![]() |
Alıntı:
Bu damlama sistemini yaparken yanımda bilir kişiler vardı, toprağın özelliğine bakıp 25-35 dakikanın yeterli olabileceğini söylediler... Damlama sisteminin kullanışlığı konusunda yeni öğrendiğim bir şeyde. Bir vanayı çevirmekle 35 dakikada bütün sebze bahçemi sulayabildiğim gibi istediğinin vanasını (açarak-kapatarak) sadece onu sulayabilme imkanına sahip oluyorsun. Mesala biber ile domatesin sulanma gün farkları var, burda bana çok yardımı olacak gibi... |
sulama
4 Eklenti(ler)
bende balkonumdaki 30 saksı domates için bu sistemi düşündüm ve kabaca çizdim . çizimde görünen yer benim balkonum. serum hortumunu bidondan çıkan bahçe hortumuna saplamayı düşünüyorum. ve serumun ayar düğmesinden damlama sıklığını ayarlarım diye düşündüm diğer ucunu da bitkinin köküne koyarım. yani telat abi sistemimiz aynı gibi de bir sorun var sizce bidondaki suyun basıncı yetermi ?
|
Sayın Blume13; elbetteki denenmeden bilinmez ama bana sondaki saksılara su gitmez gibi geliyor, eğer bu sistemi denerseniz lütfen beni de bilgilendirin olur mu...
|
tamam hafta sonu denemeyi düşünüyorum
|
3 Eklenti(ler)
Eklenti 550918
Dün yeni bir kargom daha geldi, bu sefer ki kargom Sayın Akçabardaktan... Kargo gönderme döneminde Sayın Akçabardaka sizde şu fideden varmı? bu fideden varmı? deyip umarım canını sıkmamışımdır, Sayın Akçabardaka yüzlerce binlerce teşekkür:D Eklenti 550919 Büyük bir itinayla alüminyum folyolara topraklı sarılmış fideler. Sayın Akçabardak tohumdan üretim işinde gerçekten iyi... Çok iyi köklenme sağlamış bu fideler. Eklenti 550920 Bir günden (24 saat) kısa bir zamanda kargo elime geçti. Tam işe gitmek için evden çıkarken kargocu kapıda yakaladı beni, saat 10:30'du. İşe geç kalma pahasınada olsa kargomu açtım ve toplu halde fidelerimi saksıya ektim. |
Alıntı:
Diktiğiniz fideleri güneşe alırsanız boyları düzelir, kapalı kutuda olduklarından boyunları yamulmuş, hepsi de güneşe alışkınlar çabuk toparlanırlar. Kargo sandığımdan da erken ulaşmış elinize, güle güle büyütün, inşallah güzel ürünler verir sizlere. |
1 Eklenti(ler)
Dün akşam işten eve döndüğümde kendimi yorgun ve birazda rahatsız hissettim, bu yüzden fidelerle ilgilenemedim, hatta ağaçlar.nette bile fazla kalmadan yattım.
Eklenti 550928 Bugün iyiyim...Boş durmak yok, Sayın Akçabardaktan gelen fidelerimi ayırdım ve ektim. |
Alıntı:
Sayın Akçabardak, bu konuda size iyi haber veremiyeceğim, pet bardaklar iki domatesi kırmış, en çok istediğim Türkiş Orange patlıcan ise en kötü durumdaki fidelerden biri, çok ufak toparlabilecekmi acaba. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.. |
Alıntı:
Hangi çeşit domates kırılmış acaba merak ettim, Türkiş orangle patlıcanı elimden geldiğince büyütmeye çalıştım ama bir türlü çimlenmek bilmedi, umarım toparlanır, aslında o pet bardakta çimlenmeyen bir sürü tohum vardı toprağı dağılmasaydı sıcaklar arttıkça çimlenenler olur gibime geliyor. Sağlık olsun kısmetten ziyadesi olmazmış, hiç olmazsa kalanlar yaşasa diyorum. |
Sayın Akçabardak ben toprakları karıştırdım Türkiş orangle patlıcanın toprağı kimbilir nerdedir:D Hangisinin zarar gördüğünü isim olarak bilmiyorum, yarın gündüz bakıp özelden mesaj atarım.
Diğer fidelerden çok umutluyum ama... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 551069
Zarif dedim, estetik dedim...Dedimde dedim:D Hakkında methiyeler yazdığım lalem... Ve sezon sonu lalem:( |
1 Eklenti(ler)
Bugünde pazardan çıplak kök fide aldım, yarını yağmurlu bildiğim için hemen ekmek istedim, yarın ki yağmur fidelere iyi gelir diye...
Aldığım 5 farklı demet fidenin, ekilmemiş son demet fidesi kalmıştı ki, çok hızlı yağmur bastırdı, eve kaçmak zorunda kaldım, yani işler yarım kaldı:( Hiç sevmiyorum böyle durumları... Eklenti 551324 |
sayın telato bahçeniz çok daha güzelleşiyor ellerinize sağlık... bol bereketli olsun.
|
Teşekkür ederim Sayın Dongyul; Sizlerin(ağaçlar.net üyelerinin) bilgisiyle güzelleşiyor, İyi dilekleriniz için tekrar teşekkür ederim.
|
1 Eklenti(ler)
Bu sabahta İstanbulda yağmur var, bugün yağmuru dinlemedim:D o son demet fideyi bahçeye ekme sevdasına çıktım bahçeye...
