agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   aleydi / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/35715.htm)

aleydi 08-11-2015 20:27

2 Eklenti(ler)
Daha kış yüzünü iyice göstermeden kayıplar başladı. Cosmoslar, vapur dumanı, yer minesi derken hostalarımda ölmüş. Onlara soğuklara dayanıklı diye almıştım. İnternetten bitki almayı bir daha gözden geçiriceğim. Hiç verim alamadım.

Eklenti 584473

Eklenti 584474

aleydi 08-11-2015 20:34

1 Eklenti(ler)
Vapur dumanı da soğuklardan ilk etkilenenlerden. Daha bir hafta önce masmavi çiçekleriyle salınıyordu:(.

Eklenti 584480

aleydi 08-11-2015 20:41

5 Eklenti(ler)
Neyse ki hala çiçek açan açmaya çalışanlar da var. Geçen yıl bodrum papatyasını,/( Bodrum isminden esinlenerek) sıcak sever diye saksıyla eve aldım. Hepsi öldü sanıyordum. Saksıya dökülen tohumlar bu yıl kendiliğinden çimlenince çok şaşırdım. Birkaç kök kendiliğinden çimlenen bodrum papatyam oldu. Yeni yeni çiçek açıyorlar. Sn Heyyomola'nın bahçe sayfasında kayseri de karın altında yaşadıklarını görünce, içeri almakla hata yaptığımı anlamış oldum.Bunları saksıdan bahçeye şaşırttım. Şimdi çok mutlular.

Eklenti 584481

Eklenti 584482

Eklenti 584483

Eklenti 584484

Eklenti 584485

aleydi 09-11-2015 21:26

5 Eklenti(ler)
Sardunya aşkına:)

Eklenti 584611

Eklenti 584612

Eklenti 584613

Eklenti 584614

Eklenti 584615

aleydi 09-11-2015 21:30

5 Eklenti(ler)
Çok kirli görüntüler bunlar:(. Bahçeden saksıya aktarılan sardunyalar sararıp soldular. Demek ki Eskişehir de bahçeye sardunya ekilmiyecek.

Eklenti 584616

Eklenti 584617

Eklenti 584618

Eklenti 584619

Eklenti 584620

aleydi 09-11-2015 21:40

2 Eklenti(ler)
Kaldırıma taş döşediğimizi söylemişmiydim. Bulunduğumuz bölgede belediye kaldırımları toprak bıraktı. Bir yandan iyi oldu. Kaldırımlara da çiçek ekebiliyoruz. Diğer taraftan arabayı park edip inerken özellikle kışları ayakkabılarımız çamur oluyordu. Benim kaya taşlarına ilgim olduğunu bilen bir komşum. Kendisi hobi olarak avcılık yapıyor( Benim hiç tasvip etmediğim bir durum. Böyle bir şeyin hobisi olamaz zaten. Yasal sınırlarda avlandığını biliyorum. Biraz rahatlacı en azından). Avlanırken yakın bir bölgede lav taşları görmüş. Hep beraber gittik. Telefonun şarjı az olduğu için o bölgeyi fotoğraflayamadım. Bir daha ki sefere belki. Minik lav taşlarıda var mıydı hiç dikkat etmemişim. O yüzden tekrar gidilecek:). Neyse bu taşları havuz için istiyordum. Sonra aklıma kaldıra döşesek sukulent vs eksem nasıl olacak diye merak ettim. Bakalım acem halısı bu kışı dışarıda atlatsın, soğuklara dayanırsa kalan kısımlara sukulentler. Doğal kaya görünümü umarım hayalimdeki gibi olur:). Kaldırımın yarısını kapladık. Kalan yarısı çiçekler için. Şuanda hiç güzel görünmüyor.

Eklenti 584621

Eklenti 584622

sinbas 09-11-2015 21:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1419297)
Çok kirli görüntüler bunlar:(. Bahçeden saksıya aktarılan sardunyalar sararıp soldular. Demek ki Eskişehir de bahçeye sardunya ekilmiyecek.

