agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   telato / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/36369.htm)

Milla 24-01-2017 08:53

2. yaşınız hayırlı olsun sayın telato,
Daha önce de sürekli takip ettiğim halde bu gün bahçenizi ilk sayfadan itibaren tekrar gezdim. Başladığınız ve geldiğiniz nokta inanılmaz başarılı. Yürekten tebrik ediyorum ve bu sezonun çok verimli geçmesini diliyorum. Elinize emeğinize sağlık. Kolay gelsin.

telato 24-01-2017 22:16

Çok teşekkür ederim arkadaşlar.
Ne kadar güzel dilek ve temenniler bunlar...
İnşallah diğer yıllarda da hep birlikte oluruz.

Tohum paylaşım etkinliğine kendimi fazla kaptırmamdan dolayı bahçe sayfamı biraz boşladım sanırım.
Tohumları mı paylaşıp, kendimi hafiflemiş:D hissettiğime göre bahçe sayfama dönebilirim dedim.

Sizlerle paylaşacağım çok güzel fotoğraflarım var;)

telato 27-01-2017 15:25

2 Eklenti(ler)

3-4 yılın ardından ilk kez mandalina ağacım meyve verdi...

telato 27-01-2017 15:54

3 Eklenti(ler)
Eklenti 637798

Eklenti 637799

Eklenti 637800

06.11.2016 'dan

Mandalinaları mı hasat ediyorum. 8 adet ama olsun;) Allah bereket versin.

Sadece hasat ettiğim mandalina değil, Sayın Akçabardakdan aldığım siyah dolma biberleri de hasat ediyorum. Geçen senede böyle kış başlangıcında hasat etmiştim...

akçabardak 27-01-2017 17:05

Sn. telato siyah dolma biberlerinizin hasadı neden geç kalmış :) tohumluk alabildiniz mi?

Evet biraz geç kalıyor ama sizin çok geç hasada gelmiş, ben Ağustos ayı içinde ilk hasadı yapıyordum, tohumluk için de ilk görünen biberleri bırakıp kızarana kadar bekletiyorum.
Bu dolmalıklar benim çok hoşuma gitti, daha etli, dolması pişince biberi yumuşacık, kabukları rahatsız edici değil, o yüzden geç te yetişse bile bence değer.

Mandalinlerinize de maşallah, seneye daha çok hasat etmeniz dileğimle.

telato 27-01-2017 23:43

Geçtiğimiz sezon siyah dolma biberleri geç çimlendirdim ve yarı gölgede yetiştirdiğim için hasadı kasım ayına kadar uzadı sanırım.

Birde bir şey söylemek istiyorum, ama nasıl diyeceğimi bilemiyorum.

Tamam:D bir çırpıda söylüyorum:D

Yeter artık;) dediğinizi duyar gibiyim ama ben bu senede siyah dolma biberi tohuma bırakamadım.
Sanırım bu zamanlar tohuma bırakma/alma modunda olmuyorum. Ve yahut siyah dolma biberin cazibesi:D Hemen yemek yapmaya yöneltiyor beni...

akçabardak 28-01-2017 08:44

Tahmin etmiştim zaten, içimden bir ses şimdi bu telato kardeş tohumluk ta bırakmamıştır diye :D o yüzden sormuştum. İşin kötüsü bu sene ben de çok fazla tohumluk bırakmadım :(

Aklınızda bulunsun, özellikle sizin için değerli olanlarını hiç değilse bir tanecik işaretleyip tohumluk bırakmaya çalışın. .... Yok öyle yemek falan :D :D :D

İşin şakası tabi ki de, elimde çok fazla yok ama, eğer çok isterseniz sizin için 8-10 tohum mektup içinde ulaştırabilirim ;) Kolay gelsin

TCM 28-01-2017 14:11

Ben siyah dolma biberden yetiştirdim. İlk çıkan ve en büyük olanı (diğerlerinin üç katı, ayakkabı kadar vardı neredeyse :) ) ellemedim. En sonunda koparıp kuruttum, içinden toplasan beş altı tane tohum anca çıktı. Biberin kabuğuyla ilgili yoruma katılıyorum, ama hanım piştikten sonra aldığı rengi sevmedi, ondan seneye kısıtlı ekim yapacaz :)

TCM 28-01-2017 14:13

Elimizde beş - altı tohum olduğundan mecburen kısıtlı ekim olacak gerçi. :rolleyes:

akçabardak 29-01-2017 14:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1493514)
Ben siyah dolma biberden yetiştirdim. İlk çıkan ve en büyük olanı (diğerlerinin üç katı, ayakkabı kadar vardı neredeyse :)

Çocuk ayakkabısı büyüklükte mi? :D

Dolmanın dışında her türlü tüketir, kahvaltıda, salatalara renk katılır, közlenerek sarımsaklı yoğurtla vs.vs. gibi.

telato 29-01-2017 23:17

Sayın Akçabardak teşekkür ederim, çok naziksiniz... Yalnız bu sene bahçeme ekeceğim sebzelerin planını yaptım. Şimdi planın dışına çıkmak istemiyorum.
Bu teklifiniz seneye de geçerli olur mu acaba... Hem şimdi Sayın TCM'de merak ettirdi. Ondanda alırsam, evet seneye güzel bir bahçe kurarım.
Ben ne yapıyorum ya :Dbir sonraki senenin bahçesini planlayıverdim şimdiden.

