agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   telato / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/36369.htm)

telato 08-04-2015 13:15

Sayın Tolgahan83; sizin kargonuzu dün için kargoya vereceğini söyledi, ne kadar çabuk izmire gitmiş:D
vay vay:D vay neler görüyorum orda, Amaryllisler, Dicentra, Helleborus, Tigridia...
Bugünde sizin gününüzdür sanırım:D Sizden mutlusu yok:D

tolgahan83 08-04-2015 13:35

Evet sayın telato,pembe müge, katlı müge,ismene,ixia, balık kılçıgı beyaz atlas görmemişin çiçeği olmuş herkesle paylaşmış.

tolgahan83 08-04-2015 13:41

2 Eklenti(ler)
Birde bu topraktan aldım ama sadece lif gibi duruyor acaba içine diğer torflardan karıştırsam mı?

telato 08-04-2015 14:38

Bu toprak dediğiniz torf, tek başına besin değeri çok düşüktür, bunu bahçe toprağıyla karıştırın, hatta perlitte koyup üçlü bir karışım oluşturun, ben sizin yerinizde olsaydım, böyle yapardım, ama sizin bileceğiniz iş...

tolgahan83 08-04-2015 15:57

1 Eklenti(ler)
Bir ,tanede nazarlık çok üzücü,ama Samet bey telefi edecek inşallah.Dediğiniz gibi bende torf karıştıracağım içinde perlit var Samet bey çok övdü ondan aldım.:(

telato 08-04-2015 18:52

Gartengold iyi bir marka, bu alandaki en iyi torflardan biri...
Tolgahan kardeşim, yanlış yazmışsın sanırım, Gartengold zaten torf, iyi bahçe toprağıyla karıştırman gerekli...
O amaryllis soğanı nasıl bozulmuş bir günde ilginç...

tolgahan83 08-04-2015 19:32

Sayın telato Samet bey çürük soğan vardı ben onu ayırmıştım yanlışlıkla karışmıştır dedi, bir günde bozulmaz tabi.Gartengoldun torf olduğunu biliyorum ama daha önce aldıklarıma benzemiyor cocopeat gibi.Sayın telato bugün sayfanızı da sizi de çok muşgul ettim kusura bakmayın.

telato 08-04-2015 20:27

1 Eklenti(ler)
Eklenti 545746

Aralıklarla olsada iki gündür istanbulda yağmur vardı, bahçem yarayışlı bir hal almaya başladı.

telato 08-04-2015 21:40

4 Eklenti(ler)
Bazıları büyüme ve gelişme dönemindeler...

Eklenti 545788

Iris Hollandica (Süsen)

Eklenti 545789

Fritillaria Imperalis (Ters Lale)

Eklenti 545790

Leucojum Aestivum (Göl Soğanı)

Eklenti 545791

Calla (Gala)

serdar1984 09-04-2015 09:58

sizde ters lale dikmişsiniz;) bulursam bende dikecegim zamanı geçmedi umarım :confused: forumda bir arkadaşımız daha dikmiş gerçekten çok güzel bir görüntüsü vardı :)

B e t ü l 09-04-2015 11:02

Çok düzenli,güzel ve rengarenk bir bahçe olacak...
Gözlerimiz bayram edecek. Kolay gelsin.

telato 09-04-2015 20:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serdar1984 (Mesaj 1369589)
sizde ters lale dikmişsiniz;) bulursam bende dikecegim zamanı geçmedi umarım :confused: forumda bir arkadaşımız daha dikmiş gerçekten çok güzel bir görüntüsü vardı :)

Sayın Serdar1984; ters lale sonbahar soğanları arasında, şu an bulabilmeniz çok zor.
İstanbul şartlarında (düşük rakım) yetiştirilmeside kısıtlı olan çiçekler arasında, sizin ters lale yetiştirmenizdeki hevesinizi kırmak istemiyorum ama bu yazı ters lale hakkında çok şey anlatıyor.

