![]() |
4 Eklenti(ler)
Yakaladım yupiiii:) Hemde iki tane. Yanılmamışım diken kelebeğiymiş:)
Eklenti 581311 Eklenti 581312 Eklenti 581313 Eklenti 581314 |
2 Eklenti(ler)
Bahçemde hala ne olduğunu bilmediğim bitkiler var:) . Çiçek açamadılar daha. Yaz bitiyor artık. N eolduklarını soğuga dayanık olup olmadıklarını bilmiyorum. Bilen arkadaşlarım yorum yaparsa sevinirim.
Eklenti 581368 Eklenti 581369 |
2 Eklenti(ler)
Şebboy bu mevsimde açar mı? Benim ki açtı:). Hem de Sdurul ablamdan gelen tohumlardan. İlk yıl açmıyormuş. Böylesine bal denir:)
Eklenti 581377 Eklenti 581378 |
3 Eklenti(ler)
Köpüş taranırken öyle mutlu ki:). Saç fırçamı yürütmüşler bu arada:)Bir adı olmadığı için sevgili nomad'la köpüş diyoruz. Ben '' Can '' olsun diyorum. Başka önerilere de açığız:)
Eklenti 581379 Eklenti 581380 Eklenti 581381 |
Alıntı:
Sevgili aleydi, İlk fotoğrafta ki sanırım Hüsnü Yusuf çiçeği, dolayısıyla ilk senesi çiçek açmaz... kendisini geliştirir... 2. senesinde çiçeklerini açar. Bildiğim kadarıyla kışa dayanıklı, ama yine de tam olarak emin değilim. İkinci fotoğrafta ki bitkiyi ben de bilemedim. |
Alıntı:
Şaşırtıcı bir şey de mevsimlerin değişmesi, bitkilerinde bunu algılaması. Tohumdan yetiştirdiğim lupinlerden, bir tanesi sağ kalmıştı tomurcuk yapmış, keza şebboy bu mevsimde açmaz. Yalancı yaz gibi hava, mevsim aslında sonbahar, çiçekler ilk bahar gibi algılıyor:). Son eklentide ki bitki, en son gelen tohumları sıkılıp, saksıların diplerine serpmiştim. Yerleride pek iyi değil, çoğu zaman sulamayıda unutuyorum. Süpriz olacak. Umarım güzel bir şeydir:). Teşekkür ederim sevgilerimle. |
Hüsnüyusuf ikinci senesi çiçek açar. Soğuklar konusunda sıkıntısı yok. Rahat bir şekilde kışı geçiriyor.
|
Bendede tam tersine aynı senede hüsnüyusuflarım açtı ama şebboylarım açmadı.
|
Sn Muda, Sn ibocan demek ki ilk senesi açmaz tezi şebboy ve hüsnüyusuf için çürüdü:).
Teşekkür ederim Sn Muda Afyon iklimiyle çok yakınız, soğuklara dayanıklı olması süpermiş:). |
sayın aleydi köpüşünüz çok tatlı maşallah. bu cins bir köpek beslemeyi çok istiyoruz ama cesaret edemiyoruz. eşimde bende sık sık işi için şehir dışına çıkıyoruz o zaman kim bakar diye çekiniyoruz. daha önce hiç hayvanımız olmadı bakamazsak diye korkuyoruz.
