agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   aleydi / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/35715.htm)

aleydi 08-12-2015 06:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinbas (Mesaj 1425026)
25 litrelik saksılar yaklaşık 70 cm uzunluğunda 5 cm' e bir karşılıklı dikseniz, bir saksıya 30 a yakın çelik olur. Yaz bahçesinin sardunyaları hazır olur. Üstelik beğendiğiniz renklerden oluşur.

Çiçekleri çok güzeldi Sn Sinbas budamaya kıyamadım. En kısa sürede budayıp, istenirse çelikleri bir süre suda bekletip , bekletmenden hemende ekilebilir. Ben menekşe, sardunyayı genelde toprağa hemen ekiyorum. Pek tutma sorunu yaşamıyorum.Teşekkür ederim.

sevdam 08-12-2015 08:23

Merhaba arkadaşım sayfanızı hayranlıkla gezdim saglıklı büyütün *** birde özel istegim olacak sizden eger tohumlarınızdan ve celikleriniz olursa banada gönderirseniz sevinirim saygıyla

aleydi 08-12-2015 08:31

1 Eklenti(ler)
Sevgihocam kalemden biraz inceyse sorun olmuyor. Çok daha ince olduğunda tutması zor olabilir. Yapraktan denemeyi düşünüyorum. Çelikten bahar da % 100 e yakın bir sonuç aldım. Kış faktörü nasıl etkileyecek hep beraber görürüz.

Eklenti 588075

aleydi 08-12-2015 08:37

2 Eklenti(ler)
Sn Sinbas bir leğen dolusu sardunya çeliği, tarifiniz üzerine ekildi :D. 5 cm Aralık teziniz toprakta tutmadı ne yazık ki:dilli:. Bir saksıda yaklaşık 22 tane:).

Eklenti 588076

Eklenti 588077

sinbas 08-12-2015 08:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1425047)
Sevgihocam kalemden biraz inceyse sorun olmuyor. Çok daha ince olduğunda tutması zor olabilir. Yapraktan denemeyi düşünüyorum. Çelikten bahar da % 100 e yakın bir sonuç aldım. Kış faktörü nasıl etkileyecek hep beraber görürüz.

Eklenti 588075

Sayın @aleydi; %100 sonucu almak için nasıl bir yöntem (Saksının büyüklüğü, toprak karışımı, sulama peryodu ve bulunduğu ortam gölge, yarı gölge vs.) uyguluyorsunuz anlatabilir misiniz.

aleydi 08-12-2015 08:49

Sn Sevdam ücretsiz çelik tohum paylaşımı için bu bölümü kullanmalısınız. Üyelerin sayfalarında paylaşım yapmaları yasak.

Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas - agaclar.net

Ayrıca bu bölümden istediğiniz tohumları talep edebilirsiniz. Bende paylaşımcı olarak katılıyorum.Beğenileriniz için teşekkür ederim.

Tohum Paylaşım Etkinliği - agaclar.net

sinbas 08-12-2015 08:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1425048)
Sn Sinbas bir leğen dolusu sardunya çeliği, tarifiniz üzerine ekildi :D. 5 cm Aralık teziniz toprakta tutmadı ne yazık ki:dilli:. Bir saksıda yaklaşık 22 tane:).

Eklenti 588076

Eklenti 588077

Toprakta tutmayabilir zira diğer sardunyaların suyundan güneşinden toprağından yararlanıyorsa ortam ağır gelmiş olabilir.
Bu durum;
Yeni ameliyattan çıkmış bir hastayı normal insanlar gibi beslenmesini ve hareket etmesini bekleyemeyiz. Yani pazara gidip alışveriş yapmasını havuza gidip yüzmesini güneşe uzanıp yanmasını, salona gidip spor yapmasını beklemek gibi olur.

Ama saksıda toprağı, havası nemli ve özel olursa sorun olacağını sanmıyorum.
Ayrıca toprak geçirgen fazla su tutmayacak şekilde hazırlanırsa iyi sonuç alınacaktır.

aleydi 08-12-2015 08:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinbas (Mesaj 1425049)
Sayın @aleydi; %100 sonucu almak için nasıl bir yöntem (Saksının büyüklüğü, toprak karışımı, sulama peryodu ve bulunduğu ortam gölge, yarı gölge vs.) uyguluyorsunuz anlatabilir misiniz.

