![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bende en son babamdan bile veto yedim. Azalt kızım o çiçekleri dedi bana. İlk defa babam böyle bir şeye karışıyor. Geçenlerde hasta oldum. Babam nedense hastalığı çiçeklere bağladı yoruluyorsun diye. Hasta olduğumuzda annemden çok düşer üstümüze. Artık evde yerde kalmadı. Yine de görünce dayanamıyorum işte:).Teşekkür ederim. |
5 Eklenti(ler)
Sukulentlerimin bir kısmı eve aldıktan sonrada mutlular. Hatta birbirlerini istila ediyorlar diye bir kısmını ayırdım.
Bazıları tomurcukta. Beni sukulent sahibi yapan Sdurul ablacım ve Sevgili Sudenur'a sevgilerimizle. Eklenti 589758 Eklenti 589759 Eklenti 589760 Eklenti 589761 Eklenti 589762 |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bu aralar çok şanslıyım.Kargom geldi çok mutluyum:D. Sevgili YeniGinem aldığım çiçeğin yuka olmadığını , kendi yukasından gönderebileğini söylemişti. Bugün yukam geldi. Yanında onlarca soğanve aloveralarla.Doğum günüm yaklaşıyor hem yeni yıl. benim için çok güzel bir hediye oldu:). Çok teşekkür ederim YenİGinem.kalp
Sevgili Akçabardak ablama da bu duruma vesile olduğunu için teşekkür ederim:).kalp Eklenti 589842 Eklenti 589843 |
:) Güzel, sevindim sağ salim gelmişler. Sen de inşallah güle güle büyütesin sevgili aleydim.
Soğanların en son muskari olduğuna karar verdik. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Muskari ilk defa bu yıl ektim. Hem iklime uygun hemde çok güzel çiçekleniyor. Şimdilik soğanlarıda saksılara ektim. Havalar düzelince bahçeye alırım.Umarım hepsini yaşatabilirim. Yuka beklerken diğerleri bonus oldu. Teşekkür ederim. Eklenti 589858 |
Alıntı:
Sevgili aleydi inan ki ben de çok sevindim evet artık senin de gerçek bir yukkan (Avize çiçeği) oldu, Sevgili YeniGineye de gönderdiği için bende çok teşekkür ediyorum, çok sağolsun. Ben de en kısa zamanda bulursam edinmeye çalışacağım, o malum sitede şu anda stokta yok takipteyim. Güle güle büyüsün bahçene çok yakışacak, bir bitki daha önereyim Bahçe külü bitkisi de çok güzel olur, kışa dayanıklıdır benim çok hoşuma gitmişti. http://www.agaclar.net/forum/1285066-post1177.htm |
Alıntı:
Bahçe külü bitkisini tatilde otelde görmüştüm. Adını bilmiyordum. Getirdiklerimden bir tek o tutmadı. Ağaç minesini bile tek bir daldan tutturdum. Bir daha otele gittiğimde kökünden sökücem:D. Her yer kameraydı. İnceledilerse kayıtları, napıyor bu demişlerdir:D. Teşekkür ederim . |
Gözün aydın Aleydi,yukkan gelmiş.Çok sevindim,YeniGine'nin eline sağlık.Güle güle büyütürsün inşallah.Büyüsün de bu günleri analım inşallah.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Geçen yıl öyle bir kar yağdı ki. Çatıda kocaman bir kütle oluştu. Rüzgar uçurmuş tam uç kısma gelip yığılmış. Birini getirsek düşer korkusu oluştu. Hem( kiremitleri kırabilir) dedi eşim. Benim aklıma balkonda takılmamış korniş vardı. O geldi. Onunla vura vura düşürdük. Zevkli taraflarıda çok. İstediğimiz gibi ekip biçiyoruz. Bitki yetiştiriyoruz. İstersek hayvan. Rahat rahat gürültü yapabiliyoruz.Bazen gecenin bir vakti süpürge tutabiliyorum. Mikseri çalıştırabiliyorum. Eş, dost, akraba kalabalık misafir herkese yer var:D. Tekrar güle güle ağız tadıyla oturmak nasip etsin.Sevgiler. |
Bahçe sayfama doldurmam gereken formu farem bozuk olduğundan yapamamışım.Neyse eşim faremi değiştirince iki dakikada doldurduk.Siz de sayfamı görünce olmuş Sevgi Hocam deyince halime çok güldüm.Acemi olunca kusura bakmayın sizi de strese soktum.Yardımınız için teşekkür ederim.O gün sayfama gelen herkes heyecanlıydı,sevinmişti.Öyle olunca ben de çok mutlu oldum.
Bahçeli bir ev hepimizin hayali ama mümkün olmuyor işte.Siz çok güzel yapmışsınız,gençken,müstakil bir ev.Maraş'ta böyle bir anlayış yok,toprak çok pahallı.Allahım hepimize sağlıkla oturmayı nasip etsin. |
Alıntı:
Bizim evde şehir dışında . Pek çok kişi yazlık gibi kullanıyor. Bizim sokakta oturan çok . Diğer sokaklar genelde yazlıkçı. Arsa fiyatları acaip attı. Zamanında iyi ki yapmışız. Sevgiler. |
Sevgili aleydim, telefonda da dediğim gibi (Hoş ne dediğimizi anlayamadık) yuka ana kök değil, anneden uzanan kökten oluşmuş, diğerleri ise dalında filizlenmişler inşallah onlar da köklenirler... Onun için ben şüpheye düştüm olur mu olmaz mı diye. İnşallah olur. Benim yukamın yavruları henüz küçükler onun için hemen yan tarladaki yukadan aldım, daha büyük diye.
