agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   telato / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/36369.htm)

telato 14-04-2015 22:15

Bugün işten eve yorgun ve biraz morali bozuk bir şekilde döndüm.
Sizlerin mesajlarınızı okuyunca hayat buldum. Aslında fazla söylenecek bir şey yok. Herşey ortada...

Sayın İsmail Kuzucu, Sayın YeniGine, Sayın Sûz-i Dilârâ ve Sayın Laleci_03 teşekkür ederim.
Ve Ağaçlar.net üyeleri sizleri tanımak bana mutluluk veriyor, iyiki varsınız...

telato 14-04-2015 22:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1370803)
Dipnot belki ihtiyacınız olur belki de biliyorsunuzdur. Çocuklardan dolayı Yumurcak TV, TRT Çocuk kanallarını izliyorum. Yumurcak'ta Arka Bahçede Bilim diye bir program var oradan öğrendim. Bitkileri salyangozlardan korumak için bitkinin etrafına, yere bakır tel çekiyorlardı çember şeklinde. Bakır salyangozlarda bir tür elektroşoka neden olurmuş yere sıvadıkları sıvıyla etkileşime girip. O yüzden bakıra yaklaşmazlarmış. :D

Sayın Sûz-i Dilârâ; bu yöntemi biliyordum, ama bu mesajınızın şu şekilde faydası oldu, bakır telini uygulamama yönelik bir karar almamı sağladı. Bu yöntem salyangozlara karşı etkili bir yöntem ama kabuksuz sümüklüböceklere karşı etkili bir yöntem olmadığını belirtmek isterim.

telato 14-04-2015 23:51

3 Eklenti(ler)
Bu katmer yapraklı lalem, cimbomlu:D

Eklenti 546768

Eklenti 546769

Eklenti 546770

akçabardak 15-04-2015 07:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1371003)
Bu katmer yapraklı lalem, cimbomlu:D

Eklenti 546768

Eklenti 546769

Eklenti 546770

Ben katmersizini bulamazken :D arkadaşta katmerlisi varmış... gel de çatlama şimdi :D Ah laleci_03 şuraya bakar mısın :( ben boşuna cimbomluyum diye geçiniyormuşum :D

günebakan 15-04-2015 07:41

Günaydın sayın telato Bence verdiğiniz emeğin karşılığını az çok alırsınız hiç merak etmeyin ama yoldan geçenler bunu anlamasalarda olur siz eğer yaptığınız çalışmadan memnunsanız sorun yok bence:))
Ayrıca katmerli lalenizi koklarmısınız bendede bu renkten ve sade kırmızı katmerli laleler çiçek açtı ve mis gibi kokuyorlar acaba sizinkide kokuyormu diye merak ettim.

Laleci_03 15-04-2015 12:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1371013)
Ben katmersizini bulamazken :D arkadaşta katmerlisi varmış... gel de çatlama şimdi :D Ah laleci_03 şuraya bakar mısın :( ben boşuna cimbomluyum diye geçiniyormuşum :D

Akçabardak ablacım fotoğrafı görünce ben de böyle dedim içimden sonra bir baktım sen yazmışsın, söyleyecek bir şey kalmadı :D "Gel de çatlama şimdi" :D Şu güzelliğe bak ya :eek:

Sûz-i Dilârâ 15-04-2015 13:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1370991)
Sayın Sûz-i Dilârâ; bu yöntemi biliyordum, ama bu mesajınızın şu şekilde faydası oldu, bakır telini uygulamama yönelik bir karar almamı sağladı. Bu yöntem salyangozlara karşı etkili bir yöntem ama kabuksuz sümüklüböceklere karşı etkili bir yöntem olmadığını belirtmek isterim.

Sümüklüsü ayrı dert sümüksüzü ayrı:D Öldüremiyoruz da tek yapabildiğimiz uzaklaştırabilme çabası, o da nereye kadar. :mad:

serdar1984 15-04-2015 13:53

sayın telato hayatın zorluklarına karşı direncimizi artırmak için bahçeye veriyoruz kendimizi:) bahçeyi görünce tüm dertlerimi unutuyorum toprakla ugraşmak çok zevkli ve ayrıcalıklı bir iş :) sizin azminizi gördükçe bizde sizden kuvvet alıyoruz:) hani dedinizya ugraştığıma değer inşallah bir ayeti kerimenin mealinde şöyle der yüce ALLAH '' biz sizin kaderinizi sizin çabanıza bağlı kıldık'' çabanız ortada güzel olacagı aşikar :)

akçabardak 15-04-2015 16:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Laleci_03 (Mesaj 1371067)
Akçabardak ablacım fotoğrafı görünce ben de böyle dedim içimden sonra bir baktım sen yazmışsın, söyleyecek bir şey kalmadı :D "Gel de çatlama şimdi" :D Şu güzelliğe bak ya :eek:

