![]() |
3 Eklenti(ler)
Bugün sabahtan buraya başlamışken ara verdim.
Eklenti 536414 Çünkü evin arkasına doğru giden duvarda çok meyil vardı hafiften düzlemem gerekti. Eklenti 536415 Madem diğer tarafa çit yapılmış burayada yapılsın dedim, esasında burası hiç hesapta yoktu. Yarın kar yağcakmış, kar geçtikten sonra demirci ustası gelip burayıda yapıcak, dışarısı soğuk bende eve kaçtım artık... Eklenti 536416 |
2 Eklenti(ler)
Sümbülteber harekete geçti...
Eklenti 536429 Eklenti 536430 Rengi PEMBE :D, eğer bi pembe çıkmazsa :dilli: |
1 Eklenti(ler)
İstanbulda kar yağmaya başladı, bende dışardaki çiçek soğanlarımı bodruma koyarken fotğraflayıp son durumdan haberdar etmek istedim.
Calochortus, Muskari-Pink Sunrise (Üzüm Sümbülü), Muskari-Comosum (Üzüm Sümbülü), Galanthus-Diyonisis (Kardelen), Tulipa-Sensual Touch (Lale), Hyacinthus-Red Diamond (Sümbül), Leucojum Aestivum (Göl Soğanı),Allium Carinatum Spp Pulchellum (Süs Soğanı), Nectaroscordum Siculum (Ballı Salkım) filizlenmeye başladı, diğerlerini beklemedeyim. Eklenti 536489 |
1 Eklenti(ler)
Eyvah, eyvah, eyvah...
Herşeyden bahsettimde İsmek'te bahçe bakımı kursuna gittiğimi söylemeyi unuttum mu? Belediyenin terasında bahçe bakımı eğitimi aldıktan sonra Nisa hoca ve kursiyer arkadaşlarla birlikte fotoğraf çektirelim dedik. Eklenti 536756 |
5 Eklenti(ler)
Limon dalında bir başka duruyor... Peki taze taze dalından kopartıp kullanmak... O da insana ayrı bir keyif veriyor olmalı...
Benim limon yetiştirmek için ayrı bir hevesim var, belkide yetiştiremediğimden kaynaklanıyor bu... Eklenti 536867 Limonun rüzgarı sevmediğini, belli aralıklarla ahır gübresinin vermenin gerekli olduğunu ve sıvı organik gübrelerin meyve tutumuna faydalarını ve ağaçlar.netten limon yetiştirmek daha birçok şey öğrendim. Eklenti 536868 İlk başta limonlarım için iyi bir toprak karışımı hazırlamaya karar verdim, bu karışımda yok yok. Bahçe toprağı, koyun gübresi, dere kumu(mil), leonardit, ponza ve kemik un'unu karıştırdım, toprak işi tamam... Eklenti 536869 Şimdi sırada 15 gün aralıklarla yapraklardan organik sıvı gübre vermek var. Sonucu hep beraber göreceğiz... Eğer sonuç olumsuz olursa manavda tahta kasaların içindeki limonlara bakmaya devam edeceğim :D Başka çare yok... Eklenti 536870 Eklenti 536871 |
1 Eklenti(ler)
Sayın Telato ,Benim limonumun da Bir ara yaprakları kıvrıldı ,dalları kurudu .Umudumu kesip sökmeyi bile düşünmüştüm .Ablam mandalinine sıvı gübre verdiğinde çiçek açtığını söyleyince ,bende limonuma sıvı gübre verdim .Çok fazla değil bir iki kere . Çiçek açmasa da yaprakları yeşerdi , canlandı . Bu yeşil görüntüsü bile beni mutlu etti . Umarım toprak karışımınız ve sıvı gübre işe yarar .Hep birlikte çiçeklendiğini görürüz .
Eklenti 536872 |
Evet, çok iyi gözüküyor Sayın aleydi.
Acaba hangi marka sıvı gübre kullandığınızı öğrenebilirmiyim? Saygılarımla... |
Alıntı:
|
Son zamanlarda hangi sıvı gübreyi almam konusunda araştırmalar yapıyorumda bu yüzden sordum, organik olması cok önemli...