|
Alıntı:
Şimdiye kadar ilkbaharda tohumdan ekip çiçek açan hüsnüyusuf görmedim. Bende bir ara katmerlisi de vardı. Katmerli gibi olanını da halen bulamadım. Bu aylarda ekim yapıp biraz büyüdüğü ve kışı geçirdiği zaman ancak bir yılda (oniki ay içinde ) olabileceğini düşünüyorum. Belki çok çiçek açmaz. Ancak sanırım soğukta dinlenerek geçirdiği için tamamı çiçek açar. Aynı durum ezan çiçeğinde de söz konusu. İlk yıl köklenip Sayın akçabardak'ın yazdığı gibi kendini geliştiriyor. Baharla birlikte çok güzel büyüyüp vakti gelince güzel çiçeklerini açıyorlar. Benim gözlemlediğim ilginç olay da bu yıl diktiğim kalıcı ıspanaklardan geldi. İlk yıl bildiğimiz çiçek açmıyor. Komşumda olan dört beş kök çok büyüdü. Bendeki olanlar küçük olmalarına rağmen bir tanesi çiçeklendiğini görmüştüm. Unutmaz isem fotoğrafını çekmeye çalışırım. Belki nadir de olsa bu durum ortaya çıkabiliyor sanırım. |
Alıntı:
Rotweillerlar sahibine en düşkün tür olarak biliyorum sayın glcn06. Hatta öyle ki sahibine tehlike anında saldırıya geçiyorlar. Onun dışında hiç o cüssesindeki , görünüşündeki gibi değil. Öyle sevgi dolular ki. En azından bahçeli evi olan arkadaşlarım bir can sahiplense. Barınakta yuva bekleyen öyle çok dost var ki. Bakımı konusuna gelince. Bizim errafımızda hep köpüşü, kedisi olan komşularımız var. Bir yere gidildiğinde onlar ilgileniyorlar. Herkes birbirinin halinden anlayıp, göz kulak oluyor. Eğer yoksada veterinerler yatılı olarak o imkanı sağlıyor, barınaktan alırsanız onlarda misafir edebiliyor. Biz de yokken arkamızdaki komşu kendi bir düzenek kurup , pati attığında mamanın dökülmesini, sağlayan bir şey icat etmiş:). Nasıl yaptığını öğrenebilirim. Sadece sevgi, yetişkinlere günde bir kere mama su, bu kadar kolay bakımları. Bu arada ismi ''Can'' oldu:). Mutlaka bir yol bulunur, umarım sizin de bir canınız olur. Sevgilerimle. |
Alıntı:
Sn Muda söylediklerinizden nadir, güzel bir durumu yaşıyoruz demek ki. Biz bitki severlerin tek istediği onların büyüyüp çiçek açması:). Hele ki çiçek açtıklarında. Bundan keyifli bir şey yok:).Paylaşırsanız sevinirim. |
4 Eklenti(ler)
Yüzlerce fotoğraf çekmişim. Hangilerini yayınladım. Kalanlar hangileri. Laptopum ve küçültme programım değişti. Umarım tekrar görüntüleri yapmam. İsteyerek yapmayacağım kesin. Bu arada çok isteyip yayınlayamadıklarım oluyor.
Eklenti 581683 Eklenti 581684 Sarı gül açarken çok sarı mesela. Sonra beyaza dönüşüryor. Solma durumunda baya bir beyaz oluyor.Tam sarı açan bir glüm daha var. O da katlı değil. Hem katmerli, hem sarı bulursam alacağım Eklenti 581685 Eklenti 581686 |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Tohum hazinem. Gelecek yıl bir sandık almam gerekecek. Pek çoğu eşe dosta dağıtıldı:). Paketlemelere başlamıştım. ilk önce tek çeşit kilitli poşet bulabilmiştim marketlerden. Sonra çarşıda her boyu olduğunu gördüm. Daha minik poşetlere koyulup, büyük poşetlerde birleşecekler.
Eklenti 581693 |
2 Eklenti(ler)
Bir şekilde bana ulaşan crocosmia, aleovera, atlas. Gönlü güzel arkadaşım benimle paylaştı. Teşekkürlerimle.
Eklenti 581699 Eklenti 581700 |
Kopuse bayildim bir isim onerisi: lucky şansli
Gercekten de sansli bir kopek sizin gibi bir aileye geldigi icin😀 |
Isim mesajini kacirmisim 😊
Sizin gibi Can arkadasa Can bir dost cok yakismis. Aileye can olsun uzun saglikli birliktelik olsun insaallah arkadasim☺ |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Cosmos ağaç gibi oldu. Toprak taşımadı kendini yere attı. Söküp attığım cosmoslardan kenarda köşede kalanlar bunlar.