Sözün bittiği yer burası olsa gerek :D Maşallah demekle yetineceğiz artık, ne diyelim... değil mi ama yaa...

telato 15-04-2015 19:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1371016)
Günaydın sayın telato Bence verdiğiniz emeğin karşılığını az çok alırsınız hiç merak etmeyin ama yoldan geçenler bunu anlamasalarda olur siz eğer yaptığınız çalışmadan memnunsanız sorun yok bence:))
Ayrıca katmerli lalenizi koklarmısınız bendede bu renkten ve sade kırmızı katmerli laleler çiçek açtı ve mis gibi kokuyorlar acaba sizinkide kokuyormu diye merak ettim.

kokmaz:o laledir sonuçta deyip hiç koklamayı akıl etmemiştim:o ne kadar önyargılı davranmışım, katmerli olmasının dışında hemde misler gibi kokuyor:D:D:D

telato 15-04-2015 19:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1371072)
Sümüklüsü ayrı dert sümüksüzü ayrı:D Öldüremiyoruz da tek yapabildiğimiz uzaklaştırabilme çabası, o da nereye kadar. :mad:

Ne kadar salyangoz ve sümüklüböceklerden, bahçeme zarar verdiği için hoşlanmasamda sonuçta CAN'dır, elle toplayıp yeşillik bir alana bırakılması en doğrusu bence...
Keşke zarar vermeseler:( Salyangozları sevimli bulduğum bile söylenilebilinir:D

telato 15-04-2015 20:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serdar1984 (Mesaj 1371085)
sayın telato hayatın zorluklarına karşı direncimizi artırmak için bahçeye veriyoruz kendimizi:) bahçeyi görünce tüm dertlerimi unutuyorum toprakla ugraşmak çok zevkli ve ayrıcalıklı bir iş :) sizin azminizi gördükçe bizde sizden kuvvet alıyoruz:) hani dedinizya ugraştığıma değer inşallah bir ayeti kerimenin mealinde şöyle der yüce ALLAH '' biz sizin kaderinizi sizin çabanıza bağlı kıldık'' çabanız ortada güzel olacagı aşikar :)

Yazdıklarınıza katılıyorum ve eklemek istiyorum, toprakla uğraşmak doğaya karşı farkındalık hissimizi geliştiriyor.

telato 15-04-2015 23:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1371013)
Ben katmersizini bulamazken :) arkadaşta katmerlisi varmış... gel de çatlama şimdi :) Ah laleci_03 şuraya bakar mısın : ben boşuna cimbomluyum diye geçiniyormuşum

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Laleci_03 (Mesaj 1371067)
Akçabardak ablacım fotoğrafı görünce ben de böyle dedim içimden sonra bir baktım sen yazmışsın, söyleyecek bir şey kalmadı "Gel de çatlama şimdi" :) Şu güzelliğe bak ya

Laleci_03 kardeş, bu renkler bize ters:D bu renkleri bahçeden uzaklaştırmak lazım;) Sayın Akçabardaka mı bu laleleri versek ne yapsak ;)
Neee laleci_03 sende mi istiyorsun? Olmazzz :D

telato 16-04-2015 07:03

1 Eklenti(ler)
Lale bahçemde hiç fena sayılmaz:rolleyes: karışık ekilmesi dışında... Karışmasın diye bir yıl birbirinden ayrı tutmak zor iş.

Eklenti 546886

Daha büyük bir görsel şölen için ablamla kararlaştırdık, bu cuma günü emirgana lalelere bakmaya gidiyoruz, Ben emirgana hiç gitmemiştim bu ilk olacak:D

günebakan 16-04-2015 07:04

Bende sizin gibi laler kokmaz diye hiç koklamamıştım meğerse ne kadar yanılmışız çok güzel kokuyormuş meğerse:)
Neyse şimdi bizim burda yazdıklarımızı okuyanların hepsi laleleri koklamaya başlarlar:)

Laleci_03 16-04-2015 13:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1371190)
Laleci_03 kardeş, bu renkler bize ters:D bu renkleri bahçeden uzaklaştırmak lazım;) Sayın Akçabardaka mı bu laleleri versek ne yapsak ;)
Neee laleci_03 sende mi istiyorsun? Olmazzz :D

Kardeş takım değil miyiz ki, ne olacak sanki? :p Neyse, Akçabardak ablama daha çok yakışır zaten bu cimbomlu lale, diyelim :D
Ayrıca ben de Pazar günü gideceğim Emirgan'a, Laleci gitmezse ayıp eder, değil mi? :D

telato 16-04-2015 20:28

1 Eklenti(ler)
Karışık renkler...

Eklenti 547033

Laleci_03 16-04-2015 20:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1371400)
Karışık renkler...