Eklenti 584616

Eklenti 584617

Eklenti 584618

Eklenti 584619

Eklenti 584620

Her şeye sazan gibi atlıyorum gibi geliyor ama duramıyorum. :D Bahçedeki sardunyaları saksılara geçirirken kesinlikle dal ve kök budaması yapmanızı öneriyorum. bahara daha güçlü daha dallı sizi karşılayacaklardır.

aleydi 09-11-2015 22:14

Estağfurullah Sn Sinbas yeni şeyler öğrenmekten mutlu oluyorum. Çiçeklerini bile koparmaya kıyamadan ektim. Çiçekleri kesinlikle koparmam gerekiyordu.Oysa bahçede çok mutlu mutlu çiçek açmışlardı:). Önerilerinizi dikkate alacağım. Başkalarını bilmemde , bana memnuniyetle önerilerinizi yazabilirsiniz:).Saygılarımla.

YeniGine 09-11-2015 23:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinbas (Mesaj 1419305)
Her şeye sazan gibi atlıyorum gibi geliyor ama duramıyorum. :D Bahçedeki sardunyaları saksılara geçirirken kesinlikle dal ve kök budaması yapmanızı öneriyorum. bahara daha güçlü daha dallı sizi karşılayacaklardır.

Sayın sinbas, estağfurullah; sevgili aleydi'nin dediği gibi verdiğiniz bilgiler benim için de çok güzel oluyor. Hele hele özellikle 3-4 satırlık olanlar harika oluyor. Ben bile okuyorum...
Teşekkürler.

aleydi 11-11-2015 16:15

1 Eklenti(ler)
Güzellik:)

Eklenti 584937

aleydi 12-11-2015 20:46

2 Eklenti(ler)
İlk orkidem , orkide kokusunu en sevdiğim çiçektir.Bu çiçekten hep çekindim. Sanki tekrar çiçek açması hep zor gibi geldi. Bugün bu kırıldı. Hiçte iyi olmadı.Ev çiçek dolu, yer bulamıyorum.Eşime çiçeklik yapalım dedim. Ahşaptan bir şeyler yapmak lazım eve:).

Eklenti 585130

Eklenti 585131

aleydi 12-11-2015 20:48

4 Eklenti(ler)
Bunlarda yeni menekşeler:). Farklı türler gelse, çok daha mutlu olcam.

Eklenti 585133

Eklenti 585134

Eklenti 585135

Eklenti 585136

sevgihoca 12-11-2015 22:22

Hepsi çok güzel,güle güle büyütün.Orkidelere karşı ben de aynı düşünüyorum.Büyütemezmişim gibi geliyor.Siz başlayın,ben de takip edeyim.Belki bir cesaret gelir.Sevgiler.

aleydi 12-11-2015 22:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1420073)
Hepsi çok güzel,güle güle büyütün.Orkidelere karşı ben de aynı düşünüyorum.Büyütemezmişim gibi geliyor.Siz başlayın,ben de takip edeyim.Belki bir cesaret gelir.Sevgiler.

Teşekkür ederim Sevgihocam hep korktuğum için uzak durmuştum. Bunlar yapı markete yeni gelmiş. Çok güzel görünüyorlardı.Dayanamadım aldım:). Umarım tecrübeli arkadaşların bilgilendirmesiyle yaşatabilirim.Sevgilerimle.

Jakin 13-11-2015 05:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1420048)
İlk orkidem , orkide kokusunu en sevdiğim çiçektir.Bu çiçekten hep çekindim. Sanki tekrar çiçek açması hep zor gibi geldi. Bugün bu kırıldı. Hiçte iyi olmadı.Ev çiçek dolu, yer bulamıyorum.Eşime çiçeklik yapalım dedim. Ahşaptan bir şeyler yapmak lazım eve:).

