agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   telato / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/36369.htm)

tohumsever 15-06-2015 14:51

Tebrikler. Maşallah.

telato 15-06-2015 21:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1387683)
Maşallah sayın telato çok güzel açmış. İsmenelere bayılıyorum. Ben Almanya'dan getirtmiştim ama soğuklarda kaybettim. Kokusu nasıl acaba?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi B e t ü l (Mesaj 1387752)
Gece gördüm ama yine gece gece zahmet veririm diye soramadım.
Güzelin kokusu var mı? Kaç gün açık kalıyor acaba?
Öteki lila nazlınız hala açmadı mı?

Yüzeysel ekmeyip biraz derince ekince kışı atlatıyor oysa, bende beyazıda var bu sene çok soğuklar olmasına rağmen çıkarmadım,
şimdi yanından yavrusuyla birlikte çıkarak mutlu etti beni...
Kokusu kum zambağının kokusuna benziyor (Ben kokusunu alıyorsam yoğun kokusu vardır:D)
Kokusunu tarif etmek ne kadar zor, bu güzel koku nasıl anlatılır ki, bilemiyorum ama...
Kokladığımda tatlı yeme isteği uyandırıyor bende:D:D
Çiçekleri 5-7 gün açık kalıyor ve soğanın gelişmişliğine göre yeni çiçek veriyor, bendeki 3 adet çiçek vericek.
''Öteki lila nazlınız hala açmadı mı?'' demişsiniz, sanırım Calochortus'tan bahsediyorsunuz.
Yağmurdan korudum, uzun süre aynı şekilde kaldıktan sonra açmadan yapraklarını döktü, bu sene göstermedi çiçeklerini:(

telato 15-06-2015 21:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tohumsever (Mesaj 1387774)
Tebrikler. Maşallah.

Çok teşekkür ederim.

telato 15-06-2015 21:24

2 Eklenti(ler)
Benim için mutluluk...

Eklenti 559419

Kahvemi yudumlarken:o buradan bahçemi seyretmek...

Eklenti 559420

Bir domatesin kızarması:D veya bir çiçeğin açması yetiyor bana:D Bu kadar basit işte...

B e t ü l 15-06-2015 21:32

Üzüldüm güzelliği seneye göreceğiz. Havalar o kadar değişken ki bizim bile ruh halimizi bozuyor. O güzeli bu havalar çarpmıştır kesin.
Örümcek zambağınızın hem kokulu hem de uzun süre çiçekli olmasına sevindim.
Koku tarifiniz benim için resmen hayatında hiç fil görmemiş birine fili tarif etmek gibi oldu. :)) Malum bulunduğum yer zaten yeşil özürlü. Umarım bir yerde karşılaşırım bu güzellîkle:))
Saygılar..

B e t ü l 15-06-2015 21:37

Arkadaşlar hep bahsetti ama gerçekten o moloz yığınından bir cennet köşesi yarattınız. Keyifle sefasını sürmek, afiyetle kahvenizi yudumlamak en büyük hakkınız. Bizleri de bu güzellikleri görme şansı verdiğiniz için teşekkürler.
Afiyet olsun..

sakdag 15-06-2015 21:45

Kum zambağıyla arasındaki fark nedir acaba? İlk görünce kum zambağı sandım...;)

Milla 15-06-2015 21:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1387887)
Benim için mutluluk...

Eklenti 559419

Eklenti 559420

Bir domatesin kızarması:D veya bir çiçeğin açması yetiyor bana:D Bu kadar basit işte...

Süpersiniz... :)

İsmail Kuzucu 15-06-2015 22:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1387887)
Benim için mutluluk...

Eklenti 559419

Eklenti 559420

Şu köşeyi istemeyen yoktur her halde. :p Keyfiniz bol olsun. :rolleyes:

YeniGine 15-06-2015 23:41

:) Maşallah maşallah!.. Sayın telato siz o keyfi hakettiniz, daim olsun inşallah...