Markayı özelden mesaj atarakta bildirebilirsiniz. Şimdiden teşekkürler. |
5 Eklenti(ler)
Bugün annem, ablam ve abimi organize edip hayvan barınağına getirdim. Hayvan barınaklarının, köpeklerin altına sermek için gazete kağıdı, yorgan ve battaniyelere
ihtiyacı var, bizde evde kullanmadığımız yorganları onlara getirdik. Eklenti 536947 Eklenti 536948 Esas yardıma ihtiyacı olan ise barınağın etrafına yani ormana bırakılmış yüzlerce köpek...Onları hiç unuturmuyuz, onlarada mama yardımında bulunduk. Eklenti 536949 Eklenti 536950 Ben ve ailem imkanlarımız elverdiğince onlara yardım edebiliyoruz, Peki gerçek hayvanseverler, onlar bu hayvanlar için zaman ayırıyorlar, hayatının çoğunu bu hayvanlara yardım etmeye adıyorlar... Bakın ne güzel yuvalar yapmışlar... Eklenti 536951 NOT: Bir Beşiktaş taraftarı olarak, Beşiktaş ÇARŞI gurubunun köpekler için yaptırmış olduğu kulübeleri görmek beni gururlandırdı. ÇARŞI heryerde diyebilirmiyiz? |
Sayın telato, harika bir paylaşım, gönlünüze sağlık, kutlarım. Ne güzel mamalarını da yiyorlar, sanki benim karnım doydu.
Ben de az önce saz ekibime ziyafet çektim; haşlanmış, çorbalık diyorlar tavuk parçaları. :) Çok şükür huzurluyuz. |
Evet doğru söylüyorsunuz, yardım ettiğimiz sürece huzurluyuz...
Sizin saz ekibine ben bayılıyorum:Dbayılıyorum |
Fenerbahçeliyim ama Çarşı grubunu her zaman takip etmişimdir. Toplumsal konularda ilk öncülük yapanlar onlar. Tebrik etmek gerekli..
|
Gerçekten haklısınız.
Gezi direnişinden Nükleer enerji karşıtlığına; Hayvanseverlikten doğanın korunmasına... Her türlü sosyal projenin içinde çarşıyı görebiliyoruz. Ve bununlada gurur duyuyoruz. |
3 Eklenti(ler)
Birkaç gündür bahçemde yaptığım şeyler hep aynı...
Eklenti 537364 Kaba sıva yap... Eklenti 537365 Toprağı ele... Eklenti 537366 Çıkan taşları geçici olarak garaja dök... |
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Bahçemden kar manzaraları...
Eklenti 537512 Eklenti 537513 Eklenti 537514 Eklenti 537515 Eklenti 537516 |
Bende bir Beşiktaşlı olarak takımımla gurur duyuyorum .Daha çok arttı bu gururum bu görüntülerle . Sizi de tebrik ederim can dostlarını düşündüğünüz için .kolay gelsin .
Not :Gübrenin adını yanı başımda öğrenemedim . Ama öğrencem sürekli aklımda :) |
Bu bahçeyi takibe başladığımdan beri okuduğum ve gördüğüm en güzel mesaj ve görüntüler barınakla ilgili olanlar.
Allah sizden razı olsun. O sahipsiz cancağızlara yardımda bulunmak, dertlerini anlatmaktan aciz olduklarından dertlerine derman olmak, onları sevmek, yanlarında olduklarını hissettirmekten daha güzel bir duygu var mıdır bilemem. Bazen insansever, her zaman hayvansever olarak size buradan dünyalar dolusu dualar gönderiyorum. Allah sizi iki cihanda mutlu etsin. Lütfen bu konudaki paylaşımlarınıza devam edin. |
gerçekten tebrik ederim çok güzel iişler başarıyorsunuz. emeğinize sağlık ^^
|
Sn Telato benim özel mesajım ulaştı mı size? Sanırım özel mesajımda bir sorun var .
