agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   aleydi / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/35715.htm)

akçabardak 28-09-2015 21:57

Havalar serinledikçe bahçenin rengi arttıkça artmış sevgili aleydi. Doya doya tadını çıkar kış gelene kadar. Hepsi de çok güzel coşmuşlar, bitkilerin en güzel dönemi bu dönem, hele de sabahları üzerilerine çiğ de düşerse değmeyin keyiflerine gün boyu çok mutlu olurlar.

aleydi 29-09-2015 08:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1412219)
Havalar serinledikçe bahçenin rengi arttıkça artmış sevgili aleydi. Doya doya tadını çıkar kış gelene kadar. Hepsi de çok güzel coşmuşlar, bitkilerin en güzel dönemi bu dönem, hele de sabahları üzerilerine çiğ de düşerse değmeyin keyiflerine gün boyu çok mutlu olurlar.

Bu halleri çok güzel oldu. Özellikle guaralar, güller, zinnialar, vapur dumanı, küpeli vs. Güneşi çok sevmeyenler çoştular.
Daha düne kadar yazdı ablacım:). Bugün hava soğudu, yağmur yağdı. Artık eskisi kadar sıcak olmaz.Biraz daha böyle renkli kalsa bahçem. Sonra sonbahar renkleri. Sonra sevmediğim kış:).Kar yağdığında kışı da sevebiliyorum:). Şimdiden bir sonra ki yazı özlemeye , beklemeye başlarım ben. Sevgilerimle.

aleydi 04-10-2015 19:43

1 Eklenti(ler)
Gül ibrişim ağacı büyüyor. Sevgili Münevver48 söylemese pasiflore tohumu ektim diye , bekliyecektim. Yurt dışından tohum almanın dezavantajıda bu galiba. Çeviri sonucu, yanlış tohum. Neyse en azından tohumdan ağaç yetiştirmiş oldum. 4_5 Tane daha fide haline gelen var. Onlar minik kaldılar, büyümediler.Ağacı yeni yerine aktardım. Çiçekli halini merak ediyorum. Biraz büyüsünler belki burada dağıtıma açarım:).

Eklenti 579821

aleydi 05-10-2015 20:20

5 Eklenti(ler)
Herkes nerede, forum çok sessiz:(. Bu sessiz haller hiç hoşuma gitmiyor.Yinede fotoğraf yayınlamak istiyorum. Sardunyalar yaz sonunda kendilerine gelip çiçek açmaya başladılar.

Eklenti 580036

Eklenti 580037

Eklenti 580038

Eklenti 580039

Eklenti 580040

aleydi 05-10-2015 20:24

3 Eklenti(ler)
Eklenti 580041

Eklenti 580042

Sardunyanın yanındaki bu mültecinin ne olduğunu bilen var mı arkaşlar.

Eklenti 580043

aleydi 05-10-2015 20:28

5 Eklenti(ler)
Güneşte bahçenin hali bir başka güzel oluyor. Beyaz sarmaşık gülüm son kez açıyor. Hemen yanındaki kırmızı açmadı. Kırmızı beyaz kolona sarmasını istiyorum. Ben bayıldım bu görüntüye, umarım beğenirsiniz.

Eklenti 580044

Eklenti 580045

Eklenti 580046

Eklenti 580047

Eklenti 580048

aleydi 05-10-2015 20:34

4 Eklenti(ler)
Tek tek

Eklenti 580049

Eklenti 580050

Eklenti 580051

Eklenti 580052

samur 05-10-2015 20:38

Selaaaaammmm
Sardunyalar keyiflenmis, benim de sardunyalar yeni yeni tomurcuk yapti, senin gonderdigin bakalim ne renk acacak? Yaz sicaginda kayiplar da oldu sardunyalardan. Soguklar da basladi. Şimdi sira soguk sevenlerde mesela kasimpati sen de yok mu?

aleydi 05-10-2015 20:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1413265)
Selaaaaammmm
Sardunyalar keyiflenmis, benim de sardunyalar yeni yeni tomurcuk yapti, senin gonderdigin bakalim ne renk acacak? Yaz sicaginda kayiplar da oldu sardunyalardan. Soguklar da basladi. Şimdi sira soguk sevenlerde mesela kasimpati sen de yok mu?