Eklenti 585130

Eklenti 585131

Sevgili aleydi hayırlı olsun orkiden. Dıştaki jelatini çıkarmak gerek. Pencereye 50-60 cm. mesafede tül arkasından güneş alabileceği ışıklı ve havadar bir yere yerleşebilir. Haftada bir daldırma yöntemiyle sulayabilirsin. Suyun içine orkide besininden tarifindekinin yarısı kadar eklesen yeterlidir. Gerçekten kokuyor mu? Bildiğim kadarıyla orkideler kokmaz, ya da pek hoş olmayan kokuları vardır. Güle güle büyütmen dileğiyle sevgiler..

Jakin 13-11-2015 05:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1419774)
Güzellik:)

Eklenti 584937

Aleydi'ciğim bana gelen yapraklar bu güzellikten mi acaba?
Çok güzelmiş.. :))

aleydi 13-11-2015 10:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jakin (Mesaj 1420110)
Sevgili aleydi hayırlı olsun orkiden. Dıştaki jelatini çıkarmak gerek. Pencereye 50-60 cm. mesafede tül arkasından güneş alabileceği ışıklı ve havadar bir yere yerleşebilir. Haftada bir daldırma yöntemiyle sulayabilirsin. Suyun içine orkide besininden tarifindekinin yarısı kadar eklesen yeterlidir. Gerçekten kokuyor mu? Bildiğim kadarıyla orkideler kokmaz, ya da pek hoş olmayan kokuları vardır. Güle güle büyütmen dileğiyle sevgiler..

Teşekkür ederim sevgili Jakin. Ben besinde almadım. Sonra aklıma geldi, onların özel toprağıbesini var:). O yüzden ortancamı kaybetmiştim.

Şuan hafif bir üst solunum yolu enfeksiyonum var. O yüzden hiç koku almıyorum. Benim çok eskiden kullandığım harika orkide parfümüm vardı. Sonrasında devamını bulamamıştım. Başka bir markanın orkide parfümü buldum sonrasında. İlki kadar kaliteli değildi. Farklı bir orkide çeşidi mi var acaba kokulu?

İsimlerini hala öğrenmedim bu sukulentlerin. Aslında bu en sevdiğim tür, okuyorum dikkat etmiyorum.Evet galiba ondan. Benimki şuan biraz sarardı. Yaprakları büzüştü.Sanırım yerini toprağını sevmedi. Bu şekli çok güzel olmuştu. Umarım kurtarabilirim. Güle güle büyüt, sevgilerimle

Sevgi Durul 13-11-2015 10:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jakin (Mesaj 1420110)
Gerçekten kokuyor mu? Bildiğim kadarıyla orkideler kokmaz, ya da pek hoş olmayan kokuları vardır. Güle güle büyütmen dileğiyle sevgiler..

Kokulusu varmış, hem de çok güzel kokuyormuş. Bu mesajda anlatılmış. (Cattleya)

Sevgili jakin, sevgili aleydi, bu arada benim de cesaret edemediğim bitkilerdendir, orkide. Sayenizde onu da alırım yakında.:rolleyes:

Mesaj yazarken bugün beklediğim kargom geldi, şimdi ayrılmak zorundayım.;)

Yine her şey çok güzel, ellerine emeklerine sağlık. Sevgilerimle...

sevgihoca 13-11-2015 12:07

Tek cesaret edemeyen yalnız biz değilmişiz Sevgili Aleydi.SDurul arkadaşım da varmış.Benim bu durumda cesaretsiz oluşum çok normal.Siz büyütmeye başlayın Aleydi.Bu gidişle arkanızdan gelecekler çoğalacak.:p

aleydi 13-11-2015 18:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1420163)
Kokulusu varmış, hem de çok güzel kokuyormuş. Bu mesajda anlatılmış. (Cattleya)

Sevgili jakin, sevgili aleydi, bu arada benim de cesaret edemediğim bitkilerdendir, orkide. Sayenizde onu da alırım yakında.:rolleyes:

Mesaj yazarken bugün beklediğim kargom geldi, şimdi ayrılmak zorundayım.;)

Yine her şey çok güzel, ellerine emeklerine sağlık. Sevgilerimle...

