agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   telato / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/36369.htm)

YeniGine 03-02-2015 00:27

Tam da o duvarın üzerine ne güzel sarkan çiçekli saksılar konur derkeen; yok etmişsiniz zaten sayın telato.

telato 03-02-2015 00:58

Oraya çit yapmayı düşünüyorum, sarkan değil, alt taraftaki topraktan çıkıp ordan tele saran çiçekler olacak Sayın YeniGine

YeniGine 03-02-2015 01:05

Güzel. Zaten fotoğraflardaki takipte, neden acaba öyle tahtalar konulmuş acaba diye de düşündüm. Tahtaların neden konulduğunu şimdi anladım. :) Valla güzel olacak inşallah, rastgelsin.

telato 03-02-2015 10:31

03.02.2015 GÜNÜMÜZ

Geçmiş bitti, sıra geldi bugüne...

Umarım hep geçmişten bahsedip canınızı sıkmamışımdır.

İlginiz ve beğeniniz için teşekkür ederim.

telato 03-02-2015 12:07

1 Eklenti(ler)
Bahçede yapılcak çok iş var ama dışarısı soğuk biraz önce dolu yağıyordu, ancak fotoğraf çekmek için dışarı çıkılıyor.
Yer kazanmak ve daha hoş gözüksün diye kırdığım yerden toprak çıktı eğer kaya çıksaydı hiç dokunmayacaktım,
toprak çıktığı için toprağı aldım, taş ve harçla doldurarak duvarı güçlendirdim. Daha sonra da sıva yapacağım.

Eklenti 535653

telato 04-02-2015 20:13

3 Eklenti(ler)
Bahçemin dışardaki merdivenler tarafına doğru görüntü böyleydi, kedi girmesin diye sırıklarla yaptığım geçiçi çit.

Eklenti 535872

Bugün dışardan yardım aldım, bahçemin duvarına çit yaptırıyorum, kaynakçı çit'in direklerini dikerken...

Eklenti 535873

Bende abimle birlikte kayanın çıkıntılarını traşladık, gene bir sürü taş çıktı.

Eklenti 535874

Benim sayfamda inşaat mühendisleri ve mimarlar odasının sayfası gibi oldu :D :D :D

ateşkaptan 04-02-2015 22:50

Sayın Telato;

Teknik olarak inşaat mühendislerinin konusuna sahiden fazlası ile girdiğiniz doğru!..
Daha doğrusu istinat duvarlarının altını fazla açmasanız iyi edersiniz. Gördüğüm kadarı ile duvarlar toprak üzerinde , temelsiz ve demirsiz sanırım.
Bilhassa arkasında toprak tutan duvarların ağırlığı ve yağmur ile doygun hale gelmesi durumunda, tehlikeli hale gelebilir.

Dikkatli olsanız diyorum.

Yaptığınız çalışmaları ve paylaşımlarınızı ilgiyle izliyorum. Kolay gelsin.

telato 04-02-2015 23:21

Sayın Ateşkaptan;

Dikkatli olmam konusunda uyardığınız için teşekkür ederim.

telato 05-02-2015 18:18

2 Eklenti(ler)
Zamanında bahçemin duvarını yaparken kayanın üzerine demirli kalıp yaptım, bu yüzden buranın çok sağlam olması gerekmiyor.

Eklenti 536061

Bugün kayanın üzerine tel serdim, harcı tutsun diye.

Eklenti 536062

Ve duvarın bir kısmına kaba sıva yaptım.

telato 05-02-2015 18:45

1 Eklenti(ler)
Süs kabaklarımı kuruturken çillenmeye başladı, bu normal bir durum mu?

Eklenti 536063

Muda 05-02-2015 20:21

Sn. telato;
Kabakların tam istenilen sertliğin oluşmaması, nem oranının fazla olması, yeterli havalanma da bulunmayınca uygun ortamı bulan canlılar bir anda çoğalabiliyor. Ölüm birçok canlıya yaşama durumu sağlıyor.

telato 05-02-2015 21:18

Yani bu durumun benim süs kabağını boyamama olumsuz bir etkisi olurmu, çürür mü?