Arkadaşım hoşgeldin.

Menekşelerin tutmadımı:(. Köklü olmayınca tutmadılar galiba.

Sardunyalar kırmızı ,pembe, beyaz,mor açabilir:). Benim bazıları sayın celalim01 öğretmenimden geldi. Hani şu eski sardunyalar var ya tenekede yetişen, onlardan. Benim en bi sevdiklerim onlar:).

Kasımpatı sevgili Sdurul ablamdan gelenler var. Benim geçen yıl aldıklarımdan, bir tanesi tomurcuklu diğerleri ölmüşler. Aynı safa, akşam sefaları çok köklendiler o bölgede ondan galiba. Kasımpatlarımı sordun yarın paylaşcaktım, madem sordun paylaşıyım:).

samur 05-10-2015 20:58

Menekselerin bir kismi tuttu ve yavruladi, kalici saksilarina almayi planliyorum baharda cicek bekliyorum bakalim.

aleydi 05-10-2015 20:59

3 Eklenti(ler)
Kasımpatları yeni yeni açmaya başlıyor. Güzel yürekli Sdurul ablacım , bana kasımpatı bile göndermiş. Gönderdeği çiçeklerin hepsi tuttu. Kasımpatlarım her köşede çiçek açıyor. Bu sadece bir kısmı. Farklı renklerinden alıp ekmek istiyorum. Sdurul ablama sevgilerimle.

Eklenti 580055

Eklenti 580056

Eklenti 580057

samur 05-10-2015 21:03

Tomurcuklar patlamak uzere acinca hepsi şahane oluyor keşke daha ucun cicekli kalsa☺

aleydi 05-10-2015 21:17

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1413274)
Menekselerin bir kismi tuttu ve yavruladi, kalici saksilarina almayi planliyorum baharda cicek bekliyorum bakalim.

Çok sevindim Sevgili Samur. Umarım bundan olanda tutmuştur. Benim en sevdiklerimden. Kasımpatları sonbaharda renk katıyor. Haklısın keşke daha uzun çiçekli kalsalar. Konseptsizde çekmem:).

Eklenti 580058

Eklenti 580059

akçabardak 05-10-2015 21:27

Menekşenin rengi çok güzelmiş. Bahçenin maşallahı var, hepsi nasıl da coşmuşlar öyle, benim bahçemde şu anda hiç bir şey kalmadı sebzeler dışında.

Sevgi Durul 05-10-2015 21:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1412211)

Aleydi'cim, yine her şey çok güzel. Sedumlar lastikleri doldurmuş, zinnialar rengârenk, ayrıca biyeli menekşen de çok güzel. Benden gelenler tuttu mu?

Ama şu kalabak su bidonları var ya beni benden aldı. Özledim Eskişehir'i ve kalabak suyunu. Hiç bir suya değişmem. Ne olur, onlar başka su deme bana.

Güzelliklerini sağlıkla yaşa sevgili aleydi. Sevgiler...

aleydi 05-10-2015 21:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1413287)
Menekşenin rengi çok güzelmiş. Bahçenin maşallahı var, hepsi nasıl da coşmuşlar öyle, benim bahçemde şu anda hiç bir şey kalmadı sebzeler dışında.

Ablacım istersen şu etkinlik geçsin bir daha dene menekşeleri:). Kışın bahçede çiçek kalmayınca , ben onların çiçekleriyle avunuyorum:).

Şuan bahçenin son demleri yine de hala güzel:). Bu yıl bir başka güzel.Çok kar yağdı ondan mıdır, Çok yağmur yağdı, bahar geç geldi ondan mı. Umarım bütün yazlar böyle güzel geçer kelebekli,arılı , yemyeşil, bol çiçekli.