Eklenti 581801 Yıldı sn Kuzucudan tohum paylaşım etkinliğinden gelen tohumdan yetişti. Eklenti 581802 Yine tohumdan yetiştirdiği horoz ibikleri. Eklenti 581803 Çiçek açtık. Eklenti 581804 Birbirine giren hanımeli, böğürtlen. Arkada kendiliğinden kocaman 2 tane bal kabağı oluşmuş. Bir tanesi güneş alamamış küçücük kalmış. Bal kabağı nasıl hasat edilir. Sapının iyice kuruması gerekiyor mu. Bir yandanda, çiğ zarar verir diye endişeliyim.Yanda ki komşudan sarkanı kopardım. Paylaşıcağızz artık:).Öyla bir anlaşmamız var yan komşumla. Benim tarafıma geçenler beniö, onun tarafına geçenler onun ürünü olacak:).Neyse ki komşumda benim gibi bahçeyle uğraşmayı çok seviyor. Ben geldiğimde bana pek çok çiçek, fide kendisi verdi. Şimdi bende ona verebilmenin mutluluğunu yaşıyorum. Eklenti 581805 |
Rengarenk çiçeklerle dolu bahçeniz var ne güzel :p
|
Sevgili Aleydi,sieboldiniz pembe pembe açmiş maşallah.Ben de bugün sayfama yüklemiştim,uzun zamandır tomurcuklu daha açmadı.Çiçek açması için suyunu kesmek mi gerekiyor acaba?Yoksa normal bir durum mu?Teşekkürler.
|
Alıntı:
Teşekkür ederim, bizde yeni bir arkadaş kazandık:). |
Alıntı:
|
Alıntı:
Mevsim sonunda sonbaharın ilk donları başlamadan ve meyve üzerine kırağı düşmeden hasat edilir ve kışın altına hava alabileceği yumuşak minder yolluk benzeri bir şeyler koyarak (+) 2 - (+) 3° de muhafaza edebilirsiniz. (-)2° de donma başlar. |
2 Eklenti(ler)
Sn Sinbas bugün bal kabağınıda, susaklarıda topladım. Ben çiğ zarar verir diye düşünüyordum. Fotoğraflamıştım. Asıl susak konusunda çok cahilim. Önde ki minik olan kopmuştu. Ondan tohum alabilir miyim? Diğerleri için saklama ve tohum alma zamanı nedir? Teşekkür ederim.
Eklenti 581874 Eklenti 581875 Salatalık büyüklüklerinin göstermesi için:). |
Miniğin tohumu ile uğraşmayın Ne demişler "sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur" o halde sağlam tohum sağlam ve tam olgun kabakta bulunur. :)
Henüz olgunlaşmamış olmakla birlikte yine de sararmasını bekleyip iyice kuruyana kadar tohum almayın. Güneş alan havadar bir yerde asılı olarak muhafaza etmeye çalışın. Tam olarak kuruduktan sonra tohumlarını alırsınız tohumlardan içi tam dolgun olanları seçerseniz işe yarayabilir. Ya erken koparmışsınız ya da baştan ekimine geç kalmışsınız.(burası da "güz gülleri" şarkısının bir bölümü gibi oldu.) İnşallah Kurumadan çürüyüp gitmezler, bende emin değilim çünkü olgunlaşmadan hasat etmedim bekleyip göreceğiz. Sol baştaki biraz daha olgunlaşma moduna girmiş ondan tohum olabilir. Fazla yazdım kolay gelsin. ("bir sor bin ah işit" oldu) |
:)) Güz gülleri, süper. Teşekkür ederim Sn Sinbas, geç kaldım ekmek için. İnşallah çürümezler.
|
3 Eklenti(ler)
Paspas yanılıyorsam düzeltin arkadaşlar. Ben bu bitkinin tohumlarını yurt dışından bu isimle almıştım. Benim aldıklarımın rengi ambalajının üstünde pembe gözüküyordu. Hep söylüyorum, son aldığım tohumları sıkılıp ratsgele ekmiştim. Onların içinde bu tohumda vardı. Sonuç, sıfır başarı. Bunlar yoldan geçerken çektiğim görüntüler. Aynı saatte çekilen görüntüler ışık yüzden ne kadar farklı çıkmış.Off daldan dala atladım:). Bahçelere çok yakışacağını düşünüyorum bu bitkinin. Tohum alabilirim umarım havalar çok soğumadan:).
Eklenti 582069 Eklenti 582070 Eklenti 582071 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025