![]() |
2 Eklenti(ler)
Daha kış yüzünü iyice göstermeden kayıplar başladı. Cosmoslar, vapur dumanı, yer minesi derken hostalarımda ölmüş. Onlara soğuklara dayanıklı diye almıştım. İnternetten bitki almayı bir daha gözden geçiriceğim. Hiç verim alamadım.
Eklenti 584473 Eklenti 584474 |
1 Eklenti(ler)
Vapur dumanı da soğuklardan ilk etkilenenlerden. Daha bir hafta önce masmavi çiçekleriyle salınıyordu:(.
Eklenti 584480 |
5 Eklenti(ler)
Neyse ki hala çiçek açan açmaya çalışanlar da var. Geçen yıl bodrum papatyasını,/( Bodrum isminden esinlenerek) sıcak sever diye saksıyla eve aldım. Hepsi öldü sanıyordum. Saksıya dökülen tohumlar bu yıl kendiliğinden çimlenince çok şaşırdım. Birkaç kök kendiliğinden çimlenen bodrum papatyam oldu. Yeni yeni çiçek açıyorlar. Sn Heyyomola'nın bahçe sayfasında kayseri de karın altında yaşadıklarını görünce, içeri almakla hata yaptığımı anlamış oldum.Bunları saksıdan bahçeye şaşırttım. Şimdi çok mutlular.
Eklenti 584481 Eklenti 584482 Eklenti 584483 Eklenti 584484 Eklenti 584485 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Çok kirli görüntüler bunlar:(. Bahçeden saksıya aktarılan sardunyalar sararıp soldular. Demek ki Eskişehir de bahçeye sardunya ekilmiyecek.
Eklenti 584616 Eklenti 584617 Eklenti 584618 Eklenti 584619 Eklenti 584620 |
2 Eklenti(ler)
Kaldırıma taş döşediğimizi söylemişmiydim. Bulunduğumuz bölgede belediye kaldırımları toprak bıraktı. Bir yandan iyi oldu. Kaldırımlara da çiçek ekebiliyoruz. Diğer taraftan arabayı park edip inerken özellikle kışları ayakkabılarımız çamur oluyordu. Benim kaya taşlarına ilgim olduğunu bilen bir komşum. Kendisi hobi olarak avcılık yapıyor( Benim hiç tasvip etmediğim bir durum. Böyle bir şeyin hobisi olamaz zaten. Yasal sınırlarda avlandığını biliyorum. Biraz rahatlacı en azından). Avlanırken yakın bir bölgede lav taşları görmüş. Hep beraber gittik. Telefonun şarjı az olduğu için o bölgeyi fotoğraflayamadım. Bir daha ki sefere belki. Minik lav taşlarıda var mıydı hiç dikkat etmemişim. O yüzden tekrar gidilecek:). Neyse bu taşları havuz için istiyordum. Sonra aklıma kaldıra döşesek sukulent vs eksem nasıl olacak diye merak ettim. Bakalım acem halısı bu kışı dışarıda atlatsın, soğuklara dayanırsa kalan kısımlara sukulentler. Doğal kaya görünümü umarım hayalimdeki gibi olur:). Kaldırımın yarısını kapladık. Kalan yarısı çiçekler için. Şuanda hiç güzel görünmüyor.
Eklenti 584621 Eklenti 584622 |
Alıntı:
|
Estağfurullah Sn Sinbas yeni şeyler öğrenmekten mutlu oluyorum. Çiçeklerini bile koparmaya kıyamadan ektim. Çiçekleri kesinlikle koparmam gerekiyordu.Oysa bahçede çok mutlu mutlu çiçek açmışlardı:). Önerilerinizi dikkate alacağım. Başkalarını bilmemde , bana memnuniyetle önerilerinizi yazabilirsiniz:).Saygılarımla.
|
Alıntı:
Teşekkürler. |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
İlk orkidem , orkide kokusunu en sevdiğim çiçektir.Bu çiçekten hep çekindim. Sanki tekrar çiçek açması hep zor gibi geldi. Bugün bu kırıldı. Hiçte iyi olmadı.Ev çiçek dolu, yer bulamıyorum.Eşime çiçeklik yapalım dedim. Ahşaptan bir şeyler yapmak lazım eve:).
Eklenti 585130 Eklenti 585131 |
4 Eklenti(ler)
Bunlarda yeni menekşeler:). Farklı türler gelse, çok daha mutlu olcam.