Bende size soracaktım. Çuha çiçeği,üzerlerindeki otları kaldırınca sanki çiçek açacak duruma gelmişler. Mevsimi şaşırdılar acaba. Ben daha önce çuha yetiştirmedim. Hep yeşil mi yaprakları.

Melisa16 05-10-2015 21:56

Sn. Aleydi, bahçenize 41 kere maşallah, çok şirin bir bahçe yapmışsınız tam hayallerimizdeki gibi... Bir de yavaş yavaş sonbahar moduna girince ayrı bir güzellik katılmış :) Her şey yerli yerinde, her şey çok güzel ellerinize, yüreğinize sağlık... Başarılarınız artarak çoğalır inşallah ;)

aleydi 05-10-2015 22:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1413297)
Aleydi'cim, yine her şey çok güzel. Sedumlar lastikleri doldurmuş, zinnialar rengârenk, ayrıca biyeli menekşen de çok güzel. Benden gelenler tuttu mu?

Ama şu kalabak su bidonları var ya beni benden aldı. Özledim Eskişehir'i ve kalabak suyunu. Hiç bir suya değişmem. Ne olur, onlar başka su deme bana.

Güzelliklerini sağlıkla yaşa sevgili aleydi. Sevgiler...

Kalabak suyumuz var:). Özle de çabuk gel ablacım:). Ben de eski o keskin tadını çok arıyorum bazen.

Menekşelerin bir kaç tanesi hariç tuttular büyüyorlar. Çiçek açmalarını bekliyorum.

Bir şey söyleyimde gül:D. Kasımpatlarını ben papatya sandım. Her tarafa serpiştirdim. Hepsi tuttu. Neden büyümüyor bunlar diyorum. Çekiniyorum sormaya. Neyse ki pıtır pıtır tomurcuklanınca anladım :)

Sedumlar şimdi dışarda mı kalacak ablacım, hangilerini içeri alacağım. Bıktın benden :dilli:Son kez soruyorum:).

Ha birde şey, senden gelen tutmayan yok). Nasıl bir el verdiysen. Sadece bir tane, onun ne olduğunu bilmiyorum hala:D. Yarın fotoğraflarım 3 taneden 1 i tuttu. Öyle çabuk büyüyüp geliştiler ki. O lastiklerdekiler hep senin sedumların. Çiçek açtılar. Onlara bir köşe yapmak istiyorum. Bahçenin şu son demlerine yetişseydin keşke. Ne zaman geleceksin

aleydi 05-10-2015 22:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Melisa16 (Mesaj 1413306)
Sn. Aleydi, bahçenize 41 kere maşallah, çok şirin bir bahçe yapmışsınız tam hayallerimizdeki gibi... Bir de yavaş yavaş sonbahar moduna girince ayrı bir güzellik katılmış :) Her şey yerli yerinde, her şey çok güzel ellerinize, yüreğinize sağlık... Başarılarınız artarak çoğalır inşallah ;)

Sevgili Melisa16 güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Bir günde bahçe duvarlarını kaplayan sarmaşıkları fotoğraflarım . Nasıl renk değiştirdiklerini görürüz.. Dediğiniz gibİ, sonbahar renklerini almaya başladılar. Bir yandan da güller hala açıyor.Bazı çiçekler hala açıyor. İnanılmaz bir komposizyon oluştu. Sevgilerimle.

Sevgi Durul 05-10-2015 22:39

Şimdilik gelebilme olasılığım hiç yok, işler çok.:(

Kasımpatını unutmuşum ben. Sedum ve sempervivumlar soğuğa dayanıklı. Bu mesajımda bazı bitkilerin dona dayanım derecelerini link vererek yazmışım. Hem oraya bak, hem öğrenmek istediğin bitkiyi google'a yaz, verdiğim linkteki siteden öğren.