''Ters Lale Soğanı Hakkında bilginiz var mı?
Bahçe ve saksı çiçekçiliği dünyasındaki yetiştirilmesi en zor bitkilerden birisi şüphesiz ters lalelerdir. Lale, hali hazırda yetiştirilmesi ve çoğaltılması oldukça zahmetli bitki iken, aynı familyadan gelip tamamı ile farklı özellikler taşıyan ters laleler ise toprak yapısından bulunulan noktanın rakımına kadar pek çok ayrıntıya göre şekillenmekte ve sahibini bir hayli uğraştırmaktadır. Profesyonel yetiştiricilerin bile ideal ters laleyi elde edene kadar onlarca lale soğanı harcadığı düşünüldüğünde bu uğurda gösterilmesi gereken emek ve harcanacak zaman belirgin olarak görülmektedir.

Düşük rakımlı bölgelerde ters lalenin yetişmesi ancak kısıtlı biçimde sağlanabilmektedir. Köklerin toprağa yayılması ve çiçeğin ideal biçimde açılması için gereken yüksek irtifa ve toprak türü, deniz seviyesine yakın noktalarda elde edilemediğinden istenen sonuca ulaşmak bir hayli zor olmaktadır. Her evresinde suya çok hassas bir yapı sergileyen ters lale soğanları, gelişmiş evreye gelinceye kadar periyodik sulama ve gübreleme işlemleri gerektirmektedir.''
Kaynak: Düzcenin Sesi

Peki bana siz niye yetiştiriyorsunuz derseniz:o benimde istanbulda yetiştiremediğim soğanlardan biri:( bu sene aldığım soğan değil, bu soğanı açtırabilmek için her sene farklı varyasyonlar deniyorum, arkadaşım açtırmayı başardı;) bende çok açmasını istiyorum:D

telato 09-04-2015 20:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi B e t ü l (Mesaj 1369601)
Çok düzenli,güzel ve rengarenk bir bahçe olacak...
Gözlerimiz bayram edecek. Kolay gelsin.

Sayın Betül; iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

telato 09-04-2015 21:39

3 Eklenti(ler)
Lalelerim...

Eklenti 545943

Eklenti 545944

Eklenti 545945

eneskrky 09-04-2015 21:49

şahane görünüyor bahçen abim :D

telato 09-04-2015 23:03

Teşekkür ederim enes kardeşim.

serdar1984 10-04-2015 09:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1369732)
Sayın Serdar1984; ters lale sonbahar soğanları arasında, şu an bulabilmeniz çok zor.
İstanbul şartlarında (düşük rakım) yetiştirilmeside kısıtlı olan çiçekler arasında, sizin ters lale yetiştirmenizdeki hevesinizi kırmak istemiyorum ama bu yazı ters lale hakkında çok şey anlatıyor.

''Ters Lale Soğanı Hakkında bilginiz var mı?
Bahçe ve saksı çiçekçiliği dünyasındaki yetiştirilmesi en zor bitkilerden birisi şüphesiz ters lalelerdir. Lale, hali hazırda yetiştirilmesi ve çoğaltılması oldukça zahmetli bitki iken, aynı familyadan gelip tamamı ile farklı özellikler taşıyan ters laleler ise toprak yapısından bulunulan noktanın rakımına kadar pek çok ayrıntıya göre şekillenmekte ve sahibini bir hayli uğraştırmaktadır. Profesyonel yetiştiricilerin bile ideal ters laleyi elde edene kadar onlarca lale soğanı harcadığı düşünüldüğünde bu uğurda gösterilmesi gereken emek ve harcanacak zaman belirgin olarak görülmektedir.