Eklenti 547033

Yine GS yine GS ben daha ne diyeyim :p
Şaka bir yana soldaki tomurcuklar siyah açacak sanki Telato ağabeyim?

akçabardak 16-04-2015 20:37

Orijinal Mesaj Sahibi telato :
Laleci_03 kardeş, bu renkler bize ters bu renkleri bahçeden uzaklaştırmak lazım Sayın Akçabardaka mı bu laleleri versek ne yapsak
Neee laleci_03 sende mi istiyorsun? Olmazzz

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Laleci_03 (Mesaj 1371299)
Kardeş takım değil miyiz ki, ne olacak sanki? :p Neyse, Akçabardak ablama daha çok yakışır zaten bu cimbomlu lale, diyelim :D
Ayrıca ben de Pazar günü gideceğim Emirgan'a, Laleci gitmezse ayıp eder, değil mi? :D

İşte böyle arkadaşlara can kurban :o her ne kadar cimbomlu olsamdaaa... beni de düşündünüz ya almış kadar oldum, cimbomlu da olsa o lale her bahçeye bence yakışıyor, ne diyebilirim ki (en küçücük bir tanecik yavrusuna hayır da demem hani) :o her ikinize de çok teşekkür ederim.

akçabardak 16-04-2015 20:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Laleci_03 (Mesaj 1371402)
Yine GS yine GS ben daha ne diyeyim :p
Şaka bir yana soldaki tomurcuklar siyah açacak sanki Telato ağabeyim?

Ama bakarmısın GS yan yana ne kadar güzel duruyor, arada çat sesi de duyar gibi oluyorum hani...:D

Laleci_03 16-04-2015 20:45

:D Nereden geliyor ki acaba bu çatırtı? Hiç bana bakmayın :D :D
Ya da, yok yok benden geliyor kesin ;) Çok güzel duruyorlar tamam, inkar edemem ne yapayım:D

akçabardak 16-04-2015 20:55

Bilmem bana öyle geldi demek ki... :D neyse gerçekten de çok güzeller.

telato 16-04-2015 21:01

3 Eklenti(ler)
Bunlarda yalınkatlı olanları desem...

Eklenti 547040

Eklenti 547041

Eklenti 547042

Laleci_03 16-04-2015 21:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1371413)
Bunlarda yalınkatlı olanları desem...

Başımı alıp gideceğim buralardan desem :o :eek: :D

akçabardak 16-04-2015 21:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Laleci_03 (Mesaj 1371416)
Başımı alıp gideceğim buralardan desem :o :eek: :D

Hayrola Laleci kardeşim başını alıp nereye, neden gidiyorsun :D ne oldu ki... :cool:

Laleci_03 16-04-2015 21:16

Emirgan'a taşınayım diyorum, lalelerin içinde kaybolayım diye ;) GS ile bir ilgisi yok kesinlikle yok, onu belirteyim de yani...:p

telato 16-04-2015 22:09

1 Eklenti(ler)
En çok hoşuma giden lalelerden biri... Ufak çiçeği var ama görüntü harika...

Eklenti 547067

telato 17-04-2015 21:14

1 Eklenti(ler)
Bugün Emirgan korusunda Lale Festivalindeydim, nasıldı sorusuna 192 fotoğraf çekmişim diye cevap vermek istiyorum:D havanın güzel olmasını fırsat bilip
herkes kendini emirgan korusuna atmış, cumartesi-pazar günü ne kadar kalabalık olacağını tahmin bile edemiyorum.
Herşey çok güzeldi;) ulaşımdaki trafik çilesi dışında...

Eklenti 547148

(fotoğraflar lale sayfasında...)

Laleci_03 17-04-2015 21:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1371647)
Bugün Emirgan korusunda Lale Festivalindeydim, nasıldı sorusuna 192 fotoğraf çekmişim diye cevap vermek istiyorum:D havanın güzel olmasını fırsat bilip
herkes kendini emirgan korusuna atmış, cumartesi-pazar günü ne kadar kalabalık olacağını tahmin bile edemiyorum.
Herşey çok güzeldi;)ulaşımdaki trafik çilesi dışında...
(fotoğraflar lale sayfasında...)

Yandım o zaman desene Telato ağabeyim, Pazar günü de ben gideceğim çünkü :o Ama laleler için değer :D Lale sayfasına da bakmayacağım, sürprizi kaçmasın diye :p
Yok yok bakarım, ben yine duramam :D

telato 17-04-2015 22:03

Beşiktaş-Sarıyer arasındaki trafik beni yorgun düşürdü, şu an evde baygın vaziyetteyim:D
Pazar günü hava sağnak yağışlı olacakmış, emigana gitme işini cumartesi gününe çek, Laleci_03 kardeş

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025