Gelsin gelsin kargolar ablacım:). Senden de bütün ağaçlar net ailesine dağılıyor, sağolasın:).

Henüz orkideyle ilgili bilgileri okuyamadım ablacım. Parfümeri de kullanıldığını biliyorum sadece. En sevdiğim çiçek kokusu. Eşim kokladı, kokusuzmuş.

Saksısını toprağını değiştirmem lazım. En tedirgin olduğum durum.

Kolay gelsin, yeni çiçeklerini güle güle büyüt. Sevgilerimle.

aleydi 13-11-2015 18:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1420175)
Tek cesaret edemeyen yalnız biz değilmişiz Sevgili Aleydi.SDurul arkadaşım da varmış.Benim bu durumda cesaretsiz oluşum çok normal.Siz büyütmeye başlayın Aleydi.Bu gidişle arkanızdan gelecekler çoğalacak.:p

Şimdi omuzlarımda ki yük biraz daha arttı dermişim:).Umarım sorun çıkmaz bol bol orkidelerimiz olur. Kokusuzda olsa, çiçek yapısı çok güzel.Sevgilerimle.

günebakan 13-11-2015 19:37

Bence orkide o kadarda korkulacak bir çiçek değil arkadaşlar bende sizin gibi zor olduğunu düşünüyordum ama şimdi 6,7 çeşit orkidem var:)

aleydi 13-11-2015 19:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1420284)
Bence orkide o kadarda korkulacak bir çiçek değil arkadaşlar bende sizin gibi zor olduğunu düşünüyordum ama şimdi 6,7 çeşit orkidem var:)

Yapma çiçek gibi bir hali var. Yaprak yapısı bile öyle. Hal öyle olunca, tırsmamak elde değil sevgili günebakan:). Tecrübelerinizden faydalanalım o zaman. Kullandığınız besinler, toprak, sulama, ışık, vb. Kısaca püf noktaları :)teşekkür ederim.

günebakan 14-11-2015 07:27

Sevgili aleydi ben bitkilerimin hiç birine aşırı bir bakım uygulamıyorum (he bu doğrumu değilmi bilemem) aynen onlar gibi orkidelere de farklı bir bakım uygulamıyorum tek yaptığım sulamak hepsi pencere önünde duruyor güneş almıyor ama durdukları yer aydınlık şimdilik bir sıkıntıları yok:)

aleydi 14-11-2015 08:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1420348)
Sevgili aleydi ben bitkilerimin hiç birine aşırı bir bakım uygulamıyorum (he bu doğrumu değilmi bilemem) aynen onlar gibi orkidelere de farklı bir bakım uygulamıyorum tek yaptığım sulamak hepsi pencere önünde duruyor güneş almıyor ama durdukları yer aydınlık şimdilik bir sıkıntıları yok:)

Süpermiş:). Sizin çiçeklerinizin güzelliği ışıkla ,sizsiniz o zaman.Teşekkür ederim, sevgilerimle.

aleydi 14-11-2015 18:00

2 Eklenti(ler)
Sevgili Akçabardak ablacım söylediğiniz alıç bu değil mi. Meğer bizim alt yolda çok fazla varmış. Mor olanlarda yaban mersini. Akrabalarla toplanıp topladık biraz. Hem güzel bir gün geçirdik. Hemde faydalı oldu. Ben yaban mersinini çok severim. Bu kadar yakınımda olduğunu sizin sayenizde keşfettim, teşekkür ederim.