Düşük rakımlı bölgelerde ters lalenin yetişmesi ancak kısıtlı biçimde sağlanabilmektedir. Köklerin toprağa yayılması ve çiçeğin ideal biçimde açılması için gereken yüksek irtifa ve toprak türü, deniz seviyesine yakın noktalarda elde edilemediğinden istenen sonuca ulaşmak bir hayli zor olmaktadır. Her evresinde suya çok hassas bir yapı sergileyen ters lale soğanları, gelişmiş evreye gelinceye kadar periyodik sulama ve gübreleme işlemleri gerektirmektedir.''
Kaynak: Düzcenin Sesi

Peki bana siz niye yetiştiriyorsunuz derseniz:o benimde istanbulda yetiştiremediğim soğanlardan biri:( bu sene aldığım soğan değil, bu soğanı açtırabilmek için her sene farklı varyasyonlar deniyorum, arkadaşım açtırmayı başardı;) bende çok açmasını istiyorum:D

bu bitki yüksekten hoşlanıyor fazla oksijenden sanırım :p genelde doguda yetişiyormuş sanırım soguk hoşuna gidiyor neyseki bizim orasıda ist. en yüksek yeri bakalım seneye kısmetse :rolleyes:

eneskrky 10-04-2015 18:35

telat abim bi buluşma ayarlıyalım seninle, sözümü yerine getiririm hem mahçubum sana karşı :)

telato 11-04-2015 19:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eneskrky (Mesaj 1369883)
telat abim bi buluşma ayarlıyalım seninle, sözümü yerine getiririm hem mahçubum sana karşı :)

Enes kardeşim bu pazar günü gelebilirsin, yarın çitin tellerini abim boyuyacak bende çıraklığını yapacağım, boya işlerinden abim anlıyor ve cumartesi-pazar günü izinli olduğu için bu haftasonu programımız böyle, bugün boyama işinin yarısını yaptık, inanırmısın bir buçuk aydır her cumartesi-pazar günü ya hava bozuktu ya da yağmurluydu, çitin tellerini bir türlü boyayamamıştık. Bu hafta boyayıp bitircez inşallah.
Gelirsen şu an için görsel anlamda bahçemde görebileceğin fazla bir şey yok ama konu çiçekler, sebzeler ve ağaçlar olunca konuşulacak şey, çok fazla oluyor:D
Sağlıcakla kal...

telato 12-04-2015 08:49

1 Eklenti(ler)
Eklenti 546309

Toprak karışımım ve Agropomza'mda geldi, Satın almadanda duramıyorum:D 70 m2 için bu çok fazla değil mi? Nedir bu alışveriş çılgınlığı diyebilirsiniz.
Bu kadar çok almamın bir diğer sebebide, bazı arkadaşlarımın sen her şeyin ucuzunu bulabiliyorsun bundan sonra kendine ne alırsan +1 fazlasını al demesi...

İşte +1'ler ve benimkiler :D

telato 12-04-2015 23:57

2 Eklenti(ler)
Bugün abimle birlikte birbuçuk aydır boyayamadığımız çitin tellerini boyadık, sonrasında havanının güzel olmasını fırsat bilip, toprağı bel ile havalandırdık,
toprağı havalandırmadan önce yere serdiğimiz agropomza (volkanik tüf) da böylece karışmış oldu.

Eklenti 546421

Eklenti 546422

telato 13-04-2015 20:02

1 Eklenti(ler)
Bahçeye nazar boncuğu asmak...

Eklenti 546630

Adettendir:D

telato 13-04-2015 21:47

4 Eklenti(ler)
Henüz çiçek açmamış olanlar...

Eklenti 546639

Dicentra (Ağlayan Kalpler)

Eklenti 546640

Helleborus (Noel Gülü)

Eklenti 546641

Hemerocallis (Gün Güzeli)

Eklenti 546642

Echinacea (Ekinezya)

İsmail Kuzucu 13-04-2015 22:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1370479)
Bugün abimle birlikte birbuçuk aydır boyayamadığımız çitin tellerini boyadık, sonrasında havanının güzel olmasını fırsat bilip, toprağı bel ile havalandırdık,
toprağı havalandırmadan önce yere serdiğimiz agropomza (volkanik tüf) da böylece karışmış oldu.

Eklenti 546421

Eklenti 546422

İşte budur, bakımın karşılığını alacağınıza eminim.

telato 13-04-2015 23:35

Teşekkür ederim İsmail kardeşim. Bende iyi bir toprak yaptığım düşüncesindeyim.
Ama bazen hayatta herşeyi kuralına göre yapsanda...Olmaz ya:(
İşte benim de bu yüzden çekincelerim var...