Muda 05-02-2015 21:29

Tamamen kurudu mu. Kurudu ise istediğiniz gibi boyayabilirsiniz.

telato 05-02-2015 21:45

Yok daha kurumadı, o zaman daha beklemem gerekiyor, verdiğiniz bilgi için teşekkürler...

aleydi 05-02-2015 22:36

Sn telato nacizane fikrim üzerinde ki küfleri bir bez yardımıyla temizlemeniz , ( bir damla çamaşırsuyu veya ıslak mendille silip kurulamak ) kuru nemsiz bir ortamda ve hava sirkilasyonu olan bir yerde olması . Ayrıca bir yerde ,içini tamamen boşaltıp 70 derecelik fırında kurultuğunu okumuştum . ne kadar doğru bir uygulama bilemiyorum .Ben hiç süs kabağı kurutmadım . Sizi yalnış bilgilendirmekte istemem .Bu konularda çok acemiyim .Siz yine de bir bilene sorun denemeden önce lütfen . Sonuç kötü olursa en çok ben üzülürüm .saygılar

telato 05-02-2015 23:16

Sn. aleydi görüşünüz için teşekkür ederim ama bu çillenme çamaşır suyuyla ıslak bezle çıkıcak gibi gözükmüyor, bende bu konularda çok acemiyim, ama son olarak düşünmeye başladım ki,
bu durum bütün süs kabaklarının başına geliyor ve bu yüzden boyanıyor.
Görüş belirttiğniz için tekrar teşekkür ederim Sayın aleydi

loveforlife 06-02-2015 07:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1353871)
Sn. aleydi görüşünüz için teşekkür ederim ama bu çillenme çamaşır suyuyla ıslak bezle çıkıcak gibi gözükmüyor, bende bu konularda çok acemiyim, ama son olarak düşünmeye başladım ki,
bu durum bütün süs kabaklarının başına geliyor ve bu yüzden boyanıyor.
Görüş belirttiğniz için tekrar teşekkür ederim Sayın aleydi

Sn. telato,

Bahçenizde yaptıklarınızı büyük bir merak ve hayranlıkla izlemekteyim. Emeklerinize sağlık. Bakalım daha ne güzellikler göreceğiz.

Ben de susak ve süs kabağı yetiştirmeyi ve süslemeyi çok seviyorum. Benim gördüğüm o ki süs kabağı mümkün olduğunca dalında kurumalı. Erken kopartılanlar çok kuru bir ortamda değilse böyle çillenmeler olabiliyor. Benim de geçen yıl soğuklar bastırınca erken kopardığım birkaç tanesi küf olmuştu. Küflü kısmı silip soba üstüne astık. O lekeler tam çıkmadı ama boyamaya engel olmadı. İyice kurumadan boyamayın. Ben iyice kuruduktan sonra boyamıştım. Bu başlıkta benim yaptığım boyamaları ve birçok başka örneği bulabilirsiniz...

h_dogan 06-02-2015 08:15

Sn. telato sanırım siz içeride bir yerde kurumaya bırakmışsınız. Daha havadar bir yer ve mümkünse güneşi görse daha iyi olurdu.

Bizimkiler süs kabağını boyamadan önce hafif bir zımparalıyor ondan sonra boyuyor. O dediğiniz lekelerin olmaması çok zor, ben ağaçta kurutuyorum ama yine de lekeleniyor. Nedeni kurumasının soğuk havalara denk gelmesi. Yazın kurusa belki de bu mantari lekeler oluşmayacak.

telato 07-02-2015 19:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1353902)
Sn. telato sanırım siz içeride bir yerde kurumaya bırakmışsınız. Daha havadar bir yer ve mümkünse güneşi görse daha iyi olurdu.

Bizimkiler süs kabağını boyamadan önce hafif bir zımparalıyor ondan sonra boyuyor. O dediğiniz lekelerin olmaması çok zor, ben ağaçta kurutuyorum ama yine de lekeleniyor. Nedeni kurumasının soğuk havalara denk gelmesi. Yazın kurusa belki de bu mantari lekeler oluşmayacak.

