![]() |
:D Bizler böyleyiz işte, ne yardan, ne serden!.. Havalar hep böyle gitse, sonra da sümbülüm yeşerdi, dökülen tohumlar çimlendi diye dertleniriz!..
Rastgelsin inşallah sevgili aleydi'm... |
Kış hiç gelmese:) Hep ılıman bir iklim:). En azından dondurucu soğuklar olmasa. Bir ay sonra bu görüntülerden eser kalmayacak YeniGinem:(
|
Valla ben başladım bugün saksılarımı gezdirmeye... :) Allah'tan yağmur yağıyordu da pek kimse görmedi beni elimde saksılarla dolaştığımı... :D Arka bahçedeki, komşu bahçe önlerindeki yağmur alan saksıları geçirdim bina ön tarafına, daha gezdireceğim bir sürü saksım var bakalım hayrlısı...
|
Ama ablalarım kış olmazsa olmazz.. :-) benim soğanlılarım açmaz sonra biliyorum çetin soğuk sürüyor ama zevkide başka olur :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Diğer çiçekleri tohumdan yetiştirebilirimde. Sardunya , küpeli vb tohumdan yetişmesi uzun sürüyor.Soğuga dayanıklı türleri tercih edeyim diyorum. Yine de sardunyalardan vazgeçemiyorum:). |
Sevgili aleydi, " sardunyaları kağıda sarıp saklıyorlarmış" diye yazmışsınız, bahsettikleriniz çelik mi?
Buradaki başlıkta bitkilerin kışa hazırlanmaları ile ilgili bilgiler bulabilirsiniz. Mesaj 149 - 154 - 155 - 157 ye bir göz atın. Ben limonluğa kaldırdığım saksıları muhafaza için şöyle yapıyorum. Taş zeminden saksıyı korumak için yere tahta koyuyorum veya iki tuğla arasına yerleştirdiğim 40-50 cm genişliğindeki tahtayı köprü gibi yapıp yerden 15-20 cm kadar yükseltiyor, baloncuklu naylonla kapladığım saksıları bu tahta köprü üzerine yerleştiriyorum. Suyu çok çok az veriyor toprağı kuru tutmaya gayret ediyorum. Hava dona çekerse ıslak topraktaki bitki kökleri donuyor. Soğanlı ve yumrulu bitkilerin bulunduğu saksılara hiç su vermiyorum. Ne kadar özen göstersem de yine bazı kayıp ettiğim bitkilerim oluyor. Arkadaşların çoğu bitkilerini budayıp öyle saksılarını ya gazete kâğıdına veya baloncuklu naylonla sarıyorlar. Size yukarıda linkini verdiğin başlığa bir göz atın, faydalanacaksınız. Esasında ilgili başlıkta çoğunuzu ilgilendirecek güzel mesajlar var, vakit buldukça bir göz gezdirin. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Verdiğiniz linklere göz gezireğim teşekkür ederim. |
1 Eklenti(ler)
Kelebekler ziniaları çok seviyorlar:). Benim gibi kelebek severseniz, mutlaka bahçenize zinnia ekin:). Bu kelebeğimizin türü:Sarı azamet kelebeği. Asıl geçen gün acaip renkli bir kelebek görmüştüm. Ben telefonu alıp çekinceye kadar kaçtı:(. Bu da çok güzel. Bir de beyazlar var bahçenin müdavimleri oldular bu yaz. Çok ürkekler, hemen kaçıyorlar.
Eklenti 582579 |
Kelebeklerde zinnialarda çok güzel sayın:aleydi keşke benimde bahçem olsada bende herşeyi ekebilsem onun için İstanbul'u sevmiyorum işte :(
|
Alıntı:
|
Aleydi, bahçenizdeki güzellikler, umarım bu yılki yorgunluğunuzu unutturmuştur. Ben sardunya, küpeli, canan hepsini budadım. Kasım ayı sonuna kadar balkonda tutmaya kararlıyım, belki aralıkta da birkaç gün. Sardunyalar sanıyorum en çok kardan zarar görüyor.
Verandaya, Güler hanımın önerisi gibi, yağmur ve kar almayacak şekilde yerleştirebilirsiniz. Donarlarsa canınız sağ olsun, baharda sardunya ve canan ben verebilirim. |
Sevgili Sabihas yüzümde mutlulukla okuyorum mesajlarınızı. Özletiyorsunuz kendinizi.
Bu yıl baya yorucuydu. Yine de övgü dolu sözler, kelebekler, arılar yorgunluğumu hafifletti:). Budandıklarını bilmiyordum. Ben öylece kaldırdım geçen sene odaya. Boş bir odam var , onlar için ısıttım.Yağmurlardan çok fazla ıslanmışlardı. Sanırım evdeki kapalı ortamda, çok fazla nemli kalıp çürüdüler. Bir de minik sinekler yapıyorlar eve alınca. Şuanda çok güzeller sardunyalar. Cananım yok, küpeliler de minikler. Sardunyalar kasıma kadar dayanabilirler belki dışarıda. Birazını verandaya aldım. Kırağı tehlikesi var bir de. Bahar da artık kimde ne kalırsa paylaşırız:). Teşekkür ederim çok naziksiniz. Sevgilerimle. |
Bahçenize hayran oldum. Emeğinize yüreğinize sağlık. :)
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Çiçek açmayanlar. Bodrum papatyasını saksıdan yere aldım. Olurda çiçek açarsa, dökülen tohumlardan tekrar çıkıyor. Ayrıca kara ve soğuga dayanıklı bir tür.Karanfil, bodrum papatyası,hüsnüyusuf diğer ikisini bilmiyorum.
