![]() |
5 Eklenti(ler)
Bu aralar en sevdiğim köşe burası. Ballıca, aslanağzı, vapur dumanı, sarı ve pembe kadife çiçekleri, hepsi birbirinden çoşkulu açtılar.
Eklenti 574876 Eklenti 574877 Eklenti 574878 Eklenti 574879 Eklenti 574880 |
Alıntı:
Şelale bir harika ama bence daha harika olan tarafı akan suyun tatlı su olması. :p Hatta tabelalar bile vardı, içme suyu olarak kullanılmaktadır girmeyiniz diye. |
5 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Keşke burada bir ağaçlar net toplantısı yapılsa değil mi? Doğa severlerin görmesi gereken harika bir bölge. Sadece şelale değil. Yeşilin binbir tonuyla, (gölyazıyıda gördünüz mü) . Adeta bir cennet. İnanırmısınız o tabeları ben görmedim:). Dikkat eksikliği var bende. Döndüğümüzde eşim bahsetti. Biz baya bir girip yürüdük suyun içinde:). Zaten çocuklar, hiç çıkmıyorlar içinden. İçildiğini biliyorum da, ben arıtma tesisi vardır diye düşünüyordum. Eşim öyle bir şey olmadığını söyledi.Tabelaları görseydim o kadar rahat girip dolaşamazdım:D. |
sevgili aleydi,ne güzel bahçen rengarenk çiçek açmış. işte ben böyle kır bahçesi gibi karışık çiçekleri çok seviyorum.
barınaktaki çiçekle de minik yavrularda çok hoş umarım kendini iyi hissedersin de bir gün elin dolu dönersin. sevgiler.. |
Alıntı:
Eşim çok istiyor , sen seç diye ona bırakıyorum. Yıllarca beraber yaşayacağız. Karşılıklı sevgi , ısınmak önemli.Bir can her eve lazım. Kafes içinde gördüğümde o canlıları içim parçalanıyor:(. Çoğu terk edilmiş sahipli. En kısa süre de olur umarım. Sevgilerimle. |
sevgili aleydi, bence seçimi siz değilde o minik yavruya mı bıraksanız diyorum. size daha bir candan mı bağlanır. bir yerde okumuştum şimdi hatırlamıyorum bizim onu seçmemizden onun bizi seçmesi daha iyi oluyormuş. özellikle eğitirken itaatkar oluyormuş. yani dediğin gibi arkadaşım karşılıklı sevgi çok önemli inşallah gönlünüze göre olur.
|
renkler harika bir kontrast oluşturmuş,
nasip olursa bende vapur dumanı,mine çiçeği,yıldız çiçeği,allıum-moly,tulipa-tarda tohumlarımı bekliyorum.ve bir de çuha çiçeği bulmaya çalışıyorum . umarım benim balkonumda böyle renklere ev sahipliği yapar. ellerinize sağlık sayın aleydi |
Sevgili aleydi, maşallah bahçen rengârenk olmuş, kadifelerin renk uyumu çok güzel; üzümler harika...
Aleydi o minik yavrular cins mi? Çok güzeller bence onlardan bir tane alıverin, yavru halleri çok güzel oluyor. Ben benim saz ekibine ara ara dalar bakınırım ve aklımdan hep bunlar küçükken kimbilir ne kadar güzellerdi der ve merak ederim o hallerini hep... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Çuha biraz zor olmaz mı tohumdan. Ben geçen yıl 3_4 tanesini 1 liraya almıştım pazardan. Sevgili Akçabardak ablam yetiştirmişti galiba tohumdan. Sizin için bir fikir olabilir isterseniz. Benim bahçemin ilk hallerini gördünüz mü. Sadece güller vardı. Bu site deki arkadaşlarımın yardımları, bilgileri sayesinde, böyle görüntüler oluştu. Bodur aslanağzı tavsiye edebilirim size her daim çiçekli.Tohum paylaşım etkinliği yaklaşıyor. Umarım rengarenk çiçeklerle dolar balkonunuz. Biz de zevkle takip ederiz. Kolay gelsin. |
Alıntı:
Sevgili YeniGinem eşim rotweiiler istiyor daha çok. Galiba hem Last ı kaybettiğimiz için, yine onun türünden olsun diye, hem çevrede hırsızlık olayları oluyor , hem de koruma amaçlı. Bazende sokakta gezerken sizin saz ekibi gibiler takılıyor gözümüze. Herkes cins köpek almak istiyor. Bunlar sahipsiz bunlardan alalım diyoruz. Lastın ölümü bizi çok etkiledi:(. Yoksa canlı seçtiğimizden değil. Hala onun etkisinde olmamızdan galiba. Havalar güzel gidiyor. Bahçem hala rengarenk. Kadifeler öyle büyük çiçek açtılar, geliştiler. Çiftlik gübresi ve sulama onlara çok iyi geldi.Keşke kış hiç gelmese:p. Şimdiden düşünüyorum. Bu kadar çiçeği kışın ne yaparım diye. Sevgilerimle. |
Çok güzel bahçe ve çiçekler ellerinize sağlık.
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim sn renklerim. |
4 Eklenti(ler)
Verbenalar tohumdan yetiştirdim. Çok nazlı açıyorlar. Yarın biraz daha gübre versem faydası olur mu acaba?
Eklenti 577528 Eklenti 577529 Eklenti 577530 Eklenti 577531 |
2 Eklenti(ler)
Hala tohumdan yetişip açmayanlar var. Bazıları erken ekilip geç çiçek açtı. Geç ekilip erken çiçek açanlar da var. Bunlar gibi daha açmayan ne lduğunu bilmediklerim var:)
Eklenti 577532 Eklenti 577533 |
3 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Kalanchoelerim , sevgili Yağmur143 ten gelen mum çiçeklerim. Sevgili Yağmur'un sayesinde kalanchoe sevgim başladı. Renkleri çok güzel.Yakında açarlar umarım.
