agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   aleydi / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/35715.htm)

YeniGine 24-10-2015 23:58

:D Bizler böyleyiz işte, ne yardan, ne serden!.. Havalar hep böyle gitse, sonra da sümbülüm yeşerdi, dökülen tohumlar çimlendi diye dertleniriz!..
Rastgelsin inşallah sevgili aleydi'm...

aleydi 25-10-2015 00:01

Kış hiç gelmese:) Hep ılıman bir iklim:). En azından dondurucu soğuklar olmasa. Bir ay sonra bu görüntülerden eser kalmayacak YeniGinem:(

YeniGine 25-10-2015 00:18

Valla ben başladım bugün saksılarımı gezdirmeye... :) Allah'tan yağmur yağıyordu da pek kimse görmedi beni elimde saksılarla dolaştığımı... :D Arka bahçedeki, komşu bahçe önlerindeki yağmur alan saksıları geçirdim bina ön tarafına, daha gezdireceğim bir sürü saksım var bakalım hayrlısı...

eneskrky 25-10-2015 00:21

Ama ablalarım kış olmazsa olmazz.. :-) benim soğanlılarım açmaz sonra biliyorum çetin soğuk sürüyor ama zevkide başka olur :)

aleydi 25-10-2015 11:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eneskrky (Mesaj 1416327)
Ama ablalarım kış olmazsa olmazz.. :-) benim soğanlılarım açmaz sonra biliyorum çetin soğuk sürüyor ama zevkide başka olur :)

Soğanları buzdolabına koysak eneskrky olmaz mı? Bir yerde okumuştum buzdolabına koymayın soğanları yazıyordu. Şimdi bu durumda. 100 Puanlık uzman sorusu:D.Hem soğuklanması gerekiyor hem buz dolabına koyamıyoruz ,neden?

aleydi 25-10-2015 11:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1416325)
Valla ben başladım bugün saksılarımı gezdirmeye... :) Allah'tan yağmur yağıyordu da pek kimse görmedi beni elimde saksılarla dolaştığımı... :D Arka bahçedeki, komşu bahçe önlerindeki yağmur alan saksıları geçirdim bina ön tarafına, daha gezdireceğim bir sürü saksım var bakalım hayrlısı...

İstanbul yine ılıman iklim. Siz bizim soğukları görseniz. Geçen yıl bir odaya doldurdum hepsini. Nemli kaldırmışım ( cahillik işte) :). Yarısını ancak yaşatabildim. Bu sene daha çok çiçeğim var. Şimdi kara kara düşünmekteyim. Siz belki denemişsinizdir YeniGinem. Sardunyaları kağıda sarıp saklıyorlarmış.Denemek istiyorum birkaç tanesini. Sağ kalırlarsa benim için iyi bir çözüm olacak.
Diğer çiçekleri tohumdan yetiştirebilirimde. Sardunya , küpeli vb tohumdan yetişmesi uzun sürüyor.Soğuga dayanıklı türleri tercih edeyim diyorum. Yine de sardunyalardan vazgeçemiyorum:).

Güler 25-10-2015 12:55

Sevgili aleydi, " sardunyaları kağıda sarıp saklıyorlarmış" diye yazmışsınız, bahsettikleriniz çelik mi?

Buradaki başlıkta bitkilerin kışa hazırlanmaları ile ilgili bilgiler bulabilirsiniz.
Mesaj 149 - 154 - 155 - 157 ye bir göz atın.

Ben limonluğa kaldırdığım saksıları muhafaza için şöyle yapıyorum.

Taş zeminden saksıyı korumak için yere tahta koyuyorum veya iki tuğla arasına yerleştirdiğim 40-50 cm genişliğindeki tahtayı köprü gibi yapıp yerden 15-20 cm kadar yükseltiyor, baloncuklu naylonla kapladığım saksıları bu tahta köprü üzerine yerleştiriyorum.
Suyu çok çok az veriyor toprağı kuru tutmaya gayret ediyorum. Hava dona çekerse ıslak topraktaki bitki kökleri donuyor.
Soğanlı ve yumrulu bitkilerin bulunduğu saksılara hiç su vermiyorum.

Ne kadar özen göstersem de yine bazı kayıp ettiğim bitkilerim oluyor.
Arkadaşların çoğu bitkilerini budayıp öyle saksılarını ya gazete kâğıdına veya baloncuklu naylonla sarıyorlar.

Size yukarıda linkini verdiğin başlığa bir göz atın, faydalanacaksınız.