Eklenti 585431

Eklenti 585432

aleydi 14-11-2015 18:03

5 Eklenti(ler)
Sonbahar ve güllerim.

Eklenti 585433

Eklenti 585434

Eklenti 585435

Eklenti 585436

Eklenti 585437

aleydi 14-11-2015 18:11

1 Eklenti(ler)
Ablamın ayvası, elması:). Ayva hem çok iri hem sulu bir tür. Ablamın meyvaları genel olarak çok lezzetli. Ayva ağacı daldan yetişiyormuş sanırım. Bende bir dal alıp bahçeye ekeceğim. Ayva ekmemiştim. Çekirdeğini yarım çay bardağı suya koyup yüz maskesi yapıyorum. Özellikle el, yüzde oluşan lekelere karşı etkili, tavsiye ederim;).

Eklenti 585438

akçabardak 14-11-2015 18:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1420427)
Sevgili Akçabardak ablacım söylediğiniz alıç bu değil mi. Meğer bizim alt yolda çok fazla varmış. Mor olanlarda yaban mersini. Akrabalarla toplanıp topladık biraz. Hem güzel bir gün geçirdik. Hemde faydalı oldu. Ben yaban mersinini çok severim. Bu kadar yakınımda olduğunu sizin sayenizde keşfettim, teşekkür ederim.

Eklenti 585431

Eklenti 585432

Evet evet işte bu yabani alıç, çok severim tadına baktınız mı, beğendiniz mi? nasılmış sevdiniz mi? diğer mor olanlarını ben Güvem eriği (çakal eriği) ne benzettim o da çok güzeldir.

Aleydiciğim o mor olanından çevrenizde çok var ise şekere basmanı tavsiye ederim çok nefis bir içecek oluyor. Biraz dikenlidir zor toplanır ama 1-2 kilo kadar yeterli olur.

Toplandıktan sonra tozu gitsin diye yıkandıktan sonra süzülmeye bırakılır, iyice suları süzüldükten sonra bir cam kavanoza bir kat güvem eriği bir kat şeker aynı reçel yapar gibi kat kat kavanoza doldurun su falan hiç koyulmuyor.

Sonra da kavanozu karanlık ve serin bir yere alın, 1-2 ay kadar bekledikten sonra sulanmış olacak. İçileceği zaman suyla inceltip içilir.

aleydi 14-11-2015 18:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1420442)
Evet evet işte bu yabani alıç, çok severim tadına baktınız mı, beğendiniz mi? nasılmış sevdiniz mi? diğer mor olanlarını ben Güvem eriği (çakal eriği) ne benzettim o da çok güzeldir.

Aleydiciğim o mor olanından çevrenizde çok var ise şekere basmanı tavsiye ederim çok nefis bir içecek oluyor. Biraz dikenlidir zor toplanır ama 1-2 kilo kadar yeterli olur.

Toplandıktan sonra tozu gitsin diye yıkandıktan sonra süzülmeye bırakılır, iyice suları süzüldükten sonra bir cam kavanoza bir kat güvem eriği bir kat şeker aynı reçel yapar gibi kat kat kavanoza doldurun su falan hiç koyulmuyor.

Sonra da kavanozu karanlık ve serin bir yere alın, 1-2 ay kadar bekledikten sonra sulanmış olacak. İçileceği zaman suyla inceltip içilir.

Annemin komşularıda toplamışlar. Onlar ardıç ağacı meyveleri demişler. Aynı bizim topladığımız kırmızı yabani alıçlara benziyor. Görüntü aynı tad olarak farklı. Bizim topladıklarımızın tadı daha güzel. Sevdim ben tadını ablacım:). Tabağa koydum, meyve olarak tüketiyoruz.

Annemlerde güvem ( Yaban mersini) diyorlar mor olana. Ben asıl onu seviyorum. Evet çok dikenli. Hatta eldiven olduğu halde ellerimiz kollarımız çizilmiş.
Çok dikenli olduğu için hemde çok vakit yoktu .Çok fazla toplayamadım güvem. Alıç çok var. Çok geniş bir alan. Yarın pazar, biraz dolaşırız yine belki. Sevgiler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025