Hiç bir güç engelleyemedi beni:D:D Eklenti 551346 |
1 Eklenti(ler)
|
Yağmur da ne ki? Vız gelir tırıs gider değil mi?Aman nazar değmesin azminize...
Benim oğluşlar avatarınızdaki sevimli kediyi soruyorlar. Sizin kedi mi? Çok severiz de hayvanları. Beni kandırabilseler eve alacaklar sokaktaki gördüklerini. |
Alıntı:
Avatarımdaki fotoğraf, facebookta tanışıp arkadaş olduğum, hayvansever rus arkadaşımın fotoğraf albümünden aldığım bir kedi fotoğrafı... arkadaşım ayrıyetten fotoğrafçıdır. NOT: Kedilerimi ve hikayelerini anlatmakta geç bile kalmışım:D İlk işim onları tanıtmak olacak:D |
Dört gözle bekliyoruz yaramazların resimlerîni. Biz de ailecek severiz ama apartmanda yaşayınca ruhu en özgür hayvan olan kedilere eziyet edermişim gibi geliyor. Bir ara eşim sokaktan yavru getirdi,baktık. Sonra kayınvalidemin bahçeli evine götürdük. Inanır mısınız bizim evde cin gibi olan Pontik bir korktu ki arkadaslarından.
Kaybedince de çok körü oluyor insan. Annemlerdeyken de 10 sene beraberliğimiz olan muhabbet kuşlarımızı kaybedince günlerce ağlamıştık. Yine çenem düştü. Sizin bir sürü işiniz vardır. Kolay gelsin. Saygılar |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 551948
Sardunyam kışın don'dan zarar gördüğünde en çok üzülen annem olmuştu. Anneler gününe özel anneme hediye aldım bu sardunyada ekstrası.. Hem hiç sardunyasız ev olurmuydu? Olmazdı tabi ki... Sardunyam pencerenin kenarında yerini aldı. |
2 Eklenti(ler)
Bugün bahçeme sebze fidesi dikmeye devam ettim, Önce toprak havalandırıldı sonrasında damlama boruları kontrol edildi.
Eklenti 552207 Eklenti 552208 |
5 Eklenti(ler)
Dikim işlemi ise bu kadar basit.
Eklenti 552209 Eklenti 552210 Eklenti 552211 Eklenti 552212 Eklenti 552213 |
1 Eklenti(ler)
|
Maşallah, maşallah, biber mi onlar Sayın telato?
|
Evet Sayın YeniGine, en çok biber tükettiğimiz için biber ağırlıklı bir bahçe oldu...
- Sarı Kıl Biber - Tatlı Sivri Biber - Demre Biber - Çarliston Biber - Dolma Biber - Kapya Biber - Köy Biberi |
Biberin hem tazesi hem de turşusu çok güzel oluyor. Her sene dört beş tane beş kiloluk biber turşusu yaparım marta kadar bitmiş olur. :D
Cin biberi aradı gözüm ama cin biber yok mu? Acısız olmaz ki!:eek: |
Alıntı:
Sayfanızda o meşhur turşunuzla ilgili yazıyı okuyunca, zor tuttum kendimi.. Siz hamile bayan arkadaşlar okumasın demişsiniz ama bizimde canımızı çektirdiniz:( ne yapacağız şimdi... Şimdi sayfamdada meşhur turşunuzdan bahsedince artık dayanamıyorum. Siz içine birazda beyaz lahana ve salatalık katardınız, ne güzel yenirdi şimdi.. Anlayın işte:D |
3 Eklenti(ler)
Çok sevgi doluyuz ablası:D
Kalplerimizi bile taşıyamıyoruz. Olsun;) o zaman bizede yardım etmek düşer... Eklenti 552374 Eklenti 552375 Eklenti 552376 (dal yardımı ile) |
Maşallah, ne güzel böyle kalpleri görmek sizler kadar ben de mutlu oluyorum sayın telato, çok güzel çiçeklenmiş size iyi seyirler.
|
Alıntı:
Kısmet olursa bu yaz sizin payınızı da ayırırım. Köydekiler alışık "bunlar benim, bunlar şu komşumun, bu arkadaşımın, bu arkadaşımın komşusunun:D" Birer kavanoz tadımlık bir sürü kişiye yaptım şimdiye kadar. Yalnız tadını beğenmezseniz karışmam. Gerçi şimdiye kadar yiyip de beğenmeyen olmadı. :D Son not: Bir şart ekliyorum yalnız, Allah'tan bir mani gelmezse, tabiatın muhalefetine uğramazsak, (börtü böceğe kurban gitmezse biberler, dolu yemezse tarlalar, köydekilere tembihleyim bol eksinler biberi.) Bunu neden yazdım çünkü bir seferinde yaz ortasında dolu vurmuştu tarlaları ve sağlam tek dal kalmamacasına bütün ekinler, meyveler telef olmuştu da köylü kadınlarımız ağlaya ağlaya her şeyi sil baştan yapmışlardı. :( |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025