Bu sene zaten Sayın TCM'den gelen domatesleri ekeceğim genelde... Küçük bir TCM bahçesi olacak sanki:D

TCM 30-01-2017 09:10

Her domates tohumundan birer kilo koydum artık 'küçük bir bahçe' mi olur 'büyük' mü bilmem. :D

TCM 30-01-2017 09:41

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1493610)
Çocuk ayakkabısı büyüklükte mi? :D

Dolmanın dışında her türlü tüketir, kahvaltıda, salatalara renk katılır, közlenerek sarımsaklı yoğurtla vs.vs. gibi.

İnanmıyorsunuz bana sizz... NNNedenn ...

'N' leri vurgulu söyleyin lütfen, Kadir gibi..

Resmi buldum ancak bu büyüğü değildi. Keşke bunları bıraksaymışım tohumluk. Ne bileyim ayakkabının yamuk yapacağını. Biz dolma hariç denemedik ancak bahçelerde bulunsa iyi olur, en azından kapkara rengiyle ilgi çekiyor ;)

TCM 30-01-2017 09:46

@ telato, Dester ve İtalian Heirloom hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum bakalım yazın neler diyeceksiniz.

bahcedenn 30-01-2017 10:03

Bu arada bu yaz ben de Purple Beauty çeşidini yetiştirdim. Çok da fazla beklemedim açıkçası morarmasını. :) Sizin siyah dolmalık biberlerle aynı varyete midir bilmiyorum ama yetişkin ayakkabısı kadar olamadılar hiç. Hep ufak bebe ayakkabısı gibiydiler. :) Yalnız kabuksuz kabuksuz çok lezzetliydi dolması. 10 numara diyebilirim.

TCM 30-01-2017 12:33

Benim de kastettiğim çocuk ayakkabısı kadar canım :) yoksa 45 numara bot değil. Ancak yaklaşık beş kök kadardı ve sadece bir tanesi o boydaydı, sanırım 'akraba evliliği' ydi o.

telato 30-01-2017 16:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1493680)
@ telato, Dester ve İtalian Heirloom hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum bakalım yazın neler diyeceksiniz.

Sayın TCM sizden önceki senede heybetli ve maniye domatesi almıştım bu sene onları da ekeceğim.. boşuna demiyorum küçük TCM bahçesi diye.
:DYorumlarımı bekleyin. Çok pis gurmeyimdir:D

Sayın akçabardak ve bahçedennin siyah dolma biberleri küçük, Sayın TCM sizinki kaliforniya biber gibi etli ve büyük öyleyse...

bahcedenn 30-01-2017 17:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1493710)
Sayın akçabardak ve bahçedennin siyah dolma biberleri küçük, Sayın TCM sizinki kaliforniya biber gibi etli ve büyük öyleyse...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1493693)
Benim de kastettiğim çocuk ayakkabısı kadar canım :) yoksa 45 numara bot değil.

Yok, yok. O da küçükmüş. :)

telato 31-01-2017 08:25

1 Eklenti(ler)
Eklenti 637957

08.11.2016 'dan

2 sene önce Çin'den almıştım. Tohuma bıraktım. Ve bu sene tohumlar benden... Ama sanki geçen sene daha lezzetli gibiydi.

telato 31-01-2017 18:14

1 Eklenti(ler)
Eklenti 638001

08.11.2016 'dan

Japon Zambağı - Tricyrtis (blue spotted)
Rizom kök yapısına sahip olan Japon Zambağı, 80 cm'ye kadar büyür. Kısmi gölgeyi sever ve sonbahar aylarında çiçeklenir.

Dutlubahçe 31-01-2017 19:40

Japon zambağı

Çiçeğinin görünüşü çok güzel. Acaba kokusu da böyle güzel mi?

telato 31-01-2017 21:44

Hiç koklamadım ki;) Üzgünüm. Bilmiyorum..

Ama internette böyle bir yazıya rastgeldim.
''Özellikle parfüm yapımında kullanılan harika kokulu bir türdür. Japon Zambağı olarak bilinen tür, Hollanda başta olmak üzere Fransa ve almanyada Parfüm yapımı için seri üretilmektedir. Kokusu tüm odanızı dolduracak ve sizi kokusu ile büyüleyecektir.''

Egzotik, gerçekten değişik bir çiçek. Geçen senede fotoğrafını çekip yayınlamıştım.

