agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   aleydi / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/35715.htm)

aleydi 17-10-2015 12:16

4 Eklenti(ler)
Yakaladım yupiiii:) Hemde iki tane. Yanılmamışım diken kelebeğiymiş:)

Eklenti 581311

Eklenti 581312

Eklenti 581313

Eklenti 581314

aleydi 17-10-2015 19:09

2 Eklenti(ler)
Bahçemde hala ne olduğunu bilmediğim bitkiler var:) . Çiçek açamadılar daha. Yaz bitiyor artık. N eolduklarını soğuga dayanık olup olmadıklarını bilmiyorum. Bilen arkadaşlarım yorum yaparsa sevinirim.

Eklenti 581368

Eklenti 581369

aleydi 17-10-2015 19:21

2 Eklenti(ler)
Şebboy bu mevsimde açar mı? Benim ki açtı:). Hem de Sdurul ablamdan gelen tohumlardan. İlk yıl açmıyormuş. Böylesine bal denir:)

Eklenti 581377

Eklenti 581378

aleydi 17-10-2015 19:27

3 Eklenti(ler)
Köpüş taranırken öyle mutlu ki:). Saç fırçamı yürütmüşler bu arada:)Bir adı olmadığı için sevgili nomad'la köpüş diyoruz. Ben '' Can '' olsun diyorum. Başka önerilere de açığız:)

Eklenti 581379

Eklenti 581380

Eklenti 581381

akçabardak 17-10-2015 20:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1415078)
Bahçemde hala ne olduğunu bilmediğim bitkiler var:) . Çiçek açamadılar daha. Yaz bitiyor artık. N eolduklarını soğuga dayanık olup olmadıklarını bilmiyorum. Bilen arkadaşlarım yorum yaparsa sevinirim.

Eklenti 581368

Eklenti 581369

Sevgili aleydi,

İlk fotoğrafta ki sanırım Hüsnü Yusuf çiçeği, dolayısıyla ilk senesi çiçek açmaz... kendisini geliştirir... 2. senesinde çiçeklerini açar. Bildiğim kadarıyla kışa dayanıklı, ama yine de tam olarak emin değilim.

İkinci fotoğrafta ki bitkiyi ben de bilemedim.

aleydi 17-10-2015 20:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1415092)
Sevgili aleydi,

İlk fotoğrafta ki sanırım Hüsnü Yusuf çiçeği, dolayısıyla ilk senesi çiçek açmaz... kendisini geliştirir... 2. senesinde çiçeklerini açar. Bildiğim kadarıyla kışa dayanıklı, ama yine de tam olarak emin değilim.

İkinci fotoğrafta ki bitkiyi ben de bilemedim.

Aslında tohumdan yetiştirdiğim karanfiller açtı. Normalde ikinci senesinde açması gereken şebboyda açtı. Bazen şartlar farklı etki ediyor demek ki ablacım:).

Şaşırtıcı bir şey de mevsimlerin değişmesi, bitkilerinde bunu algılaması. Tohumdan yetiştirdiğim lupinlerden, bir tanesi sağ kalmıştı tomurcuk yapmış, keza şebboy bu mevsimde açmaz. Yalancı yaz gibi hava, mevsim aslında sonbahar, çiçekler ilk bahar gibi algılıyor:).

Son eklentide ki bitki, en son gelen tohumları sıkılıp, saksıların diplerine serpmiştim. Yerleride pek iyi değil, çoğu zaman sulamayıda unutuyorum. Süpriz olacak. Umarım güzel bir şeydir:). Teşekkür ederim sevgilerimle.

Muda 17-10-2015 22:09

Hüsnüyusuf ikinci senesi çiçek açar. Soğuklar konusunda sıkıntısı yok. Rahat bir şekilde kışı geçiriyor.

ibocandan 17-10-2015 22:25

Bendede tam tersine aynı senede hüsnüyusuflarım açtı ama şebboylarım açmadı.

aleydi 17-10-2015 23:21

Sn Muda, Sn ibocan demek ki ilk senesi açmaz tezi şebboy ve hüsnüyusuf için çürüdü:).

Teşekkür ederim Sn Muda Afyon iklimiyle çok yakınız, soğuklara dayanıklı olması süpermiş:).

glcn06 19-10-2015 13:59

sayın aleydi köpüşünüz çok tatlı maşallah. bu cins bir köpek beslemeyi çok istiyoruz ama cesaret edemiyoruz. eşimde bende sık sık işi için şehir dışına çıkıyoruz o zaman kim bakar diye çekiniyoruz. daha önce hiç hayvanımız olmadı bakamazsak diye korkuyoruz.