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 537875
KEDİLER... ( Evin sahibi sanki bizler değil onlar :D ) Evimde 2 tane kedi besliyorum, bizim evin yanında kuzenlerim oturuyor, onlar kedilerinin sayısını kendileride bilmiyor :D ama 15'den fazla, bizim evin üst tarafındaki komşumuzunda 1 tane kedisi var yani bizim evin bulunduğu bu 500 m2'lik alandaki beslenilen kedi sayısı insan sayısından fazla, bide mahallenin kedileri var onlarda burayı geçiş alanı olarak kullanıyorlar, düşünebiliyormusunuz buradaki güzelliği... Ama böyle bir kedi cennetinde kedinin zararlarına karşıda bahçemi korumam gerekiyor, herkes tarafından bilinen yöntem pet şişeyi kesip çiçeğin üzerine geçirmek. Bu belki bir çiçek için geçerli bir yöntem ama fazla olması bahçenin görselliğinide bozuyor. Faydalı bilgi... Her gün çiçek bahçemin içinde kedilerin oynamasını ve çıkartılan çiçek soğanlarını görünce bunu önlemek için birşey yapmam düşüncesi sardı, ben hiç kimsenin bahçesinde görmedim belki herkez yapıyordur böyle birşey ama ben başka bir kimseden görmeden bu basit ve kolay yöntemi buldum. Sizler bile bu teller neyin nesi, neden bahçesine sermiş demişsinizdir. Kediler tuvaletlerini yapmak için kazma içgüdüleri var, kazamayınca orayı tercih etmiyorlar, tabi ki ilk zamanlar birkaç deneme yapıyorlar, sonra kazılmayacağını öğreniyorlar. Hatta burayı oyun alanı olarak bile tercih etmiyorlar, bazen istisnai durumlar oluyor tabi ki kediler tuvaletini yapmak için yer kazma içgüleri olduğu gibi tuvaletini yaptıktan sonrada üzerine kapatma içgüdüleri var, istisnai durumlarda kazmadan kapatmadanda yapıyorlar, bu yöntem köpekler için ise hiç etkili bir yöntem değil belirteyim. Sizlerde kedilerin çiçek soğanlarınızı çıkartmasından muzdaripseniz bu yöntemi deneyin derim. |
Güzel bir fikirmiş Sayın telato, ben de o telleri görünce soğanlar için yer belirlemekte tercih ettiniz diye düşünmüş idim.
|
Sanırım bir çok kişide öyle düşündü, soğanlar küçük olursa teli kaldırmadan aradan dikiyordum, söküceğim zamanda hangi tel aralığında hangi renk,
hangi çeşit olduğunu bulmama yardımcı olmasıda telin ekstra faydası... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 537907
Bugün istabulda karlar erimeye başladı ama halen bahçem karlar altında... Bu fotoğrafı kar yağmaya başlamadan önce çekmiştim, Sayın Pria'dan satın aldığım erlicheer nergisler... |
5 Eklenti(ler)
Asmaların etrafını çevirdim, hiç'te kötü durmadı. :o
Eklenti 537959 Eklenti 537960 Eklenti 537961 Eklenti 537962 Eklenti 537963 |
5 Eklenti(ler)
Çiçek tarh'ımın dışında kalan ağaçları çıkartıyorum, evimin arkasındaki bahçeye ekeceğim, yeni alacağım meyve ağaçlarını ise çiçek tarh'ının içine ekeceğim.
Eklenti 538078 Eklenti 538079 Eklenti 538080 Eklenti 538081 Eklenti 538082 |
Bu mevsiminde bile çalışıyorsunuz sayın Telato . Eminim çabalarınız karşılığını alacaksınız . Bahçeniz baharda çok güzel olacak .
Meyve ağacı olarak neler ekmeyi düşünüyorsunuz .Çiçek tarhı dediğiniz bölge , duvar kenarına mı .O kısım sanki dar gibi göründü gözüme ,meyve ağaçları çok büyüyeyebiliyor .Kolay gelsin |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025