![]() |
Alıntı:
bir ısıda toprağı nemli tutmak... |
Bir kere daha ne kadar yolun başında olduğumu anladım .İyi ki Serdar1984 sormuş , sizde çok güzel cevaplamışsınız . Çapa yaparken gördüğüm soluncanları bir kaba koyup , bahçemin dışına atıyordum :) .Bahçeden biçtiğimiz çimleri de aynı şekilde :) .Bahçedeki büyük taşları ayıklarken yan komşumuz görüp , ( drenaj yapıyor öyle kalsın ) demişti :) Kemik unu ve leonarditini ilk defa duyuyorum :) .Sadece toprağa hayvan gübresi , onuda elemeden rastgele üstüne serperek . Bu şartlarda fide ve sebze yetiştirebildiğime dua etmem gerek :) .Sebzeler daha kanaatkar galiba , çünkü onlarda sorun yaşamadım . Fakat çok güzel çiçekler yetiştiremememin sebebi bunlar olabilir. Güvercin gübresi yerine tavuk gübresi olabilir mi . Ablamın tavukları var ondan alıcam :) Fideler içinde güvercin gübresi ve kemik unu kullanıyormusunuz .
|
4 Eklenti(ler)
Dün mesajınızı okudum, hemen cevap yazmakta istedim ama yazmamak için tuttum kendimi:D
Çünkü çekeceğim bu fotoğraflarıda görmenizi istedim. Eklenti 543088 Eklenti 543089 (1)-Çiçek bahçemdeki toprağın havadarlığını görebiliyormusunuz, ben yapmıyorum bunu, onlar yapıyor... SOLUCANLAR...Okuduğum bir çok yazıda onlar için şu şekilde tabir kullanılıyor''Bahçeyle ilgilenen kişilerin en büyük dostu solucan'lardır.'' Solucanlar için böyle denmesine sonuna kadar katılıyorum, onları bahçemizde beslemek görevimiz olmalı, eğer bahçenizden daha çok verim almak istiyorsanız bu konunun üzerine eğilin. (2)-Şerbet yapmak için güvercin gübresi yerine tavuk gübresi kullanabilirsiniz, Şerbet yaparken güvercin gübresi ve su oranı 1/10 olmalıdır ve bu karışımdan sonra bir kaç gün bekletin. UNUTMAYIN- Fazla güvercin gübresi koymanız, sebzeleri yakmasına sebeb olur. Küçük fidelere ise güvercin gübresi şerbeti kesinlikle verilmez. (3)-Kemik unu'nu bahçenize 3-4 ay önceden serpmelisiniz, 3-4 ay sonra ayrışıyor. Eklenti 543090 Eklenti 543091 Gölgeli çiçek bahçemin dışında bile dolaşıyorlar keratalar:D |
Çok emek verdiniz .Düzenli ve çok güzel oldu bahçeniz. Soluncanları oldum olası severim .Zarar vermeye asla kıyamam . Bizim bahçede çok fazla oldukları için ,toprak verimli galiba :) . Bitkilerin köklerine zarar verdiklerini düşünüp tek tek toplayıp , karşıdaki boş arsaya atıyordum :).Teşekkür ederim
|
Evet bahçede fazla solucan olması normal pH değerleri yakınlarında olduğunu gösterir. Toprağın pH değerinin yüksek
(7.0 ve üzeri) veya düşük (6.5’ den düşük) olması bitki gelişimini, toprakta bitki besin maddesi yarayışlılığını ve bitkilerce besin maddesi alımını etkilemektedir. |
Dolaşan, keratalar solucanlar mı Sayın telato?