Muda 19-10-2015 20:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1415122)
Sn Muda, Sn ibocan demek ki ilk senesi açmaz tezi şebboy ve hüsnüyusuf için çürüdü:).

Teşekkür ederim Sn Muda Afyon iklimiyle çok yakınız, soğuklara dayanıklı olması süpermiş:).

Sn. aleydi;

Şimdiye kadar ilkbaharda tohumdan ekip çiçek açan hüsnüyusuf görmedim. Bende bir ara katmerlisi de vardı. Katmerli gibi olanını da halen bulamadım. Bu aylarda ekim yapıp biraz büyüdüğü ve kışı geçirdiği zaman ancak bir yılda (oniki ay içinde ) olabileceğini düşünüyorum. Belki çok çiçek açmaz. Ancak sanırım soğukta dinlenerek geçirdiği için tamamı çiçek açar.

Aynı durum ezan çiçeğinde de söz konusu. İlk yıl köklenip Sayın akçabardak'ın yazdığı gibi kendini geliştiriyor. Baharla birlikte çok güzel büyüyüp vakti gelince güzel çiçeklerini açıyorlar.

Benim gözlemlediğim ilginç olay da bu yıl diktiğim kalıcı ıspanaklardan geldi. İlk yıl bildiğimiz çiçek açmıyor. Komşumda olan dört beş kök çok büyüdü. Bendeki olanlar küçük olmalarına rağmen bir tanesi çiçeklendiğini görmüştüm. Unutmaz isem fotoğrafını çekmeye çalışırım. Belki nadir de olsa bu durum ortaya çıkabiliyor sanırım.

aleydi 19-10-2015 20:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi glcn06 (Mesaj 1415318)
sayın aleydi köpüşünüz çok tatlı maşallah. bu cins bir köpek beslemeyi çok istiyoruz ama cesaret edemiyoruz. eşimde bende sık sık işi için şehir dışına çıkıyoruz o zaman kim bakar diye çekiniyoruz. daha önce hiç hayvanımız olmadı bakamazsak diye korkuyoruz.

Rotweillerlar sahibine en düşkün tür olarak biliyorum sayın glcn06. Hatta öyle ki sahibine tehlike anında saldırıya geçiyorlar. Onun dışında hiç o cüssesindeki , görünüşündeki gibi değil. Öyle sevgi dolular ki. En azından bahçeli evi olan arkadaşlarım bir can sahiplense. Barınakta yuva bekleyen öyle çok dost var ki.
Bakımı konusuna gelince. Bizim errafımızda hep köpüşü, kedisi olan komşularımız var. Bir yere gidildiğinde onlar ilgileniyorlar. Herkes birbirinin halinden anlayıp, göz kulak oluyor. Eğer yoksada veterinerler yatılı olarak o imkanı sağlıyor, barınaktan alırsanız onlarda misafir edebiliyor. Biz de yokken arkamızdaki komşu kendi bir düzenek kurup , pati attığında mamanın dökülmesini, sağlayan bir şey icat etmiş:). Nasıl yaptığını öğrenebilirim.

Sadece sevgi, yetişkinlere günde bir kere mama su, bu kadar kolay bakımları.

Bu arada ismi ''Can'' oldu:). Mutlaka bir yol bulunur, umarım sizin de bir canınız olur. Sevgilerimle.

aleydi 19-10-2015 20:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1415388)
Sn. aleydi;

Benim gözlemlediğim ilginç olay da bu yıl diktiğim kalıcı ıspanaklardan geldi. İlk yıl bildiğimiz çiçek açmıyor. Komşumda olan dört beş kök çok büyüdü. Bendeki olanlar küçük olmalarına rağmen bir tanesi çiçeklendiğini görmüştüm. Unutmaz isem fotoğrafını çekmeye çalışırım. Belki nadir de olsa bu durum ortaya çıkabiliyor sanırım.