Sayın h_dogan, verdiğiniz yararlı bilgiler için teşekkür ederim.

telato 07-02-2015 20:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1353888)
Sn. telato,

Bahçenizde yaptıklarınızı büyük bir merak ve hayranlıkla izlemekteyim. Emeklerinize sağlık. Bakalım daha ne güzellikler göreceğiz.

Ben de susak ve süs kabağı yetiştirmeyi ve süslemeyi çok seviyorum. Benim gördüğüm o ki süs kabağı mümkün olduğunca dalında kurumalı. Erken kopartılanlar çok kuru bir ortamda değilse böyle çillenmeler olabiliyor. Benim de geçen yıl soğuklar bastırınca erken kopardığım birkaç tanesi küf olmuştu. Küflü kısmı silip soba üstüne astık. O lekeler tam çıkmadı ama boyamaya engel olmadı. İyice kurumadan boyamayın. Ben iyice kuruduktan sonra boyamıştım. Bu başlıkta benim yaptığım boyamaları ve birçok başka örneği bulabilirsiniz...

Sayın Loveforlife, bahçemde yaptığım değişiklikleri sizinle paylaşmak ve fikirlerinizi öğrenmek çok hoş.

Konu bahçe ve çiçekler olunca yapmak istediklerim bitmiyor. Süs kabaklarıyla ilgili verdiğiniz yararlı bilgiler için teşekkür ederim. Sizin yaptığınız boyamaları çok beğendim, ellerinize sağlık. Hatta o kadar beğendim ki, benim süs kabaklarını boyamaktan vazgeçip, bu konuda daha yetenekli olan ablama devrettim. Şimdi ablam nasıl boyayacağını düşünsün dursun :D

telato 07-02-2015 21:01

5 Eklenti(ler)
Ablam el işleri konusunda çok yeteneklidir, bana bunların kurdele'den yapıldığını söylediğinde inanamamıştım.

Eklenti 536254Eklenti 536255Eklenti 536256Eklenti 536257Eklenti 536258

telato 08-02-2015 09:32

1 Eklenti(ler)
Bugün teller profillere kaynatılıyor.

Eklenti 536295

telato 08-02-2015 09:43

2 Eklenti(ler)
Bu arada sabahtan gübrelerimide getirdiler.

Eklenti 536296

Eklenti 536297

telato 08-02-2015 13:36

2 Eklenti(ler)
Sebze bahçem kutu gibi oldu.

Eklenti 536312

Bahçemin dışardan görünümü...

Eklenti 536313

telato 08-02-2015 17:47

1 Eklenti(ler)
Bu haftasonu'nun sevindirici haberi kar nedeniyle yapraklarını eğip pörsüyen galanın, yanlarından yeni sürgün vermesi oldu. Yani galanın rizomu dondan zarar görmemiş.

Eklenti 536318

Laleci_03 08-02-2015 17:54

Bu hafta yine kar var, aman dikkat bir şey olmasın :rolleyes:

telato 08-02-2015 18:01

Bu sefer hazırlıklıyım :rolleyes:

Laleci_03 08-02-2015 18:03

;)Aynen, geçen ay gafil avlandık, ben de bu sefer balkonda ne varsa içeri aldım :D

İsmail Kuzucu 08-02-2015 20:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Laleci_03 (Mesaj 1354511)
;)Aynen, geçen ay gafil avlandık, ben de bu sefer balkonda ne varsa içeri aldım :D

Bina ile seraların arasında sümbül, lala, nergiz gibi soğanlar var. Seranın içi bile -6yı görünce örtmek bile anlamsız kalıyor. Bu sefer -3 ve 3 derece arasında sıcaklık değerleri varmış. Umarım daha da düşmez.

telato 08-02-2015 20:49

Ocak ayının başlarındaki o soğuk ve donu ben hayatım boyunca hiç görmedim, sobalı evler kaloriferli evlere göre daha sıcak olur ve bizde evde soba kullanıyoruz ama ben evin içinde bile üşüyordum o soğuklarda...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025