleyip, fidelerimi toprağımla buluşturacağım. |
5 Eklenti(ler)
Çiçek soğanlarımın hepsini ektim bugün...
Eklenti 545162 Eklenti 545163 Eklenti 545164 Eklenti 545165 Eklenti 545166 |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 545167
Eklenti 545168 Eklenti 545169 Eklenti 545170 Eklenti 545171 Artık güzel günler bekliyor beni :D |
Bereketli olsun, çiçeklerini görmek ümidiyle. :)
|
Teşekkür ederim İsmail bey.
|
Sayın telato merak ettiğim neden sepetlerle birlikte dikiyorsunuz soğanlıları... merakla takip edeceğim çiçeklerinizi, bol çiçekler dilerim.
|
Sayın Akçabardak; bu sepetler çiçek soğanları için üretilmiş, yapı marketlerde satılan bir ürün.
Çiçek soğanlarının dikiminde ve özellikle çıkartımasında çok kolaylık sağlıyor, soğanların kaybolmasını ve karışmasınıda önlüyor. Her sene ister-istemez çiçeklerimin yerleri değişiyor, bu yüzden bu sepetler benim için bir ihtiyaç... |
Hadi hayırlısı Telato ağabeyim, çok güzel olacak inşallah, çok :rolleyes:
|
1 Eklenti(ler)
|
Telato ağabeyim süpersin yaa süpersiiiin :D Ne güzel de yakışmış oraya Laleci :D :D
|
Laleci03 kardeşim işi garantiye bağladın :D hadi hayırlısı bakalım :D senin adına sayın telatoya ben de teşekkür ederim. Ne güzel bir paylaşım, birimizde yoksa diğerimizde olması demek, hepimizde olması demek.
|
Aynen Akçabardak ablacım çok haklısın ;)
Benim siyah laleler de açmak üzere yarın onları da atarım sayfaya :D |
Şimdi benim anlamadığım birşey var :D:D:D siyah ve beyaz laleleri biz ne zaman buluşturcaz.
Ben nede olsa artık işaretledim, soğanları çıkartırken beyazın hangi soğan olduğunu bileceğim:D ona göre çıkartıp Laleci_03'e göndereceğim:D doğru biliyorum değil mi? |
:D:D Ben de öyle düşünmüştüm Telato ağabeyim :D Aynı şeyi ben de benim siyah laleye uygulayacağım :D
|
3 Eklenti(ler)
|
Sayın telato 21 çeşit soğanınızı nereden aldınız?
|
Sayın Tolgahan83; Sorunuzun cevabını özelden yazdım.
|
Sanırım Sayın tolgahan83;
21+7 'den söz ediyor:D:D:D 21'in yanına bir de 7 ekledim:D insan dayanamıyor, tutamıyor kendini, tam bir hastalık bu iş :D |
Sayın telato sepetleri nereden aldınız? Bayağı güzel fikir.
|
Sayın Çiçeksever; bu sepetler büyük yapı marketlerinde satılıyor, bir kaç tanesinde gördüm, bu gördüğünüz sepeti bauhaus'tan aldım.
|
valla helal olsun size çok emek sarfettiniz kendi bahçem kadar seviniyorum bahçeniz geliştikçe zaten renklenmeye başladı azar azar :) inşallah biraz deneyimden sonra bende fotograf paylaşmaya başlayacagım sizin gibi :)
|
Bu bahçede en çok hoşuma giden sayın telato, sadece çiçeği, böceği değil toprağın hazırlanışını da aşama aşama göstermeniz. ;) Böylece biz bahçesiz üyeler de ileride bizi bekleyen işleri fotoğraflı bir anlatımla görmüş oluyoruz:D Fikir ediniyoruz.
Bu arada sepet işi çok akıllıca. Aklıma yazdım ilerisi için. Oxalis (süs yoncası) burada her bahçede, var. Sarısı, pembesi, mor yapraklısı olağanüstü hızlı tohum üretip çoğalıyor ve çimleniyor. Benim saksılarımda da kendiliğinden biten bir sürü süs yoncası var. Bir tanesi hariç hepsini söktüm. Çok üregen (arsız:D) saksıyı sarıveriyor. Bıraktığım oxalis de minicik boyuna bakmadan onlarca tohum üretti, bu kapsülleri yarıp silahla sıkar gibi etrafa saçıyor:D Hadi kolay gele, bu bahçe, balkon, saksı, çiçek-böcek işi bitmez. Benim tam bitti artık rahatım derken sil baştan temizlediğim oda toprağa bulanıyor :) sizin bahçeyi düşünemiyorum :) |
Sayın Serdar1984 ve Sayın Sûz-i Dilârâ;
İçten ve samimi dilekleriniz için teşekkür ederim. Lütfen arkadaşlar gaza getirmeyin beni:D iş bitti derken, bu şevk'le kazacak yer:D elenecek toprak arıyorum:D:D:D |
4 Eklenti(ler)
Eklenti 545623
Hatırlayacak olursanız, burada çok güzel bir renge sahip Sardunyam vardı... evet vardı ama koruyamadım:( Bu sene istanbul çok kış yaptı, dallarını naylon ve poşetlerle kapattım, toprağa kökler zarar görmesin diye malçlamada yaptım ama sonuç nafile... Koruyamadım:( üzgünüm... Eklenti 545624 Bu sene burası için farklı bir uygulama içersindeyim, ÇİLEK'lerimi buraya ektim, sarkan çileklerin olmasıda hoş bir görüntü vereceği düşüncesindeyim:D Eklenti 545625 Diğer çileklerimin de yayılmasını kontrol etmek için saksıda büyümesine olanak tanıyorum. Eklenti 545626 |
1 Eklenti(ler)
Sayın telato kargom geldi.
|
Sardunyaların kışın içeri alınması ve ısıtmasız bir ortamda donlardan korunması gerekir.
Kışın ev içinde güneş alan pencere önlerinde de gayet güzel gelişen ve çiçeklenen zahmetsiz, nazsız bir güzeldir aynı zamanda. ;) Güzelim sardunyama (kusura bakmayın ama biraz sahiplenmiştim onu:D) çok yazık olmuş. :( Çileklerinizden güzel verim alırsınız inşallah diyelim artık :) |
1 Eklenti(ler)
Bunlarda hazinelerim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025