|
Dana önce yazmıştım. Güvercin gübresini bir kere kullandım. Minik kurtçuklarım bol miktarda oldu. Bir arkadaşa kaynana topuzunu köklendirerek vermiştim. Nedense hiç büyütemedi. En sonunda da öldü. Aynı saksıya ben iki defa köklendirmiş olduğum aşkın gözyaşları ve başka bir bitki idi sanırım diktim. Bir süre sonra öldüler. Daha sonra sorma ihtiyacı hissettim. Ekstra herhangibir şey koyup koymadığını. Konuşurken birkaç tane güvercin gübresi koyduğun öğrendim. Hangi gübre olursa olsun özellikle kuş gübresinde asit oranı fazla olmakta. Gübrenin en azından bir yıl bir yerde yağmur vs altında yanması gerekmekte. Küçük saksıya konulan birkaç tane güvercin gübresi bile toprağı o kadar dayanıklı bitkilerin bile yaşamasını engelledi. Hemen toprağı atarak saksıyı yıkadım Yerine yeni bitki ve toprak koyarak verdim. Karar sizin.
|
Merhaba telato ,bahçenizde çok harika çiçekler gördük. Bu güzelliklerin devam etmesini temenni ederiz.
Toprak çok önemli elbette ,ne kadar güzel bir toprak varsa her ürün o kadar güzel yetişiyor. Bizim buralarda solucan aramaya çok gerek yok ,sağolsunlar doğal olarak bahçemizde oldukça yoğun bir solucan grubu var. Daha da artması için uğraşıyoruz. Para verip almadık sonuçta bedava çalışan işçiler bahçemizde. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ben geçen sene litrelik plastik şişelerde bekletip vermiştim domates, çiçek vs. fidelere, sorun olmamıştı. Bu sene de vermeyi düşünüyorum, yanlışlık yapmayalım. |
Alıntı:
''Para verip almadık sonuçta bedava çalışan işçiler bahçemizde.'' demeniz hoşuma gitti hatta yüzümde bir tebessüm bile yarattı :D Çünkü benimkiler pek bedava'da çalışmıyorlar... Tamam para verdiğim falan yok :D Ama besliyorum onları, Solucanlar muz kabuğu, çay, kağıt ve kartona bayılıyorlar, banada bunları toprağa gömmek düşüyor. :D Bende sizin bahçenize bakmak istedim ama bulamadım, kum zambağınıza bakıcaktım. güz döneminde hatırlatacağım size. Tekrardan söylemek istiyorum ki, hoş geldiniz, şeref verdiniz. Saygılarımla. |
Alıntı:
Söylediklerinize katılamıyorum. Yazdıklarımın arkasındayım... -Şerbet yapmak için güvercin gübresi yerine tavuk gübresi kullanabilirsiniz, Şerbet yaparken güvercin gübresi ve su oranı 1/10 olmalıdır ve bu karışımdan sonra bir kaç gün bekletin. UNUTMAYIN- Fazla güvercin gübresi koymanız, sebzeleri yakmasına sebeb olur. Küçük fidelere ise güvercin gübresi şerbeti kesinlikle verilmez Zaten bir kere kullanmışsınız, ya güvercin gübresini fazla koydunuz, ya da sebzelerin ve bitkilerin boğaz kısmına şerbet ve su dökülmez kuralını çiğnediniz. |
Alıntı:
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
İkinci fotoğrafta ki nergislere bayıldım, çok şirinler maşallah, bol bol çoğalsınlar dileğimle.
|
Sayın Pria'dan aldığım nergis, ağaçlar.nette satışı var.