17.11.2015 Japon Zambağı - Tricyrtis (blue spotted)

O zamanda sadece bir adet fotoğraf yayınlamışım. Bu sene, bu çiçeğe daha fazla önem vereceğim. Daha iyi fotoğraflarını çekmeye gayret göstereceğim. İnternette bu çiçek hakkında fazla bilgide yok.
Hep kopyala yapıştır yapmışlar. Bu yüzden fotoğrafın altına hiç olmazsa bildiklerimi yazayım dedim.

telato 01-02-2017 16:47

4 Eklenti(ler)
04.12.2016 'dan

Geçen sene 3 Adet limon vermişti ilk kez... Bu sene sayıyı 21 'e çıkardım.

Eklenti 638033

Eklenti 638035

Eklenti 638036

Eklenti 638037

A_NOMAD 01-02-2017 17:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1493837)
Hiç koklamadım ki;) Üzgünüm. Bilmiyorum...

Ben ki çiçek görünce ilk yaptığım şey koklamaktır (hatta bazen plastik çiçeklere bile aynı refleksi verdiğim oluyor :D), haliyle bu meraksızlığınıza hayret etmekten kendimi alamadım! Nasıl olur ya? Etrafınızda bir çiçek açıyor ve hiç koklamıyorsunuz, inanılmaz :mad: :D

telato 01-02-2017 22:21

telato / bahçe'de daha önceden de konusu geçmişti. Ben çok yoğun olmadıktan sonra koku alamıyorum. Durum böyle olunca:D insan bir süre sonra koklamaktan vazgeçiyor;)

Sizin her şeyi koklamanıza şaşırmadım ama... Ablamda sizin gibi.

YeniGine 01-02-2017 23:10

Limonlara maşallah Sayın telato, çok güzeller, ince kabuklu gibi görünüyorlar. Tam benlik ince kabuklu olunca suyunu sıkar, kabuklarını yerim.

Resulgur 01-02-2017 23:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1493912)
04.12.2016 'dan

Geçen sene 3 Adet limon vermişti ilk kez... Bu sene sayıyı 21 'e çıkardım.

Eklenti 638033

Eklenti 638035

Eklenti 638036

Eklenti 638037

Sn telato emeğinize sağlık çok güzel bakmışsınız limonunuza .. Mayer limon sanırım ? .. Limonata yapar içersiniz artık bu soğukta bol C vitamini almak lazım .. ;)

telato 03-02-2017 00:42

Kim demiş hayat çabuk geçmiyor diye.

LİMON KRONOLOJİSİ
13.02.2015 Limon ağacının toprağının hazırlanması
03.01.2016 Limonda ilk hasat
04.12.2016 Limonda ikinci hasat

Sayın YeniGine çok teşekkür ederim, yalnız bu limon ince kabuklu ama pazardan, manavdan aldığımız limonlara göre daha ekşiii...

Sayın Resulgur öncelikle teşekkür ederim; ben limonlar hakkında fazla bilgiye sahip değilim. Bu limonun cinsini bilmiyorum.
Bir tek mayer limonu biliyorum onuda ismen...

Nasıl tüketildiğine gelince, ben hariç evde herkes çayını limonlu içer. Bu yüzden limon bizim evin en temel ihtiyaçlarından biridir.
Şöyle kocaman bir limon ağacım olsa:D insan başka ne ister ki.

telato 03-02-2017 10:08

2 Eklenti(ler)
Eklenti 638139

Eklenti 638140

18.12.2016 'dan

Acı Süs Biber
Ağaçlar net'deki sevdiğim kardeşlerimden, arkadaşlarımdan biri.
Abi bana gönderdiğin tohumu çimlendiremedim acaba bayatlamış olabilir mi? deyince geçte olsa çimlendirmeye başladım. Haliyle hasadı da geç oldu...

telato 05-02-2017 08:07

3 Eklenti(ler)
Eklenti 638250

Eklenti 638251

Eklenti 638252

15.01.2017 'den
-25 mikron- Zeolit (Klinoptilolit) uygulaması

Boş zamanlarımda, yurtdışında nasıl sebze bahçesi toprağı hazırladıklarını öğrenmek için araştırmalar yapar, videolar izlerim.
Hep karşıma iz element eksikliğini giderdiği iddia edilen Azomite adlı bir ürün çıkar. Türkiyede satışı olmayan bu ürünü nasıl elde edebileceğimi
öğrenmek için Sayın birnefestoprak ve Sayın Meyvelitepeye danıştım. Sayın Meyvelitepeden öğrendim ki. Bu ürün sodyum kalsiyum aliminyumsilikat'mış
yani zeolit'in bir türü klinoptilolit.
Klinoptilolit yüksek iyon değiştirme kapasitesine sahip, havalandırıcı ve su tutucu bir toprak düzenleyicidir.

NOT: Yurdışında yaşayan Ağaçlar net üyesi Gilan arkadaşımızda bahçesinde azomite adlı ürünü kullandığından bahsetmişti.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025