Esasında ilgili başlıkta çoğunuzu ilgilendirecek güzel mesajlar var, vakit buldukça bir göz gezdirin.

eneskrky 25-10-2015 13:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1416368)
Soğanları buzdolabına koysak eneskrky olmaz mı? Bir yerde okumuştum buzdolabına koymayın soğanları yazıyordu. Şimdi bu durumda. 100 Puanlık uzman sorusu:D.Hem soğuklanması gerekiyor hem buz dolabına koyamıyoruz ,neden?

Aleydi ablacım ben defalarca koydum bunu söyliyim ama koymasanda oluyor :) soğan temizlenip kuruduğunda SEBZELİK kısmına koyula bilir hiçbir sakıncası olmaz.

aleydi 25-10-2015 18:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1416386)
Sevgili aleydi, " sardunyaları kağıda sarıp saklıyorlarmış" diye yazmışsınız, bahsettikleriniz çelik mi?

Buradaki başlıkta bitkilerin kışa hazırlanmaları ile ilgili bilgiler bulabilirsiniz.
Mesaj 149 - 154 - 155 - 157 ye bir göz atın.

Ben limonluğa kaldırdığım saksıları muhafaza için şöyle yapıyorum.

Taş zeminden saksıyı korumak için yere tahta koyuyorum veya iki tuğla arasına yerleştirdiğim 40-50 cm genişliğindeki tahtayı köprü gibi yapıp yerden 15-20 cm kadar yükseltiyor, baloncuklu naylonla kapladığım saksıları bu tahta köprü üzerine yerleştiriyorum.
Suyu çok çok az veriyor toprağı kuru tutmaya gayret ediyorum. Hava dona çekerse ıslak topraktaki bitki kökleri donuyor.
Soğanlı ve yumrulu bitkilerin bulunduğu saksılara hiç su vermiyorum.

Ne kadar özen göstersem de yine bazı kayıp ettiğim bitkilerim oluyor.
Arkadaşların çoğu bitkilerini budayıp öyle saksılarını ya gazete kâğıdına veya baloncuklu naylonla sarıyorlar.

Size yukarıda linkini verdiğin başlığa bir göz atın, faydalanacaksınız.

Esasında ilgili başlıkta çoğunuzu ilgilendirecek güzel mesajlar var, vakit buldukça bir göz gezdirin.

Evet gazete kağıdına köklü biçimde sarıp. Karton kutuda saklıyorlarmış , okuduğum bilgide. Ben bu yıl sardunyalar için bir kaç kök denemeyi düşünüyorum. Tabi istatiksel olarak, bir kaç kökten nasıl bir sonuç çıkar bilemiyorum. Deneme oranını arttırabilirsek. Herkes bir kaç kökü bu şekilde denerse. Daha gerçekci sonuçlar elde edebiliriz diye düşünüyorum.( Katılım yapacak arkadaşlar mesaj yazabilirler).

Verdiğiniz linklere göz gezireğim teşekkür ederim.

aleydi 25-10-2015 18:42

1 Eklenti(ler)
Kelebekler ziniaları çok seviyorlar:). Benim gibi kelebek severseniz, mutlaka bahçenize zinnia ekin:). Bu kelebeğimizin türü:Sarı azamet kelebeği. Asıl geçen gün acaip renkli bir kelebek görmüştüm. Ben telefonu alıp çekinceye kadar kaçtı:(. Bu da çok güzel. Bir de beyazlar var bahçenin müdavimleri oldular bu yaz. Çok ürkekler, hemen kaçıyorlar.

Eklenti 582579

Galip Kuzucu 25-10-2015 18:45

Kelebeklerde zinnialarda çok güzel sayın:aleydi keşke benimde bahçem olsada bende herşeyi ekebilsem onun için İstanbul'u sevmiyorum işte :(

aleydi 25-10-2015 19:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1416453)
Kelebeklerde zinnialarda çok güzel sayın:aleydi keşke benimde bahçem olsada bende herşeyi ekebilsem onun için İstanbul'u sevmiyorum işte :(

İstanbul çok güzel. İmkanları da ona göre kısıtlı.Saksılar çok güzel olmuş. Hepsi açtığında muhteşem bir görüntü olacak. Sabırsızlıkla bekleyeceğim açmalarını sevgili Galip :).