Neyse tutmayanların telafisi mümkün aleydi'cim. Tutmalarındaki keramet sende, bahçenin son görüntüleri her şeyi söylüyor.:)

akçabardak 05-10-2015 22:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1413299)
Ablacım istersen şu etkinlik geçsin bir daha dene menekşeleri:). Kışın bahçede çiçek kalmayınca , ben onların çiçekleriyle avunuyorum:).

Şuan bahçenin son demleri yine de hala güzel:). Bu yıl bir başka güzel.Çok kar yağdı ondan mıdır, Çok yağmur yağdı, bahar geç geldi ondan mı. Umarım bütün yazlar böyle güzel geçer kelebekli,arılı , yemyeşil, bol çiçekli.

Bende size soracaktım. Çuha çiçeği,üzerlerindeki otları kaldırınca sanki çiçek açacak duruma gelmişler. Mevsimi şaşırdılar acaba. Ben daha önce çuha yetiştirmedim. Hep yeşil mi yaprakları.

Etkinlik epey uzun süreceğe benziyor, daha olgunlaşmasını beklediğim tohumlar var, etkinlik işi bitince de tohum ekimleri başlar, yeniden çimlendirme dertleri başlayacak, sonra bir yığın sukulentlerim de var.

Menekşeleri ben de çok seviyorum ve yetiştirmeyi çok isterim ama bu evimde benim menekşe olmuyor, kışın evim hiç güneş almıyor, yazın da çok sıcak oluyor o yüzden yaşatamıyorum.

Çiçekçilerden aldığımız çuha çiçekleri aslında yaz sıcakları başlayınca uykuya geçerler, Eylül-Ekim gibi tekrar yavaş yavaş uyanırlar, bir de doğal yetişenler var onlar sulanırsa hep yeşil kalıyorlar, benim de dikkatimi çekti balkonumuzun hemen önünde var balkon yıkandıkça sulanıyorlar hep yeşil kaldılar, bir de sulanmayanlar var onlar sıcaklar başlayınca kayboldular, şimdi yeni yeni uyanmaya başlamışlar.

aleydi 06-10-2015 08:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1413318)
Şimdilik gelebilme olasılığım hiç yok, işler çok.:(

Kasımpatını unutmuşum ben. Sedum ve sempervivumlar soğuğa dayanıklı. Bu mesajımda bazı bitkilerin dona dayanım derecelerini link vererek yazmışım. Hem oraya bak, hem öğrenmek istediğin bitkiyi google'a yaz, verdiğim linkteki siteden öğren.

Neyse tutmayanların telafisi mümkün aleydi'cim. Tutmalarındaki keramet sende, bahçenin son görüntüleri her şeyi söylüyor.:)

Kasımpatı baya bir kucak vardı:). Ben de bahçenin dört bir köşesine ektim. Hepsi tomurcuklu, yakında açarlar. Bende açmış hallerini fotoğraflarım.

Kışın gelirsen de kar yağdığında güzel oluyor. Bir türlü denk getiremedik:(.

3 tanelerdi, 2 tanecik tutmadı, , biri tuttu zaten ondan çoğaltırım ablacım:). Link için teşekkür ederim. Kış geliyor, bu kadar çiçeği nereye sığdıracağım bakalım. Sevgilermle.

aleydi 06-10-2015 08:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1413321)
Etkinlik epey uzun süreceğe benziyor, daha olgunlaşmasını beklediğim tohumlar var, etkinlik işi bitince de tohum ekimleri başlar, yeniden çimlendirme dertleri başlayacak, sonra bir yığın sukulentlerim de var.

Menekşeleri ben de çok seviyorum ve yetiştirmeyi çok isterim ama bu evimde benim menekşe olmuyor, kışın evim hiç güneş almıyor, yazın da çok sıcak oluyor o yüzden yaşatamıyorum.