Eklenti 585133 Eklenti 585134 Eklenti 585135 Eklenti 585136 |
Hepsi çok güzel,güle güle büyütün.Orkidelere karşı ben de aynı düşünüyorum.Büyütemezmişim gibi geliyor.Siz başlayın,ben de takip edeyim.Belki bir cesaret gelir.Sevgiler.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Çok güzelmiş.. :)) |
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili Jakin. Ben besinde almadım. Sonra aklıma geldi, onların özel toprağıbesini var:). O yüzden ortancamı kaybetmiştim. Şuan hafif bir üst solunum yolu enfeksiyonum var. O yüzden hiç koku almıyorum. Benim çok eskiden kullandığım harika orkide parfümüm vardı. Sonrasında devamını bulamamıştım. Başka bir markanın orkide parfümü buldum sonrasında. İlki kadar kaliteli değildi. Farklı bir orkide çeşidi mi var acaba kokulu? İsimlerini hala öğrenmedim bu sukulentlerin. Aslında bu en sevdiğim tür, okuyorum dikkat etmiyorum.Evet galiba ondan. Benimki şuan biraz sarardı. Yaprakları büzüştü.Sanırım yerini toprağını sevmedi. Bu şekli çok güzel olmuştu. Umarım kurtarabilirim. Güle güle büyüt, sevgilerimle |
Alıntı:
Kokulusu varmış, hem de çok güzel kokuyormuş. Bu mesajda anlatılmış. (Cattleya) Sevgili jakin, sevgili aleydi, bu arada benim de cesaret edemediğim bitkilerdendir, orkide. Sayenizde onu da alırım yakında.:rolleyes: Mesaj yazarken bugün beklediğim kargom geldi, şimdi ayrılmak zorundayım.;) Yine her şey çok güzel, ellerine emeklerine sağlık. Sevgilerimle... |
Tek cesaret edemeyen yalnız biz değilmişiz Sevgili Aleydi.SDurul arkadaşım da varmış.Benim bu durumda cesaretsiz oluşum çok normal.Siz büyütmeye başlayın Aleydi.Bu gidişle arkanızdan gelecekler çoğalacak.:p
|
Alıntı:
Henüz orkideyle ilgili bilgileri okuyamadım ablacım. Parfümeri de kullanıldığını biliyorum sadece. En sevdiğim çiçek kokusu. Eşim kokladı, kokusuzmuş. Saksısını toprağını değiştirmem lazım. En tedirgin olduğum durum. Kolay gelsin, yeni çiçeklerini güle güle büyüt. Sevgilerimle. |
Alıntı:
|
Bence orkide o kadarda korkulacak bir çiçek değil arkadaşlar bende sizin gibi zor olduğunu düşünüyordum ama şimdi 6,7 çeşit orkidem var:)
|
Alıntı:
|
Sevgili aleydi ben bitkilerimin hiç birine aşırı bir bakım uygulamıyorum (he bu doğrumu değilmi bilemem) aynen onlar gibi orkidelere de farklı bir bakım uygulamıyorum tek yaptığım sulamak hepsi pencere önünde duruyor güneş almıyor ama durdukları yer aydınlık şimdilik bir sıkıntıları yok:)
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili Akçabardak ablacım söylediğiniz alıç bu değil mi. Meğer bizim alt yolda çok fazla varmış. Mor olanlarda yaban mersini. Akrabalarla toplanıp topladık biraz. Hem güzel bir gün geçirdik. Hemde faydalı oldu. Ben yaban mersinini çok severim. Bu kadar yakınımda olduğunu sizin sayenizde keşfettim, teşekkür ederim.
Eklenti 585431 Eklenti 585432 |
5 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Ablamın ayvası, elması:). Ayva hem çok iri hem sulu bir tür. Ablamın meyvaları genel olarak çok lezzetli. Ayva ağacı daldan yetişiyormuş sanırım. Bende bir dal alıp bahçeye ekeceğim. Ayva ekmemiştim. Çekirdeğini yarım çay bardağı suya koyup yüz maskesi yapıyorum. Özellikle el, yüzde oluşan lekelere karşı etkili, tavsiye ederim;).
Eklenti 585438 |
Alıntı:
Evet evet işte bu yabani alıç, çok severim tadına baktınız mı, beğendiniz mi? nasılmış sevdiniz mi? diğer mor olanlarını ben Güvem eriği (çakal eriği) ne benzettim o da çok güzeldir. Aleydiciğim o mor olanından çevrenizde çok var ise şekere basmanı tavsiye ederim çok nefis bir içecek oluyor. Biraz dikenlidir zor toplanır ama 1-2 kilo kadar yeterli olur. Toplandıktan sonra tozu gitsin diye yıkandıktan sonra süzülmeye bırakılır, iyice suları süzüldükten sonra bir cam kavanoza bir kat güvem eriği bir kat şeker aynı reçel yapar gibi kat kat kavanoza doldurun su falan hiç koyulmuyor. Sonra da kavanozu karanlık ve serin bir yere alın, 1-2 ay kadar bekledikten sonra sulanmış olacak. İçileceği zaman suyla inceltip içilir. |
Alıntı:
Annemlerde güvem ( Yaban mersini) diyorlar mor olana. Ben asıl onu seviyorum. Evet çok dikenli. Hatta eldiven olduğu halde ellerimiz kollarımız çizilmiş. Çok dikenli olduğu için hemde çok vakit yoktu .Çok fazla toplayamadım güvem. Alıç çok var. Çok geniş bir alan. Yarın pazar, biraz dolaşırız yine belki. Sevgiler. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025