![]() |
Ben olsam asmaların ve varsa diğer ağaç altlarına hercai ya da bahçe menekşesi dikerdim:)
|
Alıntı:
Evet çiçek tarhı, çiçek dikilmesi için ayrılmış yer demek sizinde belirtiğiniz o bölge. Oraya kiraz ekmeyi düşünüyorum, annem kirazı çok sever ve kiraz fideside çok erken meyve verir. |
1 Eklenti(ler)
Kiraz benimde en sevdiği meyvadır .Ablamın kiraz ağacını ekliyorum izninizle . Fidanınız büyüdüğünde böyle olacak .
Eklenti 538085 |
Alıntı:
Ben soğanlı, yumrulu, rizomlu çiçeklerle yakından ilgilendiğim için sizinde gördüğünüz gibi asmanın birinin altında uyku çiçeği (soğanlı) var, diğerine ise çuha çiçeği (rizomlu) dikmeyi düşünüyorum. Kendimi soğanlı, yumrulu, rizomlu çiçeklerle sınırlıyorum, sınırlamazsam hepsinden istiyorum. :D Tutamıyor insan kendini... |
Alıntı:
Aman Allahım bu kadar büyükmü olucak :D |
Sayın aleydi tam yetişkin bir ağaç eklememiş. :) 80-90 yaşına geldiklerinde 200-250 m2lik alanı kaplamaya başlıyorlar. Rahmetli dedemin böyle bir ağacı vardı, bulabilirsem fotoğrafını eklerim. Kök kısmı sadece gelişmiş bir ağaç kadardı.
|
Sayın İsmail Kuzucu;
Şimdi bende merak ettim, eklerseniz sevinirim... |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Şeftali ağaçları arası 5 metre. Budanmış hali dahi 2 sıra şeftaliyi geçiyordu. Telefon direğinin boyu 6 metre, budama öncesi bu direğin 2 katıydı. Eklenti 538172 Eklenti 538173 Eklenti 538174 |
Alıntı:
Çocukluğum hep ağaç tepelerinde geçmiştir ,çalıkuşu misali .Geçen yıl Bursa Gölyazı'ya gittik ,asırlık bir çınar ağacı var . En çok görmek istediğim oydu .Farklı bir yoldan girmişiz ,sırf ben o ağacı görmek için ,yürüyerek adanın etrafından dolaştım . Görünce çok duygulandım . Kim bilir ne çok yaşama şahitlik etmiştir , diye . |
Sn. telato;
Bahçeniz gördüğümüz kadarı ile küçük. Mümkün olduğu kadar en verimli şekilde kullanmaya çalışıyorsunuz. Ağaçlarınızı dikerken onbeş yirmi yıl sonra ne kadar büyürler kafanızda canlandırarak dikmeye çalışın. Gölge seven bitkilerin dışında bazı bitkiler tam güneş veya kısmi güneş istemekteler. Bunun ötesinde ağacın altında bazen ot bile yetişememekte. Gerekli olan güneşi, besin maddelerini ve suyu diğer bitkilere göre oldukça büyük yayılmış durumda olan kökleri ile aldıkları için. Benim güneş karşısında son derece rahat büyüyen eski bahçemdeki güllerim başka bir arkadaşın gölgede kalan ve zamanla ağaçların büyümesi ile büyük bir kısmı ölümün eşiğine geldiler. Tabi gül bile veremiyorlardı. Tam olarak karar vermeden uygulamayın. Ağaç büyüdüğü zaman yerinden sökemiyorsunuz. |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Satın almış olduğum dere kumlu(mil) bahçe toprağına leonardit ve koyun gübresi katarak verimli hale getirdim, sonrasında marul diktim.
Eklenti 538438 |
3 Eklenti(ler)
Bahçe bakımı kursuna gittiğimi önceden söylemiştim, bu perşembe günü bizi hobi bahçelerine getirdiler, eğitim çalışmamız buradaydı.
Hobi bahçeleri beykoz belediyesinin, bahçesi olmayıpta bahçeyle ilgilenmek isteyenlere ücret karşılığında kiraladığı küçük bahçeler... Eklenti 538634 Eklenti 538635 Eklenti 538636 |
Ne güzel bir etkinlik . Bizim Eskişehir de de bu tür hobi bahçeleri var .Bahçe bakım kursu var mı bilmiyorum .Yoksa da ben önereyim açsınlar :) .
Biraz bahseder misiniz eğitimden ,ne kadar sürüyor , neler öğreniyorsunuz ? |
Sayın aleydi;
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Meslek Eğitimi Kursularından biri bahçe bakımı kursu, ekim ayından mayıs ayına kadar 8 aylık zamanı kapsıyor, haftada 1 gün gidiliyor. Sabahtan sınıflarda teori çalışması yapılıyor, sabahın ilk yarısında bitkilerde büyüme gelişme, bitki organları, meyvecilik gibi konular işleniyor, ikinci yarısında ise budama ve aşılama gibi konular işleniyor. Öğleden sonra ise uygulama ve tatbik yapmak için bizi hobi bahçeleri veya seralara getiriyorlar. Bu programı bitiren kursiyerler, 8 ayın sonunda sertifikalarını alarak, seralarda çalışabiliyorlar. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bugün bauhaus'taydım, organik toprak düzenleyeci (sıvı haldeki hümik asit) ve çiçek soğanlarıyla toprağa gömülen çiçek soğanlarının toprağa ekilmesini
ve çıkartılmasını kolaylaştıran bu ürünü satın aldım. Bauhaus'ta fotoğrafını çektiğim çiçekleri ise Yapı Marketlerde Satışı Olan Bitkiler sayfasında paylaştım. Eklenti 539014 |
1 Eklenti(ler)
|
Suçlu olan nedir göremiyorum.
|
Kurt var, Sıklamenin yapraklarına bir dadandı, yaprak bırakmadı, çiçekleri var yaprağı yok sıklamenin...
|
1 Eklenti(ler)
Buda sabah hali...
Kurtçuk yüzünden neredeyse yapraksız kaldı. Gündüz o kadar yaprakların altına olsun her tarafına bakıyordum göremiyordum, salyangoz gibi kurtçukta geceleyin çıkıyormuş. Salyangozların gündüzleri saklanabileceği yerleri büyük oranda kapattım, buda salyongoz sayısını çok azalttı. Neee artık kurtçuk için mi bahçemde gece nöbetine çıkacağım. :D Eklenti 539130 |
Bahçe sayfanızı tek tek dolaştım ellerinize sağlık.
|
Sayın Serkan_İstanbul; Çok teşekkür ederim.
|
2 Eklenti(ler)
Duvarın ince sıvası yapıldı, çiçek tarh'ına toprak koyup zenginleştirildi.
Eklenti 539226 Ve son olarak kediler kazmasın diye toprağın üzerine tel serildi. Eklenti 539227 Artık çiçeklerimi dikmeye başlayabilirim... |
Elinize sağlık çok güzel olmuş , çiçeklendiklerini sabırsızlıkla bekliyoruz :)
|
sayın telato abicim sakıncası yoksa şu soğanlı bitki için aparatları ne kadara aldın fiyatı nedir :) ?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Çok düzenli oldu , her halikarda güzel olacaktır :) ,Yaz kış tarafı diye ayırırsanız . bir taraf hep boş kalır .Onun yerine yazlık bitki , bir ara ,kışlık diye ekerseniz ,hep çiçekli gözükür diye düşünüyorum :) .Tabi siz bilirsiniz :) . |
Ama sulaması problem olur diye düşünüyorum.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025