agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   telato / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/36369.htm)

Sûz-i Dilârâ 22-02-2015 20:33

Ben olsam asmaların ve varsa diğer ağaç altlarına hercai ya da bahçe menekşesi dikerdim:)

telato 22-02-2015 21:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1358551)
Bu mevsiminde bile çalışıyorsunuz sayın Telato . Eminim çabalarınız karşılığını alacaksınız . Bahçeniz baharda çok güzel olacak .
Meyve ağacı olarak neler ekmeyi düşünüyorsunuz .Çiçek tarhı dediğiniz bölge , duvar kenarına mı .O kısım sanki dar gibi göründü gözüme ,meyve ağaçları çok büyüyeyebiliyor .Kolay gelsin

Sayın aleydi;

Evet çiçek tarhı, çiçek dikilmesi için ayrılmış yer demek sizinde belirtiğiniz o bölge.
Oraya kiraz ekmeyi düşünüyorum, annem kirazı çok sever ve kiraz fideside çok erken meyve verir.

aleydi 22-02-2015 21:49

1 Eklenti(ler)
Kiraz benimde en sevdiği meyvadır .Ablamın kiraz ağacını ekliyorum izninizle . Fidanınız büyüdüğünde böyle olacak .

Eklenti 538085

telato 22-02-2015 22:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1358555)
Ben olsam asmaların ve varsa diğer ağaç altlarına hercai ya da bahçe menekşesi dikerdim:)

Sayın Sûz-i Dilârâ;

Ben soğanlı, yumrulu, rizomlu çiçeklerle yakından ilgilendiğim için sizinde gördüğünüz gibi asmanın birinin altında uyku çiçeği (soğanlı) var, diğerine ise çuha çiçeği (rizomlu) dikmeyi düşünüyorum.
Kendimi soğanlı, yumrulu, rizomlu çiçeklerle sınırlıyorum, sınırlamazsam hepsinden istiyorum. :D Tutamıyor insan kendini...

telato 22-02-2015 22:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1358579)
Kiraz benimde en sevdiği meyvadır .Ablamın kiraz ağacını ekliyorum izninizle . Fidanınız büyüdüğünde böyle olacak .

Eklenti 538085

Çok güzel gözüküyor ama...
Aman Allahım bu kadar büyükmü olucak :D

İsmail Kuzucu 22-02-2015 22:31

Sayın aleydi tam yetişkin bir ağaç eklememiş. :) 80-90 yaşına geldiklerinde 200-250 m2lik alanı kaplamaya başlıyorlar. Rahmetli dedemin böyle bir ağacı vardı, bulabilirsem fotoğrafını eklerim. Kök kısmı sadece gelişmiş bir ağaç kadardı.

telato 22-02-2015 23:07

Sayın İsmail Kuzucu;
Şimdi bende merak ettim, eklerseniz sevinirim...

İsmail Kuzucu 22-02-2015 23:41

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1358617)
Sayın İsmail Kuzucu;
Şimdi bende merak ettim, eklerseniz sevinirim...

Ağacın budanmış hali, kesilen yerler belli oluyor zaten. Toplanması zor olduğu için budanmıştı ama onunda etkisi olmamıştı.

Şeftali ağaçları arası 5 metre. Budanmış hali dahi 2 sıra şeftaliyi geçiyordu. Telefon direğinin boyu 6 metre, budama öncesi bu direğin 2 katıydı.

Eklenti 538172

Eklenti 538173

Eklenti 538174

aleydi 23-02-2015 00:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1358604)
Sayın aleydi tam yetişkin bir ağaç eklememiş. :) 80-90 yaşına geldiklerinde 200-250 m2lik alanı kaplamaya başlıyorlar. Rahmetli dedemin böyle bir ağacı vardı, bulabilirsem fotoğrafını eklerim. Kök kısmı sadece gelişmiş bir ağaç kadardı.

Yok mu arttıran :) Pardon sayın İsmail Kuzucu fular arttırımı sanmıştım ben :) Şaka bir yana muhteşem bir şey bu .
Çocukluğum hep ağaç tepelerinde geçmiştir ,çalıkuşu misali .Geçen yıl Bursa Gölyazı'ya gittik ,asırlık bir çınar ağacı var . En çok görmek istediğim oydu .Farklı bir yoldan girmişiz ,sırf ben o ağacı görmek için ,yürüyerek adanın etrafından dolaştım . Görünce çok duygulandım . Kim bilir ne çok yaşama şahitlik etmiştir , diye .