Milla 16-06-2015 08:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1387918)
Şu köşeyi istemeyen yoktur her halde. :p Keyfiniz bol olsun. :rolleyes:

Ben çok isterdim gerçekten. Bu yorgunluğun üstüne harika olurdu.

telato 16-06-2015 12:29

İyi dilekleriniz için hepinize teker teker teşekkür ederim arkadaşlar :))

telato 16-06-2015 13:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1387901)
Kum zambağıyla arasındaki fark nedir acaba? İlk görünce kum zambağı sandım...;)

Şuan için elimde kum zambağı yok ama yetiştirmiş birisi olarak, soğanın yanlarının kumla kaplanması, soğanın altı yani köklerin toprakla buluşması gerekir, bunun dışında kum zambağı ve örümcek zambağı; amaryllis yetiştirir gibi yetiştirmenin uygun olduğunu söyliyebilirim.
Sarı örümcek zambağı haziran ayında açmasına karşın kum zambağı ağustos-eylül aylarında açıyor.
Sarı örümcek zambağı sarımtırak bir renge sahip ve içinde 5 adet yeşil çizgi hat var oysa kum zambağı sadece beyaz...

telato 16-06-2015 13:35

2 Eklenti(ler)
Eklenti 559596

Eklenti 559597

İlk mahsul ablamın ellerinde...

telato 17-06-2015 00:15

2 Eklenti(ler)
Ohh kurtuldum...Hani aylarca toprak elemiştim ya; ordan çıkan taşları garaja atmıştım, anca bugün kamyon tutup onları attırabildim. Hep o taşları kamyona yüklerlerken fotoğraf çekerim
diye bir düşüncem vardı ama taşlardan kurtulmanın sevincindenmidir nedir:D:D kamyona yüklerlerken fotoğraf çekmeyi unuttum:D

Eklenti 559770

Eklenti 559771

Bazılarınıda çuvallamıştım... Ohh artık onlarda yok:D

aleydi 17-06-2015 15:02

Daha benim salatalar çiçek bile açmadı:(. Tohumdan yetiştirdim geç kaldı. Çok çalıştınız şimdi sefa sürme vakti:). Yine de bahçe de hiç iş bitmiyor:). Ben hiç doya doya oturduğumu hatırlamıyorum:).

Biz taşları temizlerken , komşumuz müdahale edip,(taşlar derenej yapıyor, toplamanıza gerek yok biz toplamadık) dediler. Biz de ona uyup toplamadık. Hata etmişsiz galiba.

telato 17-06-2015 21:48

Komşunuz doğru söylemiş sayın Aleydi; taşlar drenaj yapıyor, ben taşlar yerine Ponza-Volkanik tüf(Cüruf) kullanarak, daha çok toprağın hava almasını ve nemli kalmasını sağladım.
Geçen günlerde bir anda o kadar hızlı bir yağmur yağışı oldu ki, her tarafı sel götürdü, ama benim bahçemde hiç su birikintisi-gölcük yoktu...

h_dogan 18-06-2015 07:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1388446)
Daha benim salatalar çiçek bile açmadı:(. Tohumdan yetiştirdim geç kaldı. Çok çalıştınız şimdi sefa sürme vakti:). Yine de bahçe de hiç iş bitmiyor:). Ben hiç doya doya oturduğumu hatırlamıyorum:).

Biz taşları temizlerken , komşumuz müdahale edip,(taşlar derenej yapıyor, toplamanıza gerek yok biz toplamadık) dediler. Biz de ona uyup toplamadık. Hata etmişsiz galiba.

Taşlar drenaj yapar ama taşların toprağın 30-40 cm kadar altında olması lazım. Yani toprak üstündeki taşlar drenaj yapmaz. Sebze ve tarla bitkileri yetiştiriciliği yapacaksanız temizlemek en mantıklısı yok meyve bahçesi kuracaksanız kalabilir. :)

telato 18-06-2015 08:53

Volkanik tüf'ü alt tarafa tabaka halinde koydum, üst taraftaki toprağıda mil ve ponza-cürüf ile karıştırdım, öyleyse yapıtığım işlem doğrudur değil mi? Sayın h_doğan.

telato 18-06-2015 09:16

1 Eklenti(ler)
Bir miktar tohumdan büyüttüğüm topraklı biber fidesi elimde kaldı, ekilecek yer yok bende mahallemde alan olur diye böyle birşey yapayım dedim.

Eklenti 560041

Sokak hayvanlarına köpek maması alma düşüncesiyle bu yola çıktım, bakalım satabilecekmiyim, biraz geç kaldım ama:D

h_dogan 18-06-2015 09:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1388677)
Volkanik tüf'ü alt tarafa tabaka halinde koydum, üst taraftaki toprağıda mil ve ponza-cürüf ile karıştırdım, öyleyse yapıtığım işlem doğrudur değil mi? Sayın h_doğan.

