![]() |
1 Eklenti(ler)
Garajın içine döktürdüğüm 5 m2 bahçe toprağının, 1 m2'sini bu sene karpuz ekmeyi planladığım yere, 1 m2'sini çiçek tarh'ına koydum.
Geriye kalan 3 m2 toprağı ise bugün sebze bahçeme taşıdım, müthiş yorgunum, hiç iyi olduğum söylenemez. Eklenti 539327 |
çok güzel bahçeniz var. emeklerinize sağlık
|
Alıntı:
Eğer soğanlı çiçekler ve sebzeler hakkında yardımcı olabileceğim birşey olursa lütfen hiç çekinmeyin... Saygılarımla. |
Hoşbulduk,
Ben de uzun süredir hayalini kurduğumuz bahçeyi iki ay önce aldık Ankara'da. Malum Ankara'da kış sert geçiyor daha bir şey yapamadım. Bu hafta sonu biraz bahçemle ilgilenip nasipse sizin kadar olmasa da bir bahçe yapmak istiyorum. Sizin ve diğer arkadaşların paylaşımları çok yararlı oldu ellerinize sağlık. |
2 Eklenti(ler)
Nergislerim...
Ben bazı nergis türlerini birbirinden ayıramıyorum, belki çok bariz farkları var ama ayırd edemiyorum işte... Mesala ilk fotoğraftaki nergis - Dutch Master mı? Golden Harvest mi? ayırd edebilmek zor. Eklenti 539589 Eklenti 539590 İkinci fotoğraftaki nergis Minnow mu? Sanırım bu konuda bilir kişi Sayın Pria, ona sormam gerekiyor. Duyun sesimi sayın Pria. :D |
2 Eklenti(ler)
Asma yakında yeşerebilirdi, geç kalmamalıydım, bugün budamasını yaptım.
Eklenti 539743 Aşı ve budama macunu olmadığı için derin budama yapılan kayısı ağacına su bazlı boya sürerek kesilen yeri koruma altına almaya çalıştım. Eklenti 539744 |
Ben de adeniumlarımı budadım (saksıda), budadığım yerlere tarçın sürdüm :)
Bahçenize olağanüstü emek harcıyorsunuz. Allah emeklerinizi boşa çıkarmayacaktır. :) |
Sayın telato asmalarda su yürüme durumu nasıl? Çelik alacağım fırsat bulup bakamadım.
|
Ben tarçın sürüldügünü bilmiyordum, siz söyleyince biraz araştırdım, ev bitkilerine genelde sürülüyormuş, tarçının sürülmesi ilginç geldi :)
|
Alıntı:
Asmalara su yürüdü, çelik alma zamanı |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
İnanın güzel nergislerinizin isimleri için araştırma yapmayı çok isterim ama bugünlerde köyden yeni döndüğüm için hem bedenen hem de zihinsel yorgunluk içindeyim..Bu yüzden size yardımcı olamıyacağım kusura bakmayın.. |
Canınız sağolsun, teşekkür ederim.
|
2 Eklenti(ler)
Bugün gene boş duramadım, sebze bahçemdeki toprakların bir kısmını eledim.
Eklenti 539841 Bahçemdeki zenginleştirdiğim toprak ile satın aldığım toprak arasındaki renk farkı şaşırtıcı... Eklenti 539842 |
5 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Elemeye devam...
Eklenti 540051 Zemine dere kumlu toprağı seriyorum. Eklenti 540052 Elediğim bahçe toprağımı dere kumlu toprakla karıyorum. Eklenti 540053 |
4 Eklenti(ler)
|
228. mesajın ilk fotosundaki çiğdem mi? Son fotodokiler nedir?
|
Evet onlar çiğdem açmak üzereler, karışık alıyorum hepsi aynı renk çıkıyor, son fotoğraftakide Sayın Pria'dan aldığım erlicheer nergisler onlarda açmak üzere...
|
Soğanlı geçidi başlamış:D Frezya var mıydı bahçede ben yok diye biliyorum ama. Benim frezyalarım tomurcukta hepsinde de ikişerli çiçek sapları;)
|
Soğuklarda dondan en çok etkilenen frezyalarım oldu, bozulan kuruyan yapraklarını kestim sonrasında biraz yeni yeşil yaprak çıkartır gibi oldu ama o çıkan yapraklarda sonrasında kurudu, bu sene bahçemde açmış frezya göremiyeceğim.
Sayın Sûz-i Dilârâ; siz frezyaları çok seviyordunuz, sizin frezyaların iyi durumda olması güzel, sizin adınıza sevindim. :D |
Hatırladım evet. Görüntüsü değil belki ama o güzel kokusundan mahrum kalacağınız için üzüldüm. Aslında bahar soğanları arasında satılıyor. Belki şimdi alsanız yaza doğru çiçeklenir. Ben de daha önce bahar soğanı olarak almış ve çiçeklerini görmüştüm. :)
|
Frezya her iki sezonda da ekiliyor, geçen sene mart ayında ektim, mayıs-haziran gibi çiçek açmıştı (49 no'lu mesajda arka planda) İstanbul fazla kış yapmıyor diye bu sene erkenden
ekeyim dedim ama böyle bir durumla karşılaştım, yakında Asya Lale, çiçek soğanları satışını başlatır, bekleyelim bakalım. :D |
1 Eklenti(ler)
Buda güzel...
Eklenti 540381 Ama geçen seneyle mukayese etmek yalnış olur, geçen sene marulları tanıdıklarıma dağıtmaktan yorulmuştum desem yalan söylemiş olmam. Bu sene için aynı şeyi söyliyemem, kıvırcıklarımı daha yeni yeni yemeye başladım, peki nerde hata yaptım bugün bu sorunun cevabını aradım. |
Bence kıvırcıklarınızı malçlama yapsaydıgınız plastik örtüyle kılcaĺ köklerini daha sıcak tutardınız ve ustune tunel şeklinde ufak bir sera yapsanız daha kısa sürede yetistirmis olurdunuz ama şuanki halleride bence cok şirin.
|
Haklısınız Sayın dongyul;
Bu sene İstanbulda kış çok sert geçtiğinden kıvırcıklarda gelişimini sağlayamadı, geçen seneye nazaran... |
Alıntı:
|
Normalde 2 - 2,5 m2 alana 15 gün zaman aralıklarıyla ekiyordum, daha büyük bir alana dikersem yemeye yetişemiyordum.
|
3 Eklenti(ler)
Pembiş üzüm sümbülüm bahçemin maskotu...
(Burda sanki beyaz gibi çıkmış ama) Eklenti 540681 Muskari-Pink Sunrise (Üzüm Sümbülü) Eklenti 540682 Narcissus-Tête à Tête (Nergis) Eklenti 540683 Crocus-King of Striped (Çiğdem) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025