Muda 23-02-2015 09:06

Sn. telato;
Bahçeniz gördüğümüz kadarı ile küçük. Mümkün olduğu kadar en verimli şekilde kullanmaya çalışıyorsunuz. Ağaçlarınızı dikerken onbeş yirmi yıl sonra ne kadar büyürler kafanızda canlandırarak dikmeye çalışın. Gölge seven bitkilerin dışında bazı bitkiler tam güneş veya kısmi güneş istemekteler. Bunun ötesinde ağacın altında bazen ot bile yetişememekte. Gerekli olan güneşi, besin maddelerini ve suyu diğer bitkilere göre oldukça büyük yayılmış durumda olan kökleri ile aldıkları için. Benim güneş karşısında son derece rahat büyüyen eski bahçemdeki güllerim başka bir arkadaşın gölgede kalan ve zamanla ağaçların büyümesi ile büyük bir kısmı ölümün eşiğine geldiler. Tabi gül bile veremiyorlardı. Tam olarak karar vermeden uygulamayın. Ağaç büyüdüğü zaman yerinden sökemiyorsunuz.

telato 23-02-2015 19:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1358579)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1358628)
Ağacın budanmış hali, kesilen yerler belli oluyor zaten. Toplanması zor olduğu için budanmıştı ama onunda etkisi olmamıştı.
Şeftali ağaçları arası 5 metre. Budanmış hali dahi 2 sıra şeftaliyi geçiyordu. Telefon direğinin boyu 6 metre, budama öncesi bu direğin 2 katıydı.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1358662)
Sn. telato;
Bahçeniz gördüğümüz kadarı ile küçük. Mümkün olduğu kadar en verimli şekilde kullanmaya çalışıyorsunuz. Ağaçlarınızı dikerken onbeş yirmi yıl sonra ne kadar büyürler kafanızda canlandırarak dikmeye çalışın. Gölge seven bitkilerin dışında bazı bitkiler tam güneş veya kısmi güneş istemekteler. Bunun ötesinde ağacın altında bazen ot bile yetişememekte. Gerekli olan güneşi, besin maddelerini ve suyu diğer bitkilere göre oldukça büyük yayılmış durumda olan kökleri ile aldıkları için. Benim güneş karşısında son derece rahat büyüyen eski bahçemdeki güllerim başka bir arkadaşın gölgede kalan ve zamanla ağaçların büyümesi ile büyük bir kısmı ölümün eşiğine geldiler. Tabi gül bile veremiyorlardı. Tam olarak karar vermeden uygulamayın. Ağaç büyüdüğü zaman yerinden sökemiyorsunuz.

Sanırım kiraz fidanı ekmem konusunda biraz daha düşünmem gerekiyor...

telato 25-02-2015 19:31

1 Eklenti(ler)
Satın almış olduğum dere kumlu(mil) bahçe toprağına leonardit ve koyun gübresi katarak verimli hale getirdim, sonrasında marul diktim.

Eklenti 538438

telato 26-02-2015 22:09

3 Eklenti(ler)
Bahçe bakımı kursuna gittiğimi önceden söylemiştim, bu perşembe günü bizi hobi bahçelerine getirdiler, eğitim çalışmamız buradaydı.
Hobi bahçeleri beykoz belediyesinin, bahçesi olmayıpta bahçeyle ilgilenmek isteyenlere ücret karşılığında kiraladığı küçük bahçeler...

Eklenti 538634

Eklenti 538635

Eklenti 538636

aleydi 26-02-2015 23:55

Ne güzel bir etkinlik . Bizim Eskişehir de de bu tür hobi bahçeleri var .Bahçe bakım kursu var mı bilmiyorum .Yoksa da ben önereyim açsınlar :) .
Biraz bahseder misiniz eğitimden ,ne kadar sürüyor , neler öğreniyorsunuz ?

telato 27-02-2015 19:44

Sayın aleydi;

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Meslek Eğitimi Kursularından biri bahçe bakımı kursu, ekim ayından mayıs ayına kadar 8 aylık zamanı kapsıyor, haftada 1 gün gidiliyor.
Sabahtan sınıflarda teori çalışması yapılıyor, sabahın ilk yarısında bitkilerde büyüme gelişme, bitki organları, meyvecilik gibi konular işleniyor, ikinci yarısında ise budama ve aşılama gibi konular işleniyor.
Öğleden sonra ise uygulama ve tatbik yapmak için bizi hobi bahçeleri veya seralara getiriyorlar.
Bu programı bitiren kursiyerler, 8 ayın sonunda sertifikalarını alarak, seralarda çalışabiliyorlar.