Görünürde doğru bir uygulama yapmışsınız. :) Tüf gözeneği fazla olan bir malzeme ayrıca topraktaki suyu çekebilen bir özeliği varmış.

telato 18-06-2015 09:40

Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için; yalnız varmış dediğinize göre sizin birebir kullandığınız bir ürün değil...

h_dogan 18-06-2015 10:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1388699)
Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için; yalnız varmış dediğinize göre sizin birebir kullandığınız bir ürün değil...

Evet netten baktım, ben kendim uygulamadım. :)

Sûz-i Dilârâ 18-06-2015 11:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1388685)
Bir miktar tohumdan büyüttüğüm topraklı biber fidesi elimde kaldı, ekilecek yer yok bende mahallemde alan olur diye böyle birşey yapayım dedim.

Eklenti 560041

Sokak hayvanlarına köpek maması alma düşüncesiyle bu yola çıktım, bakalım satabilecekmiyim, biraz geç kaldım ama:D

Düşünce çok güzel, mama verdiğiniz hayvanların su işini de iyi takip etmek gerek mamalar çabuk ve sık susatıyor. Ben daha çok çorbalık tavuk alırdım bazen de kasaplar çarşısından etlerin işe yaramayan kısımlarını ve satılamadığı için ellerinde kalan akciğer, karaciğer vs. gibi etlerden alırdım. Tek öğünlük alır almaz da hemen ulaştırırdım hayvanlara, üç dört gün idare ediyor onları. Aslında daha uzun süre de idare eder de ben kıyamazdım.

Sokak hayvanları için aldığımı söyleyince hem daha çok veriyorlardı hem daha az para alıyorlardı bir de arabaya kadar poşetleri taşımama yardım ediyorlardı.

Bagaja etlerin suyunun akmaması ve bulaşmaması için de sıkı bir koruma (kartonlar, gazeteler):( gerek.

Haftanın üç günü hayvanlara birer öğün sıkı yemek yedirirdim poşet poşet et:( Kalan günleri kendiler hallederdi çöplüklerden. ;) Sevmediğim belediyenin sevdiğim yönü çöpleri her akşam almamasıydı. Böylece hayvanlar da çöpleri didikleyip bulduklarını mideye indirebiliyorlardı. ;) Bazen hizmet etmeyen belediyeler de işe yarıyor. :D

telato 18-06-2015 16:59

Bizim ilçede hayvan barınağını ormanın içinde o kadar izbe bir yere yapmışlar ki, gitmekte dert, özel araban olmadan gitmek imkansız..
Hayvan barınağının içindeki köpeklerin 20 katı dışarıya ormana bırakılmış köpeklerle dolu..
Ormanda ne yaparlar ne ederler bu köpekler... (Bakın buradan fikir sahibi olabilirsiniz.)
Bu arada bugün için fidelerden elde ettiğim hasılat 7 tl... Allah bereket versin:D

Laleci_03 18-06-2015 17:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1388805)
Bu arada bugün için fidelerden elde ettiğim hasılat 7 tl... Allah bereket versin:D

Ooo Allah bereket versin Telato ağabeyim, hayırlı işler bol kazançlar :D:D Karşı yakada olmasaydın ben de gelir alırdım 3-5 fide, soğan falan :dilli:

telato 18-06-2015 17:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Laleci_03 (Mesaj 1388807)
Ooo Allah bereket versin Telato ağabeyim, hayırlı işler bol kazançlar :D:D Karşı yakada olmasaydın ben de gelir alırdım 3-5 fide, soğan falan :dilli:

Aaa iyi fikirmiş bu:D ben nasıl düşünemedim...
Laleci_03 kardeş, sen böyle diyerek şimdi herkesi ateşe attığının farkındamısın:D:dilli:
Şimdi ben sokak köpeklerine yardım ederken, heerkesi katmak için herşeyi yaparım:D

Laleci_03 18-06-2015 17:52

Çok zekiyim değil mi?:D :dilli:
Olsun ben yandıysam herkes de yansın :p
Şaka bir yana neye niyet neye kısmet vallahi Telato ağabeyim. Farkında olmadan da olsa fikir verdim o kadar, bana daha ucuza satarsın değil mi? :D

telato 18-06-2015 17:58

Sana öğrenci indirimi yapacağım:D:D merak etme:dilli:

Laleci_03 18-06-2015 18:02

Ooo işte bu Telato ağabeyim süpersin :D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025