Eklenti 582607 Bunlar Eklenti 582608 Bu nedir arkadaşlar bilen varsa yazabilir mi:) Eklenti 582609 Eklenti 582610 Eklenti 582611 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Öyle çok fotoğraf çekiyorum bahçeye çıkınca. Sonra o fotoğrafların içinde boğuluyorum:D Ne nerdeydi diye:).
Sn İsmail Kuzucu'nun sayfasında görünce lavantaları çelikledim:). Yoksa gidip yenisini alacaktım. Sevgili Sdurul ablamın kasımpatları öyle kolay tuttular ki. Kasımpatları için de aynı işlemi uyguladım. Bir hafta bile geçmeden hepsi köklenmiş. Galiba en kolay köklenen kasımpatları. Onlarıda bir ara fotoğraflarım. Sukulentlerin arasındaki karanfilleri bahçeye şaşırttım. sukulent yedekleme, yaklaşık bir ayda geldikleri durum. Dün daha fazla, sedum, sukulent yedeklemesi yaptım. Eklenti 582615 Eklenti 582616 Eklenti 582617 |
1 Eklenti(ler)
Sn Kasap.94 gelen kış ortancası. Etrafında o kadar çok akşam sefası çıktı, ben temizlemekte geç kalınca, kış ortancasının, gelişimi yavaşladı. Neyse ki hayatta.
Geçen yıl iki kök ateş dikeni almıştım. Bir dalı koptu. Ben de onu gayri ihtiyari toprağa sapladım. Ektim desem yalan olur:). Hiç ümidim yoktu. Şimdi tomurcuklarını açmış. Ne köklendirme hormonu ne başka bir şey kullanmadım. Bu kadar çabuk kökleneceğini bilsem , komşum da vardı. Boşuna köklü almışım:). Annem bana' sen özenmiyorsun rastgele ekiyorsun tutuyor,ben o kadar özeniyorum olmuyor) diye hayıflanır hep:). Leylandiler içinde durum aynı. Onlarca leylandiyi boşu boşuna almışım. Oysa çok kolay çeliklenebiliyormuş. Eklenti 582618 |
Alıntı:
Her şey çok güzel, kış hazırlıkları tam gaz, kolay gelsin, ellerine sağlık.:) |
Sevgili Aleydi, ellerine sağlık, kolay gelsin..
Bahçe çok emek istiyor ama sonrasında da gelsin güzellikler.. Şimdiden bol çiçekli bir bahar diliyorum.. :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili Aleydi,bahçenizde güzel bir kış diliyorum.Sevgili Sabihas'ın dediği gibi ben de sardunyaları budadım.Yeniden büyümeye başladılar.Budadığınız dalları dikip çoğaltabilirsiniz.Gerçi maşallah bahçenizde yok yok.Geçen yıl budadığım sardunyaların çoğu dondu.Ama baharda kökten sürdüler.Kışın böyle işte,inşallah herkesin kaybı az olur.
|
Hala çiçekliler sardunyalar, bazıları yeni çiçek açıyor. Benim sardunyalar daha yeni kendine gelip çiçek açtılar:). Bir kısmı tohum yapıyor. Galiba benim budama için biraz daha beklemem gerekiyor sevgihocam.Budadıklarımın hepsini kullanamam, saksıda koyacak yerde problem olur. Bir kısmını eşe dosta veririm:).
Kışın sulamasını nasıl yaptınız sardunyaların. Az az suladınız mı? Hiç mi su vermediniz? . Umarım kış çok sert geçmez, kayıplar az olur. Teşekkür ederim |
Evet azar azar suladım.Bahara doğru daha düzenli suladım.Ümitle bekledim.Sakızlar malesef kökten sürmediler.Sanırım normal sardunyalar daha dayanıklı.Kurtulanlar çok büyümeseler de şu an çiçekli.Az önce resmini çektim.Sayfama koyacağım.Sevgiler.
|
5 Eklenti(ler)
Biraz da evden çiçekler. Menekşe ve klanchoeler benim favorilerim oldu. Hem çoğaltması kolay,hem çiçekleri güzel.Bir menekşe mi aniden kaybettim.Onun dışında, yeni yeni çiçek açanlar var. Bir tek sarı kalanchoe açtı. Hoyalarda sandığımdan hızlı geliştiler. Sevgili Yağmur143, SEvgili Sudenur, Sevgili Sdurul ablacım, SEVGİLİ A_Nomad. Beni bu güzelliklerle tanıştırdılar.Teşekkürlerimle.
Eklenti 582745 Eklenti 582746 Eklenti 582747 Eklenti 582748 Eklenti 582749 |
5 Eklenti(ler)
Menekşelerin farklı renklerini bulup almak istiyorum. Hep aynı çeşitleri getiriyorlar. Geçen yıl Bursa da bulmuştum. Bu hafta yine gidersem bulurum umarım:).
Eklenti 582752 Aniden çağırılan bir davete hediye gitti:) Eklenti 582753 Eklenti 582754 Eklenti 582755 Eklenti 582756 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025