Bahçemin yanından merdivenler geçiyor, hergün burdan geçen onlarca kişi beni bahçede çalışırken görüyor...
selamını esirgemiyor, ne yaptığımı soruyor:confused:şaka yapıyor:D takılıyor...Herşey iyi hoşta..

İsmail kardeşim, neden çekiniyorum biliyormusun, Mahalleliyle sohbet ede ede..
Mahallelinin de benden bir beklentisi oluştu, Bari mahalleliye mahçup olmasak:o

YeniGine 13-04-2015 23:43

:) Yani bizler gibi... Ama çok çabaladınız, emek sarfettiniz, özendiniz, bezendiniz bu toprak da inşallah Allah'ın izni ile sizi mahçup etmeyecektir Sayın telato. Rastgelsin inşallah.
Bahçeniz nazar boncuğunu da hak etti gerçekten. Maşallah!.. Emeklerinize sağlık.

telato 14-04-2015 00:18

Sayın YeniGine çok çok teşekkür ederim;)

Ama sizi mahalleliyle bir tutmamda yanlış olur, siz bu işin içinde olduğunuz için size şu yüzden çok verim alamadım dediğimde evet dersiniz, çünkü biliyorsunuzdur;)

Ama mahalleli öyle değildir:( o bilmediğinden sadece sonuca bakar:( o kadar uğraştında ne oldu der...

YeniGine 14-04-2015 01:03

:) Bence hiç dert etmeyin, sizin emeklerinizin karşılığında mahalleli de bayılacak, sevecek aşka gelip deneyeceklerdir... İnşallaaah da öyle olsun.

Sûz-i Dilârâ 14-04-2015 08:26

Maşallah karınca gibisiniz. ;) Batıl da olsa mavi boncuk niyetine nazarlık bahçenize yakışmış:D At nalı da öneririm daha otantik durur:D

Anlaşılan hepimiz aynı şeyi yaşıyoruz. Dün komşumla evin önündeki damın üstünde sebze yetiştirmeye karar verdik. Tabii benim ittirmemle. İlk maydonoz tohumlarını da ektik. Biberleri de pet bardaklara ektim, çimlenirse damda tenekelere şaşırtacağız. Daha hedefimizde salatalık, fasulye, roka, tere, domates, soğan da var.

Allah mahcup etmesin bu sitenin üyelerini. Çünkü çok güzel örnek olduğumuza inanıyorum. Van'daki komşularım çiçekle böcekle barıştılar, artık ne öldürtüyorlar böcekleri çocuklarına ne de koparttırıyorlar çiçekleri. Burada da alt komşumun, üst komşumun zaten içlerinde mevcut çiçek-böcek aşkı benden sonra depreşti:D Benden durmadan çelik alıyorlar. Eh sebzeciliğe de başladık. Daha ne olsun.

Dipnot belki ihtiyacınız olur belki de biliyorsunuzdur. Çocuklardan dolayı Yumurcak TV, TRT Çocuk kanallarını izliyorum. Yumurcak'ta Arka Bahçede Bilim diye bir program var oradan öğrendim. Bitkileri salyangozlardan korumak için bitkinin etrafına, yere bakır tel çekiyorlardı çember şeklinde. Bakır, salyangozlarda bir tür elektroşoka neden olurmuş yere sıvadıkları sıvıyla etkileşime girip. O yüzden bakıra yaklaşmazlarmış. :D

Laleci_03 14-04-2015 12:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1370750)
neden çekiniyorum biliyormusun, Mahalleliyle sohbet ede ede..
Mahallelinin de benden bir beklentisi oluştu, Bari mahalleliye mahçup olmasak:o

Telato ağabeyim dert etme, Allah çabalarını boşa çıkarmaz. :rolleyes: Baksana nasılda içten, severek, isteyerek çalışıp çabalıyorsun, mahalleliyi boş ver ;)
Bence :D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025