Sn Muda söylediklerinizden nadir, güzel bir durumu yaşıyoruz demek ki. Biz bitki severlerin tek istediği onların büyüyüp çiçek açması:). Hele ki çiçek açtıklarında. Bundan keyifli bir şey yok:).Paylaşırsanız sevinirim.

aleydi 19-10-2015 21:23

4 Eklenti(ler)
Yüzlerce fotoğraf çekmişim. Hangilerini yayınladım. Kalanlar hangileri. Laptopum ve küçültme programım değişti. Umarım tekrar görüntüleri yapmam. İsteyerek yapmayacağım kesin. Bu arada çok isteyip yayınlayamadıklarım oluyor.

Eklenti 581683

Eklenti 581684

Sarı gül açarken çok sarı mesela. Sonra beyaza dönüşüryor. Solma durumunda baya bir beyaz oluyor.Tam sarı açan bir glüm daha var. O da katlı değil. Hem katmerli, hem sarı bulursam alacağım
Eklenti 581685

Eklenti 581686

aleydi 19-10-2015 21:28

2 Eklenti(ler)
Bunlar çok tatlılar:). Bayıldım bayıldım.

Eklenti 581691

Eklenti 581692

aleydi 19-10-2015 21:32

1 Eklenti(ler)
Tohum hazinem. Gelecek yıl bir sandık almam gerekecek. Pek çoğu eşe dosta dağıtıldı:). Paketlemelere başlamıştım. ilk önce tek çeşit kilitli poşet bulabilmiştim marketlerden. Sonra çarşıda her boyu olduğunu gördüm. Daha minik poşetlere koyulup, büyük poşetlerde birleşecekler.

Eklenti 581693

aleydi 19-10-2015 21:51

2 Eklenti(ler)
Bir şekilde bana ulaşan crocosmia, aleovera, atlas. Gönlü güzel arkadaşım benimle paylaştı. Teşekkürlerimle.

Eklenti 581699

Eklenti 581700

samur 20-10-2015 06:45

Kopuse bayildim bir isim onerisi: lucky şansli
Gercekten de sansli bir kopek sizin gibi bir aileye geldigi icin😀

samur 20-10-2015 06:55

Isim mesajini kacirmisim 😊
Sizin gibi Can arkadasa Can bir dost cok yakismis. Aileye can olsun uzun saglikli birliktelik olsun insaallah arkadasim☺

aleydi 20-10-2015 14:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1415473)
Isim mesajini kacirmisim 😊
Sizin gibi Can arkadasa Can bir dost cok yakismis. Aileye can olsun uzun saglikli birliktelik olsun insaallah arkadasim☺

Çok teşekkür ederim arkadaşım. Keşke bütün canlılar şanslı olabilse , gönül onu istiyor. Lucky, şanslı güzelmiş gerçekten. İçimizden Can geldi. Canımız gibi olsun diye. Ben son üzüntümden sonra biraz uzak durmaya çalışsamda, o kendini sevdiriyor. Biraz faranjit olmuş, aklımız gitti.Sevgilerimle.

aleydi 20-10-2015 14:42

5 Eklenti(ler)
Cosmos ağaç gibi oldu. Toprak taşımadı kendini yere attı. Söküp attığım cosmoslardan kenarda köşede kalanlar bunlar.

Eklenti 581801
Yıldı sn Kuzucudan tohum paylaşım etkinliğinden gelen tohumdan yetişti.
Eklenti 581802

Yine tohumdan yetiştirdiği horoz ibikleri.
Eklenti 581803

Çiçek açtık.
Eklenti 581804

Birbirine giren hanımeli, böğürtlen. Arkada kendiliğinden kocaman 2 tane bal kabağı oluşmuş. Bir tanesi güneş alamamış küçücük kalmış. Bal kabağı nasıl hasat edilir. Sapının iyice kuruması gerekiyor mu. Bir yandanda, çiğ zarar verir diye endişeliyim.Yanda ki komşudan sarkanı kopardım. Paylaşıcağızz artık:).Öyla bir anlaşmamız var yan komşumla. Benim tarafıma geçenler beniö, onun tarafına geçenler onun ürünü olacak:).Neyse ki komşumda benim gibi bahçeyle uğraşmayı çok seviyor. Ben geldiğimde bana pek çok çiçek, fide kendisi verdi. Şimdi bende ona verebilmenin mutluluğunu yaşıyorum.
Eklenti 581805

