![]() |
bahçeniz çok güzel ve düzenli çok hoşuma gitti inşallah bol bereketli olur. size tavsiyem geceleri sıcaklık ciddi derece düşüyor ve ektiğiniz tohumlar çimlenme sorunu yaşayabilir **** çürüyede bilir bunu engellemek için ektiğiniz tohumların üzerini plastik örtü ile kaplarsanız sıcaklığı arttırarak daha kısa sürede çimlendirme sağlayabilirsiniz.. sağlıcakla kalın^^
|
1-2 gündür iş'teki yoğunluğumdan dolayı ne bahçemle nede ağaçlar.netle ilgilenemedim. Sayın Dongyul öneriniz ve iyi dilekleriniz öncelikle teşekkür ederim,
yalnız 1 haftadır istanbulda havalar geceleride iyi durumda, evde soba yakmıyorsak:D havalar tamamdır demek. Bu sabah çok kısa süreliğinede olsa bahçeme bakma fırsatı buldum, çimlenen tohumlarım toprağı kabartmış. |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 549787
Eklenti 549788 Sizlerle paylaşmak istediğim birşey var, bu dünyada güzel şeylerde oluyor diyebileceğimiz birşey... Gördüğümde o kadar çok hoşuma gitti ki;) Ablamızın veya abimizin bahçesi veya balkonu yok, ama içinde çiçek sevgisi var:D Okulun yanında, yolun kenarında evi var, elini uzatsan alabileceğin, türde yolda ve onlarıda kafeslere koymak istemiyor. Çiçeklerin üzerindeki yazılar sanırım ilk başta öğrencilere ithaf olmuştur. |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bir bölüme reyhan, bir bölüme çıbrıka ektim. Diğer bölümede tohumunu bulursam, dereotu ekmeyi düşünüyorum.
Eklenti 549973 |
cıbrışka dediğiniz kekikmidir?
|
Kokusu kekiğe benzer baharat...
Burdan daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz. Çıbrıka, Sater otu, Çuprika, Çibirsi |
evet bunu buyukannemlerde ekerlerdi. Bulgaristandan göç edenler bilir...
|
4 Eklenti(ler)
Bu sabah dahada geç kalmasın diye kargo şirketine gittim, 3-4 gün olmuş ve kargom halen gelmemişti ve sonunda Sayın Blume13'ün gönderdiği kargoyla buluştım.
Sayın Blume13'e canı gönülden teşekkürler... Eklenti 550125 Eklenti 550126 Eklenti 550127 Eklenti 550128 |
Yeni gelen fidelerinizi güle güle sağlıkla, iyi günlerde büyütün sayın telato.
|
Teşekkür ederim Sayın Akçabardak.
|
2 Eklenti(ler)
Kargomun 3-4 gün kapalı alanda kalması nedeniyle, yaprakların bazılarında sararma olmuş, bir kısmında da gövdede incelmeler var.
Böyle durumlarda fidenin direncini arttırmak için hep uyguladığım, oksijenli su tedavisi uyguladım, inşallah kurtarırız. Eklenti 550132 Eklenti 550133 |
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Bugün su depomun basıncı yüksek olsun diye geçici ayaklar yaptım.
Eklenti 550220 Eklenti 550221 Eklenti 550222 |
4 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Damlama sulama sistemi...
Eklenti 550248 Eklenti 550249 Eklenti 550250 Bugün benim için mutlu bir gün:D |
Hayırlı olsun Telato ağabeyim, ellerine sağlık. Benim de çok hoşuma gitti, çok iyi yapmışsın ;) Mutluluğun daim olsun inşallah ;)
|
Teşekkür ederim, 25 m2 ile en küçük damlama sistemine sahibim:D sanırım.
Bu sistemle çatıdan gelen yağmur suyunuda depolayıp bahçemde kullanmayı düşünüyorum:D |
Çok şahane telat abim eline sağlık :D Tam benim hayalimi yapmışsın aynısını ben kaç kere planladım :D ama depolar çok pahalı alamadım ilerde artık :D
mütiş olmuş ya . :D |
Teşekkür ederim eneskrky; Damlama sulama sistemlerinde, basıncın yüksek olması için ya depoyu yüksek bir yere koymak gerekiyor ya da dik su deposu almak gerekiyor, buda yapmak isteyenler için ek bir bilgi olsun.
|
Aynen ,bende kanıtlayayım telat abimin dediğini ; derslerde görüyoruz şuanlarda
Basınç (P) = ağırlık (G) / taban alanı (S) , içinde eğer su var düşünürsekte P = h.d.g basınç =yükseklik . yoğunluk (suyunki 1 kabul edilir) . yerçekim ivmesi (bunuda g:10)olarak bulabilirsiniz :D Biraz saçamladım ama :D yani özetle yüksek olsun ve taban alanı küçük olsun ki basınç fazla olsun :) saygılarımla |
Damlama sistemi olan alan harika olmuş, emeğinize sağlık. Böyle uğraşınca sonucunu görünce yorgunluk unutuluyor.
Gelen fideler için elinizde varsa hümik asit uygulaması yapın. Yapraktan 1 litre suya 2 gr veya bir kap içine 4 litre suyun içerisine 7.5 gr hümik asit dökün. Saksıları bu karışıma daldırın biraz bekleyip çıkarın. |
Haklısınız Sayın İsmail Kuzucu:D yorgunluk unutulmuş, hiç geçmeyen güleç:D bir ifade var yüzümde...
Fidelere gelince bunlara şuan oksijenli su sıktım, bunlara o uygulamayı yapmıyayım. Yarın yeni bir kargom daha gelicek(Sağolsun arkadaşlar:D gönderiyor) eğer o kargoda da böyle bir baygınlık olursa hümik asit uygularım, teşekkür ederim |
sayın Telato bahçeniz çok güzel olmuş ellerinize sağlık umarım güzel bereketli ürün alırsınız..
size tavsiyem benim başıma geldi sizin başınızada gelmesini istemem yağmur suyunu direk depoya bağladığımız çatıdaki **** ordan burdan gelen kum parçaları damlamadaki delikleri tıkayabiliyor. onu engellemek için çok ince tül 4 5 kat yapıp deponun ağızına koymanızı tavsiye ederim depoya kum girişini engellemiş olursunuz.iyi geceler |
kurtulacakmı acaba fideler. çok kötü görünüyolar.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
valla abi şu damlama sulama sistemini ne zamandır düşünüyordum depo siistemi güzel olmuş :rolleyes: düşündüğüm siistemin uygulanmış oldugunu görmek güzel tabi siz benimde aynı sistemi düşündüğümden habersiz yapmışsınız:D peki bu damlama sistemi zaman dilimi olarak ne kadar açık kalıyor :confused: kaç saat veya ne kadar :confused:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025