Sabihas 26-10-2015 07:57

Aleydi, bahçenizdeki güzellikler, umarım bu yılki yorgunluğunuzu unutturmuştur. Ben sardunya, küpeli, canan hepsini budadım. Kasım ayı sonuna kadar balkonda tutmaya kararlıyım, belki aralıkta da birkaç gün. Sardunyalar sanıyorum en çok kardan zarar görüyor.
Verandaya, Güler hanımın önerisi gibi, yağmur ve kar almayacak şekilde yerleştirebilirsiniz.
Donarlarsa canınız sağ olsun, baharda sardunya ve canan ben verebilirim.

aleydi 26-10-2015 09:55

Sevgili Sabihas yüzümde mutlulukla okuyorum mesajlarınızı. Özletiyorsunuz kendinizi.
Bu yıl baya yorucuydu. Yine de övgü dolu sözler, kelebekler, arılar yorgunluğumu hafifletti:).
Budandıklarını bilmiyordum. Ben öylece kaldırdım geçen sene odaya. Boş bir odam var , onlar için ısıttım.Yağmurlardan çok fazla ıslanmışlardı. Sanırım evdeki kapalı ortamda, çok fazla nemli kalıp çürüdüler. Bir de minik sinekler yapıyorlar eve alınca.

Şuanda çok güzeller sardunyalar. Cananım yok, küpeliler de minikler. Sardunyalar kasıma kadar dayanabilirler belki dışarıda. Birazını verandaya aldım. Kırağı tehlikesi var bir de. Bahar da artık kimde ne kalırsa paylaşırız:). Teşekkür ederim çok naziksiniz. Sevgilerimle.

Ayazkızı 26-10-2015 10:13

Bahçenize hayran oldum. Emeğinize yüreğinize sağlık. :)

aleydi 26-10-2015 11:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ayazkızı (Mesaj 1416514)
Bahçenize hayran oldum. Emeğinize yüreğinize sağlık. :)

Çok mutlu oldum. Çok Naziksiniz.Beğeni buketleriniz için ben teşekkür ederim.

aleydi 26-10-2015 11:14

5 Eklenti(ler)
Çiçek açmayanlar. Bodrum papatyasını saksıdan yere aldım. Olurda çiçek açarsa, dökülen tohumlardan tekrar çıkıyor. Ayrıca kara ve soğuga dayanıklı bir tür.Karanfil, bodrum papatyası,hüsnüyusuf diğer ikisini bilmiyorum.

Eklenti 582607
Bunlar
Eklenti 582608
Bu nedir arkadaşlar bilen varsa yazabilir mi:)
Eklenti 582609

Eklenti 582610

Eklenti 582611

aleydi 26-10-2015 11:17

1 Eklenti(ler)
Çiçek açamayan papatya olduğunu düşünüyorum.

Eklenti 582612

aleydi 26-10-2015 11:19

1 Eklenti(ler)
Bunun da ne olduğunu bilmiyorum.

Eklenti 582614

aleydi 26-10-2015 11:29

3 Eklenti(ler)
Öyle çok fotoğraf çekiyorum bahçeye çıkınca. Sonra o fotoğrafların içinde boğuluyorum:D Ne nerdeydi diye:).

Sn İsmail Kuzucu'nun sayfasında görünce lavantaları çelikledim:). Yoksa gidip yenisini alacaktım. Sevgili Sdurul ablamın kasımpatları öyle kolay tuttular ki. Kasımpatları için de aynı işlemi uyguladım. Bir hafta bile geçmeden hepsi köklenmiş. Galiba en kolay köklenen kasımpatları. Onlarıda bir ara fotoğraflarım. Sukulentlerin arasındaki karanfilleri bahçeye şaşırttım. sukulent yedekleme, yaklaşık bir ayda geldikleri durum. Dün daha fazla, sedum, sukulent yedeklemesi yaptım.

Eklenti 582615

Eklenti 582616

Eklenti 582617

aleydi 26-10-2015 11:36

1 Eklenti(ler)
Sn Kasap.94 gelen kış ortancası. Etrafında o kadar çok akşam sefası çıktı, ben temizlemekte geç kalınca, kış ortancasının, gelişimi yavaşladı. Neyse ki hayatta.

Geçen yıl iki kök ateş dikeni almıştım. Bir dalı koptu. Ben de onu gayri ihtiyari toprağa sapladım. Ektim desem yalan olur:). Hiç ümidim yoktu. Şimdi tomurcuklarını açmış. Ne köklendirme hormonu ne başka bir şey kullanmadım. Bu kadar çabuk kökleneceğini bilsem , komşum da vardı. Boşuna köklü almışım:). Annem bana' sen özenmiyorsun rastgele ekiyorsun tutuyor,ben o kadar özeniyorum olmuyor) diye hayıflanır hep:). Leylandiler içinde durum aynı. Onlarca leylandiyi boşu boşuna almışım. Oysa çok kolay çeliklenebiliyormuş.

Eklenti 582618

Sevgi Durul 26-10-2015 11:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1416525)
Çiçek açamayan papatya olduğunu düşünüyorum.