Galip Kuzucu 20-10-2015 18:34

Rengarenk çiçeklerle dolu bahçeniz var ne güzel :p

sevgihoca 20-10-2015 19:39

Sevgili Aleydi,sieboldiniz pembe pembe açmiş maşallah.Ben de bugün sayfama yüklemiştim,uzun zamandır tomurcuklu daha açmadı.Çiçek açması için suyunu kesmek mi gerekiyor acaba?Yoksa normal bir durum mu?Teşekkürler.

aleydi 20-10-2015 21:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1415573)
Rengarenk çiçeklerle dolu bahçeniz var ne güzel :p

Teşekkür ederim, bizde yeni bir arkadaş kazandık:).

aleydi 20-10-2015 21:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1415584)
Sevgili Aleydi,sieboldiniz pembe pembe açmiş maşallah.Ben de bugün sayfama yüklemiştim,uzun zamandır tomurcuklu daha açmadı.Çiçek açması için suyunu kesmek mi gerekiyor acaba?Yoksa normal bir durum mu?Teşekkürler.

Sukulentler konusunda yeniyim sevgihocam:). Yalnız bu sıralar pek sulayamadım. Havalarda serinledi suyu azalttık. Sadece az sulandığını biliyorum. O yüzden çiçek açtığını bilmiyordum, bende öğrenmiş oldum sayenizde. Sevgilerimle.

sinbas 20-10-2015 23:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1415534)
Bal kabağı nasıl hasat edilir. Sapının iyice kuruması gerekiyor mu.

Bal kabağına çiğ düşümü bir şey yapmaz.
Mevsim sonunda sonbaharın ilk donları başlamadan ve meyve üzerine kırağı düşmeden hasat edilir ve kışın altına hava alabileceği yumuşak minder yolluk benzeri bir şeyler koyarak (+) 2 - (+) 3° de muhafaza edebilirsiniz. (-)2° de donma başlar.

aleydi 20-10-2015 23:26

2 Eklenti(ler)
Sn Sinbas bugün bal kabağınıda, susaklarıda topladım. Ben çiğ zarar verir diye düşünüyordum. Fotoğraflamıştım. Asıl susak konusunda çok cahilim. Önde ki minik olan kopmuştu. Ondan tohum alabilir miyim? Diğerleri için saklama ve tohum alma zamanı nedir? Teşekkür ederim.

Eklenti 581874

Eklenti 581875

Salatalık büyüklüklerinin göstermesi için:).

sinbas 21-10-2015 00:05

Miniğin tohumu ile uğraşmayın Ne demişler "sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur" o halde sağlam tohum sağlam ve tam olgun kabakta bulunur. :)
Henüz olgunlaşmamış olmakla birlikte yine de sararmasını bekleyip iyice kuruyana kadar tohum almayın. Güneş alan havadar bir yerde asılı olarak muhafaza etmeye çalışın. Tam olarak kuruduktan sonra tohumlarını alırsınız tohumlardan içi tam dolgun olanları seçerseniz işe yarayabilir.

Ya erken koparmışsınız ya da baştan ekimine geç kalmışsınız.(burası da "güz gülleri" şarkısının bir bölümü gibi oldu.)

İnşallah Kurumadan çürüyüp gitmezler, bende emin değilim çünkü olgunlaşmadan hasat etmedim bekleyip göreceğiz.

Sol baştaki biraz daha olgunlaşma moduna girmiş ondan tohum olabilir.

Fazla yazdım kolay gelsin.
("bir sor bin ah işit" oldu)

aleydi 21-10-2015 00:14

:)) Güz gülleri, süper. Teşekkür ederim Sn Sinbas, geç kaldım ekmek için. İnşallah çürümezler.

aleydi 22-10-2015 18:24

3 Eklenti(ler)
Paspas yanılıyorsam düzeltin arkadaşlar. Ben bu bitkinin tohumlarını yurt dışından bu isimle almıştım. Benim aldıklarımın rengi ambalajının üstünde pembe gözüküyordu. Hep söylüyorum, son aldığım tohumları sıkılıp ratsgele ekmiştim. Onların içinde bu tohumda vardı. Sonuç, sıfır başarı. Bunlar yoldan geçerken çektiğim görüntüler. Aynı saatte çekilen görüntüler ışık yüzden ne kadar farklı çıkmış.Off daldan dala atladım:). Bahçelere çok yakışacağını düşünüyorum bu bitkinin. Tohum alabilirim umarım havalar çok soğumadan:).

Eklenti 582069

Eklenti 582070

Eklenti 582071

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025