![]() |
Sayın Tolgahan83; sizin kargonuzu dün için kargoya vereceğini söyledi, ne kadar çabuk izmire gitmiş:D
vay vay:D vay neler görüyorum orda, Amaryllisler, Dicentra, Helleborus, Tigridia... Bugünde sizin gününüzdür sanırım:D Sizden mutlusu yok:D |
Evet sayın telato,pembe müge, katlı müge,ismene,ixia, balık kılçıgı beyaz atlas görmemişin çiçeği olmuş herkesle paylaşmış.
|
2 Eklenti(ler)
Birde bu topraktan aldım ama sadece lif gibi duruyor acaba içine diğer torflardan karıştırsam mı?
|
Bu toprak dediğiniz torf, tek başına besin değeri çok düşüktür, bunu bahçe toprağıyla karıştırın, hatta perlitte koyup üçlü bir karışım oluşturun, ben sizin yerinizde olsaydım, böyle yapardım, ama sizin bileceğiniz iş...
|
1 Eklenti(ler)
Bir ,tanede nazarlık çok üzücü,ama Samet bey telefi edecek inşallah.Dediğiniz gibi bende torf karıştıracağım içinde perlit var Samet bey çok övdü ondan aldım.:(
|
Gartengold iyi bir marka, bu alandaki en iyi torflardan biri...
Tolgahan kardeşim, yanlış yazmışsın sanırım, Gartengold zaten torf, iyi bahçe toprağıyla karıştırman gerekli... O amaryllis soğanı nasıl bozulmuş bir günde ilginç... |
Sayın telato Samet bey çürük soğan vardı ben onu ayırmıştım yanlışlıkla karışmıştır dedi, bir günde bozulmaz tabi.Gartengoldun torf olduğunu biliyorum ama daha önce aldıklarıma benzemiyor cocopeat gibi.Sayın telato bugün sayfanızı da sizi de çok muşgul ettim kusura bakmayın.
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 545746
Aralıklarla olsada iki gündür istanbulda yağmur vardı, bahçem yarayışlı bir hal almaya başladı. |
4 Eklenti(ler)
Bazıları büyüme ve gelişme dönemindeler...
Eklenti 545788 Iris Hollandica (Süsen) Eklenti 545789 Fritillaria Imperalis (Ters Lale) Eklenti 545790 Leucojum Aestivum (Göl Soğanı) Eklenti 545791 Calla (Gala) |
sizde ters lale dikmişsiniz;) bulursam bende dikecegim zamanı geçmedi umarım :confused: forumda bir arkadaşımız daha dikmiş gerçekten çok güzel bir görüntüsü vardı :)
|
Çok düzenli,güzel ve rengarenk bir bahçe olacak...
Gözlerimiz bayram edecek. Kolay gelsin. |
Alıntı:
İstanbul şartlarında (düşük rakım) yetiştirilmeside kısıtlı olan çiçekler arasında, sizin ters lale yetiştirmenizdeki hevesinizi kırmak istemiyorum ama bu yazı ters lale hakkında çok şey anlatıyor. ''Ters Lale Soğanı Hakkında bilginiz var mı? Bahçe ve saksı çiçekçiliği dünyasındaki yetiştirilmesi en zor bitkilerden birisi şüphesiz ters lalelerdir. Lale, hali hazırda yetiştirilmesi ve çoğaltılması oldukça zahmetli bitki iken, aynı familyadan gelip tamamı ile farklı özellikler taşıyan ters laleler ise toprak yapısından bulunulan noktanın rakımına kadar pek çok ayrıntıya göre şekillenmekte ve sahibini bir hayli uğraştırmaktadır. Profesyonel yetiştiricilerin bile ideal ters laleyi elde edene kadar onlarca lale soğanı harcadığı düşünüldüğünde bu uğurda gösterilmesi gereken emek ve harcanacak zaman belirgin olarak görülmektedir. Düşük rakımlı bölgelerde ters lalenin yetişmesi ancak kısıtlı biçimde sağlanabilmektedir. Köklerin toprağa yayılması ve çiçeğin ideal biçimde açılması için gereken yüksek irtifa ve toprak türü, deniz seviyesine yakın noktalarda elde edilemediğinden istenen sonuca ulaşmak bir hayli zor olmaktadır. Her evresinde suya çok hassas bir yapı sergileyen ters lale soğanları, gelişmiş evreye gelinceye kadar periyodik sulama ve gübreleme işlemleri gerektirmektedir.'' Kaynak: Düzcenin Sesi Peki bana siz niye yetiştiriyorsunuz derseniz:o benimde istanbulda yetiştiremediğim soğanlardan biri:( bu sene aldığım soğan değil, bu soğanı açtırabilmek için her sene farklı varyasyonlar deniyorum, arkadaşım açtırmayı başardı;) bende çok açmasını istiyorum:D |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
|
şahane görünüyor bahçen abim :D
|
Teşekkür ederim enes kardeşim.