Çiçekçilerden aldığımız çuha çiçekleri aslında yaz sıcakları başlayınca uykuya geçerler, Eylül-Ekim gibi tekrar yavaş yavaş uyanırlar, bir de doğal yetişenler var onlar sulanırsa hep yeşil kalıyorlar, benim de dikkatimi çekti balkonumuzun hemen önünde var balkon yıkandıkça sulanıyorlar hep yeşil kaldılar, bir de sulanmayanlar var onlar sıcaklar başlayınca kayboldular, şimdi yeni yeni uyanmaya başlamışlar.

Teşekkür ederim ablacım, bende erken diye düşündüm çuhaların uyanmasını.Herhalde çok sulandıkları için öyle oldular. Benim bahçe, otomatik sulama. Soğanlılar için iyi olmuyor. Ne yazık ki yapabileceğim bir şey yok:(.

Hala olgunlaşmayan tohumlar var.Bende kendim için , bu durumda olan sadece ben miyim diyordum? Onları yazıp yazmama konusunda da kararsız kaldım. Yağmurlar başlayıp, tohum almamı engellerse diye , endişeliyim. Mesela susak , daha olgunlaşmadı. Bekleyip sonra eklemek daha mantıklı galiba. Bir de yetiştirebildiğim, yeterli tohum alamadıklarım var. Asıl üzücü olan , onları paylaşıma açamamak. Havalar biraz serin gitti akşamları , küflenenler oldu. Onlarında fotoğraflarını çektim. Özellikle domates tohumlarına çok üzüldüm. Baya bir emek vermiştim ayırmak için:(. Yine de etkiliğe paylaşımcı olarak katılıyor olmak, çok büyük mutluluk:). Sevgilerimle.

aleydi 06-10-2015 15:56

5 Eklenti(ler)
Senden gelenler S durul ablacım. 12 Kök kasımpatı, çiçek açanlar , tomurcuk verenler.

Eklenti 580124

Eklenti 580125

Eklenti 580126

Eklenti 580127

Eklenti 580128

aleydi 06-10-2015 15:58

5 Eklenti(ler)
Eklenti 580129

Eklenti 580130

Eklenti 580131

Eklenti 580132

Eklenti 580133

aleydi 06-10-2015 16:00

3 Eklenti(ler)
En sona en güzelleri:) 13 fotoğraf olmuş , bir tanesini iki kere çekmişim:)

Eklenti 580135

Eklenti 580136

Eklenti 580137

aleydi 06-10-2015 16:10

5 Eklenti(ler)
Sdurul ablacımdan gelenlere devam. Sedumlar nasılda büyüdüler. Hoyalar ikinci üçüncü yapraklarını çıkarıyorlar. Çok bakımsızlar, bu ara hiç bakamadım. Yeni saksılar alıp, eve alacağım dona dayanıksız olanları.

Eklenti 580145

Eklenti 580146

Eklenti 580147

Eklenti 580148

Eklenti 580149

aleydi 06-10-2015 16:14

4 Eklenti(ler)
Menekşenin bir tanesi tomurcukta. Menekşe için saksı aldım, fırsat bulup değiştiremedim. Telgraf çiçeği baya keyifli. Bir ara çiçek bile açmıştı. Saksısını değiştirince çiçeği soldu.

Eklenti 580150

Eklenti 580151

Eklenti 580152

Eklenti 580153

aleydi 06-10-2015 16:17

4 Eklenti(ler)
Lastikler dolup taştılar. Kaç kere çiçek açıp soldular. Sonbaharda bile hala çiçekli. Daha da var Sdurul ablacım. Onlarıda bir başka gün yayınlarım:).

Eklenti 580154

Eklenti 580155

Eklenti 580156

Eklenti 580157

münevver48 07-10-2015 16:03

sevgili aleydi,maşallah sıcaklar senin bahçeye yaramış. hepsi bir birinden güzel. daha benim kasımpatlar anca tomurcuk seninkiler açmaya başlamış.ellerine sağlık arkadaşım sevgilerimle:):)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025