telato 01-03-2015 22:34

1 Eklenti(ler)
Mis gibi kokuyor...

Eklenti 538934

telato 02-03-2015 18:43

1 Eklenti(ler)
Bugün bauhaus'taydım, organik toprak düzenleyeci (sıvı haldeki hümik asit) ve çiçek soğanlarıyla toprağa gömülen çiçek soğanlarının toprağa ekilmesini
ve çıkartılmasını kolaylaştıran bu ürünü satın aldım. Bauhaus'ta fotoğrafını çektiğim çiçekleri ise Yapı Marketlerde Satışı Olan Bitkiler sayfasında paylaştım.

Eklenti 539014

telato 02-03-2015 22:28

1 Eklenti(ler)
Suçlu bulundu...

Eklenti 539060

Gece operasyonu sonuç verdi.

akçabardak 02-03-2015 22:47

Suçlu olan nedir göremiyorum.

telato 02-03-2015 22:55

Kurt var, Sıklamenin yapraklarına bir dadandı, yaprak bırakmadı, çiçekleri var yaprağı yok sıklamenin...

telato 03-03-2015 08:23

1 Eklenti(ler)
Buda sabah hali...

Kurtçuk yüzünden neredeyse yapraksız kaldı. Gündüz o kadar yaprakların altına olsun her tarafına bakıyordum göremiyordum, salyangoz gibi kurtçukta geceleyin çıkıyormuş.
Salyangozların gündüzleri saklanabileceği yerleri büyük oranda kapattım, buda salyongoz sayısını çok azalttı.
Neee artık kurtçuk için mi bahçemde gece nöbetine çıkacağım. :D

Eklenti 539130

serkan_istanbul 03-03-2015 09:04

Bahçe sayfanızı tek tek dolaştım ellerinize sağlık.

telato 03-03-2015 09:09

Sayın Serkan_İstanbul; Çok teşekkür ederim.

telato 03-03-2015 23:48

2 Eklenti(ler)
Duvarın ince sıvası yapıldı, çiçek tarh'ına toprak koyup zenginleştirildi.

Eklenti 539226

Ve son olarak kediler kazmasın diye toprağın üzerine tel serildi.

Eklenti 539227

Artık çiçeklerimi dikmeye başlayabilirim...

aleydi 04-03-2015 14:16

Elinize sağlık çok güzel olmuş , çiçeklendiklerini sabırsızlıkla bekliyoruz :)

eneskrky 04-03-2015 17:35

sayın telato abicim sakıncası yoksa şu soğanlı bitki için aparatları ne kadara aldın fiyatı nedir :) ?

telato 04-03-2015 19:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eneskrky (Mesaj 1360782)
sayın telato abicim sakıncası yoksa şu soğanlı bitki için aparatları ne kadara aldın fiyatı nedir :) ?

Sayın Eneskrky; yuvarlak olanın 3 adet fiyatı 5.90 tl, kare olanın 4 adet fiyatı 7.90 tl, bide bu kare olanın daha büyüğünden vardı onunda 3 adet fiyatı 7.90 tl.

telato 04-03-2015 19:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1360734)
Elinize sağlık çok güzel olmuş , çiçeklendiklerini sabırsızlıkla bekliyoruz :)

Bende sabırsızlanıyorum ama bir ekebilsem :D nasıl ekeceğim konusunda bir türlü karara varamıyorum, acaba bir tarafını yaz köşesi bir tarafını kış köşesimi yapsam ;)

aleydi 04-03-2015 19:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1360817)
Bende sabırsızlanıyorum ama bir ekebilsem :D nasıl ekeceğim konusunda bir türlü karara varamıyorum, acaba bir tarafını yaz köşesi bir tarafını kış köşesimi yapsam ;)

Çok düzenli oldu , her halikarda güzel olacaktır :) ,Yaz kış tarafı diye ayırırsanız . bir taraf hep boş kalır .Onun yerine yazlık bitki , bir ara ,kışlık diye ekerseniz ,hep çiçekli gözükür diye düşünüyorum :) .Tabi siz bilirsiniz :) .

telato 04-03-2015 19:25

Ama sulaması problem olur diye düşünüyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025