|
Alıntı:
|
telat abim bi buluşma ayarlıyalım seninle, sözümü yerine getiririm hem mahçubum sana karşı :)
|
Alıntı:
Gelirsen şu an için görsel anlamda bahçemde görebileceğin fazla bir şey yok ama konu çiçekler, sebzeler ve ağaçlar olunca konuşulacak şey, çok fazla oluyor:D Sağlıcakla kal... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 546309
Toprak karışımım ve Agropomza'mda geldi, Satın almadanda duramıyorum:D 70 m2 için bu çok fazla değil mi? Nedir bu alışveriş çılgınlığı diyebilirsiniz. Bu kadar çok almamın bir diğer sebebide, bazı arkadaşlarımın sen her şeyin ucuzunu bulabiliyorsun bundan sonra kendine ne alırsan +1 fazlasını al demesi... İşte +1'ler ve benimkiler :D |
2 Eklenti(ler)
Bugün abimle birlikte birbuçuk aydır boyayamadığımız çitin tellerini boyadık, sonrasında havanının güzel olmasını fırsat bilip, toprağı bel ile havalandırdık,
toprağı havalandırmadan önce yere serdiğimiz agropomza (volkanik tüf) da böylece karışmış oldu. Eklenti 546421 Eklenti 546422 |
1 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Henüz çiçek açmamış olanlar...
Eklenti 546639 Dicentra (Ağlayan Kalpler) Eklenti 546640 Helleborus (Noel Gülü) Eklenti 546641 Hemerocallis (Gün Güzeli) Eklenti 546642 Echinacea (Ekinezya) |
Alıntı:
|
Teşekkür ederim İsmail kardeşim. Bende iyi bir toprak yaptığım düşüncesindeyim.
Ama bazen hayatta herşeyi kuralına göre yapsanda...Olmaz ya:( İşte benim de bu yüzden çekincelerim var... Bahçemin yanından merdivenler geçiyor, hergün burdan geçen onlarca kişi beni bahçede çalışırken görüyor... selamını esirgemiyor, ne yaptığımı soruyor:confused:şaka yapıyor:D takılıyor...Herşey iyi hoşta.. İsmail kardeşim, neden çekiniyorum biliyormusun, Mahalleliyle sohbet ede ede.. Mahallelinin de benden bir beklentisi oluştu, Bari mahalleliye mahçup olmasak:o |
:) Yani bizler gibi... Ama çok çabaladınız, emek sarfettiniz, özendiniz, bezendiniz bu toprak da inşallah Allah'ın izni ile sizi mahçup etmeyecektir Sayın telato. Rastgelsin inşallah.
Bahçeniz nazar boncuğunu da hak etti gerçekten. Maşallah!.. Emeklerinize sağlık. |
Sayın YeniGine çok çok teşekkür ederim;)
Ama sizi mahalleliyle bir tutmamda yanlış olur, siz bu işin içinde olduğunuz için size şu yüzden çok verim alamadım dediğimde evet dersiniz, çünkü biliyorsunuzdur;) Ama mahalleli öyle değildir:( o bilmediğinden sadece sonuca bakar:( o kadar uğraştında ne oldu der... |
:) Bence hiç dert etmeyin, sizin emeklerinizin karşılığında mahalleli de bayılacak, sevecek aşka gelip deneyeceklerdir... İnşallaaah da öyle olsun.
|
Maşallah karınca gibisiniz. ;) Batıl da olsa mavi boncuk niyetine nazarlık bahçenize yakışmış:D At nalı da öneririm daha otantik durur:D
Anlaşılan hepimiz aynı şeyi yaşıyoruz. Dün komşumla evin önündeki damın üstünde sebze yetiştirmeye karar verdik. Tabii benim ittirmemle. İlk maydonoz tohumlarını da ektik. Biberleri de pet bardaklara ektim, çimlenirse damda tenekelere şaşırtacağız. Daha hedefimizde salatalık, fasulye, roka, tere, domates, soğan da var. Allah mahcup etmesin bu sitenin üyelerini. Çünkü çok güzel örnek olduğumuza inanıyorum. Van'daki komşularım çiçekle böcekle barıştılar, artık ne öldürtüyorlar böcekleri çocuklarına ne de koparttırıyorlar çiçekleri. Burada da alt komşumun, üst komşumun zaten içlerinde mevcut çiçek-böcek aşkı benden sonra depreşti:D Benden durmadan çelik alıyorlar. Eh sebzeciliğe de başladık. Daha ne olsun. Dipnot belki ihtiyacınız olur belki de biliyorsunuzdur. Çocuklardan dolayı Yumurcak TV, TRT Çocuk kanallarını izliyorum. Yumurcak'ta Arka Bahçede Bilim diye bir program var oradan öğrendim. Bitkileri salyangozlardan korumak için bitkinin etrafına, yere bakır tel çekiyorlardı çember şeklinde. Bakır, salyangozlarda bir tür elektroşoka neden olurmuş yere sıvadıkları sıvıyla etkileşime girip. O yüzden bakıra yaklaşmazlarmış. :D |
Alıntı:
Bence :D |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025