Baharda, Mayıs ayıydı sanırım Sn Sinbas. Sardunyaların yeni çıkan uçlarını koparıp. Bahçeye ektim. Yarı gölge bölgeye de güneş alan bölgeye de ektim.Toprak bahçe toprağı,çiftlik gübresi kulanıyorum. Sabah akşam otomatik sulamayla sulandı.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...69365830_n.jpg

sinbas 08-12-2015 09:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1425053)
Baharda, Mayıs ayıydı sanırım Sn Sinbas. Sardunyaların yeni çıkan uçlarını koparıp. Bahçeye ektim. Yarı gölge bölgeye de güneş alan bölgeye de ektim.Toprak bahçe toprağı,çiftlik gübresi kulanıyorum. Sabah akşam otomatik sulamayla sulandı.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...69365830_n.jpg

Sizin başarınızın sırrı ;
1- Mayıs ayı (bitkilerin en hızlı geliştiği dönem)
2- Yarı gölge
3- Gevşek toprak
4- Güneşin fazla yakıcı olmadığı bir dönem.
5- Havadaki nemin bitkilerin ihtiyacına tam cevap vermesi.
6- Her şeyden önemlisi sahibinin bu işi çok sevmesi, isteyerek ve bilinçli yapması.

aleydi 08-12-2015 09:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinbas (Mesaj 1425052)
Toprakta tutmayabilir zira diğer sardunyaların suyundan güneşinden toprağından yararlanıyorsa ortam ağır gelmiş olabilir.

Ama saksıda toprağı, havası nemli ve özel olursa sorun olacağını sanmıyorum.
Ayrıca toprak geçirgen fazla su tutmayacak şekilde hazırlanırsa iyi sonuç alınacaktır.

Çok sık ekmek mümkün olmadı. 5 cm aralıkla toprağa ekmek baya zormuş:).Yine de 22 de iyi bir sonuç oldu.

Saksıların topraklarını değiştiremedim. Bir tanesi bol gübreli yumuşak bir toprak . Daha önce kötü sonuçlar yaşamıştım. Sardunyalar yumuşak toprak sevmiyor. Toprağı boşaltıp yeniden doldurmaya üşendim:). Üzerine biraz bahçe toprağıilave etsem iyi olacak.

Diğer saksıdaki daha sert, gübre oranı çok az. Daha önce iyi sonuç aldıklarımı sert, taşlı bahçe toprağına ekmiştim. Dediğiniz gibi taşlar drenaj yapıyor.Suyu geçirgen olmalı. Yoksa çamurlaşıp çürüyebilir.

aleydi 08-12-2015 09:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinbas (Mesaj 1425058)
Sizin başarınızın sırrı ;
1- Mayıs ayı (bitkilerin en hızlı geliştiği dönem)
2- Yarı gölge
3- Gevşek toprak
4- Güneşin fazla yakıcı olmadığı bir dönem.
5- Havadaki nemin bitkilerin ihtiyacına tam cevap vermesi.
6- Her şeyden önemlisi sahibinin bu işi çok sevmesi, isteyerek ve bilinçli yapması.

Teşekkür ederim çok naziksiniz. Sardunya, menekşelerle iyi anlaşıyoruz gerçekten:D

sevgihoca 09-12-2015 00:08

Sardunya yapraktan da tutuyor ,demek ki bilmiyordum.Güle güle büyüsünler.

aleydi 09-12-2015 00:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1425244)
Sardunya yapraktan da tutuyor ,demek ki bilmiyordum.Güle güle büyüsünler.

Göle maya çalmak gibi olmaz umarım:). teşekkür ederim.

sevgihoca 09-12-2015 00:30

Bana da biraz öyle geldi ama denemekten bir şey olmaz.Tutarsa da sizin için farklı bir yeri olur.

aleydi 09-12-2015 06:43

2 Eklenti(ler)
Sevgihocam umarım tutar. Sizde denemek isterseniz elimde çelik var. Sdurul ablamdan gelen kasımpatı, renkleri çok güzel, bayıldım buna.

Eklenti 588224

Eklenti 588233

aleydi 09-12-2015 06:52

5 Eklenti(ler)
Dün çok sevdiğim (hepsini seviyorumda), menekşemi kaybettim. Hatalı saksı seçimi. Altlığı içinde olan, güzel görünüyor diye aldığım saksı, suyu altında biriktirdiği için, kök çürümesi yaptı. 4 Tane almıştım o saksıdan dün diğerlerinide değiştirdim. Bu yıl anaç olarak kaybettiğim 3 .üncü menekşem. Hepsi de kök çürümesinden. Saksı seçerken dikkatli olmak lazım.

Geçen sene kullandığım gübrem bitti. Gidip alamadım. Ne kalanchoelerim açtı, ne menekşeler geçen yıl ki kadar keyifli.En kısa sürede gidip almam lazım.

Eklenti 588234

Eklenti 588235

Eklenti 588236

Eklenti 588237

Eklenti 588238

aleydi 09-12-2015 06:56

4 Eklenti(ler)
Eklenti 588239

Eklenti 588240

Eklenti 588241

Eklenti 588242

aleydi 09-12-2015 18:42

3 Eklenti(ler)
Süpriz kargom geldi. Sevinme sırası bende:D. Sevgili Nomad gibi kargonun eve ilerleyişini çekemedim:). Paketi heyecanla açtım:). Şimdi merakla ne oldukları öğrenmek istiyorum.. Çok Çok ÇoK teşekkürler....