Eklenti 577547 Eklenti 577548 Eklenti 577549 Eklenti 577550 Eklenti 577551 |
verdiğiniz tavsiyeleri dikkate alacağım aleydi çok teşekkürler...
|
1 Eklenti(ler)
YAŞASIN YAŞASIN Öyle mutluyum ki :D. Sellukam çiçek açtı. Açmadan ölsem gözüm açık gidecekti :). Bu kadar merak ettiğim bir çiçek olmamıştı galiba. Kokusu rengi beni büyüledi. Gerçekten hayalimdeki.Sn hdoğana çok teşekkür ederim, tohumunu paylaştığı için. Gece çektim görüntüyü. Gündüz halini çok merak ediyorum.
Eklenti 578496 |
Sellukanız çok güzel.. Eskişehir'de selluka tohumunu alabileceğimiz arkadaşımız var..:))
|
Umarım tohum yapar ve ben siz sevgili arkadaşlarımla paylaşırım sevgili Sahibas, teşekkür ederim.
|
[QUOTE=aleydi;1411341]YAŞASIN YAŞASIN Öyle mutluyum ki :D. Sellukam çiçek açtı. Açmadan ölsem gözüm açık gidecekti :). Bu kadar merak ettiğim bir çiçek olmamıştı galiba. Kokusu rengi beni büyüledi. Gerçekten hayalimdeki.Sn hdoğana çok teşekkür ederim, tohumunu paylaştığı için. Gece çektim görüntüyü. Gündüz halini çok merak ediyorum.
:)sevgili aleydi, gözün aydın, o sevinci ben üç yıl önce yaşadım. gerçekten büyüleyici bir güzelliği ve kokusu var. ama seni daha büyülemeye devam edecek öyle güzel renginde hoş değişimler,göz kamaştıran tonların geçişlerini göreceksin. kısaca esiri oluyorsun arkadaşım, benim ki bu yıl sıcaklardan çok az açtı. yinede güzelliğini kokusunu benden esirgemedi.sevgilerimle..:) |
Tohum yapmasa da Eskişehir'de yeşerip güzel çiçeklerini göstermesi bile yeter. Eskişehir iklimine uygun olmadığından, bazı bitkileri balkonlarımıza bahçelerimize alamıyoruz. Israrcı olmanın, denemenin sonunda böylesi güzellikler yaşanıyor. Sanıyorum iyi bakım ve besin. Bende geçen yıl soğukta olmaz dedikleri karaburun nergislerini köyde bahçede denedim. Biraz geç açtılar ama biz o mis kokularını koklayabildik.
|
:)sevgili aleydi, gözün aydın, o sevinci ben üç yıl önce yaşadım. gerçekten büyüleyici bir güzelliği ve kokusu var. ama seni daha büyülemeye devam edecek öyle güzel renginde hoş değişimler,göz kamaştıran tonların geçişlerini göreceksin. kısaca esiri oluyorsun arkadaşım, benim ki bu yıl sıcaklardan çok az açtı. yinede güzelliğini kokusunu benden esirgemedi.sevgilerimle..:)[/QUOTE]
Sevgili Münevver48 başından beri biliyorsunuz arkadaşım, ben bu çiçeği çok merak ediyordum. Eskişehir'in iklim yapısına uymadığını da biliyorum. Çiçek açacağı konusunda çokta umutlu değildim.İnanılmaz güzel:). Beni büyüledi:). Eşime diyorum akşam eve alalım:).Saksı baya ağır ( Saksısı kirlidir şimdi ) dedi. Kir deyince ben vazgeçicem bliyor :). 3_4 tane daha tomurcuğu var. Melisayı bir gece eve aldım bozuldu. O yüzden vazgeçtim,sonra eve almaktan. Kokusu muhteşem, sanki leylak başka bir çiçek karışımı gibi, daha yoğun. Biz soğuklardan çok etkilendik, siz de yaz sıcaklarından. Ben kışın dışarıda bırakamam. Sizin ki gibi büyüyüp gelişemez. Ancak saksıda büyüdüğü ölçüde. Neyse çiçeğini gördüm ya:). Yine de çok mutluyum sevgilerimle. |
Alıntı:
Dediğiniz gibi hiç bizim iklime uygun değil selluka. Çiçek açması bile belki de şaşırtıcı. Bu yıl güller bile bir başka güzel açtılar. 2 yıldır ( hepsi birden açsınlar)diyordum, tek tek açıp soluyorlardı. Şimdi her daim çiçekliler. Çiçeklerimde çok çoşkulular.Ben buna yağmurun bereketi diyorum. Öyle çok yağmur yağdı ki. Arılar çeşit çeşit kelebekler:). Yıllardır arı kelebek yoktu çevre de. Doğa canlandı:). Nergislerde çok güzel kokuyorlar. Baharın müjdeleyicisi onlar. Sevgilerimle. |
Ben olsam hava soğuduğunda kir demem salonun ortasına alırım kesin ))
|
Alıntı:
|
Gübre verince biraz sıkıntı. Ben birazda evin avantajını kullanıyorum. Kışın alt kata alıyorum çiçekleri. Üst katta olduğum için çok sıkıntı çekmiyorum işin açıkçası ,sizin işiniz zor elbette ,o soğukta dayanacak bitki bulmak ,korumak mesele.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025