![]() |
Alıntı:
Sayın Sûz-i Dilârâ; maydanoz, tohumları en uzun sürede çimlenen sebzelerdendir. Tohum ekiminden yaklaşık 25-30 gün sonra çimlenme ve çıkış başlar. Tohum ekim derinliği 1-1.5 cm’dir, ben tırmıkla çok yüzeysel tarama yapıyorum. |
1 Eklenti(ler)
Yapı marketten aldığım sebze fideleri...
4 adet pembe köy domatesi, 4 adet kapya biber, 4 adet çarliston biber 2 adet salatalık, adedi 55 kuruş Bu daha başlangıç:D Eklenti 548598 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Tohumlarım çimlenmeye başladı, bunları yarın direk toprakla buluşturacağım, yarın abiminde işe gitmiyor olması güzel, yardımcı olacak kişi bulundu:D
zaten her zaman yardım ediyor, ikimizin bahçesi burası... Yanımda abim var diye böyle yazıyorum:D:D Eklenti 548622 Eklenti 548623 Eklenti 548624 |
Çok güzel çimlenmişler, değişik bir çimlendirme yöntemi iyi fikirmiş, güle güle büyütün fidelerinizi.
|
Teşekkür ederim, Sayın Akçabardak bu çimlendirme yöntemi balkabağı, karpuz, salatalık v.s. için çimlendirme yöntemi... Diğerleri için değil.
Bu şekilde çimlendirdikten sonra toprakla buluşturuyorsun, büyütüp fide yapmıyorsun. |
1 Eklenti(ler)
Bugün aldım elime kağıdı-kalemi, geçtim bahçeme, çizmeye başladım, düz bir zemin bulamadığım için yazım biraz çince oldu:D umarım okunabiliniyordur...
Çimlenen tohumlarımı bu plan dahilinde ekeceğim... Eklenti 548773 Bugün çimlenen tohumlarımı ekmeyi düşünüyordum ama başka işlerim çıktı, yarına artık... |
1 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Eklenti 548932Eklenti 548933
Eklenti 548934Eklenti 548935 Sonrasında plan dahilinde 8 adet öbek açtım. |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Sayın telato bahçeniz bereketli olsun ;)
|
Teşekkür ederim, Sayın Cevbay
|
Maşallah Telato ağabeyim çok düzenli, disiplinli, verimli çalışıyorsun, inşallah bir gün bahçem olursa bir seni, bir de İsmail Kuzucu ağabeyimi örnek alacağım ;)
|
Ben de bahçe istiyoruum!..
Ellerinize sağlık, Sayın telato nakış gibi işliyorsunuz bahçenizi, rastgelsin. O bölge boşmuydu ki?.. |
Urununuz bo ve bereketli olsun.
|
Sayın Laleci_03, Sayın YeniGine, Sayın Sonkez iyi niyetleriniz için teşekkür ederim.
Sayın YeniGine bu bölgede bir hafta öncesine kadar marul-kıvırcık ekiliydi. Bu bölge lale bahçemin biraz ilerisi, alt tarafta merdivenler ve küçük üçgen alan var, bu bölgenin üst tarafında ise toprağını elediğim gerçek sebze bahçem var. Aklıma gelmişken söyliyeyim, o bölgedeki balkabaklarını kenar tarafına ekmemin amacı, o bölgedeki topraktan gücünü alması ama yön vererek üst bahçemdeki telleri saracak olması, yani balkabakları için bahçemden yer kaybetmiyeceğim. Keşke benimde bir seram olsa:D Sera istiyorumm:D |
4 Eklenti(ler)
Çok renkli lale bahçem, zaman içinde geç açan siyah lale'lere alanı bırakıyor.
Eklenti 549203 Eklenti 549204 Eklenti 549205 Eklenti 549206 |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 549259
Henüz açmamış olan bu lalemi diğerlerinden farklı tutuyorum, gölge bahçemde yer alıyor, bilinmedik bir lale değil ama benim gözümde zarif ve estetik... |
Bahçede eldivenle çalışanlara şaşıyorum.Eliniz toprağa değse daha hoş olur.İyi çalışmalar.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 549391
Bugün bahçemin kenar taraflarına çimlenmiş salatalık ve acur tohumlarını ektim, salatalık ve acurlara yön vererek telde dolaşmasını sağlayacağım. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 549404
Aşağıdaki bahçeme 3 ocak farklı balkabağı ekmiştim, dayanamadım 1 ocak balkabağıda buraya ekeyim dedim, tabi ki buda farklı... |
1 Eklenti(ler)
Gloxinia Speciosa (Bardak Menekşe)
Eklenti 549483 Ne yazık ki:( benim de evde bir adet çiçek yetiştirme hakkım var, bu yaz için;) bu hakkımı Bardak Menekşeden kullandım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025