|
Alıntı:
Çoktan siparişimi verdim bile, hayırlısıyla benimde olacak :) |
Alıntı:
Verdiğim saksıya da birkaç tane güvercin gübresi toprak üzerine kullanılmış. Daha sonra ben onu attım. Ona rağmen o toprakta iki tane köklenmiş bitki yetişmedi. Hiç bir organik gübre üzerinden bir yıl geçmeden yani yanmadan kullanılmaz. Kullanılmaz mı. Kullanırsınız. Ancak toprağın tolere edeceğinden fazla verildiği zaman eğer yeterli su da verilemiyorsa ağacı bile öldürebilir. Bizzat bu olaya şahit oldum. Kendimin yaptığı değil başkasının yaptığı uygulama ile. Ben kesinlikle ne tavuk gübresi ne de güvercin gübresi kullanmıyorum. En kuvvetli gübre güvercin gübresi. Duyarbakır karpuzlarının büyüklüğünü ve tadını güvercin gübresi kullanımı ile olmakta. Burada tavuk gübresini palet haline getirerek satışı yapılmakta. Fırınlanma ve bir kısım yanma işlemi sanırım sağlanıyor. Arkadaşım bahçesine getittirdi. Tavuk kuş gibi kanatlıların sindirim sistemi kısa olması nedeni ile çok fazla sindirilmeden atılmakta. Aynı şekilde tek boşaltım bulunmakta. Yani idrar ve gaita aynı yerden atılmakta. Asit oranı da bu nedenle yüksek. Özellikle yırtıcı kuşlarda bu oran çok daha fazla olmakta. Kartal, şahin gibi yırtıcı kuşlar yedikleri hayvan ve kuşları olduğu gibi biraz parçalayarak tüy kemik vs. yiyebildiği oranda yemekteler. Bu nedenle hepsinin sindirilebilmesi için asit oranı aşırı yüksek olmakta. Kemiği eritebilecek kadar yüksek. Bu asit nedeni ile yırtıcı kuş kafeslerinde bir kısım demirler bu nedenle eriyebilmekteler. |
Sayın telato, sizden gelen sümbülteber büyümeye başladı, geldiğinde tek yapraklı bir soğancıktı şimdi ikinci yaprağı çıkarıyor nasıl seviniyorum bilseniz, bir de pembe açarsa çiçeği değmeyin keyfime.
Glayör de başparmak boyunda uzadı, sparaxis ve triteleria (doğru yazmadım muhtemelen) lar da topraklarından başlarını minicik uzatmaya başladılar. ;) Fotoğraf makinemiz bozuk foto yüklemeyi çok isterdim, en kısa zamanda inşallah diyelim. :D |
Bana gönderdikleriniz de Sn. Sûz-i Dilârâ'nın dediği gibi oldular Telato ağabeyim, tekrar çoooook teşekkür ederim size ;)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
Sevincinizi paylaşıyorum... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 543639
Alıntı:
Çünkü Çok güzel, mis gibi kokuyor bunlar :D |
2 Eklenti(ler)
Elemede son durum...
Eklenti 543637 Eleme işinin 2/3 'ü tamamdır. Eklenti 543638 Bu kadar-cık kaldı:D |
Ben henüz bahçe sayfası açmadım . Resimde yüklemedim o nedenle doğrudur göremediniz. Şuan bahçe resimlerimi hazırlamaya başladım. Çiçeklik yaptık ,boyadım ahşap ve profil birlikte kullanarak.
Malum don sonrası çiçekler daha yeni kendilerini bulmaya başladı. yapmam gereken bir miktar daha düzenleme var bahçede. |
Verebileceğim 2 kum zambağı soğanı biri sizin diğeri sakdağ'a ayıracağım.
|
kucuk alanda cok buuyk isler yapmisisniz
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Seneye hazırlık...
Eklenti 543922 İlk defa deniyorum, bu ürün etiketleriyle aynı tür nergisleri topraktan çıkartırken karıştırmayacağım. Ve çıkardığım aynı tür nergisleri, her yıl aynı toprak altı sepetinde ekeceğim, karışıklığa mahal vermeyeceğim. Önümüzdeki yıllar aynı tür nergisler yanyana açtığında, daha güzel bir görüntü verecek. (Şimdilik açan nergislerim bunlar...) |
Sn Telato , bizim arka sokakta arkadaşımın kayın validesi var .75_80 yaşlarında . O yaşında bütün bahçe işleriyle kendisi ilgileniyor . Evin dışından bahçenin tamamını görmek mümkün olmuyor . Lakin bizim kaldırımları belediye toprak doldurup bıraktı ekelim diye. O teyzenin kaldırımında . Yıl boyu hiç çiçek eksik olmuyor . Nasıl bir düzenle ekiyorsa ( bu yaz gidip kendilerinden feyz almayı düşünüyorum ). Bahar çiçekleri , sonra yaz ve sonbahar . Birinin ömrü bittiğinde diğeri çiçeklenmeye başlıyor .Belli bir sıraya göre ekmiş , fakat üstte gelmiyorlar .Sizin sisteminizde çok güzel olmuş . Aynı türler yan yana geldiğinde çok daha güzel görüntü oluşuyor .
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025