Eklenti 582612

Aleydi'cim, bu baharda açar, geçmiş sayfalarda bilemediğin bitki yaz karı (fare kulağı) olacak. Yapraklarının yeşili grimsi olan.

Her şey çok güzel, kış hazırlıkları tam gaz, kolay gelsin, ellerine sağlık.:)

Jakin 26-10-2015 12:02

Sevgili Aleydi, ellerine sağlık, kolay gelsin..
Bahçe çok emek istiyor ama sonrasında da gelsin güzellikler..
Şimdiden bol çiçekli bir bahar diliyorum.. :)

aleydi 26-10-2015 12:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1416533)
Aleydi'cim, bu baharda açar, geçmiş sayfalarda bilemediğin bitki yaz karı (fare kulağı) olacak. Yapraklarının yeşili grimsi olan.

Her şey çok güzel, kış hazırlıkları tam gaz, kolay gelsin, ellerine sağlık.:)

Sevgili Sudenur göndermişti bana fare kulağı ablacım. Senin gibi o kadar çok çiçek gönderdi ki. Ben hepsini ektim, bir kısmını karıştırdım:).Teşekkür ederim, çiçekli hali çok güzelmiş. Sevgilerimle.

aleydi 26-10-2015 12:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jakin (Mesaj 1416535)
Sevgili Aleydi, ellerine sağlık, kolay gelsin..
Bahçe çok emek istiyor ama sonrasında da gelsin güzellikler..
Şimdiden bol çiçekli bir bahar diliyorum.. :)

Sevgili Jakin çok yoruldum, değdi gerçekten:) .Eve gelenlerde fotoğraflarda ki gibi çok güzel dediklerinde. Ben çok mutlu oluyorum:).Bugün gerçekten bahar gibi hava. Bir kaç çeşit dışında hemen hemen hepsi açtı çiçeklerimin.Dolu dolu bir yıl oldu. Umarım ilkbaharda erken gelir.Sevgiler

sevgihoca 26-10-2015 13:08

Sevgili Aleydi,bahçenizde güzel bir kış diliyorum.Sevgili Sabihas'ın dediği gibi ben de sardunyaları budadım.Yeniden büyümeye başladılar.Budadığınız dalları dikip çoğaltabilirsiniz.Gerçi maşallah bahçenizde yok yok.Geçen yıl budadığım sardunyaların çoğu dondu.Ama baharda kökten sürdüler.Kışın böyle işte,inşallah herkesin kaybı az olur.

aleydi 26-10-2015 13:50

Hala çiçekliler sardunyalar, bazıları yeni çiçek açıyor. Benim sardunyalar daha yeni kendine gelip çiçek açtılar:). Bir kısmı tohum yapıyor. Galiba benim budama için biraz daha beklemem gerekiyor sevgihocam.Budadıklarımın hepsini kullanamam, saksıda koyacak yerde problem olur. Bir kısmını eşe dosta veririm:).

Kışın sulamasını nasıl yaptınız sardunyaların. Az az suladınız mı? Hiç mi su vermediniz? . Umarım kış çok sert geçmez, kayıplar az olur. Teşekkür ederim

sevgihoca 26-10-2015 15:11

Evet azar azar suladım.Bahara doğru daha düzenli suladım.Ümitle bekledim.Sakızlar malesef kökten sürmediler.Sanırım normal sardunyalar daha dayanıklı.Kurtulanlar çok büyümeseler de şu an çiçekli.Az önce resmini çektim.Sayfama koyacağım.Sevgiler.

aleydi 27-10-2015 09:08

5 Eklenti(ler)
Biraz da evden çiçekler. Menekşe ve klanchoeler benim favorilerim oldu. Hem çoğaltması kolay,hem çiçekleri güzel.Bir menekşe mi aniden kaybettim.Onun dışında, yeni yeni çiçek açanlar var. Bir tek sarı kalanchoe açtı. Hoyalarda sandığımdan hızlı geliştiler. Sevgili Yağmur143, SEvgili Sudenur, Sevgili Sdurul ablacım, SEVGİLİ A_Nomad. Beni bu güzelliklerle tanıştırdılar.Teşekkürlerimle.

Eklenti 582745

Eklenti 582746

Eklenti 582747

Eklenti 582748

Eklenti 582749

aleydi 27-10-2015 09:12

5 Eklenti(ler)
Menekşelerin farklı renklerini bulup almak istiyorum. Hep aynı çeşitleri getiriyorlar. Geçen yıl Bursa da bulmuştum. Bu hafta yine gidersem bulurum umarım:).

Eklenti 582752
Aniden çağırılan bir davete hediye gitti:)
Eklenti 582753

Eklenti 582754

Eklenti 582755

Eklenti 582756

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025