Sevgili akçabardakım ben senin de yuka istediğini bilmiyordum (Okumayı sevmezsem böyle olur işte.) İstersen aynı şekilde annenin kökünden oluşandan sana da gönderebilirim... Ben ana kök olmadığı için şüpheye düşmüş idim. |
Sevgili aleydi yukkan ve diğer çiçeklerin hayırlı olsun, YeniGine'ye de sevgiler.. :)
Umarım sevgili akçabardak da en kısa zamanda yukka ve bahçe külünü edinir, o da çok hoş bir bitkiymiş. :) Sevgili aleydi, sevgili sevgihoca bahçeli ev başlı başına mutluluk kaynağı, güzel günlerde oturun, sevgiler.. :) |
[QUOTE=YeniGine;1428265]Sevgili aleydim, telefonda da dediğim gibi (Hoş ne dediğimizi anlayamadık) yuka ana kök değil, anneden uzanan kökten oluşmuş, diğerleri ise dalında filizlenmişler inşallah onlar da köklenirler... Onun için ben şüpheye düştüm olur mu olmaz mı diye. İnşallah olur. Benim yukamın yavruları henüz küçükler onun için hemen yan tarladaki yukadan aldım, daha büyük diye.
Soğanlı bir tür diye okumuştum YeniGinem. Senin gönderdiğin büyük olanda soğan gibi kökü var.Umarım tutar. İyi düşünelim iyi olsun:). Bir tanede büyük soğan vardı. Onu bilemedim:confused:. Yukkanın parçacısı mı onu anlayamadım. Diğer büyükler lale galiba. Sağolasın düşünüp göndermen yeterli. |
Alıntı:
|
Sevgili aleydi, sevgili sevgihoca bahçeli ev başlı başına mutluluk kaynağı, güzel günlerde oturun, sevgiler.. :)[/QUOTE]
Yuka çok istediğim bir çiçekti sevgili YeniGinem gönderdi sağolsun. Ben yuka diye başka çiçek almışım, internette de yok. Bizim seracılar belli başlı çiçekleri biliyorlar. Yuka desem bön bön bakacaklar yüzüme eminim:). Herkesin gönlüne göre versin Sevgili Jakin. Sizinde o güzel gönlünüzde ki olur umarım. Sevgiler |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sevgili aleydi'ye önermiştiniz doğru. :o |
Sevgili aleydi evet o parça da yukanın parçası.
:D Ah imkânım olsaydı da nasıl söktüm sizlerle paylaşabilseydim. Elimdeki küçük kürek. Ancak parçalayarak çıkarabildim. Dediğin gibi iyi düşünelim iyi olsun, inşallah tutar... Diğerleri evet lale soğanı. Ben de bugün, gelen lale ve muskari soğanlarını diktim. Hem dikiyorum hem de söyleniyorum kendi kendime 'Senelerdir diktiğim soğanlar kalsaydı şimdi buralar Emirgân Lale Bahçesi'ni geçerdi' :dilli: diyorum. İkimize de rastgelsin inşallah diyelim. |
Alıntı:
Buz gibi soğukta, toprak taş gibi oluyor YeniGinem, tahmin ediyorum:(. Ellerin dert görmesin. Sevgiler. |
Alıntı:
Malesef yaşamıyor :( 2. yılında çok fazla gelişti boyu 1 metreyi geçti, enine de genişledi çok fazla dallandı sanırım yerini çok sevdi o yüzden çok gelişim gösterdi. Geçen sene yaz tatili için gelen kızım bunu biraz budayalım dedi, bahçem çok küçük olduğu için çok yer kapladı, tamam budayalım dedim bana dedi ki sen git işine bak ben hallederim ve ona bıraktım, işim bitince yanına gittiğimde budamak yerine kökünden sökmüş :( Neden söktün dediğimde, bana diğer çiçeklerin onun yüzünden sıkışmışlar hem hiç güzel değilmiş, ben sevmedim demez mi, benim kızımın böyle de huyları vardır, sıkıldığı çiçekten ben bunu hiç sevmedim der, bir kaç dal diktim ama çok sıcak olduğu için tutturamadım, gitti bitti. |
Alıntı:
Çocuklar bir şeyi sevmediklerinde vardır bir sebebi diyip geçiyorum bende. Daha güzellerini yetiştiriyorsunuz zaten siz de.. :) Sevgili aleydi'nin bahçesinde yetişirse burada görüp severiz biz de ne yapalım.. ;) |
2 Eklenti(ler)
Yeni yıl yaklaştı. Bunlarda benim yaptığım yeni yıl topları. Onları yaptığımda çok çeşit yoktu. Biraz fark katabilmek için çam ağacına böyle bir çalışma yaptım:). Belki yapmak isteyen olur.Hem eski ampuller değerlendirilmiş oldu:).
Eklenti 589939 Eklenti 589940 |
Becerikli kız vesselam ;) elinden gelmeyen yok maşallah :cool:
|
Alıntı:
|
Akşam ben yattıktan sonra burada muhabbet iyi koyulaşmış.Kaçırmışım.Neyse şimdi okudum.Ampuller harika olmuş Aleydi.Çam ağacında çok güzel durur.
Sevgili Jakin iyi dileklerin için teşekkürler.Allahım cümle isteyene nasip etsin.Memur maaşıyla ev almak,yapmak zor işler.Emekli olunca inşaatı hemen hızlandırdık.Bana kalsa her tarafı düzenlettiririm,ama eşim daha temkinli davranıyor.Bu kadar oldu,gerisi de olur inşallah. Sohbetinizde bir de lale geçiyordu.Seneye aynı yerden çıkmıyor mu?Benim ki saksıda. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025