Eklenti 588276

Eklenti 588277

Eklenti 588278

A_NOMAD 09-12-2015 18:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1425359)
...Sevinme sırası bende:D. Sevgili Nomad gibi kargonun eve ilerleyişini çekemedim:)...

Ben birkaç gün boyunca pencerede yol gözlediğim için fotoğraflamak zor olmamıştı, sıra dışı bir durumdu. Normalde senin mesajın gibi olmalıydı :D

Gözün aydın, yaşasın! Kocaman bir hazine gelmiş, çok sevindim ;)

aleydi 09-12-2015 19:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1425360)
Ben birkaç gün boyunca pencerede yol gözlediğim için fotoğraflamak zor olmamıştı, sıra dışı bir durumdu. Normalde senin mesajın gibi olmalıydı :D

Gözün aydın, yaşasın! Kocaman bir hazine gelmiş, çok sevindim ;)

Çok şeker olmuş bikerem :D. Kargocu meşhur olduğunun farkında mı acaba:D

Teşekkürler, teşekkürler, teşekkürler ...

Bunlar ne acaba. Bir tanesi gala galiba. Diğerleri hakkında fikri olan var mı. Mutlu ve merak içindeyim:).

sevgihoca 09-12-2015 20:07

Çiçekleriniz hayırlı olsun.Çiçeklerinizin ne olduğunu bilemedim.

aleydi 09-12-2015 20:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1425377)
Çiçekleriniz hayırlı olsun.Çiçeklerinizin ne olduğunu bilemedim.

Bende bilmiyorum Sevgihocam. Telat bey süpriz yaptılar:D. Özel türler bende ne olduklarını bilmiyorum. Merak ve heyecanla bekliyorum.

sevgihoca 09-12-2015 20:36

Telato gönderdiyse, kesin özel türlerdir.İsimlerini de akılda tutmak zor oluyor.Kendi bir açıklama yapar sanırım.Güle güle büyütün.

aleydi 09-12-2015 20:42

1 Eklenti(ler)
Artık saksıdalar..

Eklenti 588287

akçabardak 09-12-2015 20:56

Yeni gelen kargon hayırlı olsun sevgili aleydi, güle güle büyüt yeni bebişleini. Doğrusu isimlerini ben de çok merak ettim. Ne kadar çok meraklıyız değil mi :D
ama ne yapalım söz konusu bitki olunca... huyumuz kurusun dermişimmm :D

aleydi 09-12-2015 21:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1425399)
Yeni gelen kargon hayırlı olsun sevgili aleydi, güle güle büyüt yeni bebişleini. Doğrusu isimlerini ben de çok merak ettim. Ne kadar çok meraklıyız değil mi :D
ama ne yapalım söz konusu bitki olunca... huyumuz kurusun dermişimmm :D

:D Sn Telato çok acele Aleydi bahçeden bekleniyorsunuz:D.

Ben günlerdir meraktayım ablacım teşekkür ederim. Ser verip sır vermediler:dilli:. Şuan merakın son haddindeyim:). Bir gala olabileceğini biliyorum. Uyuyamam valla:D

akçabardak 09-12-2015 21:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1425404)
:D Sn Telato çok acele Aleydi bahçeden bekleniyorsunuz:D.

Ben günlerdir meraktayım ablacım teşekkür ederim. Ser verip sır vermediler. Şuan merakın son haddindeyim. Bir gala olabileceğini biliyorum. Uyuyamam valla:D

Hepimiz meraktayız, değil mi ama ya :D hadi ölen kalan olursa ismlerini bilmeden ne olacak :D bence de acil vaka, tutmayan olursa vah tüh neyim tutmadı maalesef diyeceğiz ;) :D

A_NOMAD 09-12-2015 22:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1425410)
Hepimiz meraktayız, değil mi ama ya :D...

Aynen ya, meraktan çat diye çatlamak üzereyim şahsen :D

(Ne olabilecekleriyle ilgili en ufak fikir yürütemiyor olmak da elimi-kolumu bağlıyor)

aleydi 09-12-2015 22:13

bence de acil vaka, tutmayan olursa vah tüh neyim tutmadı maalesef diyeceğiz ;)

Olmaz ki demi. Zaten aylardır konuşuyoruz.. Bir kere sordum baktım cevap yok. Huyunu da biliyorum telat beyin . Söylemiycek:D.

Deminden beri Telato bahçeyi dolaşıyorum:). Şu mudur bu mudur. Hepsine benzetiyorum:). Gözüm açık gider benim valla:D. Ablacım sen hepimizin büyüğüsün biraz baskı yap. Özel mesaj filan:D.Tüm ümidim sende:dilli:.

aleydi 09-12-2015 22:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1425411)
Aynen ya, meraktan çat diye çatlamak üzereyim şahsen :D

(Ne olabilecekleriyle ilgili en ufak fikir yürütemiyor olmak da elimi-kolumu bağlıyor)

Bende senden ümitliydim;). Bilin bakalım bölümüne mi koysak:D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025